2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Tencereden tattım biraz güzel gibiydi tadı.
Fakat oturup yemeden bilemiyorum tabii, kısmetse bu akşam yiyeceğiz.
Benim eşim Allah'tan sebze yiyor.

Ben akşam eve gittiğimde yayla çorbası, makarna yaptım.
Ama sıradan bir makarna değil ton balıklı bol sebzeli bir makarna doyduk.

2 akşam üst üste annelere gidince, evde yemek olmuyor bizde, perşembe akşamı napıcam diye düşünüyorum.
Neyseki eşim anlayışlı, ama dediğin gibi 2 yumurta kır dese benim de canım sıkılır.
Ben yemek yapmayı seviyorum, kısmetse akşama da yemekten sonra ertesi güne kolaylık olsun diye pırasa yapıcam kıymalı.
Ondan sonra yarın da kapuska yaparım dolabım dolu olur. Ek çorba, makarna veya pilav kolay zaten...

Kızlar ben çarşamba akşamı saçımı kestirdim.
Hc'nin ürünlerini kullanmaya başladım saç bakım yağı ve şampuanını almıştım.
Saçlarım baya bi kötü olmuştu son zamanlarda.

Bir de cildim inanılmaz düzeldi kızlar. Benim cildimde sorunlar olurdu hep.
Sivilce ve siyah nokta... Bugün ondan biraz keyifliyim...

ne güzel walla şu dediklerin.. brokoli, pırasa, lahana...
harika yaa.. ben çok severim sebze ama eşim yemiyo dediğim gibi alışmam gerek ya ona çeşit yapmaya.. yada onun alışması gerek sebze yemeye.. ama işte o kdaar uğraş adam yarım tabak yesin.. insanın siniri bozuluyo...
ben de geçen ton balıklı makarna yaptım,kendisi dedi. ben de onu kremalı gibi yaptım.. ay görünce bu niye böyle olmuş dedi. sinirim bozuldu, nası seviyosan öyle tarif etseydin o zaman dedim ben de.. işte bu böyle olmaz ki, pişince ton balığını üzerine dökecektik fln... amaan!.. yemek işi zor.. ama sebze yemeyi özlüyorum ben.. bikaç kez deneyip sonra yemiyosa ona göre aksiyon almak lazım..

ben de geçen uçlarını kestirdim.. yağladım.. şampuan konusunda hala kararsızım..
cildine ne yaptın da düzeldi canım..

evet yaaa şampuan önerisinde bulunun kızlar. ben Loreal kullanıyorum. acaba değiştirsem mi? gerçi saçlarım fena değil de

evet yaaa şampuan önerisinde bulunun kızlar. ben Loreal kullanıyorum. acaba değiştirsem mi? gerçi saçlarım fena değil de

canım geçen gün ben sordum da h&s öneren oldu kzlardan, HC öneren oldu.. bioblas diyen oldu..
ben araştırdım bioxin kadın tipi dökülme için yeeni şamp cıkarmış. (bioxin önermedi kızlardan biri,alışkanlık yapıyo diye..)
tresan almanya menşeli bitkisel bi şampuan, ısırganlısını mı alsam diye düşündüm..
bioblas da anti stress diye bi şampuan çıkarmış, içinde çinko-magnezyum vs de var.. o takıldı aklıma..
kararsız kaldım çok ben de..

Son düzenleme:

H&C de baya pahalıymış ya, iyi mi ki peki? ben ilk defa duydum :26:

Valla canım ben sana kendi yaptığım ton baklıklı makarnanın tarifini vereyim.
Yemesinde yanında yatsın.

Yarın Paket Makarna
Superfresh Ton balığı (2 kutu koyuyorum ben)
1 Havuç
1 Biber (şart değil)
1 domates (kabukları soyulmuş)
Nar ekşisi
Yarım limon
Maydanoz, dereotu, morlahana
Tuz

Önce bir tencerede makarnanı haşlamaya al. İçine biraz yağ koy ki makarnalar yapışmasın.
Genelde ben fiyonk veya burgu bakarna ile yapıyorum hoş oluyor.

Havucu rendele, domatesi doğra, maydanoz ve dereotu (istediğin miktarda) doğra, morlahanayı da istediğin miktarda doğra.
Bunların hepsini derince bir kaba koyarsan işin kolay olur.

