2012 Şubat Anneleri

tam 15 haftalıkkenmi hissetmeye başladın, net hissediyormusun yoksa seyirme gibimi oluyor, ben 13 haftamdayım daha bisey hissetmiyorum yada anlayamıyorum

15+4 de hissettim canım. Yani dün.
Seyirme gibi degil de pıt pıt diye birsey attı aralıklarla boyle hafif hafif. Sol tarafıma yattıgım zaman oldu.

evet banada biraz büyük 36 beden düşün ama içinde ayarlı lasktikli düğme yapmışlarya ayar yapıyorsun giyince

tekrar bir bakiyim o zaman,

Kızlar sizlere bir sorum olucak.

Dogmamıs bebek icin de fitre verilmesi gerekiyor mu?
Yani bizim bebişlerimiz icin de vermemiz gerekiyor mu? Kaynanam yok gerekmiyor dedi ama emin olamadım..
yok canım verilmez

Bebeğimin cinsiyeti belli oldu. Erkek miş oğlum olacak hayırlısıyla kızlar.
hayırlısı olsun, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Gozun aydın canım.

sağol

Gunaydın guzel anneler

Uyku sorunu bende de var yaa Hep sol tarafıma yatıyorum o yuzden de rahatsız oluyorum.
Gece durmadan da wc ye kalkıyorum siz de kalkıyor musunuz?

Canım neden sol yanına yatıyorsun hep?
Bir daha ki kontrolun ne zaman yazmadın dünyam?

Canım benim bildiğim...
Yaptığım araştırmalara göre yazıyorum
doğum parası alabilmek için devlet hastanesi şart değil
anlaşmalı hastanelerden alınan doğum raporuylada doğum parası alınabilir.
gerekli evraklar vizite kağıdı, doğum raporu, sağlık karnesi ve kimlik cüzdanı ile
başvurduğunuzda doğum parası alınabilmektedir.
(doğum yapan kişi çalışan ise en az 120 gün aranmakta)

37.haftana kadar çalışmak istiyosan.
-37.haftaya kadar çalışabilir raporu alman gerekiyor.
-37.hafta dolduktan sonrada 3hafta doğum öncesi+13haftada doğum sonrası süresine göre işgörmezlik raporu alman,
-doğumun gerçekleştiği gün sgkla anlaşmalı hastanenden doğum raporu al

işyerine bildirimni yaptıktan 1ay sonrada eşini sgk müdürlüğüne;
nüfus cüzdanın, raporların fotokopisi ve vizite kağıdınla birlikte gönderip, kontrol ettir..

Ne annem ne kayınvalidemin darılmaya hakları yok canım....

kızlar günaydın

benim ikli testim maalesefkötü çıktı 1:50
doktor hemen amniyosentez işleminden bahsetti
beni tanıdığı bi profa gönderdi
ama ona gitme konusunda çok kararsızım acaba başka doktora gidip testimi tekrarlasam yoksa direk detaylı ultrasonamı girsem
benim gibi sonucu kötü çıkan varmı onlar nasıl bi yol izlediler eğer yazarsanız çok sevinirim ne yapacağımı şaşırdım ben ya

Canım neden sol yanına yatıyorsun hep?
Bir daha ki kontrolun ne zaman yazmadın dünyam?

Hamilelikte en uygun yatıs sol tarafaymıs. Bebege kan gidiyormus. O yuzden kendimi alıstırdım psikolojik olarak saga donsem de geri sola donuyorum
26'sında kontrolum Haftaya cuma. Ama dayanabilir miyim bilmem belki salı carsamba falan giderlim randevu alıp

