2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Ben çakma yaş pastaya bayılıyorum

Hem kolay hem tadı güzel

Benim küçük bi kalıbım yok ve ortadan ikiye kesmesi zahmetli diye

Hazır pasta kekinden yapıyorum
Arasına krem şanti, arzuya göre meyve ve damla çikolata koyuyorum bolca
En üstünüde çikolata sosu ile kapladıktan sonra
Küçük bi poşet yardımıyla krem şanti sıkıyorum üstüne

evet canım biz de cuma -ctesi tutalım diyoruz.
gerçi eşim başından beri tutuyor, ben ara vermek zorunda kaldım başladım. bu ay çok sevapmış..
yediğimiz aşurelerin resimlerini çekelim haftaya paylaşalım

Evet bende öyle planlıyorum
Özellikle tam cumartesiymiş
Ama tamda cumartesi sabahı sınavım var, tutsam mı dedim ama annemle eşim olmaz dedi bilmiyorum

Kaderciim sağol bebehiimm akşam yapıyorum

Rica ederim şimdiden afiyet olsun

Son düzenleme:
Ben canım tatlı çektiğinde genelde peksimetli tatlı yapıyorum çok kolay ve lezzetli altı ekmek kadayıfı gibi oluyor püf noktası da şekeri yakıp şerbet yapmak..Tarifi arzu ettiğiniz vakit veririm

Ben canım tatlı çektiğinde genelde peksimetli tatlı yapıyorum çok kolay ve lezzetli altı ekmek kadayıfı gibi oluyor püf noktası da şekeri yakıp şerbet yapmak..Tarifi arzu ettiğiniz vakit veririm

Ben çikolata, profiterol ve yaş pasta dışında tatlı yemiyorum

Hele şerbetli tatlı hiç sevmiyorum

Eşim de öyle , o da tek sütlaç yer hatta yaş pasta bile yemez

O yüzden ben iki de bir börek yapıyorum

Son düzenleme:

Evet bende öyle planlıyorum
Özellikle tam cumartesiymiş
Ama tamda cumartesi sabahı sınavım var, tutsam mı dedim ama annemle eşim olmaz dedi bilmiyorum

bence sorun olmaz canım, zaten o kadar kısa ki hemen gün bitiveriyor..
seni bilmiyorum ama biraz uyku dışında sorun olmadı, inşallah hem niyetine göre sınavın da çok güzel geçer inşallah..

bence sorun olmaz canım, zaten o kadar kısa ki hemen gün bitiveriyor..
seni bilmiyorum ama biraz uyku dışında sorun olmadı, inşallah hem niyetine göre sınavın da çok güzel geçer inşallah..

Ben acıkmıyorum zaten bile
Ama akşamdan yemem lazım sahur gibi, gece kalkmasam da yatmadan yemeliyim
Neden dediler anlamadım sınavla ne alakası var ki
Normalde zorlanan biri değilim zaten çok şükür, oruç konusunda

Eşime çaktırmadan akşam yatmadan yesem mi ne

Benim eşimde yemek konusunda benden iyidir
Ama hamur işi bilmez
Bende ona çaktırmadan yapıyorum çok zahmetli gibi

Görümcem çok şaşırmıştı
Bu aradaki çikolataları nasıl yaptın diye
Damla çikolata dedim onlar marketlerde satılıyor

Onu görmedim ki ben, uzun değilse tekrar yazar mısın

Fırsatın varsa kaçırma tut canm akşam yiyip yatınca çakmaz zatenne sınavı var ki yarın şimdden başarılar dilerim tabii ihtyacın varsa

Fırsatın varsa kaçırma tut canm akşam yiyip yatınca çakmaz zatenne sınavı var ki yarın şimdden başarılar dilerim tabii ihtyacın varsa

Manolya hoş geldin :79:

Ne yaptın görüşmeye gittin mi ?

hoşbulduk evet gittim görüşmeye bugun konuştuk çalışma şartlarını falan 9 giriş saati çıkış saati 6 buçukmuş yazın 7 buçuktaymış asgari ücret sigorta satış temizlik falan olcak dedi bir kaç kişiyle daha görüşcez ararız dediler çıktım geldim

Manolya hoş geldin :79:

Ne yaptın görüşmeye gittin mi ?

hoşbulduk evet gittim görüşmeye bugun konuştuk çalışma şartlarını falan 9 giriş saati çıkış saati 6 buçukmuş yazın 7 buçuktaymış asgari ücret sigorta satış temizlik falan olcak dedi bir kaç kişiyle daha görüşcez ararız dediler çıktım geldim

yoo ne gerek var gizli saklı tutmaya,söylersin niyetini..sabah ağzına yemek sokuşturmazlar ya

cileklipastaaaaa yazdığımı görmedin sanırım şu altın diyorum 180 olayı güvenilir bi kaynak mı diyorum, ne zaman,yıl sonuna artar mı diyorum...

çikolatayı nası yaptın mııı
ay gülsem mi ağlasam mı şaşırdım
şanslsın her yaptığın ilginç her yaptığın lezzetli gelir

Âşura orucunun fazileti hakkında da şu mealde hadisler zikredilmektedir.
Bir zat Peygamberimize geldi ve sordu:

“Ramazan’dan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?”
Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, “Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allah’ın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir” buyurdu.(5)
Yine Tirmizi’de de geçen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
“Âşura Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.”(6)
“Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allah’ın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur”(7) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade etmektedir.
Bu hadisin açılamasında İmam-ı Gazali, “Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamı da daha fazla ümit edilir” demektedir.

müstehap olan, aşure Gününü ortalayarak, bir gün önce veya bir gün sonra oruç tutmaktır.
Bu günde oruçtan başka hayır, hasenat ve sadaka gibi güzel âdetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkânı nisbetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz, mü’minin aile efradına Âşura Gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir.
Bîr hadiste şöyle buyurular: “Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.”(9) Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler, konu komşular da girmektedir. Fakat, bunun İçin fazla külfete girmeye, aile bütçesini zorlamaya lüzum yoktur. Herkes imkânı ölçüsünde ikram eder.

Olma mı Sınavlara ara vereli çok oldu bi cacık çıkmaz benden ama nasip işte ya tutarsa

Olsun fikir edinmiş olsun
Gitmeseydin acaba iyi miydi şartları diye düşünecektin
Hayırlısı olsun

yoo ne gerek var gizli saklı tutmaya,söylersin niyetini..sabah ağzına yemek sokuşturmazlar ya

Eşim annemle aynı kafadan
Onlara göre ben zayıfım Ramazan dışında oruç tutmamalıyım
Ellerinden gelse Ramazanda bile tutturmayacaklar sanırım
10 yaşında bi çocuk değilim kaç kilo olursam olayım tutmam lazım diyorum anlamıyorlar, bir de öyle afrikalılar kadar da zayıf değilim ama anneler abartıyor işte..

Son düzenleme:
çikolatayı nası yaptın mııı
ay gülsem mi ağlasam mı şaşırdım
şanslsın her yaptığın ilginç her yaptığın lezzetli gelir

Evet ben pastayı keserken orta kısmına doğru bakıyodu dilimlerin, sonra o müthiş soruyu sordu

Gülmemek için kendimi zor tuttum

Bi ara muhabbet esnasında eşime anlattım o da koptu.. Dedi bizim XXXX saftrik zaten bende sen yapınca gördüm bilmiyordum ama sende yaptın sanmazdım yuvarlak yuvarlak sonuçta çikolata dedi

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…