2012 Şubat Anneleri

Afiyet olsun...Valla ben de yedim geçenlerde, hem de abartmışım sanırım, şekerim epey bi düşmedi :)))
hurafedir o söylenenler :34:

yaa öyle bir korkutuyolar ki hamileleri bi sitede suyu leke yapar bebeğe diyo..ötekinde aşerdiğini yemessen onun büyüklüğünde leke çıkar diyo..diğerinde narı eline alınca ellerini yıkamayıp bi yerine sürersen leke çıkar orda diyo..baktım hepsi uyduruk uyduruk..dayanamadım..eşimde duymuş bana kızıyodu mors oldu....:9:çıkacağı varsa lekenin herşey bahane ..ben sadece şu gül koklamaya inanıyorum hani yüzünün yarısı kırmızı oluyoya bazılarının ondan korkuyorum şahsen ..ama inş bişey olmaz kuzucuklarımıza....fazlada abartmimde ben yiyerek:39:..:9:

nar aldım şimdi valla müdürümde sordu hanımına bişey olmaz demiş..gittim aldım geldim marketten yakın..soydum bi güzel..en çokta soymasını severim zaten :1:..tatlı kaşığıyla bi güzel yiyorum ohhhhhhh sefam olsun öyle diyenlere...:9: yenmezmiş..:37:..kim demiş....:9:bu senede nar bol kilosu 1,5 tl burda.ohh ohh:32:

oohh afiyet olsun, vitamin olsun yarasin, bakalim bebisin de sevicek mi dogunca buyuyunce, anne hamileyken neyi cok severek yerse bebek de onu severmis. Test edelim bakalim ben de incir yedim ilk baslarda.
Iste o narlar Tukiyeden buraya gelene kadar 5 lira oluyooo... Nese, gene de cok kotu sayilmaz alabiliyoruz cok sukur.

oohh afiyet olsun, vitamin olsun yarasin, bakalim bebisin de sevicek mi dogunca buyuyunce, anne hamileyken neyi cok severek yerse bebek de onu severmis. Test edelim bakalim ben de incir yedim ilk baslarda.
Iste o narlar Tukiyeden buraya gelene kadar 5 lira oluyooo... Nese, gene de cok kotu sayilmaz alabiliyoruz cok sukur.

ben mandalina çok yiyorum hala devam:39:...bu aralar nar canım çekti..üzümde yiyorum ama çok çok düşkün değilim olsada olur olmasada..incirin kurusunuda siyahınıda sevmem .beyaz incir seviyorum köydeyken küçükkken ağacına çıkar toplardım...ama şimdi ona düşkünlüğümde sevmemde yok pek fazla ...eşim çok seviyo ama..bakalım inş oğlum herşeyi yer..eşim çok yemek seçiyo..inş ona çekmez ben pek okadar seçmem..test edicem kesin... bende öyle duydum bakalım..:44::emir_bebek:ayy o günler gelcekmi allahım yaa..bi doğsalar...çok merak ediyorum kime benziyo diye..:30:

Şimdiden kullanacak mısın canım?
Bana da arkadaşım son aylarında kullan dedi ama ben de şimdiden kullanayım istiyorum çünkü göğüslerim çatlak gibi sanki...

kullanacağım canım. bana da son aylarda dediler ama biraz göreceli bir yaklaşım oldu. mesela bana göre artık son aylardayız :26:
yeni doğum yapan bir arkadaşımın emzirirken çektiği acıya şahit oldum da, aman Allahııııııım. öyle güzel bir deneyimin öyle acılı bir merasime dönüşmemesi için herşeyi yapmaya hazırım. zararı da olmaz zaten. epi topu 2 tüp fazla krem kullanmış oluruz. göğüslerim çatlasın dert değil de, uçları yara oluyor, yarılıyor, kanıyor, iltihaplanıyor... gözlerimle gördüm. amacım bunları azaltmak. doğum öncesinde günde 1 veya 2 defa, doğum sonrasında her emzirmeden sonra kullanılır diye yazıyor bir tanıtım dergisinde...

