2012 Şubat Anneleri

Kızlar bizi ilgilendiren gebelik haftaları:

13. Hafta

* Karnınızda ve sağ kasığınızda ağrılar olabilir. Çünkü rahim, kendini tutan bağlara göre daha hızlı büyür. (Bağların gevşemesiyle bu ağrılar ortadan kalkar.)

14. Hafta

* Bu hafta, hamileliğinizin en rahat dönemi olan ikinci trimester (İkinci 3 aylık dönem) başlar. Çünkü artık vücudunuz hamileliğe uyum sağlar. Hatta dışarıdan bakanlar, dikkat ederlerse hamile olduğunuzu anlayabilirler.
* Bu dönemde hormonlar en üst seviyeye çıkar ve dolayısıyla bulantı yorgunluk hissiniz azalır. (Yorgunluğunuz devam ediyorsa dinlenmeye devam etmelisiniz. )
* Progesteron hormonunun etkisiyle tüm düz kaslarda oluşan gevşeme, bağırsak kaslarında da gerçekleşir ve kabızlığa neden olabilir. ( Lifi zengin besinler yemeli ve tuvalet ihtiyacınızı ertelememelisiniz.)
* Bu dönemde göğüs ve karnınızdaki toplardamarlar genişler ve emzirmeye uygun şekilde meme uçlarınız büyüyerek koyulaşır.

15. Hafta

* Bu hafta elinizi karnınıza götürdüğünüzde, rahminizi dışarıdan top gibi hissedebilirsiniz.
* Kalbiniz hamilelik öncesine göre %20 daha fazla kan pompalar. (Bu oran hamileliğiniz boyunca %30-50’lere kadar yükselir.)
* Ayrıca göğüslerinizden ‘klostrum’ adı verilen normal bir sıvı gelebilir.

16. Hafta

* Cildinizde güneşten kaynaklanan lekeler oluşabilir. (Sebebi kandaki östrojen hormonunun pigment hücreleri üzerindeki etkisi.) Bu lekeler kalıcı olmaz ama güneşe karşı koruyucu krem kullanmanız gerekir.
* Bu dönemde burun kanamanız olabilir.
* Allerjik bir bünyeniz varsa allerjiniz azalır ama bazen de artabilir. (Hatta bünyenizde yeni bir allerji de çıkabilir.)
* Bacaklarınızın arkasındaki kılcal damarlarda belirginleşmeler olur. (Varis tehlikesini önlemeniz gerekir.)
* Eğer bebeğinizin ‘Down Sendromu’nu belirleyici 11. ve 14. hafta testlerini yaptırmadıysanız, 16. ve 18. hafta testlerini yaptırmanızı öneriyoruz.

17. Hafta

* Rahminiz göbek deliğinize ulaşır. ( Annelerin karın büyüklüğü, karın çevresindeki derinin gerginliği ya da gaz yüzünden karnının ne kadar şiş olduğuyla ilgili olarak, farklı olabilir. )
* Bebeğiniz bu hafta daha fazla kilo alacağı için, siz de 2 – 2.5 kilo daha alabilirsiniz.
* Eğer 11 – 14 testlerini yaptırmadıysanız, en geç bu hafta içinde 16 – 18 hafta testlerini yaptırmanızı öneriyoruz. ( Bazı durumlarda amniyosentez önerilir. Yani bebeğin içinde bulunduğu sıvıdan enjektör yardımıyla biraz alınır ve ‘Down Sendromu’ ihtimali kesin olarak belirlenir. )
* Ayrıca bu dönemde terleme ve vajinal akıntınızda artış olabilir.

18. Hafta

* Bebeğinizin aldığı kan miktarının çoğalması ve kan damarlarındaki gevşeme, tansiyonunuzun düşmesine neden olabilir.
* Kalbinizin ani pozisyon değişikliklerine cevabı yavaşlar. ( Mesela aniden ayağa kalktığınızda tansiyonunuz düşebilir.)
* Eğer baş dönmesi ve bayılma hissi yaşıyorsanız, normaldir. Ama bu durum sık tekrarlanıyor ve bilinç kaybına kadar gidiyorsa doktorunuzla görüşmenizi öneriyoruz.
* Dijital tansiyon aletleri hamilelik döneminizde doğru sonuç vermez. Bu yüzden mutlaka tansiyonunuzu bir doktor ya da hemşireye ölçtürün.
* Tansiyonunuz düştüğünde bacaklarınızı kaldırıp, duvara dayanın ve bu şekilde birkaç dakika yatın.
* Geceleri uyumak zor olabilir çünkü bebeğiniz büyüyor. ( Yatarken destekleyici yastıklar koymayı deneyin. )
* Ayrıca yatmadan önce tuvalete gitmeyi ihmal etmeyin.

Seninkide erkek di değil mi?
Kız olsa bende her gördüğümü alırdım çünkü renk renk elbiseler var hepsine bitiyorum resmen..
Ama erkek için fazla altarnetif yok gibi..

off kız olsa zaten direkt iflas sebebi. ama erkek için de harika şeyler var, hepsinden hepsinden almalıyım diyorum görünce... ama bugün faydalı alışveriş yaptık. hep gerçek ihtiyaçları aldık. kıyafetlere pek bulaşmadık...

kızlar selammm...Hamile olmasamda sizleri arada okuyorum çok güzel paylaşımlarda bulunuyosunuz maşallah....Aranızda birtek ELEFERA yı tanıyorum
Hamile yastığından bahsetmişsiniz alsammı almasammı diye ben bir kaç kişiden duydum çok rahat uyuyorlarmış ve kesintisiz sizde sorunca birbirinize aklıma geldi yazmak...

