ay herkesinki farklı yahuuben de gecende mesaj attım annemlere gidelim mi diye( kendi anneme) kocam da tam arıcakmış beni akşam annenlere gidelim mi ya diye hepimizde farklı bi kociş var geçende yanlış anlaşılmadan kavga ettik. ben kalkalım diyo sanıyorum annemlerdeyken, meğer niye kalkıyoruz oturalım azıcık daha diyormuş böyle damat her yerde bulunmaz cins
seninki en iyisiymiş tatlım
tabii ki eşin arkanda olmadan böyle bir konuşma yapamazsın .. ama onlara bir süre surat asmadan görüşsen nasıl olur? ayşenurunda dediği gibi o önyargıyı üzerinden alman gerekiyor .. daha sonra yumuşak yumuşak eşini işlemen gerekiyor sanırım :26:
insan ilşkileri çok zor. bazen kendinden ödün vermen gerekebilir. ama bu ödünler kişinin özgürlüğünü kısıtlayacak tarzda olmamalı. arada oturmaya gitmeyi gelinler teklif edebilmeli belki de. bu gerçkten erkek gözünde bir çığırdıryaa buna kayıtsız kalmayacaktır kocan, emin ol şekerim
ben bir haftadır eşime annenlere gidelim diye yalvarıyorum böyleleri de varilk bakışta "delimisin adam istemiyor işte ne güzel" gibi görünse de, bu işin dönüp dolaşıp bana takılacağını biliyorum .. o yüzden eşime gidelim diyorum ama kendisi istemiyor .. pazar günü bir şey istediler onu alıp evlerine bıraktık böylece görüşmüş olduk kv lafı soktu gelmiyorsunuz diye .. bende oğluna söyle bunu dedim, o da " aaa X, bak ilkay ne diyor" dedi .. eşimde doğru söylüyor dedi .. bilemiyorum .. benim durumda tam tersi .. eşim ne benim ailemle ne de kendi ailesiyle vakit geçirmek istemiyor .. bu durumda kendi ailemi de sınırlı görmüş oluyor ondan bir talepte bulunamıyorum çünkü adam kendi ailesine de soğuk annemlere haftada bir gidiyoruz ama zoraki gidiyor biraz.. akrabalarımı zaten görmüyorum .. çalışmasam güzdüzleri gider görür akşam ona gidelim demem hiç ama cumartesi bile çalışınca mecbur akşam görmek zorundayım .. eşimde akraba kavramı hiç yok .. bende dün açtım konuyu .. sen ailenle sıkı bir bağ kurmamış olabilirsin ama ben teyzemleri bile çok özledim,biz her hafta görüşürdük, şimdi her hafta kuzenlerimle görüşelim demiyorum ama en azından bir orta yol bulalım dedim tamam bakarız dedi .. benim ki hemen tamam demez ama istediğimi de görmezden gelmez sağolsun
ay herkesinki farklı yahuuben de gecende mesaj attım annemlere gidelim mi diye( kendi anneme) kocam da tam arıcakmış beni akşam annenlere gidelim mi ya diye hepimizde farklı bi kociş var geçende yanlış anlaşılmadan kavga ettik. ben kalkalım diyo sanıyorum annemlerdeyken, meğer niye kalkıyoruz oturalım azıcık daha diyormuş böyle damat her yerde bulunmaz cins
benimki de yufka yürekli, aileme karşı bi gün sinirlenir mi diye çok korkuyorum :26: öyle bi durum olmuyor tabii aralarında; ama olmaz inşallah y a böyle iyi anlaşıyorlar
sinirlenmez tatlımsen adamın yufka yürekliliğini kullanmadığın sürece değişmez .. ve sen zaten bunu kullanmayacağın içinde hep böyle huzurlu mutlu yaşarsınız
bu Koala ne kadar tatlı bir kız ya! kocan dayına güzel konuşmuş tatlım gerçekten deeşinin ailene saygıda kusur etmemesi, sana yüklenmeleri gerektiği manasına gelmiyor ama sanki. sen de o kadar az gör kayınvalideni, bak ne kadar saygılısın
annem kadar az müdahale etsin de dediğin gibi saygılı olayım.. Allaha bin şükür ailemin bize ihtiyacı yok, oraya götür buraya getir durumları yok.. görümce çalışmaya başlasa iyi olacak..
elbette ki eşimin tavrı kv'm ve kp'imin bize baskı yapması, onu yapın bunu edin demesini gerektirmiyor ama ben de eşim nası kendisini aşıp da o kadar sıkıntıdan sonra aileme benim hatrıma gülüyorsa ben de onun hatrına yapabilirim belki...
