- Konu Sahibi BeyazOrkidem
-
- #16.621
benimde gebelikle cıkan hipertiroitim var.balık zaten midem almadığı için yiyemiyordum gecenlerde ilk defa yutabildim.benimde iyotsuz tuz almam gerekiyor.benim endokrin uzmanım bununla ilgili bişey söylemedi bana bir daha ki kontrolümde ben bi sorayım.tesekkürler.
Evet... Ben de çok severim balığı... Özellikle hamsiyi.. Hergün yesem bana mısın demem ama şuanda pek lezzetli balık yok. Olanları da benim canım istemiyor... O yüzden bugünden itibaren balık yağına başlayacağım... Bu arada hoşgeldin
Ay ay durun ben yokum bu listede...
Ekler misiniz beni de lutfen...
Yas: 30
Ilk bebek
Erkek bebek
Tahmini dogum taihi : 7 subat
Cok tesekkurler
Kızlar bişey sorcam;
Bebek odası takımı bakan varmı? ben caplombaa dan ve çilekten baktım. Çilekte bi takım var 1500YTL ye denk geliyor. Sizce nasıl? Çilek > Baby Bonny
benn geldimm kızlarrrrrr.... ultrasonu adamm acar acmazz popo gördükbacakları acıkmıss bir popo yüzükoyun yatıyodu.. adamm kız bebek dedi. görümcem de gördünüz mü organı dedi hayır ama bacakarası bos yanii erkek olsa pipiyi görürdük dedi. 5 dk da cıktık. görümcem dedi kii arkası dönükk bacak arasından baktı cocugunn pipisi ne kadar olcak sallancak mı ordan dedi neyse kızz diyelim simdiii ama yinede ne olmaz ne olmaz diye 23 üne kadar bişi almıcam kızlarr.. kendi doktorum kesin desin o zamn baslarım
Kızlar unutmadan ya da bana yeni bir meşgale çıkmadan bir iki birşey yazmak istiyorum: Hamile kaldığımdan beri balık yiyemiyordum, dün doktoruma bu durumu söyledim ve o da bana Marincap isimli balık yağını önerdi. 500 mg mış ve günde 2 tane almak gerekiyormuş. Ama ben daha önce bir aktardan 1000 mg lık bir balık yağı almıştım, onu gösterdim. Bu daha iyiymiş, hergün 1 tane al bundan dedi. İçinde 200 tane var: Amerikan menşeiili bir ürün, ismini şuan hatırlamıyorum...
Birde; benim haşimato tiroidim var, onun için de endokrin doktorum vitamin olarak 1 gün elevit alıyorsan 1 gün Centrum Lutein al dedi. Centrum Luteinin içinde iyot varmış ve tiroidi olan hamilelere böyle öneriyormuş. Kadın doğumcuma sordum: elevit günlük ihtiyacınızın neredeyse tamamını karşılıyor, ancak endokrincimiz böyle dedi ise alabilirsiniz dedi.
Tiroidi olan ve balık yemekte zorlanan arkadaşlarımı bilgilendireyim istedim...
