sonrasında bir şey olacak diye de kendini şartlama canımcım..
neden olsun..benim gözümde çok güzel bir çiftsiniz..sen daha olgunsun eşine nazaran..
enişte bey biraz muzip mizaçlı mı..burdan bakınca öyle hissettim..ama lütfen düşünme öyle..
her ilişkinin inişleri çıkışları vardır..kalp bile bir kere atıyor sonra duruyor..demek ki çok olağan bazı şeyler..
Doğru söylüyorsun canım..ama üzerini de kapatmamak gerek bence çözmeden bırakmamak gerek konuyu yoksa ilerde aşılamaz hal alabiliyo
Ara ara göz attım yazdıklarınıza kızlar
Face yönünden hiç sorun yaşamadık hatta face sayesinde yıllar sonra buldu beni ( lise de aynı okuldaydık )Ondan herhalde.. Onu da az terslemedim Bende onun facebooku ile ilgili hiç bişey demedim, zaten anladığını sanmıyorum bişeyden ayda yılda bir girer face yenilenmiş şuna nerden bakılıyo zaman tüneli ne demek diyo Ben onu engin bilgilerimle aydınlatıyorum
Ama bi kere kıyafetime karışmaya çalıştı, hemde ilk evlendiğimiz hafta.. Oha felan oldumBende çilek gibi net bi tepki verdim.. Sen bana karışamazsın dedim, sana ters birşeyse en baştan söyleyecektin.. Ben bunu ilk kez giymiyorum ki ? Dk 1 gol 1 şimdi söylemenin sebebi sadece bi imza mı dedim.. O imzayı attım diye senin isteklerini yerine getirmek zorunda değilim, öyle bi beklentin varsa en baştan bileyim dedim.. Yok ım cım kem küm artık eşimsin ya ondan diyorum dedi.. Sende benim eşimsin ben sana yeni yeni adetler çıkartıyor muyum dedim.. Yok dedi.. O zaman sende çıkarma dedim.. Daha sesi çıkmadı
Anlattıklarından yola çıkarak kendime çok benzettim bu konulara karşı huyunu.. ben genelde sert çıkışırım ve asla özür dileme huyum yoktur..sırf huzursuzluk olmasın diye bazı şeyleri görmezden gelmeme gibi bi yapım yok ne yazık ki..kötü bir huy farkındayım ama asla geri adım atmam.. her zaman adım atan o olmuştur..Bu huyumu fazla sevmiyorum ama törpüleyemiyorum da
canım inanır mısın bu korkuyu ben çok yaşadım.. evlenmeden, kavuşamadan başımıza bişey gelmesi korkusu... düğün günü bile sonra konuştuk da, kaza filan olursa birimize yada başka birilerine bişey olurda düğün cenaze olursa diye çok korkmuştum, eşim de aynı şeyleri düşünmüş... o çok garip bi his..
biz burda konuşmuştuk, sen hatırlar mısın canım bilmiyorum ama..
cicim ayı diye bişey yok bence, insanın birbirine alışması zaman alıyor.. o bikaç ay çatışmalarla geçince asıl cicim ayı başlıyo... insan ne kadar severek de evlense aynı evde yaşamak, evliliği politikasını çözmek zaman alıyo... bence cicim ayı bu alışma sürecinden sonra başlıyo..
ayy seni gidi senii... eli maşalı:90:
canım ben ara ara bu senin yaptığın davranışı eşimden görüyorum. yani insanı çok yıpratıyor. geri adım atmaz, yani ben anında atılsın olay uzamasın isterim, ama o illa ki olayın üzerinden 1 gece geçsin sakinleşeyim diye bekler.. her seferinde haklı bile olsa bu çıkışlarla haksız duruma düşer.. yine de gelip de özür diler ama illa ki zamanın geçmesini bekler.. karşındakini yorarsın bu şekilde.. bilmiyorum da üzülüyodur eşin, sonuçta düzeltmeye çalışıp tlf etmiş... hala aynı durunca insanın artık içinden de gelmiyo.. bak ben geçenlerde eşim gelsin diye bekledim 2 gün küs durduk, 3.günün sabahı barıştık, o da o geldi diye.. cünkü her seferinde terslenmek, her seferinde amaan sıkıntı olmasın diye gitmek bi zaman sonra dokunuyo... yine de sen bilirsin canım ama nacizane yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum..
sonrasında bir şey olacak diye de kendini şartlama canımcım..
neden olsun..benim gözümde çok güzel bir çiftsiniz..sen daha olgunsun eşine nazaran..
enişte bey biraz muzip mizaçlı mı..burdan bakınca öyle hissettim..ama lütfen düşünme öyle..
her ilişkinin inişleri çıkışları vardır..kalp bile bir kere atıyor sonra duruyor..demek ki çok olağan bazı şeyler..
