- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #13.041
Etek nasıl bir etek?
Uzun mu? Resmini gosterme sansın var mı. Ben etekle cok rahat ediyorum pantolon sıkıyormus gibi geliyor bol olsa da.
tam 15 haftalıkkenmi hissetmeye başladın, net hissediyormusun yoksa seyirme gibimi oluyor, ben 13 haftamdayım daha bisey hissetmiyorum yada anlayamıyorum
evet banada biraz büyük 36 beden düşün ama içinde ayarlı lasktikli düğme yapmışlarya ayar yapıyorsun giyince
Kızlar sizlere bir sorum olucak.
Dogmamıs bebek icin de fitre verilmesi gerekiyor mu?
Yani bizim bebişlerimiz icin de vermemiz gerekiyor mu? Kaynanam yok gerekmiyor dedi ama emin olamadım..
hayırlısı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsinBebeğimin cinsiyeti belli oldu. Erkek miş oğlum olacak hayırlısıyla kızlar.
Gozun aydın canım.
sağol
yok cnm uzun değil dizde kot etek beli lastikli aynı zamanda içten düğmede yapmışlar karnına göre ayarlaman için çok şık bir etek..
Gunaydın guzel anneler
Uyku sorunu bende de var yaa Hep sol tarafıma yatıyorum o yuzden de rahatsız oluyorum.
Gece durmadan da wc ye kalkıyorum siz de kalkıyor musunuz?
Evet canım ssk lıyım.
Ama dogum parasını alanbılmek ıcın tam olarak ne yapmam gerektıgını bılmıyorum.
Bıldıgım tek sey, 8. aya kadar calısmam lazım.
Rabbım ızın verırse, zaten calısacagım.
ınsallah dedıgın gıbı olur da, dogum ucretımı alırım.
Ozeller boyle ıste canım.
Hak ettıgın ızınler ıcın dahı, tabırı caızse yalvarmak durumunda kalıyorsun.
ınsallah Rabbım gonlune gore verır.
Hepsı de hayırlı, saglıklı evlatlar olur.
Cok sabırlısın valla, ben hayatta duramazdım.
Annen sonra neden gec soyledın dıye darılmaz mı sana?
Ya da kayınvalıden?
yok canım verilmez
l
Canım neden sol yanına yatıyorsun hep?
Bir daha ki kontrolun ne zaman yazmadın dünyam?
kızlar günaydın
benim ikli testim maalesefkötü çıktı 1:50
doktor hemen amniyosentez işleminden bahsetti
beni tanıdığı bi profa gönderdi
ama ona gitme konusunda çok kararsızım acaba başka doktora gidip testimi tekrarlasam yoksa direk detaylı ultrasonamı girsem
benim gibi sonucu kötü çıkan varmı onlar nasıl bi yol izlediler eğer yazarsanız çok sevinirim ne yapacağımı şaşırdım ben ya
kızlar günaydın
ama ona gitme konusunda çok kararsızım acaba başka doktora gidip testimi tekrarlasam yoksa direk detaylı ultrasonamı girsem
benim gibi sonucu kötü çıkan varmı onlar nasıl bi yol izlediler eğer yazarsanız çok sevinirim ne yapacağımı şaşırdım ben ya
kızlar günaydın
kızlar günaydın
Günaydın arkadaşlar. Herkese iyi haftalar…
Geçmişi pek okuyamadım, herkes afiyettedir inşallah.
Ben çok kızgınım. Az önce facebookta hamile bir arkadaşımın iletisini okudum…
Hamileliğine atıfta bulunarak (muhtemelen bebeğine yada eşine sesleniyor belki de) “Bir bilsen ne zormuş.Artık katlanamıyorum…” yazmış.
Şok oldum!
Bu kadar kolay mı ya!
Henüz 7 haftalık hamile. Yorum yapmak istedim sen ne gördün güzelim,zorlu hamilelik geçirenler görmesin,kimsenin yanında söyleme kıçıyla güler millet diye. Tuttum kendimi.
Katlanamadığı da bulantı sadece. Ne zaman görsem yada duysam geziyor ama…Ölüyorum kafamı kaldıramıyorum hep yatıyorum dedi telefonda geçen gün, akşamına arkadaşlarıyla oturup eğlenirken gördüm,gözümle.
Katlanamıyorum sözü bana ağır geldi…Anne olmak bu kadar kolay mı, insan evladına katlanamıyorum der mi!
Ya ben mi çok köpek canlıyım dedim kendi kendime. Hipertansiyon, şeker, tiroiditten halen muzdarip olmama, kese yanında çok ciddi bir kanama atlatmama, aşırı bulantı yüzünden daha henüz 1 kilocuk alabilmiş olmama, neredeyse ilk 12-13 haftamı aç ve çoğu zaman yatarak/bayılmak üzere geçirmeme rağmen ben çok kolay bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyorum. 9 ay sırt üstü yatmak zorunda kalanlar, ne badireler atlatanlar var…
Altı üstü günde 2-3 kere şeker tansiyon ölçüyorum diye zorlu hamilelik mi geçirmiş oluyorum yani.
Evlat sahibi olmak kolay mı….
Çok sinirliyim, boğasım var hatun kişiyi!
Bebeğimin cinsiyeti belli oldu. Erkek miş oğlum olacak hayırlısıyla kızlar.
gözün aydın canım darısı benim gibi henüz öğrenemeyenlerin başına
ay çatlıyorum merkatan vallaha
kaç haftalık hamilesin?
Dur once bblau ile biz varız daha sırada buyuk olup da kendisini gostermeyenler olarakdan
Canım neden sol yanına yatıyorsun hep?
Bir daha ki kontrolun ne zaman yazmadın dünyam?
Canım benim bildiğim...
Yaptığım araştırmalara göre yazıyorum
doğum parası alabilmek için devlet hastanesi şart değil
anlaşmalı hastanelerden alınan doğum raporuylada doğum parası alınabilir.
gerekli evraklar vizite kağıdı, doğum raporu, sağlık karnesi ve kimlik cüzdanı ile
başvurduğunuzda doğum parası alınabilmektedir.
(doğum yapan kişi çalışan ise en az 120 gün aranmakta)
37.haftana kadar çalışmak istiyosan.
-37.haftaya kadar çalışabilir raporu alman gerekiyor.
-37.hafta dolduktan sonrada 3hafta doğum öncesi+13haftada doğum sonrası süresine göre işgörmezlik raporu alman,
-doğumun gerçekleştiği gün sgkla anlaşmalı hastanenden doğum raporu al
işyerine bildirimni yaptıktan 1ay sonrada eşini sgk müdürlüğüne;
nüfus cüzdanın, raporların fotokopisi ve vizite kağıdınla birlikte gönderip, kontrol ettir..
Ne annem ne kayınvalidemin darılmaya hakları yok canım....
kızlar günaydın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?