canım ballı süt iç iyi gelir boğazlarını yumuşatır..

bu gün tam 20 gün oldu, bu 20 içinde tam 1 kilo bal yedim. karabiberli zencefilli, turplu, sütlü incirli..... :) denemdiğim kalmadı dr ye gittim bi antibiyotik, burun fısfısı vs. verdi.hamile olduğumu söyleyince kullanlacak ilaçlar kısıtlı dedi bunlar iyi gelir dedi, ama  ilaçları içmeye tereddüt ettim. 
gelelim bal ile yapılan tariflere:
*4-5 adet kuru inciri alıyorsunuz birkaç parçaya bölüyorsunuz.üzerini örtmeye yakın süt ekleyip bit tavanın içinde kaynatıyorsunuz. fazla soğutmadan sıcak sıcak sütü kaşıklayıp incirlerini yiyorsunuz. 
* karaturpun içini oyup, alabildiği kadar bal ile dolduruyorsunuz. bir kasenin içine koyarak bekletiyorsunuz. suyunu salmaya başlıyor, gerek turpun içinden gerekse kasenin içindeki suyundan kaşıklıyorsunuz. bence en etkili iksir bu :)
* bir kase balın içine bir adet limon suyu sıkıp, bir fiske karabiber bir fiskeden daha fazla toz zencefil ekleyip iyice karıştırıyoruz. geliğ geçtikçe yiyoruz. 
*ıhlamur-kuşburnu-meyan kökünü bir güzel kaynatıp içine zencefil bal ve limon ilave ederek ılık ılık içiyoruz. 
*içtiğimiz bu asla soğuk olmamalı, mümkünse oda buhar mak. ile nemlendirilmeli, 
*birde viks mucisesi var. ayaklarımız altını vicks adındaki merhemle ovuyoruz. boynumuz ve göğsümüzüde. ayağımıza çorap-patik giyiyoruz, gögsümüze de sıcak havlu koyuyoruz. 
biraz kabarık gözükse de hepsi doğal şeyler. ben yukarıdakilerin hepsini yaptım ve 3 gün içinde öksürüğümde azalma başladı. ama ben o kadar fena öksürüyordum ki 3 gece hiç uyuyamadım, evdekileri de sesimle uyutmadım. hatta karnımdaki yavruya bişey olacak diye ödüm patlıyordu....