2012 temmuz annelerinin doğum hikayeleri

ay canım darısı başımıza.. bekliyorum bende güzel kızım artık gelsin diye :)

Canım benin az kalmış inş. bebeğini kucağına almaya.hayırlısıı ile sağlıkla al bebeğini kucağına inş. ben senin gibiyken öğlen 12 ye kadar yatardım , gezer tozardım annem bu günlerinin kıymetini bil derdi her defasında aman anneee bebeğim doğsun da uyku falan hiç aklımda yok diyordum şu an da o kadar haklıymış ki...7 temmuzdan beridir uyku hak getireee... Gezme tozma zaten yokk.. Alışmak zor oldu ama olsunn bebişlerimiz sağlıklı olsun da....

bende şu son 2 haftadır öyle 11 e kadar uyuyorum .. ramazan sebebi ile herkes çağırıyor sağolsunlar akşamları geziyoruz eşimle güzel oluyor. benmde annem kıymetini bil diyor ama ben endişeliyim bişey olmaz demiyorum inş. huyu suyu yerinde olur kızımın diyorum :) bebektir illa uyanıcak ama yeterki uyusun uyansın öyle bir bebek olsun.. şimdi ağustos annelerinde doğum yapan arkadaşlarımın çoğunluğu çok şükür rahatlar ... kısmet bakalım bekliyoruz şekerimizi :)

Mrb arkadaşlar nihayet bende günler sonra girebildim 23.07 pazartesi günü doktor kontrolüm vardı evden çıktık doktora gittik neyse doktorum muhayene etti ve 3 cm açıklığım olduğunu ama henüz bebeğin kafasının kanala yerleşmediğini söyledi bende 41.haftama girdiğim için daha fazla beklememize gerek yok 25.07 çarşamaba sabahı çok az bi kahvaltı yapıp sabah 8:00 de burda ol dedi yatışını yapıp suni sancı vererek doğumu başlatıcağını söyledi tabi suni sancı beni biraz ürküttü ama doktoruma çok güvendiğim için kabul ettim eve geldik tabi bende bidaha o gün bugündür uyku yok keşke son 2 gün uyusaymışım heyecan ve korkudan o iki gün uyuyamadım neyse pazartesi salı eşim kızım ve ben bol bol gezdik.Geldi çattı çarşamba günü ben sabah 5:30 kalktım önce duş aldım çantamı son bi kez gözden geçirdim çok hafif bi kahvaltı yaptım eşim ben kızım çıktık evden önce annemlere gittik annemi aldık sonra kayınvaldemlere gidip kızımı bıraktık hastaneye gittik gittiğimde doktorum gelmiş bizi bekliyordu odamıza yerleştik ben geceliklerimi giydim o ara odayıda hemen hazırladık doktorum alttan muyahane etmek istediğini söyledi muhayene etti ve çok güzel açıklığın 4 cm olmuş dedi sonra ebe geldi lağman yaptı o işte bittikten sonra bana suni sancı takıldı saat bu arada sabah 9:00 olmuştu öğlene kadar muyahane etmedi doktorum canını yakmıcam tekrar tekrar dedi bekleyelim öğlene kadar dedi benimde süper işime geldi tabi serum takıldıktan sonra ben hep gezdim koridorlarda sadece aralarda nts için yattım sonra tekrar yürüyüş yaptım öğlen saat 12:30 oldu doktorum muyahane etti ve açıklığım 6 cm olmuş açılmamın çok güzel ilerlediğini söyledi ve sonra ebe geldi tekrar nts çekicem ama uzun olcak biraz dedi Allah'ım sancı çekerken yatmak ne kadar zordu gezerken o kadar zorlanmadım saat 2:30 oldu ve doktor muyahane etti açıklık 7 cm olmuştu ama bebeğin kafası hala kanalda değildi suyunu patlatmam gerek bebeğin kanala yerleşmesi için dedi ve suyumu patlattı ve suyum patlar patlamaz açıklığım 8 cm oldu tekrar odama geçtim ve tekrar nts zaten ondan sonra hiç yürüyemedim sancılar tavan yapmıştı annem eşim kızkardeşim hepsi bağır diyolar yok ben habire dişlerim sıktım kendimi sıktım diğer doğum yapacak hastalar yan odalardan ortalığı kaldırıyolar bende tık yok sonra doktoumun sekreteri geldi rahat rahat bağır kendini sıkma bu hastane neler gördü dedi zaten o zaman koptum bende bağırındım zaten suyumda patladığı için dayanılcak gibi değildi saat 4:00 da doktorum tekrar kontrol etti ve açıklığım 9 cm bebeğimde kanala girmişti benimde artık ıkınmalarım başlamış miğde bulantısından ölüyordum saat 4:30 doktorum beni 9.5 cm doğuma aldıve 3.ıkınmamda benim inatçı oğlum doğdu 3:00 kg 51 cm di hemen yüzünü görmek istedim sonra oğlumu hazırlamak için aldılar benimde dikişlerim atıldıktan sonra doğumhaneden çıktım herkes kapıdaydı eşim annem kardeşim hepsi ağlamışlar odama geldim çok geçmeden bebeğimi hazırlayıp getirdiler mis kokulum benim bugün 18.günümüz uykusuzum ve yorgunum ama herşeye değer işte arkadaşlar benimde doğum hikayem çok zor bi doğum yapmadım çok şükür ki .biraz uzun oldu sanırım

