hoşgeldin kuzu ver bakalım tarifiHoşbuldum canım, kendi uydurduğum bir yemek tarifim var
Akşam yaptım çok güzel oldu valla
günaydın kızlar hayırlı cumalar
koalacım, ağva hep çok merak ettiğim bir yer..dediğin gibi evlendikten sonra kaçış mekanımız olabilir..
balayı da olur neden olmasın..illa güney olacak diye takıntım yok...
Galeri | ARGOS in Cappadocia
şurayı bir incelesene...rüyaaaa gibi yaaaaa
Günaydın KK'nın çıtır gelinleri ve gelin adayları....
Ben geldimmmm...
Harika bir cuma günü bugün kızlar...
Bilmiyorum da ayıp oldu bence
En azından sözlüsüne, ben nasıl hala kendi aralarındaki konuşma tarzına şaşırıyorsam o çocukta şaşırıyordur
Bir de görümcem abime gideceğim sende gelirsin demiştir bile yani.. Eşim arayıp ben sınav kağıdını getiriyorum deyince şaşırmıştır herhalde.. Ben yapamam, ayıp olur diye düşünürüm şahsen.. Ama eşimin ailesinin arasında böyle şeyler normal.. İlk kez olmuyor emri vaki, bizi bile son dk. çağırırlar bazen eşim kızıyor hatta diyor ben size demiyor muyum emri vaki yapmayın ben artık evliyim tek siz yoksunuz belki müsait değiliz belki söz verdiğimiz başka birileri var.. Ama aynı tas aynı hamam.. Bir de sözlü konusuna bozuluyo herhalde..
Ben anneme böyle desem daha benle konuşmaz herhaldeAma annemde emri vaki yapmadı yapmazda zaten, hatta çalışıyoruz diye 1 yılda geldiği bir elin parmaklarını geçmez onu da ben arayıp ikna ederek çağırmışımdır..
hoşgeldin kuzu ver bakalım tarifi
hayırlı cumalar tatlım
Kız anneleri öyle Kader'cim, benim annem de gelmiyor bana müsait olmuyoruzdur diye.
Bir de benim annemde şöyle bir mantık var "anasına bak kızından da çıkmıyor" demesinlermiş...
Deseler ne olacak annem o benim sonuçta, fakat bir noktada annemin çok fazla gelmemesi de iyi, kayınvalidem de yüz bulup gelemiyor.
Çok şükür bu aralar o anlamda iyiyiz, kimsenin gelip gittiği yok... Canım çıkıyor evde zaten
Veririm bir gün canım da, bir akşama yiyeyim bakalım tadı tuzu nasıl olmuş.
Zeytinyağlı brokoli yaptım, evde vardı çorba yapmıştım ondan kalan brokoliyi nasıl değerlendirsem diye düşünürken bunu yapmak geldi aklıma. Tadına baktım güzel geldi tadı ama, oturup yemek lazım bakalım nasıl oldu... Eğer iyi olmuşsa veririm tarifi
aynı şey bizimkilerde de var.. 3 hafta önce kahvaltıya geldiler, sonra dayım geldi istanbuldan.. e onu da çağırmak gerekti yine pazar kahvaltıya aldık hepsini. sonra arkadaşım, ablam,ablamın eczanedeki eleman abla gelecekti.. sonuçta hepsi annemi tanıyodu,annemi de alıp geldiler.. annem 3.geldiğinde çok üstüste geldik, işte baban da "sen niye gidiyosun, çok sık oldu dedi" dedi..zaten haftada 1 görüşüyoruz. ne olacak sanki ha bende ha onlarda diye düşündüm ama yüz bulma meselesinde haklısın.. benimkiler de ille de hsonu diyolar.. bi pazar kahvaltya da onları alayım bari
brokoli yemeği havuçlu ve üzerine limonla harika oluyorrr
canlar bende alanya bera oteli beğendim bir bakıverin...Meziki de otantik hoş biyermiş yaa...
Bende çok beğendim canım, eşimle büyük adayı çok severiz, aklımda bulunsun bu yeri bilmiyordum.
Muhakkak özel bir zaman için ayarlayacağım burayı...
Sağolasın paylaştığın için...
rica ederim canımmm. çalışanları cok güleryüzlüydü, zaten ortam da harika,ama dediğim gibi kahvaltı olayını hiç sevmemiştim ben :26:
rica ederim canımmm. çalışanları cok güleryüzlüydü, zaten ortam da harika,ama dediğim gibi kahvaltı olayını hiç sevmemiştim ben :26:
meziki'nin ortamı cok güzeldi, tarihi bi yerdi. ama kahvaltı veriyorlardı bi tek, o da cok ceşitli değildi. güleryüzden falan memnunduk; ama kahvaltıdan memnun değildik canım. haberin olsun. :26:
can kahvaltı dışında yemek falan nasıl birde noney olayı var tabiibu berada hoşuma gitti bakalım kociş neyi beğenir net bir tarih olsaydı hayırlısıyla Eylüllllllll bak çyiz balayı dedin panik yaptın daha şimdiden
Tamam canım aklımda bulunsun, büyükadanın tam olarak neresinde kalıyor bu?
İskeleye yakın mı?
Büyükada'da kahvaltı yapılabilecek çok mekan var, özellikle brunch (geç kahvaltı) yapmak için çok ideal yerler var.
O yüzden sıkıntı değil, ama özel bir zaman için organizasyon sağlayabilirim diye düşünüyorum.
Bir de bu otel var büyükada'da çok güzel bir yer, tavsiye ederim...
Burasıda bir tek kahvaltı veriyor ama çok güzeldi kahvaltısı da... Zengindi.
Marine House Butik Hotel Bykada, STANBUL ***************
Fakat daha sıradan bir otel yani...
Ya Allah'tan bu aralar kayınvalidemler falan gelmeye kalkmıyor.
Çünkü nedense ben onların yanında çekiniyorum, rahat edemiyorum.
Ayrıca onların "bunlar çalışıyor biz biraz erken kalkalım" gibi bir mantığı yok.
Bıraksan sabaha kadar oturur, "eh artık biz gidelim" dediklerinde saat 12'yi buluyor...
Ben brokoliyi şöyle yaptım canım (uydurmasyon oldu biraz).
Yarım kilo brokoli
1 soğan
2 domates
1 kavanoz garnitür (kolayıma geldiği için)
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber, zencefil, 1 tutam şeker
Brokolileri çiçeklerine ayırarak yıkadım ve süzdüm. Bir kenarda garnitürleri süzdüm güzelce yıkadım ve tekrar süzdüm (kokusu çıksın diye).
Tencereye önce zeytin yağını koyup sonra ince doğranmış soğanları ekleyip kavurdum.
Ardından rendelediğim iki domatesi ekledim ve domesten pişmiş kokusu gelinceye kadar kavurdum.
Sonra süzdüğüm brokolileri ekledim ve kapağını kapatarak suyunun çıkmasını sağladım.
Kendi suyunu salıp çektikten sonra gartitürleri ekledim çok az karıştırdım (dağılmasınlar diye).
Sonra içerisine 1 tutam şeker, tuz, karabiber, zencefil (çok az) ekledikten sonra kapağını kapattım, pişirmeye bıraktım.
Sen nasıl yapıyorsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?