eşim "annem her cuma pazara giriyor, söyle bizim ihtiyaçlarıda alsın marketten almayalım daha taze olur" dedi. bende kv'yi arıyorum bunu alıver, şunu alıver diye .. para sıkıntıları pek yok yani var da biz 2 kişiyiz pazar masrafımız ne olabilir ki :26: kendilerine alırken biraz fazla alıveriyor bize de ordan veriyor zaten .. ben isterim çekinmem"akşam yemeğim yok sen ne yapacaksın bakiim sizde yiyelim" derim bazen zaten onlara gideceğizdir öncesinde böyle bir telefon hoşuna gidiyor kadının işte, özenerek hazırlıyor
Ay ben gene başladım dimi vıdı vıdı
Konu değiştirin bari kızlar
evet canım anlıyorum seni. bizde de eşimin çalışma saatleri problem. gece gec gelince 4 gün haftada, işler hep bana kalıyor. o gelince de tabii ki bişi yapmıyor. ben de yoruluyorum. yaptıgı zamanlar da oluyor; ama bu benim bunalmama bi katkı sağlamıyor tabii ki.
Anlıyorum canım, Allah sana da kolaylık versin, fakat fazla bunaltma kendini.
Ben mesela elimden geldiğince bunaltmamaya çalışıyorum kendimi.
Geçen haftasonu mesela evi temizlemem gerekti, temizledim fakat felaket yoruldum, tozları almak kalmıştı birtek.
Almadım tozları, benden kıymetli olmadıkları için, ayrıca bu hafta temizliğe yardımcı kadın alıyorum, o yüzden umursamadım.
Zaten misafirde gelmediği için sorun olmadı, o yüzden sende bunaldığın noktada bırak, sıkma canını.
Hiç birşey kendinden daha değerli olmuyor, sağlık gittikten sonra kıymeti kalmıyor hiç birşeyin...
dertleşiyoruz ayolll
sen yazınca ben mutlu oluyorum canım..
o orta yol nasıl bulunur bilmiyorum zira ben memnuniyetsizliğimi kim olursa olsun kolay dile getiren biriyim..:26:
bence de eve koştur koştur gitme..bir kere mesela sıcak olmasın çorbası ne olur? asıl ozamanki tutumu önemli değil mi?
sen yapıyorken her şey tabii güzell..
bak senin bana dediklerin aklımdahani mesela sen şey demiştin bir şey yapıp hazırlama tarzında..
bazen bir şeyler yapayım diyorum sonra vazgeçiyorum...şimdide düşünüyorum aşure yapınca onlar için de bir tabak hazırlasam mı
sonra diyorum banne yaaa
ben de mi bir yardımcı alsam bu ay ya temizlik için :26:
ayyyy canım bunu okurken benm hayallerim geldiydi aklıma ben hep böyle olalım istrsim kvalidem ile ama kendinden çekiniyorum bana yaklaşımları sonucu korkuyorum onunla samimi olmaya arada resmiyet olsun her estikçe evime gelsin istemiyorum..Şimdilik malesef fikirlerim bu yönde
eşim "annem her cuma pazara giriyor, söyle bizim ihtiyaçlarıda alsın marketten almayalım daha taze olur" dedi. bende kv'yi arıyorum bunu alıver, şunu alıver diye .. para sıkıntıları pek yok yani var da biz 2 kişiyiz pazar masrafımız ne olabilir ki :26: kendilerine alırken biraz fazla alıveriyor bize de ordan veriyor zaten .. ben isterim çekinmem"akşam yemeğim yok sen ne yapacaksın bakiim sizde yiyelim" derim bazen zaten onlara gideceğizdir öncesinde böyle bir telefon hoşuna gidiyor kadının işte, özenerek hazırlıyor
Canım benim sağolasın, tabii dertleşiyoruz, insan anlatmayınca patlayacak gibi oluyor malesef.
Bende de sanırım öyle oluyor, ama burada biraz yazınca sistemimden çıkıyor...
Canım benim ya... Kendi sorunlarımla sıkıyormuşum gibi geliyor sizi o yüzden...
