Malzemeler:
2,5 su bardağı pirinç
1kg patlıcan
1 tane soğan
4-5 tane domates
Karabiber
Tuz
Yapılışı:
2,5 su bardağı pirinci bir tarafta sıcak su içerisine bırak.1 kg patlıcanı alaca soy ve uzunlamasına dilimlerine ayır. Sonra bunları tek tek kızartıp peçete üzerine koy ki yağı sızsın.
Yaklaşık yarım saat su içinde bekleyen pirinçleri; bir tencereye yağ koy, üzerine bir baş soğanı kıyıp kavur, pirinçleri üzerine dök ve kavur.Orta boy bir tencereyi al. alta ince ince doğranmış 4-5 domatesi sırayla diz. Sonra tencerenin ortası merkez olacak şekilde, sırayla patlıcanları yukarı doğru diz. Ortasına da pirinç karışımını dök. Üzerine 2 su bardağı et suyu, biraz tuz dök, patlıcanları merkeze doğru bogcalayıp pişirmeye bırak. Borcama tencereyi ters düz edip (tabi ki 10 dk. dinlendikten sonra) dök. Servise hazır
kanks patatesleri yuvarlak yuvarlak doğra domateslerde yuvarlak olacak tepsiyi al azcık dibine zeytinyağı dök sonra bir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi sonra tekrarbir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi üstünede et suyu dök fırınla müthiş oluyozeytinyağlı garnitür nasıl kanka :44: hmm patlıcana sarılmış sürpriz pilav iyiymiş
bende deneyim hiç duymamıştım öle pilav tarifi. Halleyli pasta nasıl canım?
kanks patatesleri yuvarlak yuvarlak doğra domateslerde yuvarlak olacak tepsiyi al azcık dibine zeytinyağı dök sonra bir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi sonra tekrarbir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi üstünede et suyu dök fırınla müthiş oluyoBu arada eğer et sote yaparsan önceden etleri düdüklüde haşlarsın ya onun suyunuda buna kullan tatlım
yavru 1 paket krem şanti yapıyor ve içine 1 su bard.hindistan cevizi 1 su bardağı fındık içi ve 10 halleyi kırıp azıcık yoğuruyoruz...Sonra dilediğin şekli ver ister yuvarlaklar yap ister kek kalıbında dök dondur..-Eğert kek kalıbına dökeceksen önce içini streç ile kapla ve 5 dakika dolapta dondur ters çevirince çok pratik oluyo- sonra üztüne soğuk çikolata sosu dök vee üzerine hndstan cevizi fındık parçaları dilediğin gibi süsle çok güzel ve pratik kimse içinde halley olduğunu çakamıyo pekhaftaya cuma iş yerinde bir ark.dğum gün var ben bundan yapacağım unutmasan fotolar paylaşırım
evet can pasta gibi kesiyoruzbunu kesip servis yapıyoruz di miyazayım bakalım, belki aşka gelirim :44:
elif ben bu çorbayı iki saatte ancak yaparımlistede salça yok ama tarifte var. salça konuluyor mu konulmuyor mu?
selamlar
formuda yeni takip etmeye başlamıştım ve yeni üye oldum..evleneli 1,5 ay oldu ve ankaraya yerleştim.köklü değişimimin en büyük parçası mutfağa girip yemek yapmam inanın bana :) cumartesi eşimin yakın arkadaşlarından biri eşiyle yemeğe gelecek ve ben ne yapsam hem güzel hem şık durur karar veremiyorum.değerli fikirlerinize başvurayım dedim :)
Canım hoşgeldin aramıza bende 3 senelik evliyim. Bende eşimin arkadaşını ve eşini ağırlamıştım neler yaptığımı yazim istersen belki hoşuna gider.
Domates çorbası
Fırında izmir köfte
Pilav
Salata karışık mevsim
Meze olarak amerikan salatası yaptım
tatlı olarakda cheese cake yaptım
selamlar
formuda yeni takip etmeye başlamıştım ve yeni üye oldum..evleneli 1,5 ay oldu ve ankaraya yerleştim.köklü değişimimin en büyük parçası mutfağa girip yemek yapmam inanın bana :) cumartesi eşimin yakın arkadaşlarından biri eşiyle yemeğe gelecek ve ben ne yapsam hem güzel hem şık durur karar veremiyorum.değerli fikirlerinize başvurayım dedim :)
ilkaycım nette bulamadım resim...Bk uzun uzun ince ince kesip kızrt patlıcanı boylu boyunca kesilecek yanisonra tencereye domatesleri dizdikten sonra uzunca kızarmış patlıcanın bir ucunu tencerenin alt tabanını ortasına koyup kendinide yandan bir ucunu dışarıda kalacak şekilde uzatıyorsun..-düşünki tencerenin içi kenarı hep patlıcan yani patlıcandan yeni bir tencere oluşuyo Bunu tencerenin iç kenar kısmında hiç boş yer kalmayacak her yer patlıcan olacak şekilde olana kadar devam edip pilavı tencereye koyuyorsun...sonra hani dışarı taşan patlıcanın diğer uçları vardıya onları tencerenin içine doğru pilavın üstünü kapatmada kullanıyorsun..Artan patlıcanlarıda en üstüne diz sırayla hiç pilav görünmeyecek halde işir ve ters çevir
cheesecake de kendi yöntemlerin var mı yoksa bir tariften mi yapıyorsun? ben hayatımda hiç yemedim. bu sabah nette tarifini gördüm nurun gemisi bloğunda. altına burçak bisküvi koymuş. sen de mi öyle yapıyosun best?
Arkadaşımın tarifinden yapıyorum.Altını bende burçakla yapıyorum ama tarifim harika ilk seferde tam tutturdum kıvamını, baya beğendi yiyenler isterseniz tarifi verebilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?