2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

ilkay okudum iimişin talım daha ii olursun umarm..Bu arada bnde biliyorum cmartesi alışveriş yapmak eve bereket getirirmiş birde bi arkim sohbete gtmiş aşure gecesi sürme çekip yatmak çok iimiş tüm sene gözün ağırmazmış ne alaka ben pek çözemedim:44:

iyiyim kanka teşekkürler aşure için alışveriş yaparım da aşureyi yapamam yine de bereket gelir mi en iyisi o gün malzeme alıp ihtiyacı olan birine götüreyim .. madem aşure yapamıyorum en azında o yapsın değil mi:26: yapamasa bile kuru bakliyatları olur evinde..

çok iyi düşünmüşsün tatlım bencee

Bence harika bir düşünce süpersin ilkayy!!

yavru bu aşuırelik alışverişe değil ki evine normal alışverişte yap....kanks bu arada öyle ihtiyacı olan birine iilik yaparsan süpürürsün tüm sevapları demedi deme

ben de 3 haftalık gelinim yeni geldim buralara :) yemek yapmayı bilmiyorum annemin buzluğa attığı dondurulmuşlarla idare ediyorum hergün telefonla yemek hazırlıyorum :d hepsi çok güzel oluyo bi akşam makarna yaptım annemi aramadım bunlar ne yedi aramadı die merak etmiş anneler işte

yavru bu aşuırelik alışverişe değil ki evine normal alışverişte yap....kanks bu arada öyle ihtiyacı olan birine iilik yaparsan süpürürsün tüm sevapları demedi deme

ben de 3 haftalık gelinim yeni geldim buralara :) yemek yapmayı bilmiyorum annemin buzluğa attığı dondurulmuşlarla idare ediyorum hergün telefonla yemek hazırlıyorum :d hepsi çok güzel oluyo bi akşam makarna yaptım annemi aramadım bunlar ne yedi aramadı die merak etmiş anneler işte

kaç gündür balık yiyeceğiz yiyemedik bizde bayılırım balığa, heleki büyük balıklara palamut gibi

çinekop biraz ufak ama bakalım ben hiç yemedim, benimki de biliyosunuz yemek konusunda nası çocuk..
insallah güzel olur.. umarım lezzetlidir övdükleri kadar.. kızaartcam ben mısır unuyla..

biz fırında palamut yaptık iki kez evde ev biraz kokuyor ama aldığım hazza değer mutfağın balkon kapısını açtım mı koku biraz hafifliyor ama bir iki gün koku evin içinde kalıyor tabi

canım bunun yolunu bulduk biz annemlerle..
bi tencereye su + yumuşatıcı koyuyosun ve kaynatıyosun..
ooh kaynadıkça heryer yumuşatıcı kokuyoo ve evdeki o koku gidiyooo

canım evine bakliyat alabilirsin, kuruyemiş, kuru kayısı - incir - üzüm fln alabilirsin.. illa aşure yapman şart değil.. bereket o gün eve yapılan alışverişle.. ben mesela alacaklarımı ogün alıcam.. barbunyam yok misal, barbunya, cin mısırı, kuruyemiş fln alıcam.. bakliyatlarım çok var çünkü..
ayrıca ihtiyacı olan birine götürüp onu mutlu etmek de çok güzel ve hatta harika bi fikir..
ama kendi evine de al bişeyler dediklerim gibi..

peki sen neler alacaksın canım liste yaptın mı :26: benimle de paylaşırmısın

bodoslama daldım mevzuya kurufasulye,nohut,dövme,kuruincir,kuruüzüm,kuru kayısı,nar,tuz,nişastaannemle hep böyle alırız 7 çeşit olmalıymış derler birde içine 2 tane karanfil at sonra çıkar güzel aroması olur yemem ben ama anlarım azıcık

Aramıza hoşgeldin kayna hemen muhabbete tatlım ..

ben aşurelik alışveriş yapacağız bu cumartesi diye anladım :44: olsun maşallah aşurede yok yok

su+yumuşatıcı fikri güzelmiş teşekkürler canım :13:
ilahi ben nasıl anlamışım alışverişi tamam ben evimin ihtiyaçlarını alırım birde aşurelik alışveriş yaparım başkası için

bu arada sanrım balık kokusu için ocakta türkkahvesi yakarlar hemn gider koku............

evet tabiki önemli olan birbirine saygı duymak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…