canım senin ürünler de sebamed ve la roche sanırım değilmi sadece..
benim cildimde ergenlikteki sivilcelerden kalma oyuklar var hafif hafif..
çözüm bulamıyorumkimyasal peeling dediler,aama asitle fln olan bişey o da.. iyice berbat olması düşüncesi korkutucu...
bilemiyorum ya...
hayırdır,neden öyle dedinn kii :26::26:
aaa süper bi menüymüş bu, kıskandım
ben de akşama mercimekli bulgur pilavı yanına ayran önden de bi çorba yapacaktım..
napsam ki şimdi
öğle arası evi düzelttim, eşim evi süpürmemi istemişti misafirler gelecek akşama. 40 dk boyunca ev işi yaptım. döndüğünde "yerleri süpürdün mü" dedi. ben de "evet, süpürmemiş gibi mi duruyor" dedim. o da "evet" dedi. moralim bozuk evden çıktım. mesaj attım "moral bozma konusunda profesyonelsin" diye. işyerine geldim ki çiçek göndermişönceden planlamış galiba ve ben kalbini kırdım çocuğun gözlerim doluyor...
bir de göz altı için l'oreal in bir kremini kullanıyorum.nemlendirmek amaçlı..
ama hergün düzenli bunları kullanıyorum evet..
sivilce izleri bende de var ama çok dert etmiyorum yaa..çok fazla değilse hiç üstüne düşme bence..
sen de gaza geldinn
cilt tipin ne bilmiyorum ama benim oldukça sorunlu bir cildim var canım...
epeydir görmeyenler gerçekten fondoten ya da bb krem kullanmadığıma inanmıyor..
cilt tipim yağlı ve gözenekler geniş..kullandığım ürünleri cilt dr.ma da söyledim çok güzel dedi..
artı bir şey önermedi..sen şuan memnunsan gerek yok..ama arada bir peeling yapmak ya da maske yapmak iyi gelmez mi?
ben hiç bir şey yapmadığım dönem banyoda yüzümü keseliyordum..
çiçeği önceden sipariş etmiş. benim işyerimle evim arası mesafe 3 dk falan. ve olay çıkarken oldu. ev de şehirden uzakta. bana jest yapmıyorsun demiştim haftaiçi bir gün. o da dün hediye almış, bugün de çiçeği ayarlamış anlaşılan. bugün bir de adaylığım çıkıyor, yemin töreni var. jest ve tebrik olsun diye göndermiş belli ki. neyse artık alıcaz birbirimizin gönlünü bir şekilde
banyoda yüzümü keseliyorum zaten10 günde birde niveanin peeling'ini yapıyorum .. yani günlük birşey yapmıyorum ben :44: korkuyorum yine sivilcelenirim diye karma benim cildim yani T bölgem yağlı sadece :26: hatta pazar günü watsonstan şu ürünü aldım tam elime, kara verdim satın alacaktım ama gezinirken düşündüm düşündüm vazgeçtim almadım alsam mı
Eki Görüntüle 559512
bazen canım sıkılıyo ama çaresi yok maalesef..
ben de gülsuyuna karıştırdığım laktik asitten tonik yaptım.. biraz yakıyor ama sıkılaşması için birebirmiş..
umarım işe yarar... hafiften pullanmalar var şimdi cildimde, sözde soyulup taze cilt gelecekmiş.. du bakalım..
onun için güldüm ya o kadar
ama pizza yapmam akşam herhalde, çok hamurişi yedik bu hafta..
bi de pazar kahvaltıya gitcez birine, orda da yerizz.. ama menü süper tuttum,yapıciiiim bi gün
krizsavar üzülme, tamam güzel jest yapmış ama öncesinde de niye moralini bozuyor böyle anlamadım:26: madem çiçek göndermişsin çiçeği gördüğünde sevinme de müsade etseymiş ..
