çok güzel görünüyor İlkaycım. ben de dün akşam zar zor içli köfte yaptım; sonunu getiremedim, ama yaptığım kadarının resmini çekmeden kendimi yatağa atmadım
Eki Görüntüle 553354
pişiremedim ama kızlar
yap koalacım harika bir tat, sende bir kere yapınca kurtulamazsın eşinin isteğinden her hafta yaparsın ben gibi
Ayşenur eline sağlık
Benim annem de bilmez kayınvalidem de
Ama kayınpederim çok güzel içli köfte yaparben henüz hiç denemedim , 2 taneden fazla yiyemiyorum ağır geliyor ama zahmetli birşey demek ki ikimizin annesi de bilmiyor kayınpederimde lokantada çalışıyor, orada öğrenmiş
neyse canım, ben de 2 gündür savaş alanı gibi bıraktığım mutfagımı tertemiz buluyorum geldiğimde, bu da bişey :82:[/COLOR]
Browni Kurabiye
Geçen hafta sonu tarifini Nihal arkadaşımdam aldığım bu kurabiyeleri yaptım. Yiyen herkes tarafından çok beğenildi. Nihal arkadaşımın dediği gibi tam browni tadında bir kurabiye oldu..
malzemeler:
125 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurta
25 gr. kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
şerbeti için;
3 çay bardağı su
3 çay bardağı toz şeker
yapılışı; İlk önce şerbet malzemlerini küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte karıştırak şekerin erimesini sağlayın. Kaynamaya başlayınca 6-7 dakika kaynatın. İyice soğutun. Hamur yoğurma kabına margarin, sıvıyağ, toz şeker ve yumurtayı alıp karıştırın. Kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. (ben tepsiyi margarin ile yağlıyorum) 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine teker teker atın, bekletip, çıkartın. Kurabiyeleri tekrar pişirdiğiniz tepside sıkışık şekilde ortasında toplayın. Tencerede az miktarda şerbet kalacak. Kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine döküp üzerini başka bir tepsiyle kapatın. Bir gece bekletin. Bu işlem sonunda kurabiyeler tüm şerbeti çekecek. Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip, servis edin.
Buldum ilkaycım sağol
şerbet kısmını ben böyle yapmıyorum, yani kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyorum ama üzerine tekrar şerbet dökmüyorum .. ve hindistan cevizini şerbet kuramadan ekliyorum yapışsın diyebirde 25 dakika bu kurabiye için bence çok :44: neyse sende bu şekilde dene istersen tatlım
ben de 2 gündür savaş alanı gibi bıraktığım mutfagımı tertemiz buluyorum geldiğimde, bu da bişey :82:
şerbet kısmını ben böyle yapmıyorum, yani kurabiyeleri tek tek şerbete batırıyorum ama üzerine tekrar şerbet dökmüyorum .. ve hindistan cevizini şerbet kuramadan ekliyorum yapışsın diyebirde 25 dakika bu kurabiye için bence çok :44: neyse sende bu şekilde dene istersen tatlım
sanırım senin tarifi buldum canım, 14 dkdan yola çıkarak
Önce şerbet için şeker ve suyu kaynatıp, 2 dk kaynatıp limon suyu ekleyip soğumaya bırakalım.
yarım paket margarin
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (3 su bardağından biraz az un kullandım ben)
Şerbeti için;
1 yemek kaşığı limon suyu
2 çay bardağı su
1 su bardağı şeker
yumurta, sıvıyağ, toz şeker ve eritilmiş ılık margarini şeker eriyene kadar çırpın. kakaoyu ekleyin.
en son un-kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurup ceviz boyutunda kurabiyeler yapıp yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
180 derece önceden ısıtılmış fırında kurabiyeleri pişirin ama çok dikkatli olun çünkü çok çabuk pişiyorlar, üstleri hafif çatlayınca fırından çıkarın. Ben önceden ısınmış fırında 14 dk pişirdim. fırından çıkan sıcak kurabiyeleri elle tutulur ısıya gelince önceden hazırladığınız şerbete daldırıp çıkarıyoruz ve kurumadan üstüne süs olarak ne koyacaksak koyuyoruz, kuruyunca yapışmıyor çünkü tam olarak.
Biraz serin yerde dinlendirilip servis edilirse süper oluyor.
Ben eşimden bi çorba öğrendim
Çok vitaminli gibi
Hasta olunca ondan yapar bana
Yağ ve salçası kavrulduktan sonra küçük küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekliyor, göz kararı mercimek ve pirinç ekliyor ( az olacak , yarım su bardağından biraz az ), suyunu ekleyip baharatlarını koyuyor ( nane, karabiber, pulbiber koyuyoruz biz ).. Güzelce bir kaynatıyor
2 gün önce yaptım bu çorbadan ben de gerçekten değişik vee vitamini bol.
Çok vitaminli gibi
Yağ ve salçası kavrulduktan sonra küçük küp küp doğranmış havuç ve patatesleri ekliyor, göz kararı mercimek ve pirinç ekliyor ( az olacak , yarım su bardağından biraz az ), suyunu ekleyip baharatlarını koyuyor ( nane, karabiber, pulbiber koyuyoruz biz ).. Güzelce bir kaynatıyor
bu harika birşey bence tatlım, benim eşim kıyafetini bile kaldırmıyor ben rica etmediğim sürece
Çok vitaminli gibi
evet bu tatlım, aradığını bilseydim sana da link gönderirdimseni uğraştırmazdım
peki mercimek ve pirinç toplamda mı yarım su bardağı olacak tatlım, yoksa ayrı ayrı yarım su bardağı mı :44: birde suyu koymadan önce kavuruyormusunuz bütün malzemeleri
kızlar merhabaaa bende yeni gelinimmm :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?