Ne güzelde hatırlattın, evet öyle davranmak gerekiyor ama işte gel gör ki kelin ilacı olsa başına sürer.
Zamanında yaptım yapmadım değil, ama sen böyle deyince fark ediyorum, ben yine "fedakarlık abidesi" olmaya başlamışım.
Ben zamanında kayınvalide ve kayınpedere "banane yaaa" diyemedim. Ama onlar hep bu tarz davrandılar, mobilyalara bakmaya gidelim, şu eksik şunları halledelim diye konular geçince tavırları resmen "banane yaaa keyfimizi bekle sen bir bakalım" oldu yani...
Kayınvalidem, daha söz bile yokken ortada, rahatsızlanmıştı, ne çiçekler gönderdiğim kaldı.
Ne telefon açtığım kaldı, kayınpederimin doğum gününde ona keza.
Sözlendikten sonra da aynı şekilde, çiçekler, çikolatalar, bonnyfood'lar.
Şimdi diyorum keşke yapmasaydım, çünkü (herşey karşılık için yapılmaz o ayrı) fakat bir "teşekkür" haricinde, benim davranışlarıma istinaden bir "merhametli davranış" göremedim malesef ki. Şimdi düşününce böyle aklıma geliyor, cinlerim çıkıyor tepeme. Ben insaniyetli olmaya çalıştıkça onlar farklı şekilde davrandılar hep, anlattıklarımdan yapmışsınızdır zaten çıkarımları. O yüzden yapmamak lazımmış bunu öğreniyorum zamanla... Neyse herşey tecrübedir deyip geçmek lazım...
ben aslında senin gibiyim ama zamanla katılaştım sanırım canım..bak sevgilime doğru düzgün hediye almadım ben..hoş gerçi
yeni geldi buralar...kendimden çok şey vermek istemiyorum nedense hele ki evlenmeden önce..böyle bilsin odun kıvamında gerekirse.
evlilikle ilgili konuşurken de laflarımı söylüyoum peşin peşin..olacaksa böyle olsun diyorum..yeri gelince o farkında olmadan ben eğilip
bükülürüm ama zamanı değil gibi geliyor..kendimce tabi...çünkü senin şu satırlarda bahsettiğin hayal kırıklığını ben yaşamak istemiyorum artık..:26:
Şaşırdım İlkay, bizim için öyle birşey mümkün değil hem uzağız hem kayınvalidemde çalışıyor ama ben anneme bile bizede pazar alışverişi yap diyemem Hele kayınvalideye hiç demem.. Zaten onlar kendi aralarında 5 TL nin hesabını yaparken bir de kendi bile yapayım dese istemem, ne bileyim pazara yetişemesem bile biz marketten ikimiz gidip evimizin ihtiyaçlarını alıyoruz.. En ufak bi konuda bile kimseden yardım almıyorum, almakta istemiyorum...
ben bu pazar meselesinde söylüyorum sıkıntı yapmıyorum .. evlerimiz yakın .. pazarda yakın .. arabayla kv ve kp gidiyorlar .. akşamda biz uğrayıp alıyoruz .. başıma bir iş çıkartamıyor kv .. eşim sayesinde oda .. konuşturmaz annesini bana karşı, taleplerine de dur demesini biliyor
kızlar ya hiç işim yok, asistanı olduğum şahsiyet de gitti, ben de giidip uyusam mı mescidde acaba
paytak_paytak_kosan_koala, canım vallahi ne diyeyim, senin kayınvalide de az değilmiş.
Bir yandan teşekkür ederken uğraşmalarına bir yandan benimki gibi "ama"ları bitmiyor...
Benimkide öyle her akşam gittiğimizde illa yemeklerle ilgili bir laf söyler.
Bende kızıyorum artık, elimden geleni yapıyorum ben beğenmiyorsa sana gelir yemeğe diye bir laf söylemiştim sonunda.
Eşim biraz alındı lafıma ama, dedim sende anneni susturmayı bileceksin zamanında, yoksa benim fevri çıkışlarıma maruz kalırsınız.
Ben susamıyorum malesef, 3 sene sustum bir faydasını görmediğim için...
YOk sen şanslısın canım.
