2012 Şubat Anneleri

azelyacım ben onceden alıyodum o sıgaradan bırakmak ıcın
ama onlar yasal degıldı tekellerde falan satılmıyodu
gızlı gızlı satılıyodu smdı resmılestımı bılmıyorum

davidoff 0.1 lik var. çek çek gelmiyor. ama dudak tiryakiliği için birebir. valla eğer canım çekerde 1 - 2 nefes almazsam çok geriliyorum.

Aaa iyiymiş o, bi de ince bir sigara vardı light ondan içmiştim o da iyiydi.

Yasal değilmiş canım, pis işlere bulaşmayak Çok teşekkür ederim düşüncen için İşte sonucu bilsem devam ederdim ama kaderin işi belli değil olur mu olmaz mı Allah korusun olursa da ne vicdanım ne eşim yakamı bırakır :26:

azelyacım ben onceden alıyodum o sıgaradan bırakmak ıcın
ama onlar yasal degıldı tekellerde falan satılmıyodu
gızlı gızlı satılıyodu smdı resmılestımı bılmıyorum

Hadi yaa, demek ki ondan heryerde yok sağol canım..
Allah yardımcımız olsun ya, benim annem ne güzel bana hamile kaldığı gibi tiksinmiş sigaradan, keşke ben de öyle olsaydım.

kızlarr selamm.nasılsınız? benim keyfim kacık daha doğrusu neden böle hissettim onu da anlamadım.bugun doktor kontrolumuz vardı hersey yolundaymıs cok şükür :) ama bebişin cinsiyetini öğrenemedim bi de üstüne kafam karıstı iyice doktorun biri kız diğeri erkek dedi aynı gün içinde.17 haftalığız şimdi detaylı usg olacakmıs bi sonraki ama 1 ay sonra seytan diyor bi kaç gün sonrada baska bi doktora git.ben neden takıldım böle yaaa...offffffffff

bende tıksındım ama esım yada baskası ıcınce kokusu hosuma gıtmıyor
kendım ıcınce hıc bı sorun yok ama

merak etmen normal o yuzden kendını boyle hıssedıyorsundur
cok kafana takılcaksa gıt yıne ogrenırsın belkı cınsıyetını

kızlar yapmayın Allah aşkına. içmeyin etmeyin. size bişi anlatacam.. hatta bunu ekşide de yazdım...

" 7 aylık hamile sigarayı bi türlü bırakamamış bi arkadaşım vardı. doktorun dediği 3 tane iç bari lafını 3 tanenin zararı olmaz olarak algılamıştı zavallım.

ha tabi bu 3 tane ile kalmadı ve içtiği sigara sayısı günde bildiğin 10'u geçmeye başladı. bi gün birlikte kontrole gittik. doktora "sizin dediğiniz 3 tane sigarayı günde 10'a çıkardı" diye şikayet ettim. doktor ultrasona aldı kızı. yak dedi bi sigara.

yuh dedim içimden doktora bak. arkadaşım şaşırdı tabi. yak dedi doktor yak...

yaktı arkadaşım. bak şimdi sana ne gösterecem dedi ve 3 boyutlu ultrasonda arkadaşım içine bi nefes çekerken doktor da o sırada bebeğin yüzünü zoomladı...

ben hayatımda böyle bi irkilme böyle bir rahatsız yüz ifadesi daha önce görmedim arkadaş.

off off!

sigara içerken keyif alan insanlardanım. bırakmayı da düşünmedim hiç. muhtemelen de başlayacam yine sütten kesılınce miniğim. ama kızlar o ıfadeyı unutamıyorum. yapmayın etmeyin.

1 sigara; en fazla 15 fırt bilemedin 20 nefes olsun. 20 nefeslık zevk için değer mi o ifade bilemedim :26:

arkadaslar bu arada mesajların altındaki beğen butonu nereye kaybolmus.yoksam o da tek bende mi yokk

aaaaa bblau bende 7 aylığım şekerim..1750 kg.doğmuşum.aynen senin dediğin gibiymişim.sesim bile çıkmıyormuş ağlarken..
annem hep der sesini sonradan duyurdun tam duyurdun diye!:))))bide küçükken çok yaramazmışım,hiperaktifmişim resmen.ama benim daha annemin karnındayken belliymiş.3.5 aylıkken daha doğana kadar hiç durmadan tekmeliyormuşum.ee dayananamışım 7 aylıkken fırtlamışım.))

aaaaa bblau bende 7 aylığım şekerim..1750 kg.doğmuşum.aynen senin dediğin gibiymişim.sesim bile çıkmıyormuş ağlarken..
annem hep der sesini sonradan duyurdun tam duyurdun diye!:))))bide küçükken çok yaramazmışım,hiperaktifmişim resmen.ama benim daha annemin karnındayken belliymiş.3.5 aylıkken daha doğana kadar hiç durmadan tekmeliyormuşum.ee dayananamışım 7 aylıkken fırtlamışım.))