Günaydın arkadaşlar. Herkese iyi haftalar…
Geçmişi pek okuyamadım, herkes afiyettedir inşallah.
Ben çok kızgınım. Az önce facebookta hamile bir arkadaşımın iletisini okudum…
Hamileliğine atıfta bulunarak (muhtemelen bebeğine yada eşine sesleniyor belki de) “Bir bilsen ne zormuş.Artık katlanamıyorum…” yazmış.
Şok oldum!
Bu kadar kolay mı ya!
Henüz 7 haftalık hamile. Yorum yapmak istedim sen ne gördün güzelim,zorlu hamilelik geçirenler görmesin,kimsenin yanında söyleme kıçıyla güler millet diye. Tuttum kendimi.
Katlanamadığı da bulantı sadece. Ne zaman görsem yada duysam geziyor ama…Ölüyorum kafamı kaldıramıyorum hep yatıyorum dedi telefonda geçen gün, akşamına arkadaşlarıyla oturup eğlenirken gördüm,gözümle.
Katlanamıyorum sözü bana ağır geldi…Anne olmak bu kadar kolay mı, insan evladına katlanamıyorum der mi!
Ya ben mi çok köpek canlıyım dedim kendi kendime. Hipertansiyon, şeker, tiroiditten halen muzdarip olmama, kese yanında çok ciddi bir kanama atlatmama, aşırı bulantı yüzünden daha henüz 1 kilocuk alabilmiş olmama, neredeyse ilk 12-13 haftamı aç ve çoğu zaman yatarak/bayılmak üzere geçirmeme rağmen ben çok kolay bir hamilelik geçirdiğimi düşünüyorum. 9 ay sırt üstü yatmak zorunda kalanlar, ne badireler atlatanlar var…
Altı üstü günde 2-3 kere şeker tansiyon ölçüyorum diye zorlu hamilelik mi geçirmiş oluyorum yani.
Evlat sahibi olmak kolay mı….
Çok sinirliyim, boğasım var hatun kişiyi!

canım dur bakalım, moralini bozma hemen
bence hemen bir profa git ve onun önereceği başka bir labaratuarda testlerini yinele..
ama çok geciktirme , direk amniosentez yaptırma... 1 profa git ve testi tekrarla

Canım merhaba...
Sana özelden yazıyorum...

Tatlım hemen telaş yapmamaya çalış ve bir doktora daha 2li test yaptır bence.Sonuç aynı çıkarsa o zaman amniyosentezi kabul et. Kaan Kocatepe'nin amniyosentez ile ilgili bir açıklaması vardı uzman tvde. Onu da bir izle azcık rahatla, sonucun böyle çıkması 50 kişiden 1i olduğu anlamına gelmez inşallahta öyle değildir..

Bir arkadasın daha kotu cıkmıs sonucları. Doktor onu da aminosenteze gondermis hemen.
Yaptırdı aminosentezi. Sonucların yarısı cıkmıstı cok sukur iyi cıkmıs yarısı diger yarısını bekliyordu.
Baska doktorlara da git gorun ama canım sen gene de.

Katlanamıcaksa niye hamile kalmış, bulantılarda böyleyse nasıl doğurmaya katlanacak kestiremedim ben

Ama artık saglık karnesı yok kı?
Ne yapacagız o zaman?
120 gunum tamam artık
Sanırım sartları bır tek bu zaten.
Dıgerlerı evrak, v.s. onları eksıksız tamamlamak lazım.
ınsallah Rabbım ızın verırse, belgelerı tamamlarım da ucretımı alırım.

Haklısın aslında, ılgılenmıyorlar bıle.
Senın daha cok hakkın var darılmaya.

Dogumda yanında kım olacak pekı?

Ben sımdıden bunu dert edıyorum.

Annem gelemeyebılır, babam 3 gunluk cocuk gıbı.
Annemsız hala duramıyor.
Asık oldugundan fılan degıl, alıskanlık onunkı!

Kayınvalıdemden de pek umıtlı degılım.
Gelse de, ılk fırsatta lafını eder dıye ıstemıyorum.

ılk evlnedıgım yıl cok hastalanmsıtım, gelmıstı benımle ılgılenmeye kı,
ben hıc bır talepte bulunmadım, cok hasta olmama ragmen yanında ne uzandım, ne de bır corba ıstedım.

Fakat ılk tartısmada, 'sen hasta ıken ben sana baktım' demıstı.
Sımdı ben bu kadına nasıl guvenırım kı!

dur canım hemen karamsar olup kendinide bebeğinide üzme bu testler yüzde yüz güvenilir olmuyor zaten bence test zamanı geçmeden hemen git birde prof baksın ne insanlar var test kötü çıkıyorda bebekleri sağ salim dünaya geliyor bişeycikleri olmuyor

sağolun kızlarcevaplar için
am a beni gönderdiği doktor konusunda bira tereddütlerimiz var yani
doktorumuzun yanında beni yönlendirdiği özel bi kağıdı var hemen onu doldurdu verdi
benim görümcemde doktor bugün göreve başladı dahha çömez ama arkadaşlarını aradı
2li testte sonucun çok değişeceğini sanmıyorum ama isterlerse yapalım demiş
oda devlet hastanesinde gitsem sonucu almak falan çoook uzun sürecek
acaba burdaba şka bi hastaneye gidip detaylı ultrasonamı girsem sanırım benim gittiğim hastanede yok detaylı ultrason

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…