2012'nin Ocak Annelerinin Bebişlerine Aldığı Ciciler

canım sen yaptın dimi alışverişini, eklesene bize yaa oğluşunun cicilerini
ben emzik almıcam canım

sulfatcım akşam çekeyim de koyayım diycem ama vakit bulurmuyum bilmiyorum, çekmeye çalışıcam. 3 gündür yürümedim bu akşam yürümem lazım, 5-6 parça ütüm var , çamaşır yıkanacak ve tüm bunları işten gidince eşim gelmeden yapmam lazım, eşim gelince hiçbişey yapamıyorum, vakit geçiremiyoruz hiç diye sitem etti, artık yürüyüşleri yemek sonrası değil 5,5-6,5 arasına alıcam. şimdiden kıskançlık yapmaya başladı benim eşim, sen bebek doğunca hiç nefes almıycan yalnız olamıycaz bu gidişle dedi. minik bebek yaaa koca adam.

canım güzel şeyler almıssın güle güle giydir,
senin pijama takımını da çok beğendim, ben bi krem bi de pembe almayı düsünüyorum
ayrıca eşyalarını koymak için aldığın pembe -gri canta bizimkinin aynısı ben bi de port bebesini aldım 2li olarak renk tonu çok hosuma gitti

cnm battaniyem beyaz

keşki bende not alıp gitseymişim unuttuklarım var emzik kabı , suluk , termos, kendime alt çamaşırı alıcaktım , petek için suluk evin havası kurumasın diye , birde peteklere takılan çamaşırlıklar var ondan istiyorum , ateş ölçmek için derecede al canım benim evde var.

emzik meselesine gelince damaklı bu memeler ben oğlumdada kullandım doktorlara bakarsak yok emzik vermeyin yok sallamayın koyun kendileri uyusunlar dinliyoruz ama uygulamaya geçince çogukez işe yaramıyo bunlar. Agladıgında susturmak için yada uyuturken kullanıcam ben

saol cnm teşekkür ederim begenmene sevindim .

çanta baktım baktım çok degişik şeyler çıkarmışlar bu hoşuma gitti . rengini pembe gri istiyodum zaten arabayıda bu renklerde düşünüyorum çünkü

sende güle güle kullan cnm aldıklarını eklede bakalım ben bayılıyorum cici topigine bakmaya diğer aylarınkinede girip girip bakıyorum neler almışlar diye

leloş tatlım hepsi çok güzel,seninkileri görünce ne çok eksik var hala diyorum kendi kendime
güle güle giysin kızın canım...

-awez- deneyimli annemiz,yenidoğan derken ilk 1 ay giydirilebilen tulum,vs. mi yoksa 0-3 ay mı çok almalıyız?
ben hala o ayrıma tam varamadım da

tşkr. cnm saol 3 aya yakın zamanımız var cnm tamamlarız eksikleride inşallah

cnm yeni dogan için 0-3 aylık alıcaksın

selam.konuyla alakası yok ama özelden yolladığın mesaja cevap yazamadım.senide burada buldum..:) sanırım yetkim yok henüz. Ben koruya hiç gitmedim.sadece dr.orada yaptıracak doğumu.yani hast.ben seçmedim ama dr.güvenim tam.hiç gidip görmedim ama ekipte hast.çok iyiymiş öyle diyorlar..belki son ay gider bakarım konuşurum ne lazım diye.odalara bakarım.bilemiyorum dr.bile daha doğum meselesini konuşamadık.bir dönem biraz stresli geçti çünkü hiç o konulara girmedik çünkü..artık haftaya kontrol var belki konuyu açar.biraz geç cvp verdim kusura bakma.

0-1 ay da alın ama 0-3 daha iyi olur.hava soğuk olunca tulumun içine giydiriyorsun mecburen bir şeyler bol olan tulum hemen üstüne oluyor bu durumda.tulum dışında uzun kollu çıtçıtlı da alın.7li paketler ancak yeterli olur.
bir de ağız mendillerinden bol bol alın malum kışın ne kadar sık yıkasanız da kurutma problemi oluyor.

ayy ne güel tavsiyede bulunmuş arkadaşlar valla..saolsunlar..seneyede biz tavsiyeler veriri sıradakilere
bu arada şeyda ben pompa faso fisoyu sonraya bırakıcam..çalışıyo olamama rağmen gerektiği zaman almayı düşünüyorum..alınmıycak bulunmuycak bişi değiller..
ben bakım ürünü chocco aldım hata mı ettim bilmem ama onuda çok kullanan var..neyse doğsun da beğenmessek mustela alırız..

2011 anneleri kıyafet sayılarını verebilir mi..
ben 0_3 aylık 15 e yakın iç badi aldım..yarısı uzun kollu yarısı kısa..
bir hastane çıkışı almış kaynanam yeter ben bi daha almıcam.çünkü 4 takım falan 5lilerden var..yine 7 adet falan tulum var..

bunlarla orantılı sayıda 3 6 aylıklar ve 6 9 aylıklarımız var..ben yeterli olduğunu düşünüyorum..çok fazlada almak istemiyorum...bebeğim doğuncada beraber alışveriş yaparız nasılsa..

yatağımın başına park yatak mı alsam yoksa sepet mi hala karar veremedim..

birde şu boğulmayı önleyici yastıklar çok mu gerekli..böle şeyleri alıp alıp kullanamazsam diye düşünüyorum..
o yüzden çoğu alet hırdavatı doğunca lazım olursa alıcaz..

