2013 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Aramızda beslenme uzmanı var mı? Sebzeler şoklanarak deep freeze e atılırsa besin değeriniaybetmiyormuş. Bu bilgi doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Bir de şoklama nasıl oluyor.

Eğer gercekten oluyorsa bal kabağını küçük parçalar halinde deep freeze e atacağım. Doktorum bal kabağını şiddetle önerdi

Gerek var mı buzlukta saklamaya? Zten her mevsim balkabağı oluyır. Kolaykolay da bozulmuyor

Gerek var mı buzlukta saklamaya? Zten her mevsim balkabağı oluyır. Kolaykolay da bozulmuyor

Yazın balkabağı oluyor mu?

Organik ürün satan bir yerden alacağım sebzeleri. Maalesef her istediğim her zaman olmuyor. Kısıtlı ürünler var. Besin değerinin gitmediğini bilsem mevsiminde olan sebzeleri alıp atacağım deep freeze e ama işte emin olamıyorum

Organik ürün satan bir yerden alacağım sebzeleri. Maalesef her istediğim her zaman olmuyor. Kısıtlı ürünler var. Besin değerinin gitmediğini bilsem mevsiminde olan sebzeleri alıp atacağım deep freeze e ama işte emin olamıyorum

İpek hanımdan mı lacaksın?? Hiç denedin mi?
Blkabağı çok dayanıklı oluyor komşum bütün vermişti aylar sonra kestim ydik. Kayınvalidem kesip kabuğundan ayırmadn vermişti o da uzun süre buzdolabında bozulmadan kalmıştı.
Ben sıksık kabak tatlısı yapıyorum evde. Şimdilik sütümden nasipleniyordur.
Ben abismize balkabaklı muhallebi yapmıştım. O zamanlar bu kaadr faydalı olduğunu bilmiyordum. Bilseydin başka şekillerde de sunardımm. Ama kolay kolay kusmayan çocuk kusmuştu. Biraz ağır gelişti sanırım. Sonra vermedim.

İpek hanımdan mı lacaksın?? Hiç denedin mi?
Blkabağı çok dayanıklı oluyor komşum bütün vermişti aylar sonra kestim ydik. Kayınvalidem kesip kabuğundan ayırmadn vermişti o da uzun süre buzdolabında bozulmadan kalmıştı.
Ben sıksık kabak tatlısı yapıyorum evde. Şimdilik sütümden nasipleniyordur.
Ben abismize balkabaklı muhallebi yapmıştım. O zamanlar bu kaadr faydalı olduğunu bilmiyordum. Bilseydin başka şekillerde de sunardımm. Ama kolay kolay kusmayan çocuk kusmuştu. Biraz ağır gelişti sanırım. Sonra vermedim.

Hamilelik öncesi ipek Hanım'dan sipariş veriyordum. Çok da memnundum. Ama şimdi sadece Kayra için alacağımdan oradan gelecekler çok fazla olur. Macrocenter dan 2 tane elma 1 tane armut alabiliyorum.

Balkabağı muhallebiyi nasıl yapıyorsun?

bazen emerken uyuyor ama son zamanlarda genelde sallıyarak canım.ben uyuyunca yatağına alıyorum

Her çocuk bir değil ama okuduğum kitaplarda bebeklerin yatağında uykuya dalması uzun soluklu uykuyu da beraberinde getirdiği yazıyor. Emerken uyuyan bebek uyandığında yine memede olmak istiyormuş ya da sallanarak uyuyan bebek uyandığında yine sallanmak istiyormuş yoksa uyanıyorlarmış. Ama yatağında uykuya dalarsa uyandığında uykuya devam ediyorlarmış

Hamilelik öncesi ipek Hanım'dan sipariş veriyordum. Çok da memnundum. Ama şimdi sadece Kayra için alacağımdan oradan gelecekler çok fazla olur. Macrocenter dan 2 tane elma 1 tane armut alabiliyorum.

Balkabağı muhallebiyi nasıl yapıyorsun?

Hatırlamıyorum çok zaman geçti:)))
ama muhtemelen irmik süt kabak pişirmişimdir. İrmük kullanıyordum her zaman
kuru dul ile de muhallebi yapıyordum tadı harika oluyordu bak şimdi hatırladım:)

Ben gunluk hayatımda da, iş için de ajanda tutarım, kızım içinde küçük bir tane vardı ilk pırtından, alışveriş listesine kadar ona dair herşeyi karalamışım.