günayyydınnnnn:3::3::3::3:

dr a gidenn kızlarrrrr masallahh bebiklerinizeeeee:nazar::nazar:ayy benimm kızz ne kadar oldu acaba sabahh olmucakk bana simdi:52::52::52:

azelyaamm o bebügüü yıkayanlarrın biri anne biri kaynana galibaaa :19::19: ayyyy ne sinirr bozucuu.. kesin benimkini yıkmaya da kaynana denk gelcekk.. simdiden karnımla konusupp duruyo.. ikide bi simdi onunn sevgisii en öncee bi dogsun bilmem nee sayıklayıp duruyo.. kayınpederim yasasa doguruver kendine bi tane dicem:9::9::9::9: dogmamıss cocugu herkesten kıskanıyorum yalnızz.. dr u bahane edipp elletmicem kimseye:27: cok günaha giriyorum cok niye kaynanamdan görünüyolar onu da bilmiyorum.. kadının bana hiçbi zararı yok.. bi sürekli konusması dısında.

dün gece esim cesmede insaatın basındaydı gec geldi. bende orda bekledim.. ondan öncede görümcemle avm ye gittim.. fashion fest indirimi vardıı.. 2 tane ev terligi aldım bayan.. zaten param yoktu cok.. görümcen ne aldı diye sordu.. iste esine gömlek ,ceket, terlik vs aldı dedim..
ilk önce sende kocana bi ceket alsaydın dedi.:53: anne onun bir sürü ceketi montu kabanı vs si var.. koca kısı birini giymeden geciriyo.. allahtan günah.. hem o ceketin aynısı var bizde dedim. paran var mı diye soran da yok tabe..
sonra bayan terliklerini gösterirken kocana da bi terlik alsaydın keske o gün baktım terligi iyi degildi mi ne öle bişi dedi.. bende 2 cift erkek terligi var evde zaten bizim evde aynı anda en fazla 2 erkek oluyo.. simdilik acelesi yok eve en cok kadın geliyo ayaklarına terlik yok dedimm.. zaten erkek terligine de para yoktu yoksa alırdım 3 er cift..
sonra döndü kocanın içinde atlet yok dimi yine dedi. yok dedim(bunu beni hafatada 6 gün görse altı gün soruyo bu ara) ama olmaz ecrincimm sen giydiriceksin kocana giymem dese bile önğne koyup zorla giydirceksin dedi. kafasından gecirsen cıkarır anne o giymiyo adamm istemiyo napayım yani hem hava daha o kadar soguk degil zorla nasıl giydireyim dedim. ben giydiriyodum dedi.. du ben onla konusayım dedi ii konus dedim bende. cocugun olunca anlıcaksın ben yanarım balama balam yanar balasına falan dedi. daha önce demiştimm cocuk 32 yasındaysaa artıkk degil karısmak sorulmaz bile diye ama bu sefer hiç yorum yapmadım..arada da yoksa atlet alayım ben ona diyo.. :53::53::53:
acununn gömlegine cok güzel dedim. ama benim kocam giymiyo dedim laf arasında.. keske bugün sende kocana gömlek alsaydın dedi.. anne uzun kollu da var kısa kollu da bi sürü amaa giyyyymiiiiiiyoooooo... yapcak bişi yok rahat edemiyomus.. ben hiç begenmiyorum zibidi gibi giyiniyo dedi bu sefer.. hiç güzel giyinmiyo dedi. bendee yooo gayet de güzel giyiniyo dedim. ben gömlek pantolon cok severim dedi.. ben kot gömlek sevmem ama üstüne v yaka bi basic giyerse evet hos olurr ama benim kocam rahat etmiyoomuss önemli degil dedim. spor giyiniyo gayet de yakısıyo dedim. sustu yine..
gecen gün de boxer ı var mı diye soruyo.. en sorma artık dicem yaa sorma kadın kocamın boxer ını, sırt kesesini, atletini, yemek yiyip yemedigini sorma bana.. kocamdan sogutucaksın benii. artık yüzüne bakınca annesi geliyo bi tek aklıma.. anlayamadı bi türlüü kendisi annesi ben karısıyım.. onun gibi davranırsam nasıl karıkoca olucaz bizz..
bi tanıdık adam dingüklük yaparak (25 yasında) hepimizin içinde benim elim daha kadın eline degmedi dedi.. asırı dindarr ve ilk karısıyla yasamak istiyomuss pek de sakin iyi huylu bi cocuk allah var.. inandık. evde göümceme konusurken yaa gördün mğ dedim benim kocam bana köyde bile bakir erkek yok dedi meger sehirde varmıs dedim..kayınvalidem de döndü benim oglum da bakirdi öyle düsünüyorum dedi. töbe yarabbi eminim öleydi anne dedim. görümcem de sok yorum yapamadı.. oglunu nasıl övcegini sasırıyo artık.. aaayyyy dilim cözüldü vala bakk:27::27::27::27: cok dertliymişimm.. cehennmede kaynıycam fokur fokur:47::47:

