ilkay okudum iimişin talım daha ii olursun umarm..Bu arada bnde biliyorum cmartesi alışveriş yapmak eve bereket getirirmiş birde bi arkim sohbete gtmiş aşure gecesi sürme çekip yatmak çok iimiş tüm sene gözün ağırmazmış ne alaka ben pek çözemedim:44:
iyiyim kanka teşekkürleraşure için alışveriş yaparım da aşureyi yapamam yine de bereket gelir mi en iyisi o gün malzeme alıp ihtiyacı olan birine götüreyim .. madem aşure yapamıyorum en azında o yapsın değil mi:26: yapamasa bile kuru bakliyatları olur evinde..
çok iyi düşünmüşsün tatlım bencee
iyiyim kanka teşekkürleraşure için alışveriş yaparım da aşureyi yapamam yine de bereket gelir mi en iyisi o gün malzeme alıp ihtiyacı olan birine götüreyim .. madem aşure yapamıyorum en azında o yapsın değil mi:26: yapamasa bile kuru bakliyatları olur evinde..
kaç gündür balık yiyeceğiz yiyemedik bizdebayılırım balığa, heleki büyük balıklara palamut gibi
biz fırında palamut yaptık iki kez evdeev biraz kokuyor ama aldığım hazza değer mutfağın balkon kapısını açtım mı koku biraz hafifliyor ama bir iki gün koku evin içinde kalıyor tabi
canım evine bakliyat alabilirsin, kuruyemiş, kuru kayısı - incir - üzüm fln alabilirsin.. illa aşure yapman şart değil.. bereket o gün eve yapılan alışverişle.. ben mesela alacaklarımı ogün alıcam.. barbunyam yok misal, barbunya, cin mısırı, kuruyemiş fln alıcam.. bakliyatlarım çok var çünkü..iyiyim kanka teşekkürleraşure için alışveriş yaparım da aşureyi yapamam yine de bereket gelir mi en iyisi o gün malzeme alıp ihtiyacı olan birine götüreyim .. madem aşure yapamıyorum en azında o yapsın değil mi:26: yapamasa bile kuru bakliyatları olur evinde..
peki sen neler alacaksın canım liste yaptın mı :26: benimle de paylaşırmısın
ben de 3 haftalık gelinim yeni geldim buralara :) yemek yapmayı bilmiyorum annemin buzluğa attığı dondurulmuşlarla idare ediyorum hergün telefonla yemek hazırlıyorum :d hepsi çok güzel oluyobi akşam makarna yaptım annemi aramadım bunlar ne yedi aramadı die merak etmiş anneler işte
yavru bu aşuırelik alışverişe değil ki evine normal alışverişte yap....kanks bu arada öyle ihtiyacı olan birine iilik yaparsan süpürürsün tüm sevapları demedi deme
ben aşurelik alışveriş yapacağız bu cumartesi diye anladım :44: olsun maşallah aşurede yok yok
canım bunun yolunu bulduk biz annemlerle..
bi tencereye su + yumuşatıcı koyuyosun ve kaynatıyosun..
ooh kaynadıkça heryer yumuşatıcı kokuyoo ve evdeki o koku gidiyooo
canım evine bakliyat alabilirsin, kuruyemiş, kuru kayısı - incir - üzüm fln alabilirsin.. illa aşure yapman şart değil.. bereket o gün eve yapılan alışverişle.. ben mesela alacaklarımı ogün alıcam.. barbunyam yok misal, barbunya, cin mısırı, kuruyemiş fln alıcam.. bakliyatlarım çok var çünkü..
ayrıca ihtiyacı olan birine götürüp onu mutlu etmek de çok güzel ve hatta harika bi fikir..
ama kendi evine de al bişeyler dediklerim gibi..
ewet bende o yüzden yiyemiyorum tatlı içinde fasulye nohut dövme bana garip geliyo
su+yumuşatıcı fikri güzelmiş teşekkürler canım :13:
ilahi bennasıl anlamışım alışverişi tamam ben evimin ihtiyaçlarını alırım birde aşurelik alışveriş yaparım başkası için
bana yanlışsın demek istemediğini zaten biliyorum
sen fikrini paylaştın vicdanım rahat etmez yalan söylemem dedin
ben fikrimi paylaştım olayın zamanına karşıdaki kişinin nasıl bir durumda olduğuna bakıp ona göre bir karar veririm dedimhayat bu zaten herkes aynı fikirde olsaydı sıkıntı orda başlardı .. önemli olan düşüncelere verilen kararlara saygı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?