Rabbim ben ve benim gibi normal doğum için bekleyen arkadaşlarıma da hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inş. sağlıkla büyüsün bebeğiniz inş. canım benim :)

kızlar ben geldim doktordaydım moralim çok bozuk : ( bebeğimin karın bölgesi hep 2 hafta geriydi ama 33. haftasında kapatmıştı farkı şimdi yine 2 hafta geri çıktı karın bölgesi we dopller werdi doktr umarım herşey yolundadır : ( 35+1deyiz ama 2304 gr fazla kiloda almamışş : ( endişelenıyorum çok

canım bence moralini düşürme bu olabiliyor sağlığında sorun olmasın akciğer gelişiminde vs. Sorun olmasın bebeğinin kilosuda çok az değil canımcım inanki benim arkadaşım 41 . Haftada 2700 doğum yaptı maş. Bir sorunu da yok.. Sen gönlünü ferah tut canım benim rabbim hayırlısını versin..

Doktorumuzun en başından beri söylediği tahmini doğum tarihi 07.07.2012 idi fakat anne olmanın heyecanı ile ben hep haziranın 15 inde falan doğum olur diye düşünüyordum açıkçası.Alışverişler yapılıyor , kıyafetleri yıkanıp ütülenip doğum çantasına yarleştiriliyor.Gittikçe heyecan artıyor tabiki :) Her gün uyandığımda bugün de bişey yok diyip devam ediyorduk.Artık son günlere yaklaştık ben de tık yok Gören daha doğurmadın mı sen diye dalga geçiyor.06.07.2012 tarihinde doktora kontrole gidiyorum ve detaylı ultrason çekiliyor.Doktorum yarın ultrason sonucuna göre bir yol izleyeceğiz şartlar olumlu ise 1 hafta daha bekleyebiliriz dedi.Yarın sabah aç olarak erkenden gel dedi.Ben açıkçası daha bekleyeceğiz diye çok ümitlenmedim.Ertesi gün sabah erkenden uyandım.Duşumu aldım evimi toparladım.Eşimi uyandırdım hazırlandık saat 8:30 gibi hastanedeydik.Dr gelmemişti henüz hemşiresi bu sırada nst ye girmemi söyledi.Nst ye girdim herşey normaldi.Dr bey geldi ultrason sonucunu gösterdik ve muayene oldum.Doktor, kesenin sızdırdığını ve eğer bugün doğum gerçekleşmezse mikrobun bebeğe de bulaşabileceğini söyledi.Yatış işlemi yaptırmamızı söyledi.Biz çıktık odadan ama elimiz ayağımıza dolaştı.Normal doğum için yatış işlemimiz yapıldı.Odamızı gösterdiler.Eşim hemen annesine haber verdi.Sonra suni sancı için serum takıldı.Nst cihazı da takılı tabiki bu arada.Annemin hastaneye gideceğimizden haberi vardı beni aradı ne yaptınız de dedi doktor diye.Annemler Konya da olduğu için yetişemeyeceklerdi zaten haber versem de bir de annemde ritim bozuluğu old. için söylemek istemedim.Daha bekleyeceğiz dedi doktor anne dedim.Suni sancı verilmeyece başlandıktan sonra ebe 15 dk sonra geleceğim sancılar başlamış olur dedi.Biz de eşimle konuşuyoruz bi yandan.15 dk sonra ebe geldi kontrol etti ne sancı , ne de açılma yoktu.15 dk sonra tekrar geleceğim dedi.Derken bu şekilde 1,5 saat suni sancı verildi ve ben de tık yok.Ebe yok olmuyor çocuk yukarda dedi ve doktoru çağırdı.Dr geldi en son kontrolü yaptı ve bu şekilde normal doğumun çok zor olduğunu , sezeryana alınmam gerektiğini söyledi.Açıkçası sevinmedim diyemem :) Ameliyathane görevlilerine haber verildi adamlar 2 dk ya kapıya geldiler.Sedyeye aldılar beni eşimle vedalaştım dua