Ahh arkadasim seninki benimkinden de betermis, biraksan benim kayinvalidem de konusucak ama ben mesafeyi bozmadan soyluyorum, mesela kocana sunu bunu al dese paramizi idareli harciyoruz derim ben, bunda bisey yok, kendi utansin soyledigine. Esim 32 yasinda kendisi karar verir derim, diyorum da. Cocuklarinin hep yaninda kalacagini sanmis bizimki de erkek evlat senin basini mi bekliycekti evlendi herkes yuvasini kurdu neden aramiyorlarmis , o soledikce cocuklari kaciyo ondan, anne olunca anlarmisiz biz de , ayni seninki gibi pisman olalaim diye boyle soyluyor, anlayalim simdiden baslayalim anlamaya hatta, nasil davranmayacagimizi yetiskin evlatlara. Uff gicikkklar iste, baslasan bitmez, kimseye de anlatilmaz, idare ediyoruz iste, uzaktayim, mutluyum ama bebek dogunca buraya gelmeye niyetli, umarim vazgecer :50:

van'da deprem olmuş arkadaşlar, inşallah can kaybı yoktur diyordum ama sayı vermemekle birlikte olduğunu duyurdular :(
Rabbim ordakileri korusun :43:
evet cnm ben de saat 2den beri takip ediyorumm allah yardımcıları olsun bir de ben depremdençokkorkuyorum ama yaa 24.katta oturuyorum çünkü deprem olduğunda oturup beklemekten başka yapabildiğimiz yok
valla deli olcam....suyunun değdiği yerde leke olurmuş..yok elini yıkamadan bi yere sürersen yerken leke olurmuş..canın çekip yiyemezssende yine o şeyin büyüklüğü kadar lekesi çıkarmış..benim şimdi nar kadar lekesimi çıkcak oğlumun..deli olcm yaa..ne saçma sapan şeyler bunlar..dediğin gibi elimi yıkarım kaşıkla yerim bende....acayip canım çekti..ben gideyim bi koşu nar almaya....:34::39::39::39::39:

oh ohh afiyet olsun cnm yaa o kadar canın çekmiş yememezlik olmazkiii

bugün yine isim konusuna takıldım bir yazı buldum paylaşayım istedim....

İsmin başına "Abdul" getirmeden çocuklarınızı Allah'ın isimleri ile isimlendirmeyiniz.

Önce çocuklara İslami isim koymak gerekir. Bu her anne-babanın çocuğuna karşı olan görevlerinden biridir. Ancak çocuğa İslami olmayan çirkin bir isim konmuş ise bu sonradan değiştirilebilir. İslam'a uygun olmayan isimleri Allah Resulü değiştirmiştir. Bu sünnettir. Ancak Peygamber Efendimiz Müslüman olanların eski adlarını değiştirmelerini Müslüman olan Arap olmayan insanların da Arapça adlar almalarını emretmemişler verilecek adların manalarının güzel olmasını emir buyurmuşlardır. Bazı adları manaları kötü olduğu için bazı çok güzel manaları olan adları da kullanırken olumsuz kullanıldığında kötü manaya geleceği veya sahibi üzerinde kötü tesir bırakacağı için değiştirmişlerdir.

Hz.Aişe (r.a) validemiz diyorki: "Allah Resulü İslam'a uygun olmayan çirkin manalı isimleri muhakkak değiştirirdi."