Bir kenarda ton balıklarını süzgece aktar ve süzülmeye bırak.
Sonra makarnanı güzelce süz, bir soğuk sudan geçir ki sebzeleri haşlamasın.
Süzüldükten sonra bu harç ile karıştır, sonra üzerine ton balıklarını ekle.
Zeytin yağı, nar ekşisi (arzuya göre), yarım limon ve tuzunu da ekleyerek güzelce karıştır hepsini.

Enfes oluyor

Yüzüme ne yaptığıma gelince, valla bende anlamadım.
Ama son zamanlarda düzenli şunu kullanıyorum:
Yves Rocher Tahıl özlü peeling
Cildi yumuşacık yapıyor, fakat bayadır kullanıyorum düzenli olarak haftada en az 2 sefer yapıyorum.

Tesadüfen almıştım iyiki almışım. Birde gündüz ve gece kremi kullanıyorum düzenli.
Nivea'nın Q10. Eh artık yaş 30'u aşıyor benim... Başlamam gerekti bir yerde.
Sanırım bununda etkisi var:

Geçenlerde indirimdeydi 1'ini alana diğeri bedava şeklindeydi, alayım dedim.

Son düzenleme:
Canım benim saçlarım yağlı ve ince telli.
Allah'tan dalgalı da oradan kurtarıyorum yoksa kel gibi durucam.
Hakikaten benim durumum vahim senin anlayacağın.... O yüzden saçıma bakım yapmadığım zamanlarda keçe gibi oluyor.
Her kuaföre gittiğimde kuaförüm aynı tepkiyi verir saçımı keserken "ayyy bebek saçı gibi senin saçlar" diye...
Moralim bozulur biraz ama ırsi olduğu için birşey yapılamıyor, kökten böyle geliyor.

O yüzden saç yapına uygun bir şampuan bulmalısın, sen de kendi saç özelliklerini biliyorsan eğer, ona göre 2 şampuanın olsun.
1 ay düzenli birini, 1 ay düzenli diğerini kullanabilirsin, sebebi de sabit tek bir şampuan kullanmak saçlara yarayamayabiliyor.
Ama 2 farklı iyi markanın sana uygun olan şampuanlarını alırsan saçların açısından daha sağlıklı olabilir.

HC ben çok uzun zaman kullandım, çok çok faydasını gördüm.
Saçlarımın dolgun ve iyi görünmesini sağladı, fakat kınaydı düğündü derken saçlarım baya hırpalandı.
Birazda kendi koşuşturmacamdan saçlarıma bakmaya fazla fırsatım olmamıştı, tekrardan bir bakıma almaya başladım şimdi.
HC benim için SOS mahiyetinde vallahi...

H&C de baya pahalıymış ya, iyi mi ki peki? ben ilk defa duydum :26:

Evet fiyatı biraz pahalı ama bence değiyor.
Bu arada şampuanı 300 ML internet sayfasında yazmıyor milimi.
Daha geçen gün aldım

kızlaaaar
ayşenuuuuurrrrr aklıma leyla ile mecnundan ismail abi geldi .. izleyeniniz var mı o diziyi
akşam ne yaptın ayşenur çok merak ettim, kendi yemeğimi yaparken bile senin yemeğini düşündüm ben pırasayı yaptım kociş bayıldı iki tabak yedi ekşisi tam yerinde olmuş dedi kerevizde yap bi gün dedi ama annem hiç kereviz yapmazdı ben bilmiyorum tadını dedim .. o zaman annemde bi gün yiyelim seversen yaparsın dedi o seviyormuş
bu arada nazar ettim kendime galiba gece çok ağrım vardı dikişlerin olduğu yerde :26: çok uyandım .. şimdi geçti ama ilacımı alınca

Canım kereviz çok güzel oluyor tavsiye ederim yap bir gün, fakat zeytinyağlısı inanılmaz güzel oluyor.
Kayınvalidem ustadır o konuda bana tarifini verdi, bir gün unutturma sana da yazayım.
Yapmak istediğin zaman haber ver yani.

