2012 Şubat Anneleri

benim anneminde maddi durumu pek iyi değildir .ama kayınvalidemler zengin bile diyebilirim.iki kızımda da annem elinden geldiği kadarıyla 1-2 parça bişey aldı ama eşimin ailesi herşeyini aldı.ben hiç bi şey almadım.aslında maaşım vardı kendim alıp annem aldı diyebilirdim ama hiç aklıma gelmedi.daha sonra duydum ki kayınvalidemler laf etmiş annesi hiç bişey almadı falan diye çok üzülmüştüm.şimdi gözüm açıldı anneme 2 tane küçük altın verdim bunlarla bebeğe bişeyler al da doğumda şu gıcıklara göster diye.sonra da çok pişman oldum annem çok üzüldü aaa laf mı ettiler falan diye.aslında kadın bi emekli maaşı ile yine de elinden geldiği kadarıyla almıştı.....

Geçmiş olsun canım geçer inşallah sabırlı ol...

Azelya

anneni al başına koy
Hatta mümkünse sırtında taşı...
Öyle annem yok ama yine de alır taşırım valla...
Adengökçe rahat bir insanım.
Kimseyi takmam kolay kolay..
Ama sevdiklerime içerlerim ama ağzımı açmam
Onlar da takmam sanır...

hay Allah işte inceliğinde bi ayarı olmalı. annen üzülmüş kıyamam kayınvalıden de bi hoşmuş. kimin durumu ıyıyse elbette o yapacak. anlamıyorum bu insanları. kadının elinden bu kadarı geliyormuş o kadarını yapabilmiş daha ne.

Sağolun kızlar
Birdaha zaten beğenmesem bile sesimi çıkarmıcam, o kadar pişman oldum.

Bu arada meşhur site gitti...da bunu buldum hoşuma gitti paylaşayım dedim, almak isteyen olursa diye

Benimkilerin durumu var canım..
Kayınvalidemlerinde annemlerinde...
Ama ikiside yapmaz...

Bari birinden biri yapsa...
Yapmamakta yarışırlar birbirleriyle:44::44: o derece yani
Yok hep arkadaş çevremden gelir ne gelirse..
Ben önceleri takardım.. Şimdi Allah büyük der geçerim...

Lütfen kızlar annelerinizin kıymetini bilin tabikide biliyorsunuzdur eminim ama ben annemi oğluma hamileyken kaybettim annesizlik çok zor o yüzden birisi annesiyle darıldığı zaman çok üzülüyorum Şimdi bende ikinci kez anne olacam ama annelik çok farklı ya onlar ne yaparsa yapsın tıpkı en az bizim kadar çocukları kadar hassaslar Umarım kimseyi üzmemişimdir Annem olmayınca biraz hassasım anlayın olur mu

Benim ailemin maddi durumu iyi hamdolsun. Annem bir bankadan üst düzey yönetici emeklisi. Kardeşim mühendis. Babamı kaybettim zaten söylemiştim.
Şükürler olsun aklım onlarda değil, kendilerine yetiyorlar, bana da çok büyük yardımları oluyor Allah razı olsun.
Evimizi alırken annemin de kardeşimin de büyük yardımları olmuştu.
Eşimin ailesinin durumu eh işte ona göre. Kayınpederimin yüklü borçları var, daha biz büyük destek olmuşuzdur.
Ev alırken çok küçük bir yardımı olmuştu ve bir ev hediyesi almıştı, ajandasına eşime borç olarak kaydetmiş hediyeyi bile, tesadüfen gördüm…
Annemler bebeğe şimdiden çok ciddi harcamalar yapıyorlar, doktor kontrollerimin ücretlerini bile annem yolluyor sağolsun.
Hala çocuk gibi bayram harçlığı veriyor, cidden çok çok katkısı var bana maddi manevi, ki hamdolsun ihtiyacımız da yok öyle…
Asla ve asla annemin kardeşimin ağzından bir kez dahi eşimin ailesini bu konuda eleştiren bir olumsuz söz duymadım.
Ama eşimin ailesi sürekli görmezden gelirler, bunu kompleks meselesi haline dönüştürürler. Tavır tafra olarak yansıtırlar…
Bir de annem bir söz söylese kimbilir ne olur halleri.