Müslüman çocuğuna anlamsız taş kaya toprak gibi isimler veya gayr-i müslimlerin isimlerini vermemelidir. Eğer verdi ise mutlaka değiştirmeli İslami bir isim koymalı ve bunu çevreye yaymalıdır. Çevresi kendisini o isimle çağırmalıdır.
Peygamberimizin (s.a.v) Değiştirdiği Bazı İsimler
•Peygamberimiz hanımlarından ikisinin ilk isimlerini değiştirmiştir. Biri Cüveyriye diğeri Zeynep binti Cahş annemizdir. Her ikisinin ilk isimleri "Berre" idi. ayrıca üvey kızının adı da "Berre" iken onu "Zeynep" olarak değiştirmiştir. Berre manası temizleyicidir. Ancak " O kendi nefsini temizler" diyerek kibir ve gurura sebep olmaması için değiştirmiştir.
•Zeynep mücehverler değerli taşlar anlamındadır. Hazn" (hüzünlü kederli) ismini "Sehl" (kolaylık iyilik) ile.
•Hz.Ömer'in kızının adı da isyancı anlamında "Âsiye" idi Allah Resulü onu (asi isyan eden sad ile yazıldığında. Ancak sin ile yazılırsa hastabakıcı olur) "Cemile" ile
•Çorak arazi olduğu için Afira" (otsuz çorak) ismini "Hadıra" (yeşillik çimen) ile
•Peygamber Efendimiz Yesar (kolaylık bolluk) Rebah (menfaat fayda) Eflah (kurtuluş kurtuluşa eren) Necih (dileğine kavuşan) adlarının verilmesinide yasaklamıştır. Bu yasak bu isimlerin kötü hitaplara maruz kalmaması içindir.
•Şihab'ı (Şahap alev ateş parçası) Hişam ile
Asram Âsi Aziz Atele (şiddet sertlik) Şeytan Hakem Gurâb (karga) Habbâb isimlerini değiştirdi.
•Harb'i (savaş) Silm (barış) ile
•Muzdaci'ı (yatan) Münbais (kalkan) ile
•Peygamberimiz bir yılan ismi olduğu için "Hubab" ismini ateşten bir yalının ismi olduğu için
•"Şihab" ismini Allah'a mahsus olduğu için "Aziz" ismini değiştirmiştir.
Allah Resulü (s.a.v) Buyuruyor

•Siz kıyamet günü isimleriniz ve babalarınızın isimleriyle çağrılacaksınız öyle ise isimlerinizi güzel koyunuz.
•Peygamberlerin isimleriyle isimlenin. Allah'ın çok sevdiği isimler Abdullah Abdurrâhman'dır. İsimlerin güzeli de Hâris ve Hemmâm isimleridir. En çirkinleri de Harb ve Mürre isimleridir.
•Kıyamet günü Allah'ın en ziyade kızacağı en kötü kimse adı Melikü'l-emlâk (Şehinşâh) olan kimsedir. Allah'tan başka Mâlik yoktur.
•İsmimi isim olarak koyun fakat künyemi kendinize künye yapmayın!
•Kim benim ismimi almışsa künyem ile künyelenmesin. Kim de künyem ile künyelenmişse ismimle isimlenmesin.
Kaynak:
1) Büyük Kadın İlmihali Rauf PEHLİVAN
2) Ansiklopedik Çocuk İsimleri ve Hastalıkları Ahmet Eğilmez İpek Yayın
3) Kütüb-i Sitte

iyi akşamlar kızlaarr kmsecikler yok galibaa..2 gündür foruma giremedim yorgunluktan 2 gündür alışweriş yapıouz annemlee..o mağaza senin bu mağaza benimm..kızımaa süper şeyler aldımm..bi sürü cici aldık..beşik modellerine baktımm..babası gelsin o da baksın ona göre sipariş edicemm..gecelik takımımı pijama takımımı aldımm..ve kzııma chicconun çok güsel bir ana kucağını aldmmm..mükemmel bişey uzaktan kumandalı,4 ayrı sallama şiddeti war kalp atım sesi çıkarıyor sakinleşmesi için,gaz çıkarması için titreşimi de war..hazırda indirimdeymiş alalım dedimm..kutusunda duruyor.samsuna götürceğimiz için açmadım..netten fotosunu buldum onu koyuyorumm..hepiniz öpüldünüzzz:3: $chicco-bebek-salıncakları.webp