teşekkürler canım, geçti inşallah20lik diş işte .. bir işe de yaramıyormuş .. sorunsuz çıksa bile bir süre sonra yeri itibariyle yeterli temizlenemediğinde çürüyüp yine çekilmek zorunda kalınıyormuş .. benimkinin yarısı çıkmıştı ama diğer öndeki dişlerimi etkilemeye başlamış.. çekti artık doktorum .. çok şükür iyiyim ama
kereviz aldırayım o zaman ben bugün kv'yebizim pazar alışverişini o yapıveriyor artık, marketi bıraktık
souvennir'cım hiç rahatsız değilim uzun mesajlarından.. ne güzel bilgilendiriosun işte bizi..
bu kaparili tarife güvenemedim, alırıım uğraşırım yeemz iyice sinir olurum..
ama kapari dediğin turşu tadında dedin ya, merak ettim açıkçası..
ama biz şu anda yoğurtlu makarna, mantı sevmeyen bi insandan bahsediyoruz bilesin..
neymiş karışık oluyomuş
amaaan bi çeşit işte.. ben normal sebzelerden başlayım yavaş yavaş..
kerevzin zeytinyağlısına bayılırım bu arada.. hatta dolmasına da bayılırım... alıp yapsam da yanına patates de doldursam, benim cins onu yese ben de kereviz yeseeemmm
kendimi kötü hissediyorum, odunun tekiyim sanırım...
öğle arası evi düzelttim, eşim evi süpürmemi istemişti misafirler gelecek akşama. 40 dk boyunca ev işi yaptım. döndüğünde "yerleri süpürdün mü" dedi. ben de "evet, süpürmemiş gibi mi duruyor" dedim. o da "evet" dedi. moralim bozuk evden çıktım. mesaj attım "moral bozma konusunda profesyonelsin" diye. işyerine geldim ki çiçek göndermişönceden planlamış galiba ve ben kalbini kırdım çocuğun gözlerim doluyor...
koalacım şu bahsettiğim kremi biraz inceler misin?
gerçekten herkesin memnun kaldığı bir krem..
Şanslısın canım o konuda o zaman, bende aynı koala'nın dediği gibi kv veya kp'ye herhangi birşey söyleyemem.
Çünkü bizimkiler biraz yüzsüz sınıfından, ben söylersem onlar başıma ne işler çıkartır kestiremiyorum.
En iyisi onlar kendi işlerine baksın ben kendi işime bakayım...
evet ben de bundan çekiniyorum işte.. ben istemeden verirlerse alırım, ama ben istemem.. dediğin gibi sonrası korkutuyo beni..
Kapari turşu tarzında birşey canım, tavsiye ederim bir ara al.
Normal salatalara da konulabilecek cinsten, atıyorum bir denersin kendin, eşinin hoşuna gidip gitmeyecek şeyleri sen çözmüşsün artık.
O yüzden onunda hoşuna giderse yaparsın, ama hakikaten eşin bir enteresanmış, allah sana kolaylık versin.
Yemek konusunda baya seni uğraştıracak anlaşılan... Ama sıkma canını eskiden babamda sebze yemezmiş.
Annem zamanla yapa yapa bir de çocuk işin içine girince mecbur o çocuk sağlıklı beslenecek nihayetinde, erkeklerde alışıyor bir süre sonra.
arada bir ona sen şöyle de "sen onu bunu yemiyorsun ama çocuğun olunca da sana bakarak beslenirse ne olacak? çocuğumuz sağlıksız olsun istemiyorsan bence sende sebzelerden yemelisin, kendini alıştırmalısın, yoksa çocuğumuzda sebze yemez daha güçsüz bir vücudu olur, anne baba ne yaparsa çocuklar onu yapar" dersin bakalım tepkisi ne olacak...
Ben zeytin yemem mesela fazla, eşim bana bu şekilde yaklaşınca yiyorum mecbur çünkü haklı.
