2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

İlkaycım ben bu konuda kendimi gerçekten çok eleştiriyorum.. Evlilik denen şeyde egoları 2. sırada tutmak gerek, bilincindeyim mesela ama uygulama kısmında takılıyorum

ben buyum deyip kenara çekilmek hata .. eğer sen hayatına biriyle devam etmeye karar verip aynı evde yaşamaya başladıysan ve de sevginde varsa bir takım tavizleri vermek zorundasın .. ortada bir sorun var "ben değişmem, o değişsin" denilince hiç bir şey değişmez.. hangi tarafın ne kadar değişeceği değil önemli olan .. o 1 adım geldi ben neden 2 adım gideyim değil .. böyle buluşamazsın ki .. amaç bir noktada buluşmaksa kimin kaç adım atacağının bir önemi yok ..
bence bir yarış haline gelmemeli .. yaptırımlar olmamalı .. sakince konuşulmalı ve her zaman her durumda karşı tarafın fikirleri de sorulmalı ..
birde gördüğüm kadarıyla evlilikleri etkileyen önemli konulardan biri de "varsayım"lar .. "böyle böyle söyledi, hmmm demek ki beni düşünmüyor, benden soğudu." "şöyle davrandı, sanırım bana şunu söylemeye çalışıyor, ifade etmedi ama davranışlarından belli" .. konuşmak yerine tahminlerde bulunmak daha kolay geliyor .. aile danışmanı değilim.. ama buradaki aile danışmanıyla bazı görüşmelere giriyorum .. genel olarak gördüğüm tablo bu ..

teşekkür ederim koalacım

seni çok sık görüyorum aşağıda zaten, sonunda yazdın herşeyimizi biliyor bu nurtug1984 kızlaaaarrrrr

kızlar arada bir işim çıkıyor takip edemiyorum sanmayın, elimden geldiğince okuyorum ve yazdıklarınızdan
pek çok pay çıkartıyorum kendime.. malum henüz biz ufacık tefecik içi dolu turşularız..

çok farklı karakterlerdeyiz biz de...bazıları bu yüzden anlaşamayacağımızı düşünüyor..
ama ben sevdiğimde bir şeyler buldum, buldum ki onca zaman bekledim...ve şu geçirdiğimiz bir ay
içinde çok daha yakın hissediyorum kendime.. ki biz bir yılda bir kere görüştük mesafelerden ötürü...
biraz imkansız ve ön yargılı bir başlangıçta çoğunluğa göre..her daim gelemedi falan...önceden yalan yok
pek çok şeyi düşünüyordum, bizi yakıştırmazlar, çok farklıyız olmaz mı diye..ama öyle yol katetmişiz ki...

iletişim ,iletişim,iletişim....konuşmak çok önemli...yolumun sonu o mu olur bilmiyorum...hiç bir zaman sınırlarım yok..
kısmet diyorum..yazıldıysa olur elbet..

mevzu kadın erkek herkes coşmuş yahuuuuuuu zayıflamak isteyen bn bir nescafe beraberinde biscolata mood hooopp indiriyorum allah yrdım etsin bana

inşallah mutlu huzurlu mantıklı bir evliliğin olur tatlım dediğin gibi iletişim önemli olan .. daha önemlisi bu iletişimin nasıl olduğu.. üslubun, ses tonunun, dokunuşun önem var

Allah hayırlısını versin canım, inşallah gönlündeki neyse o olur.
İnsanların ne dedikleri çok önemli değil bence, bizde nişanlılık döneminde çok sorunlar yaşadık.
Bir çok insan "olmayacak bu iş" gözüyle baktılar ama dediğin gibi insan öyle bir yol kat ediyor ki...
Sonrası iyi oldu hamd olsun...
Senin için de herşeyin hayırlısını dilerim, nasipte neyse o yaşanıyor.

mevzu kadın erkek herkes coşmuş yahuuuuuuu zayıflamak isteyen bn bir nescafe beraberinde biscolata mood hooopp indiriyorum allah yrdım etsin bana

Canım hakikaten Allah sana kolaylık versin, aynı zamanda bana da.
Bende aynı hareketi yapacaktım ki, elma yemeğe karar verdim....