cnm çıt çıtlı badilerin altına aynı oranda 0-3 aylık ayaklı pijamalardan alırsan bencede yeter . Allah bunları kullanmayı nasip etsin inşallah

sayı bende çok istedim tatlım, üç kez yazdım ama kimse sayı vermiyo

Son düzenleme:
ben kendi aldıklarımı yazayım;

genel eşyalar

3 günlük penye battaniye
1 gezmelik cici penye battaniye
2 pazen anane yapımı battaniye
1 peluş battaniye
1 kundak battaniye
1 pufidik floofy battaniye
2 havlu
küvet
küvet hamağı

0-3 ay için:

1 organik 6lı set
2 normal 6lı set
7 ayaklı tek alt pijama
6 pijama takımı (altları ayaklı)
3 kadife tulum
5 çorap
4 penye patik
3 eldiven
1 önlük
10lu penye ağız bezi
5 çıtçıtlı uzun kollu body

eksiklerim çok ama,
3tkm penye iç-dış zıbın
5-10 tane daha çıtçıtlı body ilk etapta aklımdakiler.

iç badi 7li ancak yeter uzun kollu ya da yarım kollu tercih edin
5-7 patikli alt
5-7 adet üst
5 tulum
5li set alıyorsanız 3-4 set
bunlar 0-3 ay için yeterli.bu sayılarla 4-5 günde bir çamaşır yıkarsınız çabuk bitiyor.tabi bebeğe göre değişir kimi bebekler öyle çok kusmuyor ya da bez kazası yaşamıyor.

cnm çıt çıtlı badilerin altına aynı oranda 0-3 aylık ayaklı pijamalardan alırsan bencede yeter . Allah bunları kullanmayı nasip etsin inşallah

aldım kız yazmamışım sanırım ama 4 5 adet aldım..yeterli heralde yaa.

organik 6 lı set
normal 6 set (3 adet)
7-8 tane çıtçıtlı badi
2 patik, 6 çorap
2 hastane çıkışı
4 eldiven
2 bere

Genel....
2 penye battaniye
3 polar ve örgü battaniye
2 havlu
bakım setleri (sebamet)
1 gezmelik alt açma ve battaniyesi
küveti, tası, tarağı vs.

merhaba arkadaşlar ben 2011 ocak annesiyim,Allah kurtarsın hepinizi,cicilerinizi de güle güle kullanın inşallah.
çok fazla stoklamayın,bebeklerin byüme hızları farklı oluyor,birdenbire küçülür,ya da büyük alırsınız bebeğiniz ufak tefek olur giydiremezsiniz.
tam hatırlayamıyorum,0-3 ay arası yazayım ben aşağ yukarı kullandıklarımı.
4 tane penye,1 tane kalın battaniye
2 tane alt açma(yalnız tavsiyem naylon türü bişey alın,yıkanabilir olsun.bana annem süslü püslü almış,ilk yıkamada içi topaklandı ve hiç kullanamadım)
9-10 tane çıtçıtlı badi,3ü kısa kollu,3ü uzun kollu,diğerlerini hatırlamıyorum:))(bunlara sürekli ekledik en çok kullandığımız ürün oldu,sayı vermek pek de doğru olmaz sanırım:)
3-4 tane tulum vardı,biri kadife diğerleri penye
alt,üst takım 10-12 tane vardı sanırım.kızım çok kusuyordu,sürekli değiştiriyordum hemen hemen gün aşırı yıkıyordum çamaşırlarını.
10 çift eldiven bir o kadar bere( yine en çok kullandığım ürünlerdendi bunlar,2 aya kadar eldiven taktım,bereyi daha önce bıraktım)
2 takım hastane çıkışı
dışarı çıkarken giydirmek için polar türü 2 takım vardı,ama sanırım birer kez ancak giydi.
bir tane kot pantolonu vardı çok tatlı,2 aylıkken giydiriyordum:))
ayrıca takım değil,tek üst ve tek alt(patikli patiksiz)bunlardan da 5'er tane vardı sanırım.

dediğim gibi sayıları tam hatırlamıyorum,aşağı yukarı yazdım.sormak istediğiniz bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırım.
3 aydan sonrasına fazla bir şey almayın,tabi insan hevesleniyor ama ne hava şartlarını bilebiliyorsunuz,ne bebeğinizin büyümesini.ben sonrasını hp teker teker çıktıkça dışarı aldım.ihtiyaç asla bitmiyor zaten.
Allah hepinizi sağlıkla,kolaylıkla kurtarsın inşallah.

biraz geçmişe göz atınca aklıma geldi ekleme yapayım:))
tulumdan ziyade alt üst takım benim için daha kullanışlı oldu,çünkü kakası dışarı çıkıyor sadece altını değiştiriyorsunuz,kusuyor üstünü.tulum giydirseniz bile asla tek kat yetmez,sıcak da olsa bebişler için çok ince,kadifeler de eve pek uygun değil,yine de bulunsun.kulaklu kulaklı vardı kızımın da:))
ağız mendili yine en çok işime yarayan şeylerden biriydi.20 belki daha fazla vardı.ince,yemeni gibi olanlardan alın,penyeler (iki kattı benimkiler) yıkandıkça taş gibi oldu,diğerleri daha rahat.
kızım 2 aydan itibaren salyalandı malesef.20 tane önlüğü vardı desem abartmış olmam,hem çok kustuğu için hem de salyasından dolayı günde 4-5 kez önlük değiştiriyorduk.
emziği ben 10 günlükken verdim,tavsiye ederim size de.ilerleyen aylarda uyku sorun oluyor.her zaman emziremezsiniz,tok çocuğu emzirdikçe gazlanır,kusar.böyle zamanlarda emzik kurtarıcı oluyor,kızım 9 aylık olacak,emziksiz asla uyumaz.dışardayken ağlayacak olsa emziği tutuşturuveririm,ohh miss:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…