[sıze=2][/sıze]hmm ben avrupa yakasındayım ,artık zaten doktor degıstırmem ıcın cok geç..dün bır arkadasının 8 aylıkken bebegını düşürdüğünü yamzıstın needenını de yazar mısın?çok üzücü bir durum gerçekten:43:

bir de kızlar;herkesı alıntı yaparak nasıl cevap werıyorsunuz ,bilen bırı bana da öğretebilir mi??

günaydın kızlar,

bizi sabahları uyku tutmuyor nedense. haftaiçi zor kalkıyoruz, haftasonu zor uyuyoruz :1:
dün oğluma yeni ciciler aldım. onları ekliyim bari...

Eki Görüntüle 278017 Eki Görüntüle 278019

Eki Görüntüle 278018 Eki Görüntüle 278020
yan yatış yastığı da buldum sonunda zıbın takımlara pek ihtiyacım kalmadı. bunu da sırf ucuz diye aldım. sanki bedava veriyorlar :27:

QUOTE]

Pardon YAN YATIŞ YASTIGI NE DEMEK ACABA LİTTLE SUNSHINE?:2:

alıntı ile cevapla butonu yanında + işaretine tıklarsan o kişinin yazsını otomatikman alıntı yapmış oluyorsun sağda cevap veren kişinin yazsının altında hemen onu işaretle sonra alıntı ile cevapla de..bende yeni öğrendimde kolaymış ama :34:

haberlerrrrrrrrrr haberler.......

karnımı üşütmüşüm ıhlamur içiyorum inş iyigelir..bugün eşim ilkkez oğlunun tekmiğini duydu..sanki anlıyor gibi çocuk babası elini koyunca kesiyor tekmiği falan deli oldum..bir kezde olsa yakaladık sabah.. yaramaazzz....​

Benim kızım da ne zaman tekmelese babası gelır gelmez susuyor hemen duruyor çok komık daha gecen hafta ılk kez duydu hıssettı tekmesını ,şimdi yine bir anda duruyor çok komık yaa,kocam da ''çocuğu mu doldurdun bana karşı şimdiden ''diyor.:49::nazar:

Benim kızım da ne zaman tekmelese babası gelır gelmez susuyor hemen duruyor çok komık daha gecen hafta ılk kez duydu hıssettı tekmesını ,şimdi yine bir anda duruyor çok komık yaa,kocam da ''çocuğu mu doldurdun bana karşı şimdiden ''diyor.:49::nazar:

benimkide öyle valla anlamadım gitti neden durur tekmikcikleri yahuu:emir_bebek:

:9:

:9::9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

ayyyyy bişi dicemm kaynanamı cekiştirme arzumun önüne gecti bu görüntü:52::52::52: ayyyy hadiseninnyeni klibini gördünüz müüüü??? ask kac beden giyerr.. anammm erol köse ninn sumo gürescsi tshirt üne kapak gibi cvp yani.. anaammmm tass gibi hatunn tamm benim sevdigimm tipler bunnarr yahuu.. olaganüstü güzel cıkımıss yahuuuu... bende zayıflamak istiyorumm :12::12::12::12: bu arada nihal defne ismi yala oldu cocugumaa.. kocam basına annemin ismi desede görümcemin ismi acayip yattı aklıma basına bişi koycaksam nihal ismi koycam.. yeni isimm nihal mina:16::16: az önce görümcem aradı.. nette görmüşş. mina nın her dilde karsılıgı varmıss.. ben bi tek camın ana maddesini görmüştüm. peygamber efendimizin cıktıgı ilk caminin adıymıs, eski lmancada kutsal ask demekmiş, saf temiz ve güzel anlamlarına geliyomus ayrıca.. erva da cok hosuma gitti peygamber efendimizin halasının adıymıs.. ama kulaga sert geliyor dimi??? neyse ben cıktım khvaltıya gidiyoruzz aksamm okurumm heppiciginiziii:16::16::16::16::16::16::54::54::54:

Ewet yaa kız taş gibi çokmıs ben de Hadise'yi çok beğendim klipte daşş gibi ya maaşallah.:nazar:

Back
X