ben bir haftadır eşime annenlere gidelim diye yalvarıyorum böyleleri de varilk bakışta "delimisin adam istemiyor işte ne güzel" gibi görünse de, bu işin dönüp dolaşıp bana takılacağını biliyorum .. o yüzden eşime gidelim diyorum ama kendisi istemiyor .. pazar günü bir şey istediler onu alıp evlerine bıraktık böylece görüşmüş olduk kv lafı soktu gelmiyorsunuz diye .. bende oğluna söyle bunu dedim, o da " aaa X, bak ilkay ne diyor" dedi .. eşimde doğru söylüyor dedi .. bilemiyorum .. benim durumda tam tersi .. eşim ne benim ailemle ne de kendi ailesiyle vakit geçirmek istemiyor .. bu durumda kendi ailemi de sınırlı görmüş oluyor ondan bir talepte bulunamıyorum çünkü adam kendi ailesine de soğuk annemlere haftada bir gidiyoruz ama zoraki gidiyor biraz.. akrabalarımı zaten görmüyorum .. çalışmasam güzdüzleri gider görür akşam ona gidelim demem hiç ama cumartesi bile çalışınca mecbur akşam görmek zorundayım .. eşimde akraba kavramı hiç yok .. bende dün açtım konuyu .. sen ailenle sıkı bir bağ kurmamış olabilirsin ama ben teyzemleri bile çok özledim,biz her hafta görüşürdük, şimdi her hafta kuzenlerimle görüşelim demiyorum ama en azından bir orta yol bulalım dedim tamam bakarız dedi .. benim ki hemen tamam demez ama istediğimi de görmezden gelmez sağolsun
mesaj kutunu temizleyiver komşuu
Benimki de azcık seninkine benziyor diyebilirim.. Kendi ailesi biraz dedikoduyu seviyor bir araya geldiğimizde hep başkalarından konuşuluyor ancak benim ailem kimsenin etlisine sütlüsüne karışmaz bu durumda eşimin hoşuna gittiğinden hep benim ailemle bir arada olmak istiyor her gün gelsinler her gün gidelim istiyor..
Aynen İlkaybende eşimi zorlamasam gitmez..
Kayınvalidem biliyor, benim oğlum soğuktur zaten diyor. Kendisi de çalıştığından anlayışlı..
Ancak aynı binada kaynanamın annesi var, eşimde ilk torun.. Eşimi o büyütmüş gibi birşey..
Ay parçamı ( eşime diyo ay parçası diye) aldılar filan diyodu Sebep benmişim gibi davranıyordu hatta kayınvalidem de şahittir ben ısrar etmesem eşimin aklına gelmez..
Yani usül erkan bilmez, babası küçük bi iş kazası geçirmiş.. Görümcem bize geldiğinde haberdar olduk, önemli birşey değil dedi.. Bende gel kardeşini bırakalım hemde babana geçmiş olsun deriz dedim boşver dedi..
benimkide öylegidelim diyorum boşver diyor .. diyorum benden bilecekler, sana birşey söylerlerse X öyle istedi dersin dedi bende öyle yapıyorum artık ama sonuçta yeni evli olunca "benden ötürü" zannetiklerine eminim .. birde dedikoduyu seviyorlar neyse zamanla soğuk olanın oğlu olduğunu anlar diye düşünüyorum ..
Bu kadar olur
Anlıyorlar kesinlikle, geç te olsa.. Şimdi anneannesi bile farkında..
Ama bu farkındalık benden de kaynaklandı, çünkü laf sokuşturmalarına karşın birşey demiyordum.. Evde eşime dedim bak sen gelmiyorsun benden biliyorlar.. Dedi ki söyle hatta ben söylerim.. Ara ara derdi yoo ben gelmiyorum diye.. Sonra da yeri gelince ben anlatmaya başladım ona kalsa bugün şuraya gitcektikama ben bi uğrayalım epeydir görüşmedim dedim de öyle geldik filan..
Şimdi hepsi farkında ama haksız yere bana laf dürttüğü için anneannesini sevmiyorum, tek bana değil herkese öyle çünkü.. Kayınvalidem bile ondan köşe bucak kaçıyor, bazen evde yok numarası yapıyormuşya da bize kaçıp eliyor, anneanne yok mu diyoruz aman ben kafa dinlemeye geldim diyor
anneanne değişik bir tipmiş canımben zaten susmuyorum, gelmediniz dediği anda eşimden dolayı olduğunu söylüyorum .. neyse benim kafama taktığım bir konu değil bu .. sadece benim aileme giderken de biraz gönülsüz gidiyor o üzüyor beni .. ama onuda anlıyorum sonuçta benim kadar bağlanmamış .. zamanla oda alışacak bende, daha yolun başındayız
Çok değişik hemdeşimdi çok şükür bize sarmıyor.. Görümcem sözlendi, onun dünürlerine sarıyor Arada soruyorlar sabredin diyorum o öyle.. Tüm bina ondan yana dertli, beni de Allah korudu o binaya gitmekten zaten..
Eşim gönülsüz mü bilmiyorum gönülsüz olsa da bana belli etmez ama ben biraz daha annemle ablamlarla başbaşa kalmak adına ve onunda daha rahat etmesi için bazen ayrı takılmayı uygun buluyorum
Ben annemlere gitmek istiyorum ama ablamlar gelecek gündüz olduğundan eniştem yok diyorum.. O da annesine gidiyor, çocukluk arkadaşları vs. orda.. ( cumartesileri öğleden sonra mesela )
Onun dışında ablama ya da annemlere akşam gidersek beraber gideriz..
belli oluyor eşimin gönülsüz gittiği fakat oraya gittiğimizde surat asmaz, aktiftir konuşur güler ama gitmeden önce ertelemeye çalışır ben ordan anlıyorum :44:
Eşim gezmeyi ya da mubabbeti sever
Sadece kadınlar toplanıyorsa sıkılırım diye gelmez bazen, bu da benim işime gelirannem ve ablamlarla başbaşa oluruz
Ama onun dışında eniştem ya da babam varsa kendi der, gitmek istersen gidelim diye
Aile bağlarımız farklı, onlar çok soğuk ve menfaat ilişkileri çok var genel olarak.. Biz ise tam tersi çok bağlıyızdır, hemen toplanabilir bi sorun varsa çözebiliriz ve birbirimizden birşey esirgemeyiz..
O da farkında ve bizim aile yapımıza şaşırıyor , beğenmekle beraber..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?