Şimdi bu olaydan sonra yeni bir ajanda açtım. Sadece beslenme için. Sağdığım sütten, hangi besin hangi aydan sonra verilebilir (şimdiden temmuz ayına turunçgillere vize verdim ajandamda) bugün ne yedi, ne yemedi, bulduğum güzel tarifler falan...eğer not tutmayı seven ve digital bilgi depolamaya pek güvenmeyen annelerdenseniz sizede tavsiye ederim. Küçük boy bir ajanda edinirseniz kol çantanızda da kolaylıkla taşırsınız. Bu arada ajandamı resimlerlede süsleyeceğim, kızımın sürekli resmini çekiyoruz zaten, beslenme zamanı resimleriyle, ilk tadlarla buluşmasını falan bu ajandada biriktireceğim, ileride sıkıcı bir not defteri olarak kalmasın, kızımın da saklamaya değer bulacağı ve ileride kendi çocukları için isterse fikir edinebileceği bir rehber olsun diye. Şimdiden ilk başarısız deneymimizin resmini çektim, kızarıklıklarıyla umursamaz kızım :)

Benim de telefonum buradaki alıntılar ile dolu. Şöyle; buradan bir arkadaş birşey yazıyor hımmm diyorum bu bilgi benim işime yarar hemen telefon ile ekranın fotosunu cekiyorum. Işe de yarıyor. Sonra ara ara siliyorum

Cok gecmis olsun canim. Bu insankarin minicik bebekleri kucaklarins akma askina hayranim. Kucakta ne yapacaksin ki bizim bebeklerimiz yattiklari yerde iletişim e daha rahat geciyorlar. Hem baskasinin cocuguna kucagina almakta ne ayyy cok sinirlendim. Ben kizimi kimseye vermemeye calisiyorum mumkun oldugunca. Hatta mevludunde esimin halasi alcamda alcam tutturdu valla dedim suan sana versem o isteyecek ona versem bir badkasi isteyecek. Kusura bakma dedim. Ama o kadar korumama ragmen salak gorumcemin salak gorumcesi ben 2 dakika iceriye gidince annemin kucagindan Hirayi kapmış tam o okuz dudaklarini kizimin yanagina yapistirirken odaya bir girdim kucagindan cektim hemen dedim ne ypiyirsun sen biz bile hala cok cok opmuyoruz sen napiyorsun bir hastaligin var mi yok mu ne bileyim ben dedim. Tabi sonra kiyameti kopardim anneme neden verdigi icin ki o vermemis kadin birden almis. Saygisiz salakkk iste aklims geldikce. Off. Sonra kv ye döndüm bu cocuga birsey olsun basta sen ve esime soracagim dedim gorumcemde nasibini aldi tabi.
Simdi bazi okuyanlar ne bu boyle fanusa kapat diyebilirler. Sahsi fikrim daha sonra ahh ahh vah vah demektense keskelere dusmemek icin boyle yaoiyorum. Topluluga sokuyorum evet gelen misafirlerin yanina da goturuyorum yer yatagi gibi birsey var ona koyuyorum kizim size yattigi yerden baksin diyoru.. zaten kendini bilenvel kadar bebegi istemiyor.
Son okarak bu aralar benim kizim ceneme kafa atiyor dikkatli olmak lazim.
Ve benim kizim 6 sene sonra geliverdi.
Canım bende rahatım zaten 3 cocuğa birden cok titizlenemiyorum ama cok haklisin el kadar bebek opulmez, bunu aklı basında herkes bilir, ben kızıma bile çok öptürmuyorum kardeşini , sınıfının yarısı hasta , zaten grip mevsimi
Kızlar bu gece sık uyanmaların çaresini nasıl bulucaz.
En az 8 kez bebeğe iki gündür de iki üç kez abisine kalkıyorm. Hortlak gibi oldum. Artık gece kalkınca bebeğimi emziriyormuum anapıyorum çok haberim yok :(
bir sorun var ama çözemiyorum. Yoksa bu kadar uyanması normal değil. Çok ağlayarak uyanıyor emip uyuyor. Korkuyor olabilir mi? Aç ol asına ihtimal vermiyorum. Akşam tıka basa besledim. Gerçi yatarken çok yedirmek sağlıklı değil ama denedmi. İşte.
Burnu kuruyormuş gibi geldi ama onada serum fiz. Sıktım. E daha napıcam bilemedim. Böyle giderse hasta olucam çok uykusuzum. :43::43::43:
Canım ataktir belki , bizde aynı durumdayız , donemsel olabilir
5 aydır olmadıgı kadar huzursuzuz
Meltem ben de bi ay sonra ise baslayacagim. Pazartesii bi bakici gelecek gorusmeye. Nasil konussam bilemedim. Ben oglene kadar calisacagim ama yibe de tedirginim. Ne tavsiye edersin ? Eger icime sinersehemen baslamasini Iiateywcegim ki gozlemleyeyim, bu sűrecte nasul davranmaliyim. En az űc yil bu ssehirdeyiziyi biri ise gep oo vakacak...
Valla canım Allah iyi insanlarla karşılaştırsın önce
Basta oturup konuşursun, nasıl olmasını istediğini , neler yapıp neler yapmamasını istediğini bastan konuşursan cok iyi olur
Bizimki tam gün geliyor , önce cocuk , müsait olursa yemek ve temizlik de yapacak, arada kvde annem ziyarete geliyorlar , öğlen arası ben gelecegim
Birde ise başlamadan 1 ay önce başlarsa , hem bebek ona alışır , hem kadın senin düzenini öğrenir evinize alışır , daha iyi olur

