2012'nin TAZE GELİNLERİ BURADA TOPLANALIM,YARDIMLAŞALIMM ! :)

Malzemeler:
300gr kıyma
3tane havuç
1kasık un
Milföy hamuru
1 yumurta
Susam
Tuz
Karabiber

Yapılışı:
Kıymanın içerisine karabiber, tuz koy yoğur, minik köfteleri oluştur, buzdolabına dinlenmeye bırak.
Tencereye bir miktar yağ koyup, salçayı kavur, üzerine biraz su koy pişir, sonra yeterince su koyup, köfteleri içine kat, 1 kaşık unu sulandırıp, içine kat, biraz tuz koy pişirmeye bırak.
Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış havuçları haşlamaya bırak.
Köfteler pişince tencereye haşlanan havuçları da kat biraz daha pişir. Çorba hazır.
Milföy hamurunu biraz oklava ile inceltelim. Pişen çorbayı fırın kaselerine koyalım. 1 kasede 1 yumurta sarısını çırpıp hamurun üzerine sürel,m, üzerine susam ekelim ve fırına 10dak pişirmeye bırakalım.

bende deneyim hiç duymamıştım öle pilav tarifi. Halleyli pasta nasıl canım?

elif teşekkür ederim tarifler için yapabilirim inşallah .. yarında çalıştığım için çok özenli bir menü çıkartamayabilirim .. yapabildiğimi bu akşamdan yapmaya çalışacağım

bunu kesip servis yapıyoruz di mi yazayım bakalım, belki aşka gelirim :44:

elif ben bu çorbayı iki saatte ancak yaparım listede salça yok ama tarifte var. salça konuluyor mu konulmuyor mu?

zeytinyağlı garnitür nasıl kanka :44: hmm patlıcana sarılmış sürpriz pilav iyiymiş
kanks patatesleri yuvarlak yuvarlak doğra domateslerde yuvarlak olacak tepsiyi al azcık dibine zeytinyağı dök sonra bir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi sonra tekrarbir sıra patates bir sıra domates bir kaşar rendesi üstünede et suyu dök fırınla müthiş oluyoBu arada eğer et sote yaparsan önceden etleri düdüklüde haşlarsın ya onun suyunuda buna kullan tatlım
bende deneyim hiç duymamıştım öle pilav tarifi. Halleyli pasta nasıl canım?

yavru 1 paket krem şanti yapıyor ve içine 1 su bard.hindistan cevizi 1 su bardağı fındık içi ve 10 halleyi kırıp azıcık yoğuruyoruz...Sonra dilediğin şekli ver ister yuvarlaklar yap ister kek kalıbında dök dondur..-Eğert kek kalıbına dökeceksen önce içini streç ile kapla ve 5 dakika dolapta dondur ters çevirince çok pratik oluyo- sonra üztüne soğuk çikolata sosu dök vee üzerine hndstan cevizi fındık parçaları dilediğin gibi süsle çok güzel ve pratik kimse içinde halley olduğunu çakamıyo pekhaftaya cuma iş yerinde bir ark.dğum gün var ben bundan yapacağım unutmasan fotolar paylaşırım

sürpriz pilavın bi resmi olsa keşke tam gözümde canladıramadım, tarifi anlamakta zorlandım

valla canımı çetirdin not alıyorum şimdi çok kolaymış canım teşekkür ederimm

bunu kesip servis yapıyoruz di mi yazayım bakalım, belki aşka gelirim :44:
evet can pasta gibi kesiyoruz

elif ben bu çorbayı iki saatte ancak yaparım listede salça yok ama tarifte var. salça konuluyor mu konulmuyor mu?

war kuzu ya unutmuşum yazmayı kuzu tavuklu bir çorba yapıpta milföylü sunabilirsin illa bu çorba olmak zorunda değil...Bu arada umarım süprizini en güzel şekilde yaparsın bnm için dediklerine ayrıca teşkkrler...Ama bu enlerin listesini anlamadım pek yaptırayım yanıma gelince bakalım ne yazacak

selamlar
formuda yeni takip etmeye başlamıştım ve yeni üye oldum..evleneli 1,5 ay oldu ve ankaraya yerleştim.köklü değişimimin en büyük parçası mutfağa girip yemek yapmam inanın bana :) cumartesi eşimin yakın arkadaşlarından biri eşiyle yemeğe gelecek ve ben ne yapsam hem güzel hem şık durur karar veremiyorum.değerli fikirlerinize başvurayım dedim :)

Canım hoşgeldin aramıza bende 3 senelik evliyim. Bende eşimin arkadaşını ve eşini ağırlamıştım neler yaptığımı yazim istersen belki hoşuna gider.
Domates çorbası
Fırında izmir köfte
Pilav
Salata karışık mevsim
Meze olarak amerikan salatası yaptım
tatlı olarakda cheese cake yaptım

"iyi ki listesi" elifcim, yeni uydurdum ben mesela iki tane saydım. iyi ki sürpriz konusunda hayal gücün çok geniş ve iyi ki yemekten anlıyorsun. onur da böyle böyle sıralayacak. farkındalığı artırmak açısından bence işe yarayabilir. yanındayken isteme ama. bu bir süreç meselesi. bir hafta boyunca düşünsün ve yazsın. daha bir sever seni. ben de arada sorardım eşime ama tabi liste istemek aklıma gelmedi. belki ilerde isterim

cheesecake de kendi yöntemlerin var mı yoksa bir tariften mi yapıyorsun? ben hayatımda hiç yemedim. bu sabah nette tarifini gördüm nurun gemisi bloğunda. altına burçak bisküvi koymuş. sen de mi öyle yapıyosun best?

ilkaycım nette bulamadım resim...Bk uzun uzun ince ince kesip kızrt patlıcanı boylu boyunca kesilecek yani sonra tencereye domatesleri dizdikten sonra uzunca kızarmış patlıcanın bir ucunu tencerenin alt tabanını ortasına koyup kendinide yandan bir ucunu dışarıda kalacak şekilde uzatıyorsun..-düşünki tencerenin içi kenarı hep patlıcan yani patlıcandan yeni bir tencere oluşuyoBunu tencerenin iç kenar kısmında hiç boş yer kalmayacak her yer patlıcan olacak şekilde olana kadar devam edip pilavı tencereye koyuyorsun...sonra hani dışarı taşan patlıcanın diğer uçları vardıya onları tencerenin içine doğru pilavın üstünü kapatmada kullanıyorsun..Artan patlıcanlarıda en üstüne diz sırayla hiç pilav görünmeyecek halde işir ve ters çevir

beraber menü hazırlayalım

vuuhuuuu şimdi anladım bebeğim

Arkadaşımın tarifinden yapıyorum.Altını bende burçakla yapıyorum ama tarifim harika ilk seferde tam tutturdum kıvamını, baya beğendi yiyenler isterseniz tarifi verebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…