et dedim.Bu sırada saat 11:40 gibiydi.Aldılar beni odamız 2. katta idi asansör ile -1 yada -2. kata indirdiler.Bu sırada görevli bana kaç yaşındasın , kaçıncı çocuğun , cinsiyeti ne, adını ne koyacaksınız gibi sorular sorarak rahatlamaya çalışıyodu başarılı da oldu.Ameliyathaneye geldik.Hafiften bir müzik çalıyor.Hemşireler sohbet ediyor.Ameliyat masasına aldılar beni önüme örtü koydular ancak yukardaki lamba parlak bir metalden old için örtünün öbür tarafını görebiliyordum.Kesinin yapılacağı yerde kumaş yoktu ve bir takım makas , neşter gibi aletler koyuyorlardı yan tarafına... Aman Allah 'ım o an bayılabilirdim.Hemen kafamı çevirdim.O gün Kpss sınavı vardı hemşireler ondan bahsediyorlardı.Ben de girecektim kpss ye ama doğumun bu aralarda olacağı için girmedim dedim.Sonra doktorumuz geldi nasılsın diye sordu iyiyim dedim.Çocuk Dr u henüz gelmemişti ve o gelmeden ameliyata başlayamıyorlar.1-2 dk sonra geldi çocuk doktoru.Başlıyoruz dediler koluma bir iğne vurdu hemşire 1-2 sn sonra gözüm karardı ben gidiyorum galibaaa dedim herkes gülüştü ve sonrasını hatırlamıyorum. :)
Ben odadan ayrıldıktan 5 dk. sonra k.validemler gelmiş.15 dk sonra Yusuf umu getirmişler.Hemşire, ameliyathaneyi yıktı demiş Yusuf için :) 11:50 de 3.240 gr. 48 cm ile oğlum dünyaya gelmiş. Bizimkiler annemi aramışlar müjde için.Oğlumun teyzelerı açmış teli.İnanmamışlar sesini duymadan.sesini duyunca da hemen annemi çağırmışlar annneeeee Yusuf doğmuş diye :) Annem de ilk inanmamış çünkü sabah konuştuğumuzda bekleyeceğiz demiştim.
Kendime geldiğimde gözümü henüz açamamıştım.Bir hemşire üzerime geceliğimi giydirmeye çalışıyor ama dikişlerim ağrıdığı için hiç kımıldamak istemiyordum.Giydirme bırak canım acıyo diyorum, hemşire giydirmem lazım ailen yukarda seni bekliyor diyor.Neyse kavga dövüş giydirdi garibim :) sonra beni sedye ile yukarı götürdüler ama bu sırada ben hala çok acıyo karnım çok acıyo diye sayıkladığımı hatırlıyorum.Odaya getirdiler odadakilere siz dışarı çıkın dediler.Beni sedyeden yatağıma koyduklarında bir bağırdım ki çok acıdı sanırım.K.validem hemen geldi yanıma ağlama kızım geçecek diyordu ama bi yandan ağlıyordu.Arkadan bir görevli ilk bebeği mi diye sordu bizimkiler evet edediler.Bebeğini verin de görsün o zaman deidler ama ben canımın acısından şimdi değil dedim.Şimdi düşününce kendimi kötü hissediyorum.Neyse kendime gerçekten geldim gözümü açtım.Zaten ağrı kesici iğne de vurmuşlardı ağrılarımda geçti.Bebeğimi aldım yanıma ayy nasıl da bakıyor öyle aman Allah'ım dünyanın en mutlu insanı bendim gerçekten yok böyle bir şey.Rabbim isteyen herkese nasip etsin inş.

Şu anda dünyalar benim olsa umrumda değil bebeğim kucağımdayken. Rabbim sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inş....

doğum hikayemi okudum Allahım ne heyecanlandım bi anda Şükürler olsun Allahım içerde beşiğinde mışıl mışıl uyuyan benim karnımdakı kıpır kıpır uyutmayan mınık sıpam . Kurban oldugum Rabbım sen olmayanlara da ver ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…