2012 Şubat Anneleri

bitek dünürünün isminemi cila çekemedin ben herkesten farklıyım

Et seversen kız, etten soğursan erkek diyorlar.Ben etten tavuktan soğudum, ama bunun yanında çok erik yedim ekşi ekşi, çok vişne suyu içtim.

bende bi terslik varmıs o halde canım ya.kızımda agzıma 9 ay boyunca yarım kilo girmemiştir çiğ bile görmeye tahammülüm yoktu.kilolarca erik yedim ekşi ekşi erik bitincede limona dadındım.herkes mersine ben tersine zatii

Sizleri hep okuyarak takip ediyordum, artık dahil olmak istiyorum

ilk gebelik
cisiyet erkek
tahmini doğum tarihi 5 şubat

Kızlar unutmadan ya da bana yeni bir meşgale çıkmadan bir iki birşey yazmak istiyorum: Hamile kaldığımdan beri balık yiyemiyordum, dün doktoruma bu durumu söyledim ve o da bana Marincap isimli balık yağını önerdi. 500 mg mış ve günde 2 tane almak gerekiyormuş. Ama ben daha önce bir aktardan 1000 mg lık bir balık yağı almıştım, onu gösterdim. Bu daha iyiymiş, hergün 1 tane al bundan dedi. İçinde 200 tane var: Amerikan menşeiili bir ürün, ismini şuan hatırlamıyorum...
Birde; benim haşimato tiroidim var, onun için de endokrin doktorum vitamin olarak 1 gün elevit alıyorsan 1 gün Centrum Lutein al dedi. Centrum Luteinin içinde iyot varmış ve tiroidi olan hamilelere böyle öneriyormuş. Kadın doğumcuma sordum: elevit günlük ihtiyacınızın neredeyse tamamını karşılıyor, ancak endokrincimiz böyle dedi ise alabilirsiniz dedi.

Tiroidi olan ve balık yemekte zorlanan arkadaşlarımı bilgilendireyim istedim...

Bende troid sorunu yok ama balık yağı 2-3 günde bir alıyorum. Balık mevsimi bi gelsede yesek bol bol..

Bende troid sorunu yok ama balık yağı 2-3 günde bir alıyorum. Balık mevsimi bi gelsede yesek bol bol..

Evet... Ben de çok severim balığı... Özellikle hamsiyi.. Hergün yesem bana mısın demem ama şuanda pek lezzetli balık yok. Olanları da benim canım istemiyor... O yüzden bugünden itibaren balık yağına başlayacağım... Bu arada hoşgeldin

balık yağını hamileliğin başlangıcından sonuna kadar öneriyorlar. bebeğin gelişimi için çok önemliymiş. balık yağı yerine yeşil yapraklı sebzeler(semizotu vs..), ceviz ve haftada 2 kez balık yemek omega 3 ihtiyacını karşılıyor diyorlar ama en doğrusu balık yapı kullanmakmış. bir de kimi balık yağları balık karaciğerinden yapılabiliyormuş, ki bunlar pek tavsiye edilmiyor.

benimde gebelikle cıkan hipertiroitim var.balık zaten midem almadığı için yiyemiyordum gecenlerde ilk defa yutabildim.benimde iyotsuz tuz almam gerekiyor.benim endokrin uzmanım bununla ilgili bişey söylemedi bana bir daha ki kontrolümde ben bi sorayım.tesekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…