Evet canım sağolsun muziptir..
Geçende ben ona çok kırılmıştım bir lafından dolayı ve kırgınlığımı anlattım.
Sana da bahsetmiştim hatırlarsan, annesinin sabahın 7'sinde kalkıp bir hafta doktora gideceğinden dolayı "ah anacım yazık yollara düşecek sabah sabah" demişti. Bende ona demiştim " ben her Allah'ın günü yollara düşüyorum sabahın köründe, yataktan kendimi zor kaldırarak ve sen her gün görüyorsun bunu, bir gün bana "ah karıcım sana da yazık" demedin" demiştim.
Bu lafının beni rahatsız ettiğinden değil aslında, elbette annesine acır kadın hasta, o kadar vicdansız değilim.
Ama benim baktığım nokta şuydu "demekki insanın kendi ailesinden başka acıyanı olmaz, ya anan acır senin haline ya baban, ya da evladın"...
Bu düşünce beni biraz sarsmıştı o kadar, gerçekleri olduğu gibi görünce insan hazmetmekte zorlanıyor veya hazmetmesi zaman alıyor.
Doğru dile getirememiş olabilirim duygularımı ama, enteresan hissiyatlar bunlar..
İlkay'cım sen beni biraz anladın belki?
Sana da bahsetmiştim hatırlarsan, annesinin sabahın 7'sinde kalkıp bir hafta doktora gideceğinden dolayı "ah anacım yazık yollara düşecek sabah sabah" demişti. Bende ona demiştim " ben her Allah'ın günü yollara düşüyorum sabahın köründe, yataktan kendimi zor kaldırarak ve sen her gün görüyorsun bunu, bir gün bana "ah karıcım sana da yazık" demedin" demiştim.
Bu lafının beni rahatsız ettiğinden değil aslında, elbette annesine acır kadın hasta, o kadar vicdansız değilim.
Ama benim baktığım nokta şuydu "demekki insanın kendi ailesinden başka acıyanı olmaz, ya anan acır senin haline ya baban, ya da evladın"...
Bu düşünce beni biraz sarsmıştı o kadar, gerçekleri olduğu gibi görünce insan hazmetmekte zorlanıyor veya hazmetmesi zaman alıyor.
Doğru dile getirememiş olabilirim duygularımı ama, enteresan hissiyatlar bunlar..
Haklısın canım dedim yaa ben de bu huyumu törpülemek istiyorum...Çok keskin çizgilerim var sanırım benim..bu da bu yaşıma kadar yaşadığım bir takım kötü olaylardan ileri geliyor sanırım bu kadar hırçın değildim bitakım tecrübelerimden önce..umarım aşabilirim çünkü evlilik bu kadar hırçınlığı kaldıramayabilir zaman geçtikçe
ben anlıyorum seni.. ben de bakarım eşime, annesine babasına gösterdiği merhameti bana da gösteriyor mu diye..
evlenmeden önce bakardım,annem hasta diye ev işlerini yapardı.. merak ederdim bana da yardım edecek mi diye..
anladım ki, bu tür şeyler insanın içinde olmalı.. bi kişi merhametliyse annesine de babasına da eşine de merhamet eder.. ama sadece "anneci -babacı" ise eşini gözü görmez... bence eşin de sabahları senin işe gitmene, eve gelip koşturmana muhakkak ki içinde bişeyler hissediyodur.. annesinin durumu, hastalığı için demiştir öyle..
ama anlıyorum senin hissiyatını ben... insan eşinin kendisine kıymet vermesini, annesine-babasına gösterdiği özenin biraz daha fazlasını istiyor.. garip bi his..