bugün ilk bakıcı görüşmemi yaptım aman allahım ne kadar zormuş bu işler. ev hanımı olmayı yada ev borcumuzun olmamasını ve cretsiz izne ayrılabilmeyi çok isterdim. bebeğini daha önce hiç tanımadığın birine emanet edip gideceksin. evde ne yapıyo bilmyeceksin çok canım sıkkın : ( Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. ama kızım bakıcı adayından pek hoşlanmadı kucağında ağlamaya başladı sanırım eledik :(

kızlrr yeni nick almam lazımm.. deşifre oldumda azıcıkk :)))
Canım site yönetimi ile görüş istersen, aynı kisinin yeni nick almasına sorun çıkartıyor sanırım yönetim
Yaaaaaa:14:
Gitti mi boşa o zaman sütler desenize
Bende de bi kere öle olmuştu pas tadı vardı oğlumda denemeden döktüm versem içer miydi bilmiom
Yakın zamanda kontrolü olanlar bunu bi sorabilir ni rica etsem sütün tadı pas gibi olması bozulduğuna mı işaret eder yoksa buzluktan
Çıktığı için mi öle oluo:26:ve buzlukta en fazla 3 ay mı
Ona göre stokları atmak zorunda kalıcam

Aybike ivy buluşmuşsunuz çok özendim valla burda Antalya'dan kimse yok sanırım:50:
Fotoyu buraya da ekler misiniz ivy senin için problem diilse

Bi çıplaklık aşığı da bende var suyu ve çıplak kalmayı üstünde peluş battaniyeyle oynamayı çok sevio :16:
SiInkiler de ondan ağlıo bence giyinmeyi sevmedikleri için

Dün akşamdan beri çok dertliyim saçma sapan ağlamaları başladı oğlumun zannedersiniz ki kırkından sonra huy değiştirdi
Diş mi acaba yaaa ben 4,5 aylık çıkarmışım dr genetik demişti
Ya bencede o fotoyu bizde isterizzz
Benimki de öyle çıplak kalsın sorun yok, çorabı giyince çığlığı basıyor
Aramızda beslenme uzmanı var mı? Sebzeler şoklanarak deep freeze e atılırsa besin değeriniaybetmiyormuş. Bu bilgi doğru mu onu öğrenmek istiyorum. Bir de şoklama nasıl oluyor.

Eğer gercekten oluyorsa bal kabağını küçük parçalar halinde deep freeze e atacağım. Doktorum bal kabağını şiddetle önerdi
Ben degerini kaybediyor mu bilmiyorum ama doğrayip buzluga koyuyor bizim yardımcı , sonra tatlı yapıyor
Gene de bi sorarım nasıl yaptığını

bugün ilk bakıcı görüşmemi yaptım aman allahım ne kadar zormuş bu işler. ev hanımı olmayı yada ev borcumuzun olmamasını ve cretsiz izne ayrılabilmeyi çok isterdim. bebeğini daha önce hiç tanımadığın birine emanet edip gideceksin. evde ne yapıyo bilmyeceksin çok canım sıkkın : ( Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın. ama kızım bakıcı adayından pek hoşlanmadı kucağında ağlamaya başladı sanırım eledik :(

canım Allah yardımcın olsun... inşallah iyi bir bakıcı bulursun gönlün rahat eder gözün arkada kalmadan işine gidersin...

Hayırlısı olsun canım , Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Bu bakıcımız ilk geldiginde bende öyleydim, 4,5 aylık kızımı bırakıp gidecektim, ne endişelerim vardı
Cok sukur iyi baktı kızıma , simdi 3. Yede o bakacak ,
Allah güveneceğimiz dürüst insanlar çıkarsın karşımıza insallah

canım Allah yardımcın olsun... inşallah iyi bir bakıcı bulursun gönlün rahat eder gözün arkada kalmadan işine gidersin...