Çocuklar malesef gördüğünü yapmakta bir numaralar
aynısını söylüyorum ona, haklısın diyo.. annesine davrandğı gibi davranmıyo bana.. mesela annesi az ekmek ye dediğinde " ne istersem yerim, karışma" fln diyomuş... taze fasülye sevmez mesela, ama yemek olmayınca yedi.. mantı desen,yedi yedi yiyorum ama aç kalmamak için dedi..dün annesine de üstü kapalı dedim "walla o öyle amaa onun arkasından gelenler öyle olamaz, öyle yetişemez dedim... ekmek az yemesi lazım,çayına şekeri az atması lazım.. hergün et yerse kolesterol çıkar, karaciğer yağlanması olur.. ben ondan onun malını sakınmıorum ama sağlığı için korkuyorum dedim... "işte hamur işi yapma sen de cok" fln dedi.. ben yapıyorm ama sabah kahvaltı yapmadığı için, bazen de öğlen yemek bile yemediği için içim rahat etmiyo, yanına koymak için yapıyorum.. o da az ekmek yesin dedim.. "sen haklısın da, sağolasın Allah razı olsun da.. sebze yemesi lazım tabii de, işte ben yediremedim de.. Allah yardımcısı olsun dedi. "kimin Allah yardımcısı olsun" dedim. güldü bu, ikinizin de dedi.. asıl Allah benim yardımcım olsun dedim ben de.. zor yani ama annesine davrandğı gibi davraanmıo bana.. yani itiraz etmeden yiyio, ama memnun olarak değil... hafta 4 gün memnun olarak yesin, 3 gün burun kıvırarark.. napiim. sağlığı için...
canım senin memnuniyetinle ilgili tabi...ben mesela her gün makyaj yaparım..
sadece makyaj temizleyicisi memnun etmiyor beni..derinlmesine temizlik istiyorum..
sonra nemlendirici falan..eğer gerek görmüyorsan bırak kullanma tabi..
ben pek makyaj yapmıyorum sadece yaparsam diplinear ve rimel kullanıyorum o kadarsebamed den memnunsan ben onu bir araştırayım daha önce sebamedin güneş kreminden başka birşey kullanmadım .. belki onun yüz temizlemesi bana iyi gelir sivilce yapmaz ..
Şanslısın canım o konuda o zaman, bende aynı koala'nın dediği gibi kv veya kp'ye herhangi birşey söyleyemem.
Çünkü bizimkiler biraz yüzsüz sınıfından, ben söylersem onlar başıma ne işler çıkartır kestiremiyorum.
En iyisi onlar kendi işlerine baksın ben kendi işime bakayım...
Zeytinyağlı Kereviz
Kayınvalidem kerevizleri bu şekilde doğrayarak yapıyor.
Salı akşamı tarifini aldım kızlar, buyrun sizinle de paylaşayım şimdik:
1 kg Kereviz (kerevizler aynı boyda olursa bu yuvarlak şekilde olmaları daha hoş olur, mümkün mertebe boyları aynı alınsın)
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı portakal suyu
1 limon
Bezelye, havuç, patates, arpacık soğan
4 ad. kesme şeker
Tuz
Su
Öncelikle kerevizleri soyup, kararmaması için limon suyu ile ovun.
Kerevizleri yuvarlak şekilde (çok ince olmamak kaydıyla, yoksa dağılır, resimdeki gibi) doğrayın.
Bir kenarda tencereye 1 su bardağı zeytin yağını, ayıkladığınız arpacık soğanları koyun ve kavurun.
Sonrasında garnitür şekline getirdiğiniz havuç, patates ve bezelyeleri de ekleyin (eğer kavanoz garnitür kullanacaksanız bu işlemi yapmayın, en son garnitürü ekleyin, yoksa dağılırlar).
1 bardak portakal suyunu 4 ad kesme şekerini, tuzu ekleyerek bu karışımı biraz kavurun.
Yayvan bir tencereye biraz zeytin yağı koyarak içine kestiğiniz kerevizleri düzgünce dizin.
Kavurduğunuz karışımı kerevizlerin bulunduğu tencereye boşaltın, kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Kerevizler önce suyunu salacak, sonra suyunu çekecektir, çok sulu olmaması için yarım su bardağı su koyabilirsiniz.
Burada püf nokta kerevizlerin su salıp tekrar kendi sularını çekmesiymiş.
Aynı zamanda garnitürleri ne kadar bol tutarsanız o kadar lezzetli oluyor.
Resimdeki gibi piştikten sonra kerevizleri (portakallar hariç) bir tabağa dizebilir üzerlerine de resimdeki gibi garnitürü yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun şimdiden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?