2012 Şubat Anneleri

kızlar merhaba,
demir ilacı kullanımıyla ilgili bir uyarıda bulunmak isterim. kesinlikle tok karnına almayın. ya 2 saat önce ya 2 saat sonra. emilimini azaltıyormuş... bazı doktorlar bu konuda uyarmıyorlar eczacılara güvenip. bilginize

teşekkürler...yöntemin saçma değil bence..bende bu aralar yaşlı neneler gibi kafamı yemeniyle sıkıyorum..komik oluyosun diyo eşim ama bi nebze geçiyor sanki...

saolasın ...

herkese günaydınnnnn...ben döndüm özlemiştiniz değil mi????????????
tatilde en ufak midem bulanmadı o kadar iyiydim ki anlatamam.ankaraya döndüm gene sürünüyorum....
tatilde ikili taramamın sonucu çıkmış doktorum cepten arayıp sonucu bildirdi.oran olarak bahsetmedi ama herşey normal dedi.çok şaşırdım dr aramasına hiç alışmamışız ya biz arayacağız peşlerinde koşturacağız falan.....bu doktorda kararsızdım ama şimdi kesin kararımı verdim.......şimdi çıkmam lazım ama işlerimi bitirip en kısa sürede aranızdayım...

ben de 2 kızımda da aydan hanıma gitmiştim ve çok memnun kalmıştım.bunda da kesin ona giderdim diyordum ama gaziden ayrılmış duyduğum kadarıyla da koruda çok pahalıymış.cesaret edemedim...isabetli bi karar vermişsiniz.....

hoşgeldin canım. hem günler çabuk geçsin, hem de tatil hiiiç bitmesin istiyorum

Tüm anne adaylarına sorum olacak

Doktorunuz çay ve kahve konusunda sınırlama getirdi mi? Benim doktorum birşey soylemedi ama ben kendim içmemeye çalışıyorum. Nerdeyse kahvaltıda bile içmemeye çalışıyorum. Hamilelikten önce türk kahvesine bayılırdım. şu an canım hiç istemiyor. Psikolojik olarak kendimi şartladım sanırım.

Benim hamilelik sonuna kadar takiplerimi yapacak olan ve ilk 5 haftalıkken gittiğim doktorum kesinlikle yasak demişti. Birçok şeyi yasaklamıştı zaten. Yaz tatili süresince memleketimde gittiğim doktorum şöyle dedi "Herşey serbest, istediğini yiyip içebilirsin. Çay kahve serbest, saç boyatmak kestirmek serbest, yüzmek-deniz veya havuz serbest. internet kati suretle yasak."

yani anlayacağın hepsinin farklı bir görüşü var bu konuda. ben de kahve düşkünüyüm. ilk başlarda içmemiştim. ama şimdi günde bir kahve, akşamları bir fincan çay içiyorum. kahvaltıyı sütle yapmayı tercih ediyorum ama haftada bir falan süt ağır geldikçe kahvaltıda da çay içiyorum. sanırım yasaklayan doktorum düşük tehlikesinin fazla olduğu dönemde biraz daha temkinli davrandı.

Benim doktorum bir iki bardak çaydan bişey olmaz dedi. Kahve sevmediğim için sormadım. Ama elideki kitapda şöyle diyor: Kola, kahve,çay hepsi kafein içeriyor ve kafein bünyede çarpıntı yapıyor aynı çarpıntının bebeği etkilemesi söz konusu yni çarpıntıyı sadece anne yaşamıyor. Özellikle yüsek tansiyon durumlarında hiç önerilmiyor düşük tansiyonu olanlarda dengeleyici etkide bulunabilir. Bu nedenle gün içine yayılmış olarak iki ya da üç fincandan fazlası önerilmiyormuş.

bana verdigi beslenme listesinde nescafe yasak degil ama günlük gramı var.. yani günde 1 fincan serbest gibi düsün.z aten bi cok tıp siitesinde günlük belli gramlar dahilinde izin veriliyor. cay içinde bir sınırlama yok ama acık mümkünse sekersiz diyor. türk kahvesi yasak degil bildigim kadarıyla. onu hiçbir hamile arkadasımdan da duymadım. gecen aylarda dogum yapan bir arkadasım özel doktora gidiyordu cok da ii bir doktordu. alkole bile arada 1_2 kadeh gibi izin vermişti. sen sarhos olmadıkca abartmadıkca bebege de bişi olmaz demiş