Sağolasın canım benim, fikirlerini de paylaşsan aslında :26:anladım balım
çok kritik bir konu konuşuyorsunuz aslında şuan .. herkes kısım kısım fikirlerini söyledi katıldığım noktalar var, katılmadıklarım da var .. bir terapi ortamı olmadığı için söylemek istediklerimi kendime saklıyorum .. konuşmalarınızı da dikkatle okuyorum .. umarım her birinizin eşlerinizle ve etrafınızdaki kişilerle iletişim kurmak için seçtiğiniz yollar sizin hayatlarınızı zorlaştırmıyordur .. eğer zorlandığını hisseden ve bunu kabul eden olursa ve de değişim isterse özelden konuşayım diyerek sizi gözlemeye devam ediyorum canlar :108:
Anlattıklarından yola çıkarak kendime çok benzettim bu konulara karşı huyunu.. ben genelde sert çıkışırım ve asla özür dileme huyum yoktur..sırf huzursuzluk olmasın diye bazı şeyleri görmezden gelmeme gibi bi yapım yok ne yazık ki..kötü bir huy farkındayım ama asla geri adım atmam.. her zaman adım atan o olmuştur..Bu huyumu fazla sevmiyorum ama törpüleyemiyorum da
ayy seni gidi senii... eli maşalı:90:
ben eşlerimizin bizim hiçbir şeyimize karışmamaları gerektiği konusuna katılmıyorum kızlar. aksine, kocamın beni yönlendirmesini severim. oyuncak gibi oynatmasını değil tabii. onlar bizim eşlerimiz ve bildiğiniz gibi kadınlar erkeklere emanet edilmiştir. yani inancımıza göre bu böyle. o sebeple eğer kocam beni doğru yola iletecek bir şey söylüyorsa, ona katılırım. eşimin beni kıskanması, benim de onu kıskanmam abartılacak bir şey değil. çocukca da olsa, ben gülüp geçiyorum, şeker geliyor bana çocukca davranışları.
Bende genel olarak öyleyim
Ama hatalıysam kendim adım atarım , ondan beklemem.. Tabi kendimi biraz zor hatalı bulurumo ayrı..
Hak edene
Ayşenur doğru diyorsun ancak farklı şeylerden bahsediyoruz
Az öncede demiştim, ilk kez giydiğim birşey değildi.. Sevgili ya da nişanlıyken serbest evlenince mi jetonu düştü.. Bu günahından filan değil adam keklemektir bana göre..
Günahını anlatıp rica etmek ayrı şey, artık nikahlı karımsın ne de olsa her dediğimi yapmalısın modu çok ayrı..
Ki daha öncede bahsetmiştim ben suyu bile rica etmedikçe vermem diye..
Çok fazla açık saçık giyinmesemde saçımın bile görünmesi haram bunu biliyorum.. Ancak bu bugün haram değil dün de haramdı.. Önce talep etmediği birşeyi hemen nikahın akabinde talep etmesi bana hoş gelmedi, günah için olsa önceden söyler ya da sohbet tarzı birşeylerle teşvik ederdi.. O zaman bende olur ya da olmaz diye açık bi şekilde söylerdim.. Nasılsa imza attım diye birşeylere mecbur görmesine gerek yok beni..
ben tam olarak günah konusundan yola cıkmamıştım; ama neyse... öyle algıladın herhalde canım. her türlü konuda beni doğru yöne yönlendirmesi yani
ben tam olarak günah konusundan yola cıkmamıştım; ama neyse... öyle algıladın herhalde canım. her türlü konuda beni doğru yöne yönlendirmesi yani
zaman zaman biz yapıyoruz bunu, yani benim de eşime öyle değil şöyle davransan daha iyi dediğim, sana hiç yakışıyo mu dediğim şeyler olmuştr.. o da bana dese, kötülüğüme demediğini bilirim.. anladım ben seni, eş olmak bence birbirini yönetmek "sen bana bunu diyemezsin, şunu dersin" demekle değil de yön göstermekle alakalı.. yada benim anladğım bu.. birbirimizden bişeyler öğrenmeliyiz, hep ben ondan değil yada hep o benden değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?