2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Kızlar benim yemek kitapları hala kitap kolilerimde malesef, bir kitaplık alırsam açıcam koliyi inşallah...

koçtaştan aldık geçen biz kitaplık,gayet sade 5 raflı bi kitaplık.. 64 TL idi.. düşünüyorsan tavsiye ederim canım..

canım teşekküür ederim, ben bi bakayım. saç dökülme için sıvı krem demişsin ya, saç diplerine de sıkılıyor bu ozaman değil mi...
sülfatsız şampuan DOA diye bi markanın.. kendileri üretiyorlar.. sülfat,tuz,paraben bişey yok içinde.. çok iyi geldi, 2. kutum bitmek üzere ama biraz ara versem iyi olacak sanırım..

dökülme devamlı değil, düğünden sonra da arttı gibi bu sıralar.. elidorda fln sls var diye kullanmak istemiyorum ama sebamedde bile var, dr tavsiyesi plecentada bile var sls.. ne seçeceğimi şaşırdım.. tresan ısırgan otluyu mu alsam diye düşünüyorum ama karar veremedim...

Bir benim eşim uzun saçı sevmiyor sanırım,, saçlarım omuzlarıma yeni değdi, kısalt kısalt deyip duruyor sinir oluyorumm

yalnız değilsin :) benimki de kısalt demese bile uyumasını engelliyormuş, sürekli uğraşıp duruyor saçlarımla halbuki kestirdim düğünden sonra. daha da kısaltacak halim yok :)

sls olmaması mı lazımmış :26: ersağdan organik şampuan almıştım, iyi gidiyordu, taa ki uçakta gramajı yüksek olduğu için çöpe atılana kadar şimdi olsaydı bakardım içinde sls var mı diye. yine de aklımda bulunsun.

oyy ayranaşı memleketimin çorbası....Haydi kağıt kalem alın yapmak isteyenlere sesleniyorum...
-4 kaşık dövmeyi-Çorbalık buğday olarakda geçer- suda haşlıyoruz..
-İsteğe göre biraz kıymaya tuz biber konup minnak köfteler yapıp hafif bir yağda kızarır gibi çeviriyoruz ama köfteler nohut gibi..
-geldik çorbanın yapımına gençler
TEREYAĞ VE SIVI YAĞ KARIŞIMINDA MİNİCİK DOĞRANMIŞ SOĞANLARI İİCE KAVURUYORUZ. HAŞLANMIŞ DÖVMEYİ ATIP MÜMKÜNSE ET SUYUNU DEĞİLSE NORMAL SUYU GÖZ KARARI KOYUP ONLARI TUZ EŞLİĞİNDE KAYNAMAYA BIRAKIYORUZ..kENARDA 2 KAŞIK UN,2KAŞIK YOĞURT,VARSA BİZİM BURADA AYRAN DERLER BAZI YÖRELERDEDE TUZLU YOĞURT ONDANDA 1 KAŞIK KOYUP SOĞUK SU İLE ÖZDEŞLEŞTİRİYORUZ.KAYNAMAKTA OLAN ÇORBAYA KÖFTECİKLER VE TERBİYESİNİ DÖKÜP KAYNAMAYA BIRAKIYOZ...sONRA İSTEĞE GÖ.RE YAĞDA NANE YAKIP KONULABİLİR YADA DEREOTU EKLENEBİLİR YADA AŞOTU KONULUR MİSSSSS MİSSSS KOKUSU GELDİ:46

Kayınvalidem sağolsun, şu iki kitabı almış bana:

Bunlar mutfak çekmecemde duruyor.
Bir de ben kalın bir yemek kitabı aldım.
Onu daha çıkartamadım ortalığa.

Kayınvalidem sağolsun, şu iki kitabı almış bana:

Bunlar mutfak çekmecemde duruyor.
Bir de ben kalın bir yemek kitabı aldım.
Onu daha çıkartamadım ortalığa.