Neler aldın canım, kıyafet dısında?
Foto.sunu cekde gorelım, hı?

Bende bebısıme bıberon, fırca v.s. almıstım, dun geldıler.
Ama eve goturmeyı unutmusum, bugun gotureyım, soyle sergıleyıp foto.sunu cekecegım sızler ıcın.

herkese selam,
ben gebelik hesaplama sayfasına son adet tarihini yazında ornegin 15+2 cıkıyor.ama sitelerde bakınca bu hafta ıcın 16.haftalık yazıyor.dogrusu hangısı 15 haftalık mı 16 hftalık mı?

Merhaba canım, nasılsın?

Ben hamılelıgın heyecanına kapıldım, buradan cıkmaz oldum
Oylekı dıger forumlara bıle ugramıyorum neredeyse.
Senın tosun nasıl bakalım?
Hersey yolundadır umarım.

battaniye alt açma. faydalı alıveriş dediğiim bu kadarlıkmış
tulum, zıbın takımı, çıtçıtlı, çorap, şapka. sanırım kıyafet yine ağır basmış akşam çeker koyarım cnm

Merhaba canım, nasılsın?

Ben hamılelıgın heyecanına kapıldım, buradan cıkmaz oldum
Oylekı dıger forumlara bıle ugramıyorum neredeyse.
Senın tosun nasıl bakalım?
Hersey yolundadır umarım.

sağol cnm iyiyimmm haberler sende asıl...
Umarım hamileliğin çok çok iyi geçer hepinizin iyi geçer..
Benim tosun tam tosun oldu teyzesi koca adam kreşe gidiyor artık.Darısı sizlere inşallah benim oğluşum gibi sağlıklı gelirler gelirler dünyaya umarım.

herkese selam,
ben gebelik hesaplama sayfasına son adet tarihini yazında ornegin 15+2 cıkıyor.ama sitelerde bakınca bu hafta ıcın 16.haftalık yazıyor.dogrusu hangısı 15 haftalık mı 16 hftalık mı?

doğrusu 15+2 ama 16 cı haftanın içinde olmuş oluyorsun yani 16 dan gün alıyorsun bildiğim kadarıyla..:44:

Bende battanıye v.s. alacagım da onları kuzumun cınsıyetıne gore almak ıstıyorum.
Beklemedeyım o nedenle.
Tamam canım, emınım hepsı cok guzeldır, ama gormek ıstıyorum ıste.
O zaman bı' heveslenıyorum kı, ıyy tutamıyorum kendımı.

Hamdolsun, sımdılık guzel gecıyor canım.
Sadece ne gorsem, duysam aserıyorum.
Bır arkadas foruma krep yazdı, az once hem tarıfe bakıyorum hem de kendımı onu yerken hayal edıyorum, o derece yanı
Melegımın cınsıyetı bellı degıl canımcım, ama testler fılan temız cıktı hamdolsun.
Senın tosun kocaman oldu artık, masallah ona.
Yerım onu ben, op onu benım ıcın annesı.
Krese baslaması cok ıyı olmus, sosyallesmesı acısından.

ınsallah canım, ınsallah bızlerde bebeklerımızı saglıkla kucagımıza alırız.

Kızlar birde eğer dikkate alırsanız bir önerim var..

Lütfen evinizi doldurmayın kıyafetle sizi çok iyi anlıyorum heveslisiniz herşeyi tam olsun istiyorsunuz ama o kadar çok getiren oluyoki inanın giyindiremeden büyüyorlar 1 ay anca giyiniyorlar.kış olacağı için uzun kollu çıt çıtlı body alın derim bol çok lazım olacak ve eğer mama verirseniz mutlaka günde 1 çay kaşığı su verin ( ben daha çok veriyodum gerçi )

Canım benım, sagol onerılerın ıcın.
Cok haklısın aslında, hedıye v.s. de oluyor.
Gercı benım pek olmaz, burada kımsem yok cunku.
Bır tek esımın aılesı...

Ama evet bende body e agırlık vermeyı dusunuyorum.
Suslu-cıtıpıtı gıysıler bıraz daha buyuyunce ınsallah.

Ben cıkıyorum artık...
Arada gel canım, ozlemısım senı valla.
Opuyorum senı ve butun anne adaylarını.

ıyı bakın kendınıze.
Kısmetse yarın Bahar yada ben acılısı yaparız yıne

bizim akrabalar hep uzakta olduğu için fazla bişeyi olacğını sanmıyorum ama 1 2 aylık şeylerin bende fazla alınmaması ay ay alınması taraftarıyım..

kızlarrrrr hepinize çok teşekkür ederim yanında olduğunuz için ve iyi dilekleriniz içinnn

hemen cevap yazamadım komşu geldii kalkamadım yanından

çok şükürki içim rahatladıııı artık kızıma ciciler almaya başlayabilirimmm:):)

bu arada 12+5 te öğrenmiş oldum cinsiyeti çok şükür şanslıyım
ama sanırım doktorun bu kadar net konuşmasının sebebi ultrasonla alakalı hem renkli olarak görüyodu hemde detaylı heryerini görebiliyodu

ayyyy çok mutluyum yaaa
neyse kızlar ben çıkıyom hem alışveriş ypayım hemde meleğime ufakta olsa bişey alayımmmmmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…