Benim annem, babam, eşim ciddi tiryakiler.
Babamı akciğer kanserinden kaybedince annem bıraktı. Önceleri ben bırakmak istemiyorum ondan bırakmıyorum derdi, ki cidden iradeli kadındır.
Bir süre hiç içmedi ama sonra dayanamadı. Şimdi günde 1 bilemedin 2 tane içiyor ki ben razıyım.
Rahmetli babacığım yoğun bakımda, konuşmaya bile takati yokken, hatta non koopere iken, yani bilnci yerinde değilken bile parmaklarıyla sigara işareti yapıyordu.
Bu öyle bir illet işte.
Eşim de ardı ardına ekliyor ve ben çok üzülüyorum bu haline. Vücudunun o kadarına ihtiyacı olduğunu sanmam, bağımlı dahi olsa. Peşpeşe içmenin ne manası var.
Onunki illa ağzını oyalama isteği sanırım. Hele hele evlenip de evde rahat rahat içmeye başlayınca iyice artırdı. Anne babasının yanında içmez. İşi de stresli.
Şimdi evde içemiyor, hamileyim diye, akşamları kardayız o yüzden en azından. Bebek olunca da içemez…
Ama onun da bırakmasını çok istiyorum, ama hiç gayreti de yok isteği de, niyeti de….

Sizi rahatlatır mı bilmiyorum ama hayatımda tek dal sigara içmiş olmamama karşın nefes kalitem iyi değil.
Bunu da tek bir doktor söylemedi yani. İki ayrı doktor iki farklı ve alakasız zamanda ciğerlerimi yeterince havalandıramadığımı söylemişlerdi.

Yav sızın hıc ısınız gucunuz yok mu?
Basınızı bır dk. bos bırakmaya gelmıyor.
Hemen kaynatıyorsunuz.
Dagılın bakim, ben gecmısı okuyana kadar.

çok haklısın tatlım ama canım içmek isteyince mutlaka 3-4 nefes içmek istiyorum, dayanamıyorum. ben bu kadar içtiğime şükrediyorum. eşim şok oluyor zaten bu kadar bırakmama. doktorum seni sigara içmiyor sayıyorum dedi hatta

bizde sigara içmiyoruz..ne eşim nede ben!!!içeni evde bile içirtmiyorum,direk balkona....kusura bakmasınlar..
tüllere falan siniyordur sigara kokusu,hiç sevmem..

Bunun benzerini izledim, national geographic'in "anne karnında yolculuk" adlı belgeseliydi. Orda da gösteriyordu, bebek kıvrılıyor, yüzünü buruşturuyor.Bunu izleyen hiç daha içmez diye duymuştum ama ondan sonra da içtim Daha o zaman 1 aylıktı, bahanemde hep şu oldu "göbek bağından beslenmeye başlasın o zaman bırakıcam" diye diye ilk 3ay günde 1 tane içtim.2-3 olduğu da oldu..
Çok ters olduğum zamanlarda annemin sigarasından çalıp yarısını kırıp içiyorum.

merhabalar herkese,
kızlar çok yoğunum başımı kaşıyacak halim yok..
geçmişi okuyamıyorum o nedenle..
nasılsınız keyifler yerindedir inşallah..

Ben yaramaz değildim ama oldum olası çok tezcanlıyımdır. Hemen canım çıkar,bi iş yapılacakken.Hep 7 aylık mısın sorusuna muhattap olurum....
Ağır kanlı, uyuşuk insanlara hiç tahammül edemem ama Rabbim tabanı ağır,kulağı sağır cinsten bi adam verdi koca olaraktan :18::18:

Son düzenleme:

Ben de hamileligimi ogrenmeden once 1 paket falan iciyordum gunde nerdeyse.

Ama ogrenince bıraktım. Ama bu aralar esimi sigara icerken gorunce bazen canım cekiyor 1 nefes cekiyorum

Esim en sonunda patlatıcak agzıma

Canım gecmis olsun. Allah acil sifalar versin insallah tez zamanda atlatırsın canım.

Bol bol meyve yemeyi de ihmal etme sakın.

Ben genelde aksamları yemek yedikten sonra 9-10-11 civarında otururken icimde dondugunu hissediyorum.

Sırt ustu yatamıyorum ben sırtıma bisey batıyor sanki yattıgımda. Genelde sol tarafa yatıyorum.

Benim bebegim geceleri ben yatarken 1-2 kere pıtpıt ediyor ama sonra hic hissetmiyorum. İnsallah akıllı uslu uyku duzeni normal insanlarınki gibi olan bir cocuk olur

merhabalar herkese,
kızlar çok yoğunum başımı kaşıyacak halim yok..
geçmişi okuyamıyorum o nedenle..
nasılsınız keyifler yerindedir inşallah..

Ohooo...
Onlar fena kaynatmıs durumdalar.
Bızı gormezler sımdı.

Hu huuuu,
Azelya,
gokce,
Bblau
Ve dıgerlerı bız de burdayız...

:92:

arkadaslar aramızda detaylı ultrasona giren varmı? neler gördünüz bebişlerle ilgili yani hersey ayrıntılımı? bi de kaç haftalıkken girdiniz,gireceksiniz?

Ben de hamileligimi ogrenmeden once 1 paket falan iciyordum gunde nerdeyse.

Ama ogrenince bıraktım. Ama bu aralar esimi sigara icerken gorunce bazen canım cekiyor 1 nefes cekiyorum

Esim en sonunda patlatıcak agzıma

Benimkisi üzerinde bebek resmi olan paketlerden alıyor, içmek istesem de uzanmıyım diye herhalde Hani varya üstünde bebek resmi yüzüstü yatmış, pakette de sigara içmek bebeğinizi öldürür yazıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…