- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #15.021
bizimkiler öyle bişey yapsa 40 gün lafını yaparlar şunları yaptık bunları aldık diye ne şanslısın....
ben aynı binadayım annem kapımı bile çalmaz nasıl diye ben onlara çıkarım giderim eşim artık iyice sıkıldı bu işten napıcam bilmiyorum...
Lütfen kızlar annelerinizin kıymetini bilin tabikide biliyorsunuzdur eminim ama ben annemi oğluma hamileyken kaybettim annesizlik çok zor o yüzden birisi annesiyle darıldığı zaman çok üzülüyorum Şimdi bende ikinci kez anne olacam ama annelik çok farklı ya onlar ne yaparsa yapsın tıpkı en az bizim kadar çocukları kadar hassaslar Umarım kimseyi üzmemişimdir Annem olmayınca biraz hassasım anlayın olur mu
üveylik falan yok di mi? öz kızısın? aklım almadı canım valla bu durumu eşin de doğal olarak içerliyordur. diyorum ya kıyaslama da yapamıyorum ki hani belki bu yüzdendir diyeyim. valla senın canın sağolsun. uzaklaş yanından daha tatlı olursun belki.
bblau benim annem öyle yardım etse bize en ufak şeyde laf sokar benim aldığım evde oturuyorsunuz diye hatta bigün sordum yaparım tabi lafını dedi..
kızlar dün iftardan sonra eve gittim işten 3 tencere üzüm yaprağından sarma sardım.....dolaba koycam inş..kışlık
Lütfen kızlar annelerinizin kıymetini bilin tabikide biliyorsunuzdur eminim ama ben annemi oğluma hamileyken kaybettim annesizlik çok zor o yüzden birisi annesiyle darıldığı zaman çok üzülüyorum Şimdi bende ikinci kez anne olacam ama annelik çok farklı ya onlar ne yaparsa yapsın tıpkı en az bizim kadar çocukları kadar hassaslar Umarım kimseyi üzmemişimdir Annem olmayınca biraz hassasım anlayın olur mu
Benimde kaynanam uzakta annem çok yakın evliliğimin başından beri ailem eşim ağzıyla kuş tutsada yaranamadı şimdi eşim diyor ne alırlarsa kabul etmiceksin hakkımı helal etmem diyor çok çektirdiler çünkü halada uyuzluk ediyorlar..durup dururken..dün annemi aradım kızım nasılsın bebek nasıl cinsiyetini öğrendinmi? bile demedi he hı diye konuştu kız olcak diye yanıltmıştı doktorum erkek demedim bende... şimdi kız şeyleri alırsa hepsi boşa gidecek..tam tersi kaynanam sordu bebek nasıl diye..sizlerin annelerinize bağlılığınıza imreniyorum..sanırım anne elinde büyümemek böyle yapıyor insanı çok zor..o yüzden çocuğumu ben büyüteceğim ne olursa olsun..annem beni büyütmediği gibi hiç sevgide göstermedi en çok buna üzülüyorum ama alıştım artık..
ben aynı binadayım annem kapımı bile çalmaz nasıl diye ben onlara çıkarım giderim eşim artık iyice sıkıldı bu işten napıcam bilmiyorum...
Allah razı olsun annemden,kardeşimden. Annemin maddi-manevi desteklerini ödeyemem ben. Evlenirken olsun, ev alırken olsun. Şimdi de doğum masraflarımı karşılayacağını söylüyor.
Kardeşim okurken, annemler ev alırlarken,önce rahmetli dedem,sonra anneannem, en son da rahmetli babacığım hastayken benim ailemin de maddi olarak zor zamanları olmuştu.
O zaman da ben hep arkalarında durdum. Daha 22-23 yaşlarındayken kardeşimin dershane, özel ders masraflarını karşılamak için kendi isteklerimden, hayallerimden ödün verdim, vazgeçtim.