Kayınvaliden düşünceliymiş canımm, bende de oktay ustanın çay saatleri var , birde benim kendi notlarını aldığım bir defterim var, kızım olursa ona bırakıcam inşallah:))

Bir benim eşim uzun saçı sevmiyor sanırım,, saçlarım omuzlarıma yeni değdi, kısalt kısalt deyip duruyor sinir oluyorumm
Şanslısın o zaman canım... İstediğin zaman saçını kestirmende bir problem yok demektir.
ben ne zaman saçımı kestirmek istesem, aramızda bir polüm oluşuyor yani... Kocam pek bir polümcü yaw...

Kitaplık için aslında evet bakabiliriz oraya, iyi hatırlattın, haftasonu eşimi sürükleyeyim de halledelim valla
Yok canım onu diplere sıkmıyorsun, sadece uçlara ve saça yediriyorsun o kadar, hem mis gibi kokuyor hem de vıcışık şekilde olmadan saçlar yumuşuyor, ama diplere sıkma derim, ben uzaktan spreyliyordum saçıma gayet faydasını gördüm... Senin dediğin şampuana da bir bakayım canım, inşallah bana da iyi gelir...

Birşey daha, DOA şampuan nerede satılıyor?
Sadece kendi sitesinde mi, yoksa marketlerde veya eczanelerde bulabiliyor muyuz?

Kayınvaliden düşünceliymiş canımm, bende de oktay ustanın çay saatleri var , birde benim kendi notlarını aldığım bir defterim var, kızım olursa ona bırakıcam inşallah:))

İnşallah canım, Allah hayırlısı ile nasib etsin...

Emine Beder'in kitapları hoşuma gitmedi, anlatımı vs.
Tarifleri de benim damak tadıma uymuyor, fakat limonlu bir keki vardı onu yaptım güzeldi.
Ama yemek tariflerini beğenemedim, bende mi bi sorun var acep..

ay benmde şu ara anormal dökülüyordu dktorla konuştum şu mevsimde saç dökülmesi artar dedi kestirincede kısmen azaldı

evet sonbaharda dökülürmüş.. napcam bilmiyorum.. lavanta kürü vardı, lavantayla saçlar durulanıyodu.. ondan mı yapsam..

spreyi diplere değil de uçlara sıkıyorum zaten ama bilmiyorum ki ya arttırırsa :26:

hepsi bi çeşit işte :97:

evet canım sls olmaması lazım.. ama tüm market şampuanlarında var olmayan bulmak zor.. şampuan zor bi karar yaa..

ooh oohh mis misss...

Kızlar, bana müsade.
Eşimin telini garantiye vermiştim, oradan alayım da, dönünce sohbetimize devam ederiz.
Öpüldünüz...

günaydın kızlar...

iki gündür dr a gitmekten ancak bu saatlerde geliyorum ofise...:26:

saç dökülmesi ile konuya dalayım hemen...

benim de çok fazla dökülüyor...fakat hormonal etkileri olduğu gibi kansızlıkla da alakalı olabilir,bazı vitaminlerin eksikliği
sonucu da olabilir önce bir buna baktırmanız gerekiyor..ben harici bir tedavi uyguluyorum zaten..yaptıklarıma gelince;

* h&d solders şampuanımın içine önerilen miktarda çam terebentin,ceviz yağı,sarımsak,çereotu yağı koydum.
* yine bir yağ karışımım var onu sürmeye çalışıyorum.( pek vaktim olmuyor bunu yapmaya haftada bir ancak yapıyorum
ama haftada bir kaç kere yapılması gerek..en az bir kaç saat bekletmek gerekiyor.)

karışımda: ceviz yağı,tatlı badem yağı,çereotu yağı,biberiye yağı,hardal yağı,kekik yağı,çam terebentin var..bunları bir şişede
karıştırıp saçımıza sürüyoruz diplerine masaj yaparak.sonra bir jelatin ile kapatıp sıcak havlu örtüp derinlemesine nüfuz etmesini
sağlıyoruz..1-2 saatin ardından saçımızı yıkıyoruz..saçımızı -özellikle yağlı saça sahip olanlar-sıcak suyla yıkamayacaklar..ılık bir
su ile yıkamak gerekiyor..sonra yine sıcak havayla kurulamıycaz..kurutma işlemi bittikten sonra soğuk ayarı ile saçlarımıza gezdiriyoruz..

