• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2026 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kalp atışı için ne zaman çağırdı sizi benden erken çağırmıştır sizi 🫣
Bence sizin doktorunuz garanti olsun diye 20gün sonraya demiş, bir de karından 5mm ölçtü demiştiniz dimi? Siz muayeneye gittiğinizde bence kocaman bebişinizi görüceksiniz ☺️☺️

Hangi folik asiti kullanıyorsunuz, metil folat formları daha iyi oluyor hem bebiş için hem de bizler için, yan etkisi daha minimize oluyor.
Pregna omega kullanıyorum gebelik planlaması için gittiğimde yazmıştı doktorum. Şu an kutunun sonlarına geldim siz hangisini önerirsiniz?

Bence sizin doktorunuz garanti olsun diye 20gün sonraya demiş, bir de karından 5mm ölçtü demiştiniz dimi? Siz muayeneye gittiğinizde bence kocaman bebişinizi görüceksiniz ☺️☺️
Ay amin inşallah evet karından ölçmüştü inşallah gerçekten bekleme sürecine geç gireyim diye kan bile vermedim hiç yine bekleme sürecinin göbeğinde buldum kendimi 🤣

Pregna omega kullanıyorum gebelik planlaması için gittiğimde yazmıştı doktorum. Şu an kutunun sonlarına geldim siz hangisini önerirsiniz?
Ocean methyl folat ya da favron folik asitini öneririm. Favronun içerisinde quatrefolic patentli folik asit var doktorların önerdiği, ocean da aynı şekilde etkin formunu içeriyor. Marka önerisinden ayrı güvendiğiniz başka marka varsa da quatrefolic yazmasına ya da metilfolat yazmasına dikkat edebilirsiniz. Normal folik asit yazanlarda düşük biyoyararlanım var. Sebebi ise vücudumuz folik asitten aktif olarak faydalanamıyor onu vücutta bir takım işlemle metil folata çeviriyor ve öylece kullanabiliyor. Takviye de metil folat olursa direkt olarak fayda sağlayan formu almış oluyor yararlanımı artıyor. Yine de doktorunuza danışabilirsiniz 🌸🌸

Kan verdim ama 2 buçukta verdiğim için sanırım sonra çıkar sonucu sonuçlar için 4 gün sonra çağırdı ama dış laboratuvardan bir test istediği ve sonuç geç çıkacağı için 🌼
Tekrar neden kan istedi kuzucum hangi değerlere bakacak

Bence kese göründüğü için genel gebelikte istenen kan değerleri ve toxoplazma rubella gibi analizleri yaptırmış doktor. Normalde benden de istendi ama sağlık sigortam kapsamıyor diye devlete randevu almıştım devlette yaptıracağım testleri.

Bence kese göründüğü için genel gebelikte istenen kan değerleri ve toxoplazma rubella gibi analizleri yaptırmış doktor. Normalde benden de istendi ama sağlık sigortam kapsamıyor diye devlete randevu almıştım devlette yaptıracağım testleri.
Ay ilk kez duyuyorum ya şaka gibi önceki doktorum benden bi kez bile kan istememişti sonra düşük oldu zaten yeni doktorum ister inşallah yoksa ben söyleyim bari bunları

Ay ilk kez duyuyorum ya şaka gibi önceki doktorum benden bi kez bile kan istememişti sonra düşük oldu zaten yeni doktorum ister inşallah yoksa ben söyleyim bari bunları
Doktorlar ya kese görününce ya da kalp atışı duyulunca kan testlerini istiyolar, çünkü işte çiğ sebzelerden ya da çiğ etten bulaşan toxoplazmaya bağışıklığın var mı, yoksa işte çok dikkat etmek gerekiyor bebeği direkt etkileyen şeyler olarak geçiyor. Genel vitaminlerinize kan değerlerine bakıyorlar. Mesela demir/ferritin değeriniz çok düşük normalde takviye 16.haftadan sonra ama sizde düşükse önden başlatıyor. Kan grubuna tekrar bakıyolardı. Baya bi test var içinde onun genel gebelik istemi diye geçiyor diye biliyorum. Doktorunuz ister ama benim yarın muayenem var ben bilgi alır söylerim size.

Bat 5 Kasım dayanamayıp bugün test yaptım çok silik bir çizgi çıktı daha öncede aynı marka test yaptığım olmuştu hiç silik bir çizgi görmemiştim yorumlar mısınız

Eklentiler

• IMG_4449.webp
    IMG_4449.webp
    130,2 KB · Görüntüleme: 32
Doktorlar ya kese görününce ya da kalp atışı duyulunca kan testlerini istiyolar, çünkü işte çiğ sebzelerden ya da çiğ etten bulaşan toxoplazmaya bağışıklığın var mı, yoksa işte çok dikkat etmek gerekiyor bebeği direkt etkileyen şeyler olarak geçiyor. Genel vitaminlerinize kan değerlerine bakıyorlar. Mesela demir/ferritin değeriniz çok düşük normalde takviye 16.haftadan sonra ama sizde düşükse önden başlatıyor. Kan grubuna tekrar bakıyolardı. Baya bi test var içinde onun genel gebelik istemi diye geçiyor diye biliyorum. Doktorunuz ister ama benim yarın muayenem var ben bilgi alır söylerim size.

Her şeyi tek tek açıklamışsın canım çok teşekkür ederim ya okudukça eski doktoruma sinirlendim gerçekten yarın sorup dönersen çok sevinirim ben de ona göre kendi doktoruma bi danışayım

Burda sanki daha belli

Eklentiler

• IMG_4449.webp
    IMG_4449.webp
    130,2 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_4448.webp
    IMG_4448.webp
    106,2 KB · Görüntüleme: 27
Bat 5 Kasım dayanamayıp bugün test yaptım çok silik bir çizgi çıktı daha öncede aynı marka test yaptığım olmuştu hiç silik bir çizgi görmemiştim yorumlar mısınız
Sanki silik bir çizgi gördüm kanda belli olur ancak

Ay her hamileler için rutin testleri yazıyorum dedi 2 tüp bugün verdim 2 tüpü aç karnına vermem gerekiyormuş onları yarın vericem tüplerin birinin üstünde dış laboratuvar yazıyordu açlık şekeri kan değerleri vitaminlere falan bakacak sanırım rutin dediğine göre bu benim ilk kan verişim daha 😅

Ay her hamileler için rutin testleri yazıyorum dedi 2 tüp bugün verdim 2 tüpü aç karnına vermem gerekiyormuş onları yarın vericem tüplerin birinin üstünde dış laboratuvar yazıyordu açlık şekeri kan değerleri vitaminlere falan bakacak sanırım rutin dediğine göre bu benim ilk kan verişim daha 😅
devlet hastanesinde mi özeldemi verdiniz acaba kan testlerini

Sağol canımmm 🥰

keseniz nasıldı birde bu değerlerle konumu büyüklüğü ne dedi doktor aşırı merak ediyorum🥲
Açıkçası büyüklüğünü sormadım, ben fundusta olup olmadığını merak ettiğim için bu kadar erken gittim, tüpüme implante olma ihtimali vardı çünkü.
Dilerim hepimiz çok güzel bir süreç yaşarız :)

Back
X