Slm kızlar.. Bizde bebeğimle 14.haftadayız... Cinsiyetini çok merak ediyorummm.Bayramdan sonra gidicem dr.a o zaman öğrenirim inşallah.öğrenen arkadaşlara hayırlı olsun...

slm kızlar benimde bu aralarda ara ara belim çok ağrıyor bebekten sanırım...yada ağır kaldırdığım içinmi anlayamıyorum...inş sağ sağlim şubat gelir...​

merhabalar,aranıza yeni katıldım.benimde dün 12.haftam bitti.pazartesi günü dr.a gideceğim.umarım cinsiyeti öğrenebilirim.aslında benim ikinci hamileliğim,8 yaşında bir kızım var.o yüzden rahat geçiriyorum.çay ve kahve de içiyorum arkadaşlar.sıkmayın kendinizi.günde 1 tane türk kahvesi,3-5 çay bardağıda çay içiyorum.görüşmek üzere.

güzel anne adayları gebelik ana başlığındaki şubat annelerine yazdığım yazıyı aynen buraya da kopyalıyorum....
cinsiyet merakı saran annelere :80:

Eger;
Erken hamilelikte mide bulantisi hissetmediyseniz,
Bebeginizin kalp atisi dakikada 140 atistan daha azsa,
On tarafinizdan daha cok kilo aldiysaniz,
Beliniz basket topu gibi gorunuyorsa,
Aerolariniz cok kararirsa,
Daha dusuk tasiyorsaniz,
Tuzlu ve eksi yiyeceklere as eriyorsaniz,
Proteine as eriyorsaniz-etler ve peynir,
Ayaklariniz hamilelikten onceki haline gore daha soguksa,
Bacaklarinizdaki tuyler hamilelik doneminde daha cabuk uzuyorsa,
Elleriniz daha kuruysa,
Siz uyurken yastiklariniz kuzeye bakiyorsa,
Mustakbel baba sizinle birlikte kilo aliyorsa,
Hamilelik size her zamankinden daha iyi bir goruntu veriyorsa,
Idrariniz parlak sari rengindeyse,
Burnunuz yayiliyorsa,
Alyansinizi gobeginizin uzerinde tuttugunuzda yuvarlaklar ciziyorsa,
Bas agrilariniz varsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde cift sayi cikiyorsa,
bebeginiz erkektir.

Eger;

Erken hamilelikte mide bulantilariniz varsa,
Bebeginizin kalp atisi dakikada en az 140 ise,
Basenlerinizden ve poponuzdan kilo aliyorsaniz,
Sol gogsunuz sag gogsunuzden daha buyukse,
Sacinizda kirmizi hatlar cikiyorsa,
Yuksek tasiyorsaniz,
Karniniz karpuz gibiyse,
Tatlilara as eriyorsaniz,
Meyvelere as eriyorsaniz,
Portakal suyuna as eriyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normal zamanki kadar iyi gorunmuyorsaniz,
Hamilelik donemi boyunca normalden daha huysuzsaniz,
Yuzunuz normalden daha cok patlaksa,
Ekmegin ucunun tepesini yemeyi reddediyorsaniz,
Gogusleriniz gercekten buyuduyse!
Siz uyurken yastiklariniz guneye bakiyorsa,
Idrariniz donuk sari rengindeyse,
Alyansinizi gobeginizin uzerine tuttugunuzda bir taraftan oteki tarafa hareket ediyorsa,
Yasiniza gebe kalma tarihinizi, gebe kaldiginiz ayin rakamini eklediginizde tek sayi cikiyorsa,
bebeginiz kizdir.

:101:

kızlarrr yaaa keskee kadınlar klübüne bi de rüya baslıgı acsalar yafff.. baktım baktım bi o eksikk var mı aranızda rüya yorumlayabilen????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…