Benimde kaynanam uzakta annem çok yakın evliliğimin başından beri ailem eşim ağzıyla kuş tutsada yaranamadı şimdi eşim diyor ne alırlarsa kabul etmiceksin hakkımı helal etmem diyor çok çektirdiler çünkü halada uyuzluk ediyorlar..durup dururken..dün annemi aradım kızım nasılsın bebek nasıl cinsiyetini öğrendinmi? bile demedi he hı diye konuştu kız olcak diye yanıltmıştı doktorum erkek demedim bende... şimdi kız şeyleri alırsa hepsi boşa gidecek..tam tersi kaynanam sordu bebek nasıl diye..sizlerin annelerinize bağlılığınıza imreniyorum..sanırım anne elinde büyümemek böyle yapıyor insanı çok zor..o yüzden çocuğumu ben büyüteceğim ne olursa olsun..annem beni büyütmediği gibi hiç sevgide göstermedi en çok buna üzülüyorum ama alıştım artık..

Başın sağolsun canım,Allah yattığı yerde dinlendirsin,mekanı cennet olsun anneciğinin.

bizimkiler öyle bişey yapsa 40 gün lafını yaparlar şunları yaptık bunları aldık diye ne şanslısın....

Amın canım,
Benım bebegım sat.a gore 13+5 ama usg ye gore 13+1

Canım, kıyamam annene.
Cok uzuldum, annenın uzulmesıne.

Ben anneme hıc bırsey aldırmak ıstemıyorum.
Ona kalsa bır cok esyasını alacak ama.
Yooo durumumuz olmadıgından degıl, benımkı bır ınat!

Nısanlıydım daha, annem dedıkı 'bızde yatak odasını kız tarafı almaz'
Kayınvalıdem daha o an, 'bızde de ılk torunun esyalarını sadece ananne alır' dedı.
Evlendım, bunu bır yıl boyunca dılınden dusurmedı.
Bır kez olsun terslemedım.
Yatak odasını ıstesem aldırırdım aıleme, ama zaten dugun yapmadılar, takıyı kendılerı sectı, ıstedıgım gelınlık olmadı...
Ee bır de yatak odasını alsaydık, onlara ne kalacaktı!

Evlendıkten bır yıl sonra zaten takılardan eser kalmadıgı gıbı (tamam ev aldık, oan gıttı)
Bekarken yaptıgım kazadan kazandıgım tazmınatı da esıme verdım.

Sımdı dogrusu anneme hıc bırsey aldırmak ıstemıyorum.
Kayınvalıdem donup bırsey desın de bende cevabını vereyım dıye.

Ama alanların da annesını tebrık ederım, cok heveslenmısler masallah.
Rabbım bebeklerınıze ıyı gunlerde gıyındırmeyı nasıp etsın cıcılerını.

bblau benim annem öyle yardım etse bize en ufak şeyde laf sokar benim aldığım evde oturuyorsunuz diye hatta bigün sordum yaparım tabi lafını dedi..

kızlar dün iftardan sonra eve gittim işten 3 tencere üzüm yaprağından sarma sardım.....dolaba koycam inş..kışlık

insanda ileden yana şans olacak kimi kaybeder kırk gün ağlar kimininde ailesi olur ama olmasa belki o kadar canı yanmaz varlıklarından..kader..herkese aynı şansı vermiyor.... anneden anneye fark var....

Son düzenleme:
şoktayım şuan yazdıklarınıza. meğersem ben ne kadar şanslı ama bi o kadar da bunun farkında olmayan bi körmüşüm. (( annemin ufak bi marketi var sabahları o açar geceleri babam durur. annem benim yan komşum aynı zamanda yenı taşındılar yanıma. kadın sabah 6.30 kalkıyor akşam 6.30 da eve gelıyor (oruç tutuyor bu arada ve annanemle dedem yanında ikisi de huysuz ıhtıyar) hamile kaldığımdan beri evimde yemek pişirtmiyor bana, temizlik yaptırtmıyor, ütümü çamaşırımı yıkıyor çok şükür. (düşünün kadın bana 2,5 ay önce lavman bile yapmıştı , anlatmıştım) kaynanam da keza aynı şekilde. evime kadın geleceği günler gelir evime kadınla beraber ne işim varsa yapar. o gün yemeğimi yapar asla boş geçmez. asla kötü laf demek için bişey demez, kalp kırmaz, baş ağrıtmaz.

dünde iki dünüre aldığım şeyleri gösterdim bayıldılar. kaynanam "aaaaaaaaaa saçmalamışsın, sakın daha bişey almıyosun biz annenle halledecez o işleri sen kafanı yorma" dedi kadın bana.

hakikaten şanslı insanmışım ben şimdi farkına vardım bak

Son düzenleme:

:)))

bu arada hey maşallah ellerine sağlık. bayılırım sarmaya.

ben aynı binadayım annem kapımı bile çalmaz nasıl diye ben onlara çıkarım giderim eşim artık iyice sıkıldı bu işten napıcam bilmiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…