Ne dikişin var senin? Ben konuyu kaçırmışım hayırdır??? :26:

kereviz çıktıysa yaparım bu hafta canım sen bir ara ver tarifi
diş çektirdim ya ben, mini bi ameliyat gibi oldu 3 dikiş var diş etimde :26:

souvvenir canım alıntı yapmadım çok uzun olck diye..
makarnayı salata gibi yapıosun demek ki sen.. du bakalım bigün de öyle deneyeyim sebze düşmanı kocama..
zaten makarna da sevmiyo.. walla bi cins..
kremlerin ve peeling güzelmiş canım.. elimdekiler bitince deneyebilirm..

hoşgeldin ilkaycm geçmiş olsun öncelikle..
walla ne güzel şeyler bunlar, benim eşime de bulaşsa keşke.. pırasa,kerevizz.. ay harika ben bayılırım bunlara yaa..
inşallah benimki de alışır zamanla bi ümit...

bu arada ayşenur cidden ben de merak ettim bak şimdi ne pişirdin akşam datlumm

kereviz çıktıysa yaparım bu hafta canım sen bir ara ver tarifi
diş çektirdim ya ben, mini bi ameliyat gibi oldu 3 dikiş var diş etimde :26:

Canım benim çok geçmiş olsun, benim annemde dişleri ile uğraşıyor.
Bilirim diş hakikaten katlanılması zor bir ağrı malesef ki...
Öğlenden sonra yazarım canım tarifi buraya, kısmetse.
Birazdan yemeğe çıkıcam şimdi sıkıştırmayayım araya diye yazmıyorum eksik birşey yazarım sonra güzel olmaz.

Kereviz çıktı canım, en son kayınvalidemde yedim, ama kayınvalidem onu enginar görünümünde yapıyor.
Muhakkak vericem tarifini...
Ya ben çok seviyorum böyle paylaşımları

Evet canım benim yazılar genelde uzun oluyor malesef ki.
İki kelime yazıp sonrasında farklı bir mesaj yazmaya üşeniyorum, aklımdakileri hemen bir çırpıda bir mesajda anlatmak kolayıma geliyor
Genelde aldığım tepki şu oluyordu "bugün hiiiççç uzun mesaj okuyamayacağım o yüzden kusura bakmayın kızlar" diye konu içine yazanları hatırlıyorum...
Enteresan...

Evet salata gibi yapıyorum bir de şöyle bi tarifim var:

Yine yarım paket makarnayı haşla ve süz.

2 rendelenmiş domates, 1 çorba kaşığı salça (eğer varsa bu salçayı 1 tatlı kaşığı biber, 1 tatlı kaşığı domates salçası olarak koyabilirsin), 1 biber, tuz
Konserve kapari'de alırsan güzel olur. (migroslarda konserve bölümünde var)
2 kutu ton balığı

Önce yağı tavada kızdır, ardından içine rendelenmiş domatesleri koy ve domatesleri pişir.
Hafif piştikten sonra içine salçasını koy onuda pişir.
Ardından ince doğranmış biberleri ekle (isteğe bağlı, istersen biber koymayabilirsin).
Onları da güzelce kavurduktan sonra içine ton balığını koy ve güzelce tavada hafif pişmesini sağla (ton balığı da çok aşırı pişmesin).
En son kaparileri katarak biraz içinde çevir (çok pişmesinler)
Bu harcı haşlamış olduğun makarnaların üzerine dökerek derin bir kapta güzelce karıştır.

Afiyet olsun

Son düzenleme:
Kapari'de şöyle birşey:

Ekşimtrak bir tadı var, genelde ton balıklı salatalarda olur.
Turşu tarzında olduğu için fazla koyma, yarısını koysan yeter sanıyorum.

teşekkürler canım, geçti inşallah 20lik diş işte .. bir işe de yaramıyormuş .. sorunsuz çıksa bile bir süre sonra yeri itibariyle yeterli temizlenemediğinde çürüyüp yine çekilmek zorunda kalınıyormuş .. benimkinin yarısı çıkmıştı ama diğer öndeki dişlerimi etkilemeye başlamış.. çekti artık doktorum .. çok şükür iyiyim ama
kereviz aldırayım o zaman ben bugün kv'ye bizim pazar alışverişini o yapıveriyor artık, marketi bıraktık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…