2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

çok güzelmiş gerçekteeen dee..
evet bu tarz yerlere de bakmıştım, kapadokyada,şilede,büyükadada...
kısmet..

Günaydın KK'nın çıtır gelinleri ve gelin adayları....
Ben geldimmmm...
Harika bir cuma günü bugün kızlar...

günaydııınn!
nedir bu kadar harika yapan bu günü acaba

ah keşke benim eşim de söyleyebilse bu dediklerini..
bunun bilincinde olmak çok farklı bişey.. kırıla kırıla söyler, mesela bi akrabaya gidilecektir, müsait olunca beraber gidelim derler. tabii olur da işte koordineli olalım da fln..

hoşgeldin kuzu ver bakalım tarifi

hayırlı cumalar tatlım

Veririm bir gün canım da, bir akşama yiyeyim bakalım tadı tuzu nasıl olmuş.
Zeytinyağlı brokoli yaptım, evde vardı çorba yapmıştım ondan kalan brokoliyi nasıl değerlendirsem diye düşünürken bunu yapmak geldi aklıma. Tadına baktım güzel geldi tadı ama, oturup yemek lazım bakalım nasıl oldu... Eğer iyi olmuşsa veririm tarifi

aynı şey bizimkilerde de var.. 3 hafta önce kahvaltıya geldiler, sonra dayım geldi istanbuldan.. e onu da çağırmak gerekti yine pazar kahvaltıya aldık hepsini. sonra arkadaşım, ablam,ablamın eczanedeki eleman abla gelecekti.. sonuçta hepsi annemi tanıyodu,annemi de alıp geldiler.. annem 3.geldiğinde çok üstüste geldik, işte baban da "sen niye gidiyosun, çok sık oldu dedi" dedi.. zaten haftada 1 görüşüyoruz. ne olacak sanki ha bende ha onlarda diye düşündüm ama yüz bulma meselesinde haklısın.. benimkiler de ille de hsonu diyolar.. bi pazar kahvaltya da onları alayım bari

brokoli yemeği havuçlu ve üzerine limonla harika oluyorrr

Paylaşımcı Erkek
ne güzeldi eskiden kadınlar
onları sadece sevdikleri görürdü
şimdilerde ne var ne yok üryanlar
namahrem tabiri çağa gömüldü

erkek, başını kaldırıp bakmazdı kadına
kadın, açmazdı mahremin namahrem nazarına
ar,edep, haya var idi o zamanlar
şimdilerde bu düşüncede yalnız yobazlar!

erkeği,kıskanırdı değse bir göz tenine
kadınsa, haya eder değmezdi el eline
şimdi ortak kullanım çağındayız
resmiyette bir,ama umumidir malımız

elbette olmalıdır, temaşadan ne çıkar
neyse üstünde olan zerafetinle çıkar
herkese açık olmalıdır kadın da elbet
çağımızın icadı budur hürriyet!

yirmi birinci yüzyılın çağdaş erkekleriyiz biz
asrın paylaşımda en cömertleriyiz biz
kadınını kıskanmayan tek rakibimiz
domuzdur onu da geçmek üzreyiz...

ne kadar ilkelim ne kadar da geriyim
ta Ademin devrinden belki kalma biriyim
şiiri okuyanlarca muhtemel,ölmeliyim
ama olsun
sevdiğimin yüzüne göz değse
bunu görmemeliyim...

Ya Allah'tan bu aralar kayınvalidemler falan gelmeye kalkmıyor.
Çünkü nedense ben onların yanında çekiniyorum, rahat edemiyorum.
Ayrıca onların "bunlar çalışıyor biz biraz erken kalkalım" gibi bir mantığı yok.
Bıraksan sabaha kadar oturur, "eh artık biz gidelim" dediklerinde saat 12'yi buluyor...

Ben brokoliyi şöyle yaptım canım (uydurmasyon oldu biraz).