Hayırlısı olsun canım , Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Bu bakıcımız ilk geldiginde bende öyleydim, 4,5 aylık kızımı bırakıp gidecektim, ne endişelerim vardı
Cok sukur iyi baktı kızıma , simdi 3. Yede o bakacak ,
Allah güveneceğimiz dürüst insanlar çıkarsın karşımıza insallah

inşallah aslında komşumda bakmak istiyor ama o bakarsa kendi evinde bakacak bi de ne bileyim aramızda bi sorun olsa komşuluk ilişkiside tehlikeye gircek o yüzden sıcak bakamıyorum. bugün gelen bayanda içime sinmedi :( 1buçuk ayım kaldı artık karar versem fena olmaz :(

Bugün 5.ay kontrolümüz vardı 6400 gr 67 cm olmuş başımızda 1 cm kadar büyümüş doktorumuz gelişimimizden çok memnun ama beni hiç memnun etmedi hoş oda kilo biraz az ek gıdaya başlıcam ama alerjisi var çokta fazla bişi veremeyiz dedi sonra önce fügen hocamla konuşun sonra karar verelim dedi ztn yoğurt falan bile alerji mamasıyla yapabilecekmişiz :/ kilosu çok mu az dedim yo dedi kilosu az deilde sizin kız biraz boya gidiyor dedi yani alıyor sizden ama bu ona daha çok boya yarıyor dedi :s alerji tahlilleri için kocaaa bir tüp kan aldılar kolundan öyle çok ağladıki içim gitti :( idrar tahlili yapıldı rotavirus aşısı oldu anlayacağınız çok yoğun bigündü kızım için tam iki saattir yatıyor :/

Bugün 5.ay kontrolümüz vardı 6400 gr 67 cm olmuş başımızda 1 cm kadar büyümüş doktorumuz gelişimimizden çok memnun ama beni hiç memnun etmedi hoş oda kilo biraz az ek gıdaya başlıcam ama alerjisi var çokta fazla bişi veremeyiz dedi sonra önce fügen hocamla konuşun sonra karar verelim dedi ztn yoğurt falan bile alerji mamasıyla yapabilecekmişiz :/ kilosu çok mu az dedim yo dedi kilosu az deilde sizin kız biraz boya gidiyor dedi yani alıyor sizden ama bu ona daha çok boya yarıyor dedi :s alerji tahlilleri için kocaaa bir tüp kan aldılar kolundan öyle çok ağladıki içim gitti :( idrar tahlili yapıldı rotavirus aşısı oldu anlayacağınız çok yoğun bigündü kızım için tam iki saattir yatıyor :/

canım sizin allerji nasıl belli oldu bizimde var ama kanda çıkmadı sadece mukuslu kakamız vardı bizim çok azda kan kakada 12 defa oldu çok az başkada şikayetimiz yok ama allerjimi tam anlayamadık sizde durum nasıl

Sizin yavrulariniz ek gidaya hemen alisabildi mi? Kayra elmadan 3 kasik aldi daha da almadi. Doktorumuz gunde en az 100 ml diyor. Belki zamanla alisir diye umit ediyorum.

YArin da armut deneyecegim. Bakalim belki onu sever

Sizin yavrulariniz ek gidaya hemen alisabildi mi? Kayra elmadan 3 kasik aldi daha da almadi. Doktorumuz gunde en az 100 ml diyor. Belki zamanla alisir diye umit ediyorum.

YArin da armut deneyecegim. Bakalim belki onu sever

Ben 3 haftadir veriyorum ama ne elma ne armut ne muz nede yogurt hicbirini severek yemiyor. Artik kasikgorunce agzini kapatiyor. Insallah siz alisirsiniz sevdigi seyler olur. Meyveli pirincunlu muhallebi denicem bakalim bu aksam. Ne kadar heyecanli olsada benim gibi birine agir geldi bu surec cunku benim kiz uyku disinda emmiyorda :((

:12:
canım sizin allerji nasıl belli oldu bizimde var ama kanda çıkmadı sadece mukuslu kakamız vardı bizim çok azda kan kakada 12 defa oldu çok az başkada şikayetimiz yok ama allerjimi tam anlayamadık sizde durum nasıl

Bizim yeşil mukuslu kaka bazen kanlı kaka yapıodu bigün ona mama yedirdim normalde anne sütü alır az bişe içmesine rağmen yani diyebilirmki 10 cc falan içti kolları şişti ve kırmızı kırmızı döküntüler oldu bunlar ztn teşhis koymaya yetiyor biz tahlil yapmadık bugün verdik tahlilimizi diyet uyguladım diyetle geçiyor kızımınki yani gizli kan olayına bişi diyemem ama görünürde olmuyor kakasıda normal renkte normal oluyo öyle yani bide bizim sadece inek sütü deil çoklu besin alerjisi. :/

Back
X