Tatlım, normalde, yani hamile kalmadan önce ben de iyotsuz deniz tuzu kullanıyordum. Ne zaman hamile kaldım, endokrin doktorumuz artık iyotsuz tuz kullanmayacağız, hemen normal-iyotlu tuza geçiyoruz dedi. Bebeğin ihtiyacı varmış. Ancak geçenlerde tansiyonum çok düşmüştü. Ben de tekrar yükseltmek için tuza abandım, tuzlu ayran, tuzlu maden suyu, tuzlu yemek falan... Sonra tansiyonum bi yükseldi, doktorum da kızdı bana. Sakın bir daha yapma dedi. Normal tuz, bol su alıyoruz tansiyonumuz düşünce dedi. Bir de işte bu Centrum Luteini önerdi. 1 gün elevit, 1 gün centrum lutein. Umarım hangi gün hangisini aldığımı karıştırmam
benn geldimm kızlarrrrrr.... ultrasonu adamm acar acmazz popo gördükbacakları acıkmıss bir popo yüzükoyun yatıyodu.. adamm kız bebek dedi. görümcem de gördünüz mü organı dedi hayır ama bacakarası bos yanii erkek olsa pipiyi görürdük dedi. 5 dk da cıktık. görümcem dedi kii arkası dönükk bacak arasından baktı cocugunn pipisi ne kadar olcak sallancak mı ordan dedi neyse kızz diyelim simdiii ama yinede ne olmaz ne olmaz diye 23 üne kadar bişi almıcam kızlarr.. kendi doktorum kesin desin o zamn baslarım
Et seversen kız, etten soğursan erkek diyorlar.Ben etten tavuktan soğudum, ama bunun yanında çok erik yedim ekşi ekşi, çok vişne suyu içtim.
evet doğrudur birde karın sivriyse erkek yuvarlaksa kız oluyor diye duydum ama tabi tıbbi kesinliği olmadığından hala merakla beklemedeyim http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/sinifsinif.gif
Sizleri hep okuyarak takip ediyordum, artık dahil olmak istiyorum
ilk gebelik
cisiyet erkek
tahmini doğum tarihi 5 şubat
2 hafta sonra cıkacak balık mevsimi zaten. Ben doktorum balıkyagı verse de almayacagım ki zaten vermedi bana suana kadar.
Bol bol balık yeriz artık bu sene evdekilerle
Canım bayadır balık istiyor ama taze cıkması icin sabrediyorum..
canım bence kızın hayırlı olsun şimdiden3 seferdir o şekilde gösteriyorlar bana pipiyi. popodan bacak arası gayet net görünüyor. önden baktıklarında koronla karışma şansı daha çok oluyormuş. bizim ultrason görüntülerine eklemiştim benimkinin pipiyi. bir bak istersen
Yaa ben evde yapınca kokusundan haz etmiyorum... Fırında da seviyorum ama, onu da eşim sevmiyor. İlla yağda olacak onunki. Öyle olunca da 2-3 gün evden kokusu gitmiyor. Sen balık yağına neden karşısın peki? Tazesi dururken ne gerek var yağına mı diyosun?
Ayşebaharcım, beni de Ankara olarak güncelleyebilirsin, bir de doğum şeklim kesin sezeryan: kalça çıkığımdan dolayı...
Kızlar unutmadan ya da bana yeni bir meşgale çıkmadan bir iki birşey yazmak istiyorum: Hamile kaldığımdan beri balık yiyemiyordum, dün doktoruma bu durumu söyledim ve o da bana Marincap isimli balık yağını önerdi. 500 mg mış ve günde 2 tane almak gerekiyormuş. Ama ben daha önce bir aktardan 1000 mg lık bir balık yağı almıştım, onu gösterdim. Bu daha iyiymiş, hergün 1 tane al bundan dedi. İçinde 200 tane var: Amerikan menşeiili bir ürün, ismini şuan hatırlamıyorum...
Birde; benim haşimato tiroidim var, onun için de endokrin doktorum vitamin olarak 1 gün elevit alıyorsan 1 gün Centrum Lutein al dedi. Centrum Luteinin içinde iyot varmış ve tiroidi olan hamilelere böyle öneriyormuş. Kadın doğumcuma sordum: elevit günlük ihtiyacınızın neredeyse tamamını karşılıyor, ancak endokrincimiz böyle dedi ise alabilirsiniz dedi.
Tiroidi olan ve balık yemekte zorlanan arkadaşlarımı bilgilendireyim istedim...
alınnn sizee kıymetliminn 4 boyutluları.. dün verdigi resimler bunlar bi tek sırtı dönük olan bugün. yüzüstü dönmedi cünküm
Eki Görüntüle 247629
Eki Görüntüle 247630
Eki Görüntüle 247631
Eki Görüntüle 247632
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?