çileklipastaaa duydun mu sesimii???
altın diyorum 180 diyosun yaa nerden güvenilir mi bu haberin kaynağıı??
Âşura orucunun fazileti hakkında da şu mealde hadisler zikredilmektedir.
Bir zat Peygamberimize geldi ve sordu:
Ramazandan sonra ne zaman oruç tutmamı tavsiye edersiniz?
Peygamberimiz Aleyhissalâtü Vesselam, Muharrem ayında oruç tut. Çünkü o, Allahın ayıdır. Onda öyle bir gün vardır ki, Allah o günde bir kavmin tevbesini kabul etmiş ve o günde başka bir kavmi de affedebilir buyurdu.(5)
Yine Tirmizide de geçen bir hadiste Peygamberimiz şöyle buyurmuşlardır:
Âşura Gününde tutulan orucun Allah katında, o günden önce bir senenin günahlarına keffaret olacağını kuvvetle ümit ediyorum.(6)
Ramazan ayından sonra en faziletli oruç, Allahın ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçtur(7) hadis-i şerifi ise, bu günlerde tutulan orucun faziletini ifade etmektedir.
Bu hadisin açılamasında İmam-ı Gazali, Muharrem ayı Hicrî senenin başlangıcıdır. Böyle bir yılı oruç gibi hayırlı bir temele dayamak daha güzel olur. Bereketinin devamı da daha fazla ümit edilir demektedir.
müstehap olan, aşure Gününü ortalayarak, bir gün önce veya bir gün sonra oruç tutmaktır.
Bu günde oruçtan başka hayır, hasenat ve sadaka gibi güzel âdetlerin de yaşatılması isabetli ve yerinde olacaktır. Herkes imkânı nisbetinde ailesine, akraba ve komşularına ikramda bulunur; bugünlerin faziletini bildiren hâdiseleri hatırlayarak ihsanda bulunursa şüphesiz sevabını kat kat alacaktır. Bilhassa, Peygamberimiz, müminin aile efradına Âşura Gününde her zamankinden daha çok ikramda bulunmasını tavsiye etmiştir.
Bîr hadiste şöyle buyurular: Her kim Aşura Gününde ailesine ve ev halkına ikramda bulunursa, Cenab-ı Hak da senenin tamamında onun rızkına bereket ve genişlik ihsan eder.(9) Bu aile mefhumunun içine akrabalar, yetimler, kimsesizler, konu komşular da girmektedir. Fakat, bunun İçin fazla külfete girmeye, aile bütçesini zorlamaya lüzum yoktur. Herkes imkânı ölçüsünde ikram eder.
Evet ben pastayı keserken orta kısmına doğru bakıyodu dilimlerin, sonra o müthiş soruyu sordu
Gülmemek için kendimi zor tuttum
Bi ara muhabbet esnasında eşime anlattım o da koptu.. Dedi bizim XXXX saftrik zatenbende sen yapınca gördüm bilmiyordum ama sende yaptın sanmazdım yuvarlak yuvarlak sonuçta çikolata dedi
Benim eşimde yemek konusunda benden iyidir
Ama hamur işi bilmez
Bende ona çaktırmadan yapıyorum çok zahmetli gibi
Görümcem çok şaşırmıştı
Bu aradaki çikolataları nasıl yaptın diye
Damla çikolata dedim onlar marketlerde satılıyor
Onu görmedim ki ben, uzun değilse tekrar yazar mısın
Evet ben pastayı keserken orta kısmına doğru bakıyodu dilimlerin, sonra o müthiş soruyu sordu
Gülmemek için kendimi zor tuttum
Bi ara muhabbet esnasında eşime anlattım o da koptu.. Dedi bizim XXXX saftrik zatenbende sen yapınca gördüm bilmiyordum ama sende yaptın sanmazdım yuvarlak yuvarlak sonuçta çikolata dedi
tatlımm görmemişim yaa kusura bakma yeni gördüm şimdi ben emlak ofisinde çalışıyorum yaa buraya öyle söylentiler çabuk geliyor. sen de bir araştır istersen
:86::90::86::90::86::90:
ya canım kuyumcu da demiş,artacak satmayın diye ama ne zaman artacak? 1 ay mı yaza mı? çok mu var yıl sonuna artar mı..
senin güvenilir kaynağın varsa bi sorabilir misin canım yaa..
hımmo aradki çikolatalar muhabbetine bittim yaaa ben ayıptır söylemesi mutfakta iyiyimdir her alanda yemekler tatlılar hamur işlerii ..Bu kadar kendini beğenmişlikten sonra geçiyorum tarife
Şimdik dostum bir paket krem şanti yapıp içine 10 taane halleyi irili ufaklı parçalıyoruz.İçine 1su bardağı hindistan cevizi 1 su bard.fındık içi koyup hamur misali 1-2 dakika homojenleşmesi için yoğuruyoruz.Bu hamur gibi olan karışımdan haff elimizi ıslatıp profiterol gibi yuvarlaklar yapıp dolaba koyuyoruz..20 30 dK.SONRA ÖNCEDEN YAPIP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSUNU GEZDİR TEPESİNEDE İSTERSEN BİR FINDIK KONDUR AL SANA YALANCI PROFİTEROL
ilginç gerçekten onları bilmemeleri görmemişler sanırım
CAN YA ZONA İÇİNSE BNCE TUTME HEM SADECE ORUÇ OLACAK DİYE ŞART YOK EĞER PAYLAŞTIĞIM YAZIYI OKURSAN AKRABALARA EVDEKİLERE İKRAMLAR HERŞEY SEVAP..gÜLER YÜZLE İNSANLARA SELAM VERMEK BİLE..AMELLER NİYETLERE GÖREDİR SIKMA CANINI DERİM BENkızlar annemle bu gece kalkacaktık biz de ..ama ben ilaç içiyorum..ne önerirsiniz?
( sabah,öğlen,akşam)
:86::90::86::90::86::90:
Ben aralık diye biliyorum canım hatta eşimle konuştuk o kadar artarsa değerlendiririz bu fırsatı diye emin olmak için sorarım senin için
dün kocam bana yemek tarifleri kitabı getirmişdaha da kilo alalım demek istedi herhalde
Ooo hepsi güzel şeyler bir de zaten krem şantiye ne koysan güzel oluyor
Denerim inşallah ama misafir gelince, çünkü eşim hiç yemiyor neredeyse.. benimde bitirmem zaman alıyor..
Görmemişler mi puhahaha
dün kocam bana yemek tarifleri kitabı getirmişDaha da kilo alalım demek istedi herhalde
canım senden haber bekliyorum o zaman en kısa zamanda
ben olsam dalgasına kızardım,ben yemek yapmayı bilmiyo muyum haa diye
düşünceliymiş enişte yawyap canım sen az ye hep ona yedir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?