Burdan anlaşamaz bir çift olduğumuz düşünülmesin canım çok iyi geçinen bir çiftiz ama ben bazı şeyleri büyütebiliyorum ama haklı olarak tabii..Çok doğru söylüyorsun ve bakış açıların çok iyi ilkaycım..

inşallah mutlu huzurlu mantıklı bir evliliğin olur tatlım dediğin gibi iletişim önemli olan .. daha önemlisi bu iletişimin nasıl olduğu.. üslubun, ses tonunun, dokunuşun önem var

Ben mimiklerimden nasıl hissettiğimi aşırı belli ediyorum.
Ne kadar sakin olmaya çalışırsam çalışayım veya hissettirmek istemesemde, hemen eşim algılıyor.
Malesef ki...

sağol canım yaa..

inşallah kısmet diyorum..pek çok hayal kırıklığı yaşadım ..o yüzden hep acabalarım vardır..
garanti cümleler kurmak pek bana göre değil..olursa ne ala ev bilem hazır..

ilkaycım çok güzel ifade etmişsin..
ben buyum tarzı çok yanlış... eşimde gördüğüm şeyleri, başka çiftlerde görünce ve de yaşadığım hisleri düşününce erkek yada kadın " ben buyum" cümlesine muhatap olan kişiye üzülüyorum... çünkü çok yıpratıyor.. ne demek ben buyum, ben senin için değişebiliyorsam,senin hoşuna gitmesini önemsiyorsam davranışlarımın sen de değişebilirsin gayet tabii..
ben sakinlik olarak senden aldıklarım,ayşenurdan aldıklarımla bak 1 haftadır KV konusu geçse de hiç sıkıntı çekmedim.. sakin olmayı bilmek, akıllıca davranmak gerek... "eşimin eşi yok" kitabında kadın kızına öğüt veriyor "erkek emretmeyi,kadın da kendi istediğini yapmayı sever, kocana emretmenin zevkini yaşatırken kendi istediklerini yapabilmelisin" diyor.. bana doğru geldi bu.. yani erkek senden bişey yapmanı istedi diyelim, sen istemiyorsan direk "ben buyum,ben istemem,sanane" tavrından ziyade kendi bildğini okuyup "aaa sen öyle mi demiştin,ben yanlış anlamışım" demek bile bence o adamı biraz taltif eder.. zaman zaman onlar da bize yapıyolardır bunu.. ben dedim bu topikte defalarca.. anladım ki evliliğin politikası varmış.. kendi kendini yemeden, karşındakine de yedirmeden sakin sakin,yeri gelince "alttan alttan" işlemek gerekiyor...
ve bazen de vurdumduymaz olmalı.. öğreniyorum yavaş yavaş...

Bende öyleyim

Çocuklar gibi küsüyorum

Yok öyle değil, mesela ben birşey anlatırken heyecanlanıyorsam veya sinirleniyorsam (o konuyla ilgili sinirliysem) hemen anlıyor.
Ağzım titriyormuş, yüzümde farklı mimikler oluşuyormuş vs.
Veya kızgın zamanımda eşim benimle konuşarak barışmaya çalışıyorsa, durduk yerde hemen algılıyor ve diyor "görüyorum o ağzının kenarındaki 3.2 milimlik kaymayı" kahkahayı basıyoruz zaten

Ama insan psikolojisi derindir biliyorsunuz kurcalasanız içinden tahmin edemeyeceğiniz şeyler çıkabilir..hayat hırçınlaştırmış olabilir insanı..epilepsi hastasıyım az çok biliyorsunuz üzerine de kanser tedavisi gördüm üzerine bir nişanlılık geçirdim nişanım bozuldu sonra yıllar sonra çocukluk arkadaşımı buldum ve hayatımı paylaşıyorum gerçekten çok mutluyum ancak ve ancak en ufak şeyi bile kaldıramaz hale geldim bu süreçlerden geçince ben onca şeyi atlatmışken zamanla kimse tarafından _eşim de olsa_ üzülmek istemiyorum..en ufak birşeye bile çok büyük tepkiler verebiliyorum tekrar kötü birşey yaşayacak olmak korkusu ile......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…