* (bunu henüz yapmadım ama yapacağım en kısa sürede.) 2 yemek kaşığı lavantayı yaklaşık 500-700 ml kaynamış suya atıp bir kaç dakika
daha kaynadıktan sonra soğutuyoruz..sonra saçımızı yıkayıp duruladıktan sonra bu lavantalı suyla masaj yapıyoruz..yarım saat kaldıktan sonra duruluyoruz..
aynı kurutma işlemleri burada geçerli..

* yağlı saçaa sahip olanlar her gün yıkamak zorundadırlar..ben de nitekim öyleyim..fakat bu yıkama farkında olmadan saç derimize zarar veriyor..
o yüzden gün aşırı saçlarımızı yıkamaya alıştırmamız lazım..

* bugün dr um bana b12 verdi..saçlar içinde etkili olduğunu söyledi..geçtiğimiz yaz kısa dönem kullanmıştım gerçekten çok faydası var..
unutkanlık,ezber yapma, halsizlik, yorgunluk,saç ve tırnak sağlığında ciddi bir etkisi söz konusu..ben de zona çıkmış.buna bağlı olarak verdi..
bunun yanında yine saç ve tırnak bakımında çok etkisi olduğunu bildiğim BİOTİN i sordum dr uma..hiç bir zararı yok..5 mg olanı kullanmanı tavsiye ederim dedi..
ben de zaten araştırıyordum, içim rahat bir şekilde aldım az önce ofise gelmeden..

* ek olarak yeni kullanmaya başladım bunu..Eki Görüntüle 557204

sadece saçlarımı yıkadıktan sonra saç uçlarıma uyguladığım, muhteşem bir kokuya sahip su gibi bir krem..su gibi gerçekten..
saçıma sürdükten sonra zerre yağlandırması sözkonusu değil..saçımı kırmadan tarıyor,zaten üzerinde de keratin içerdiği yazıyor..

bende olanlar bunlar hanımlar...

Birşey daha, DOA şampuan nerede satılıyor?
Sadece kendi sitesinde mi, yoksa marketlerde veya eczanelerde bulabiliyor muyuz?

canım sitesinden aldım ben, eczanelere bayilik verdiklerini söylemişlerdi ama hangilerindedir bilmiyorum..
siteleri güvenilir, ben 3-4 kez aldım ordan bişeyler.. sabunları filan harika..
her soruna cevap veriyorlar.. cok canayakınlar.. tavsiye ederim,ama benim saçım alıştı sanırım. bi ara verip tekrar kullanmak istiyorum.. bakalım, tresan araştırdım, almanyadan gelmeymiş.. saç dibi losyonu da varmış.. bi bakayım öğlen arasında inş..

Başakcım alıntı yapmıyorum çok uzun diye.. çok teşekkür ederim canım başta..
yağ karışımı bende de var.. onun içine zeytinyağı ve ampül kırarak dün bakımlarıma geri dönüş yaptım...
vitamin eksikliği için demir kullanmıştım, ama sonra tahlil yaptırmadım, çok eksik değildi çünkü zaten..
B12 dediğin gibi çok faydalı, yorgunluğa fln da iyi geliyosa düşünebilirim.
lavanta kürüne başlasam iyi olur bu mevsimde kullanmak gerekiyormuş anlattığın gibi.. haftada 1-2 lavanta yapayım, öğlen arası alınacaklara ekledim..
Gliss de çoktandır aklımda olan bi sprey.. bi türlü cesaret edemedim.. keratinli oluşu besleyici olur hissi uyandırıyo.. en azından saçlarım tararken hırt hırt kırılmaz...

evet canım bu dönem biraz daha özen göstermek gerekiyor..ben uzun saç seviyorum..bir ara belime iniyordu neredeyse..
ama o kadar cansız ve hacimsizdi ki ..mecbur kaldım şuan kısacık kestirdim..bakımı daha kolay olur diye..bu bakımla
düğüne kadar uzar inşallah..

gliss in kokusu bir muhteşem gerçekten ya..sadece saç uçları için güzel evet..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…