Giymedim,ona aldım. Gezmedim, onu gezmeye gönderdim. Düğünüm zamanında da ailemin yardımları oldu ama son zamanlar sıkışıklık vardı. Takacakları bileziklere, düğünde giyeceklerine kadar aldım…
Şimdi anneme masraf etmemesini, kendini zorlamamasını söyledikçe “Senin gibi evlada yapılır, sen ektiğini biçiyorsun kızım.” diyor.
Ne ailem, ne ben birbirimize yaptığımız fedakarlıkların lafını etmedik, etmeyiz. Allah böyle şeyler için aramızı bozmasın Rabbim.
Eşimin ailesi ise ilk günden restlerini çektiler, her şeyinizi kendiniz yapın bize güvenmeyin diye. O katı tutumlarını da her zaman sürdürdüler, sürdürmekteler.
Manen destekleri de “ben talep etmediğim sürece” olmuyor, maddi beklentim yok da.
üveylik falan yok di mi? öz kızısın? aklım almadı canım valla bu durumu eşin de doğal olarak içerliyordur. diyorum ya kıyaslama da yapamıyorum ki hani belki bu yüzdendir diyeyim. valla senın canın sağolsun. uzaklaş yanından daha tatlı olursun belki.
yok yok özüm ama üvey gibiydim zaten bekarkende....çok döverdi bardağı şuraya niye koydun çat onu oraya koyma çat...evlendim rahat ettim ben..yaşayan anlar ancak..çok zor ama diyorum ya ben alıştımda eşim çok kırılıyor..artık bende soğudum iyice..onlarda farkındalar ama ne yapim herşeyimiz laf oluyor ...bıktık....inş cnm taşıncam seneye muhakkak...senin annen cennetlik..öperim ellerinden..
annem bana yürüyerek 5 dk lık mesafede oturuyor gerçi arabası var bütün gün dışarda geziyor ama ne 5 dk gidip göreyim der ne bi telefon eder hergün ben onu ararım ama budurumdan çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. ev işinde zorlanıyorum fln diyorum neyapalım ben 8-9 aylık hamileyken bile temizlik yapıyordum ben insan değilmiyim diyor. hiç gelip yardım etmez, arayıp canın birsey istiyormu yapayımmı demez.1 ay basımı kaldırmadan yattım bulantıdan gelip çorba bile yapmadı.... çok üzülüyorum
diyorum ya cnm her anne aynı değil bi anne var bide annecik var....ondan sonra sen soğuksun derler kendi haraketlerine hiç bakmazlar buda bizim kaderimiz her halde...inş biz evladlarımıza onların yatığı hataları yapmayız.....bana kaynanam soruyor kendine dikkat et diye..annemde geçen eşime balık aldırdım cnm çok çekti annem dedi niye para verdin harcadın kenarına koysana o parayı diyor,ben hamile değilim sanki canım çekemez.....güya iyiliğimi düşünüyor ama hep bir yargılama..neyse daha fazla konuşup bebeklerimizi üzmeyelim..
Kızlar c.tesi gunu iftara gidecektik esimin teyzesine,
Hep etek giyiyorum bi de pantolon giyeyim oyle gideyim dedim..
Pantolonlarımın hicbiri olmadı38 beden giyiyordum ve cok sıktı belimi..
40 beden bir pantolon almıstım 1 tane onu giydim ve tam oturdu uzerime..
Daha simdiden boyleysem ben 9 ayın sonunda ne yapıcam
annem bana yürüyerek 5 dk lık mesafede oturuyor gerçi arabası var bütün gün dışarda geziyor ama ne 5 dk gidip göreyim der ne bi telefon eder hergün ben onu ararım ama budurumdan çok sıkıldım ve çok üzülüyorum. ev işinde zorlanıyorum fln diyorum neyapalım ben 8-9 aylık hamileyken bile temizlik yapıyordum ben insan değilmiyim diyor. hiç gelip yardım etmez, arayıp canın birsey istiyormu yapayımmı demez.1 ay basımı kaldırmadan yattım bulantıdan gelip çorba bile yapmadı.... çok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?