Yarım kilo brokoli
1 soğan
2 domates
1 kavanoz garnitür (kolayıma geldiği için)
Zeytinyağı
Tuz, Karabiber, zencefil, 1 tutam şeker

Brokolileri çiçeklerine ayırarak yıkadım ve süzdüm. Bir kenarda garnitürleri süzdüm güzelce yıkadım ve tekrar süzdüm (kokusu çıksın diye).
Tencereye önce zeytin yağını koyup sonra ince doğranmış soğanları ekleyip kavurdum.
Ardından rendelediğim iki domatesi ekledim ve domesten pişmiş kokusu gelinceye kadar kavurdum.
Sonra süzdüğüm brokolileri ekledim ve kapağını kapatarak suyunun çıkmasını sağladım.
Kendi suyunu salıp çektikten sonra gartitürleri ekledim çok az karıştırdım (dağılmasınlar diye).
Sonra içerisine 1 tutam şeker, tuz, karabiber, zencefil (çok az) ekledikten sonra kapağını kapattım, pişirmeye bıraktım.

Sen nasıl yapıyorsun?

canlar bende alanya bera oteli beğendim bir bakıverin...Meziki de otantik hoş biyermiş yaa...

meziki'nin ortamı cok güzeldi, tarihi bi yerdi. ama kahvaltı veriyorlardı bi tek, o da cok ceşitli değildi. güleryüzden falan memnunduk; ama kahvaltıdan memnun değildik canım. haberin olsun. :26:

Bende çok beğendim canım, eşimle büyük adayı çok severiz, aklımda bulunsun bu yeri bilmiyordum.
Muhakkak özel bir zaman için ayarlayacağım burayı...
Sağolasın paylaştığın için...

rica ederim canımmm. çalışanları cok güleryüzlüydü, zaten ortam da harika,ama dediğim gibi kahvaltı olayını hiç sevmemiştim ben :26:

rica ederim canımmm. çalışanları cok güleryüzlüydü, zaten ortam da harika,ama dediğim gibi kahvaltı olayını hiç sevmemiştim ben :26:

Tamam canım aklımda bulunsun, büyükadanın tam olarak neresinde kalıyor bu?
İskeleye yakın mı?
Büyükada'da kahvaltı yapılabilecek çok mekan var, özellikle brunch (geç kahvaltı) yapmak için çok ideal yerler var.
O yüzden sıkıntı değil, ama özel bir zaman için organizasyon sağlayabilirim diye düşünüyorum.

Bir de bu otel var büyükada'da çok güzel bir yer, tavsiye ederim...
Burasıda bir tek kahvaltı veriyor ama çok güzeldi kahvaltısı da... Zengindi.
Marine House Butik Hotel Bykada, STANBUL ***************
Fakat daha sıradan bir otel yani...

meziki'nin ortamı cok güzeldi, tarihi bi yerdi. ama kahvaltı veriyorlardı bi tek, o da cok ceşitli değildi. güleryüzden falan memnunduk; ama kahvaltıdan memnun değildik canım. haberin olsun. :26:

can kahvaltı dışında yemek falan nasıl birde noney olayı var tabiibu berada hoşuma gitti bakalım kociş neyi beğenirnet bir tarih olsaydı hayırlısıylaEylüllllllll bak çyiz balayı dedin panik yaptın daha şimdiden

Canım genelde şehir otelleri (adalar ve istanbul gibi) sadece Kahvaltı veriyor.
Tatil konsepti gibi olmuyor, ancak daha yazlık bölgelerde (güney ve ege kesimi gibi) herşey dahil oteller bulabilmek mümkün.
Fakat araştırabilirsen belki kahvaltı + akşam yemeği şeklinde oteller bulabilirsin

bu da yakın sahile, cok uzakta değil şekerim. 5-6 dakika falan

canım ben hiç yapmadım,annemi yaptıklarından dolayı öyle dedim..
eşim sebze sevmiyo bu tür şeyler yapabilmem için 2 çeşit yemek yapma pratikliği ve hsonu bikaç yemek yapıp koyma alışkanlığı kazanmam şart.. yada eşim alışacak sebzeye de.. ama o bana 2 yumurta kır derse canım sıkılır benim.. taze fasülye sevmez normalde ama geçen yedi mesela ekmekle fln.. bakalım.. ellerine sağlık bu arada güzel olmuştur eminim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…