Misal bak ben akşam koştur koştur eve gittim.
Evde yemek yoktu, çorbamı yaptım, yemeğimi hazırladım.
Eşim geldi, sağolsun ben ne yapayım nasıl yardım edeyim diye sordu, ama onun yapacak birşeyi yoktu zaten.
Ben toparladım mutfağı falan sonra yemeğimizi yedik.
Yemekte dediği laf şu "bu akşam fener maçı var babamı da çağırayım beraber izleriz" dedim maç kaçta "saat 10'da" dedi.
Maçın bitmesi 11, ben daha bir yemek daha yapıcam, sonra banyo yapmam lazımdı, sonra hangi ara dinlenicem.
Bir de bütün işlerimin içerisinde kayınpedere çay & kahve yap, hizmet et, meyve çıkart vs.
"Sen bilirsin" dedim soğuk bir sesle. Ben "gelmesin" demek istemedim, istedim o düşünsün.
Çünkü salı akşamı kv, çarşamba akşamı annemdeyiz, perşembe de dolayısıyla evimde oturmak istiyorum.
Neyseki anladı çağırmadı babasını, fakat her daim böyle "çağırayım, arayayım, gidelim" hep bu modda.
Ben "hadi o zaman gidelim" falan desem, tamam artık biz onlardan onlar bizden çıkmayacak...
öyle pek bi samimiyetimiz yok zaten tatlım .. benden herşeyi isteyemez .. istediklerini de ben canımın istediği şekilde yapıyorum .. ben eşimden dolayı şanslıyım .. o ailesiyle bizim aramıza mesafesini koyuyor. biz yakın oturuyoruz arabayla 2 dakikalık mesafe .. ama onlarada haftanın 1 günü gidiyoruz, annemlere de .. kv'ye yapılarımız çok farklı .. çok fazla konuşur bazen alakasız konuşur .. hiç anlamadığım zamanlar olur .. hıı mıı der geçerim .. onlarda otururken eşim diğer oda da maç izler kardeşi ve babasıyla bizde kvle diğer odada dizi izleriz .. konuşmayız .. yani o konuşurda ben tv izlerim arada "hmm doğru" derim.. birlikte bir yere gitmişliğimiz yoktur .. birşey paylaştığımızda yoktur .. bazen (böyle pazar alışverişi gibi) bizim için birşey yapmasına imkan veriyorum .. soğukluk olmasın aramızda diyeböyle yani onunla iletişimimiz
onlarda kimse 5 tl'nin hesabını yapmıyor .. ayrıca ben ondan bir yardım almıyorum canım .. bana yardım etmesine imkan tanıyorum .. o da böylece kendini daha iyi hissediyor .. çünkü zaten bizim eşimle, onların bize pazardan alacağı 3 sap pırasaya ihtiyacımız yok ..
benim kv de eli boş gelmez hiç Allah var, ama ben istemiyorum İlkay'ın da dediği gibi, o sadece içinden geliyo, alıyo bize. biber aldıgı bile oluyo. o konularda hakkını yiyemem
benim kv de eli boş gelmez hiç Allah var, ama ben istemiyorum İlkay'ın da dediği gibi, o sadece içinden geliyo, alıyo bize. biber aldıgı bile oluyo. o konularda hakkını yiyemem
evet ayneni kv değil de kp alıyor. zaten eve 2 kez geldiler daha.. sürekli ya biz gidiyoruz, ya topluca bi yerlere gidiyoruzbi dayısıyla geldiler eşimin düğünden bi hafta sonraa, bi de 3 hafta önce geldiler.. 2. geldiklerinde marul,domates,salatalık vs doldurmuş babası..
geçen eşim gittiğinde de mandalina fln doldurmuşlar bi poşete..
dün de gelirken yine yeşillik, havuç,meyve, balık çok geldi kalan balığı fln doldurdu..
dediğin gibi istemiyrum, ister misin deyince " e ver,almam demem" diyorum..
ama işte ne bileyim ısınamıyorum ben
cok tatlısın ya habire ısınamıyorum diyor bu kızhem sen mesajlarıma cevap ver bakiimmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?