2012 Şubat Anneleri

merhaba
aramızda şekeri yüksek olan varmı????yada yüksek şeker gebelikte çokmu zararlı?
şekerim normal değerlerde diye biliyorum ama uzun zamandır bende ölçtürmediğim için bişey diyemicem.
seninki yüksekmi canım?

gebeliğin ilerleyen zamanlarında şeker yükleme testleri falan yapılıyo diye biliyorum..

Son düzenleme:
normalde üst sınır 110 benim 119 çıktı
bende merak edip arattım şimdi internetten kk den başka sayfalar çıktı şekerle ilgili.orda yazılanlara göre söylüyorum ,yüksek çıkanlar yazmış,doktor genelde diet vermiş onlara.hsmur içi,ekmek,ve çok tatlı meyveler yenmediği sürece düşüyormuş,hepsininde sağlıklı bebekleri olmuş.birde stres kesinlikle yapmayın diyorlardı.
benimde fazla bir bilgim olmadığından kendimce yanlış söyleyemek istemem canım.eniyisini tabiki doktorun bilir..

kızlar 13.haftama girdim, 2li test için bugün doktora gittim,2li test yapmıyoruz 3 hafta sonra gel 3lü test yapalım dedi,sizce başka doktora gidip yaptırsam mı?bu arada hamileliğimin başından beri hiç bi test yapmadılar sürekli farklı illerde gittim doktora yapılan başka testler var mı?

Kızlar ticker'ımda ne yazıyormus bakın

Movements more coordinated. Eyelashes & eyebrows appear. :

Hareketleri daha koordineli.Kirpikleri ve kaşları görünür.

kizlar yavas yavs cinsiyetler belli olmaya basladi Allahim saglicakla kucaginiaz almayi nasip etsin ins

evet zamanı artık.ögrenelimkı hazırlıklar yapılsın dimi :)en önemli olan sağlıkları kesinliklee..... bu arada benide çizelgeye ekleyebilirmisinn

kocaeli
yaş 31
ilk bebek
cinsiyet kız
sat 4 mayıs
tahmini doğum tarihi 8 şubat teşekkür ederim şimdiden :)

ben kendi adıma söyliyim ilk gebeliğim olduğu için merak edip herşeyi yaptırıyorum ben ,içim rahat etsin diye.
senin ultrasonda ense kalınlığına falan bakılıp herşeyi normal gördüyse istememiş olabilir.ama benim bildiğim onlar normalde olsa ikiliyi istiyorlar.burda çok şüükür herkesin ultrason taramaları iyi çıktı ama herkeste ikiliyi yaptırdı.yinede sen bilirsin canım..

Bence baska bir doktora git ve butun testlerini yaptır. Hamileligimin basından beri hic test yaptırmadım de.
Kan seker guatr testleri falan yapıyorlar. Bir saglık sornun olup olmadıgını arastırıyorlar. 2li teste gelince baska bir doktora gidip danıs. Ona gore hareket et.

bende 25 ağustos ta yaptırıcam biraz bilgi verirmisin nasıl yapılıyor

KArnından bebegin ense kalınlıgı ölcülüyor canım usg ile ve kan alıyorlar senden karsılastırıp bu sonucları riski degerlendiriyorlar.
Testi yapmaya gidecegin zaman karnın tok gitmen gerekiyor canım ve mumkunse cikolata ye ki bebegin iceride kıpır kıpır olsun =)

bende 25 ağustos ta yaptırıcam biraz bilgi verirmisin nasıl yapılıyor

öncde ultrasonda bebişe bakıyo.ense saydamlığının kalınlığı ölçülüyo.belli bi kalınlığın altında olması gerekiyor.3 cm sanırım.burun kemiğine vs bakılıyo,oluşup oluşmasığına.sonra bu bilgilerle birlikte kan tahlilini yaptırıyorsun,annenin yaşı falan da ekleniyor bu bilgilere.birde bebeğin boyu bellii bir uzunlukta olması gerekiyo bu test için.genelde 1 hafta sonra alınıyo.
kabaca anlattım inşallah kafan karışmamıştır canım..

önceki haftalarda idrar sıkışmış olursan daha iyi gözükür fln diye duymustum bunda oyle bişeye gerek warmı şişe şişe su içmeye?

anladım canım çook teşekkür ediyorum hayırlısı çok stres oluyorum bide bende vajinit mantar çıktı ondanda sorun yasıyorum

önceki haftalarda idrar sıkışmış olursan daha iyi gözükür fln diye duymustum bunda oyle bişeye gerek warmı şişe şişe su içmeye?

Canım ben oyle bisey yapmadım doktorum sadece tok karnına gel dedi. O da bebek hareket etsin diye sanırım. Ama benimki hareketsiz duruyordu ölcümde ve sanırım ters yatıyordu. Doktor biraz dürttü ve ölcümünü yaptı. Ve gayet net gorunuyor benim 2li testte bebegin agzı burnu yüzü falan.. =)

anladım canım çook teşekkür ediyorum hayırlısı çok stres oluyorum bide bende vajinit mantar çıktı ondanda sorun yasıyorum

ricaa ederim canım yardımcı olabildiysem..bende mantardan şüpheleniyorum kendimde hayırlısı bakalım..
sende hiç stres yapma bu testler için,allahın izniyle bişeycik çıkamaz..

bende atlatsaydım biran önce,benim 13. hafta olcak inş benimde net gözüükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…