- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #3.401
gözün aydın kadercim benim de kızım olacakmış :)))
canim insallah bi sorun olmadan dogurur kucagina alirsin yavrunuben de bugun hastanedeydim size de haber vereyim kizim olacakmis benim cok mutluyum =) organlari incelendi hersey yolundaymis masallah kizima sira geldi isim aramaya
allahın izniyle hiç bir olumsuzluk olmadan bebeğini kucağına alacaksın inş.
bunları düşenerek yarın ne olacaz diye kendini üzme
ona bakarsan hiçbirşeyin garantisi yok herşey iyi olacak
canım çok güzel bir yazı herşeyi paylaşmışsın, teşekkür ediyoruz.
ben 2-3 lü yaptırmadım, bu cuma da kontrole gideceğim bakalım benden isticek mi ya da ben mi diyeyim yaptıralım diye kafam karıştı yaw
rabbim herkese sağlıklı ve hayırlı bebişler nasip etsinnnn
Canm geçmiş olsun Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı olmadan kucağına alacaksın inşallah buna inanıyorum,açıkcası bende ayrıntılı ultrason tedirginliğini yaşıyorum inşallah sağlıkla atlatırım hiçbirşeyin garantisi yok Bizler anne olarak tabiki elimizden geleni yapacağız ama byere kadar tabi Allah bizler için ne takdir ettyse onu yaşayacağız bol bol dua edelim kızlar inşallah bizlerde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah,sende fazla canını sıkma canım enazından önlemini alabileceğin birşeyler bir takip durumu var güzel bilgin için ayrıca Tşkler
herkese slmlar...şimdikkk çoookkk uzunnn bir yazı beni bekliyor ve başlıyorum...geçen cumartesi perinatologa gidip detaylı ultrasona girdim..oğlumda herhangibir özür çıkmadı ...bir şey dışında oda bebeğimin kordon bağının içinde 3 damar bulunması gerekiyormuş..bunlardan ikisine arter damarlar tek olana ven deniliyormuş..bebeğin oksijen,beslenmesi ve kan pompalanmasını sağlayan çok önemli damarlar..işte bendeki sorun iki olması gerekirken tek arter damar olması...doktor bebekte 28.haftadan sonra gelişim geriliği olma ihtimali olabilir dedi..egerki bebekte herhangi bir farklı sorun olsaydı dedi işte o zaman iş daha kötü olurdu dedi..yani benim durum riskli bir gebelik olarak geçiyor ve sürekli doktora nst ,,renkli dopler,yada ultrasona girip bebeğin 10 günde bir gelişimi takip edicez..bu şekilde olursa herhangibir erken doğum riski olduğu an doğuma alınacam...o zaman bebeği canlı alırız diyorlar..şimdi kızlar ben bu durumu ilk oğlumda hiç bilmiyordum..tesadüfen 3 lü tarama testimde risk biraz yüksek çıktığı için ayrıntılı ultrasona doktor yönlendirdi..arkadaşlar ben bu durumdan şunu çıkardım..perinatolog dediki her anne adayı muhakkak detaylı ultrasona girmeli ..illaki 2 li yada 3 lü tarama testlerinde bişe çıkıpta detaylı ultrasona girilmeli diye bişe yok ...kızlar muhakkak yaptırın bu detaylı ultrasonu çünkü benim 3 lü yüksek çıkmasaydı ne ben bu detaylıyı nede bu kordondaki damar eksikliğini bilcektim..ve genelde bu durumdan habersiz birçok anne adayı bebeğini 7 ,8.aylarda kaybediyormuş..bebek gelişimini genelde 7.yada 8.aya kadar ilerde götürürken gelişimi birden durup gerilemeye başlıyormuş..işte burda çok bilinçli olmak gerekiyor..bebeğin oksijeni azalabiiyor yada amniyon sıvı kaybı olabiliyormuş..bu durumda olupta durumunu bilmeyen anne adayı normal bi şekilde yaşamaya devam edip,,hiç nedenini anlamadan kanaması başlayıp bebeğini kaybediyor..durum önemli..konu tek bu değil aslında detaylı ultrasonun önemini onu yaşadıktan sonra anladım...farklı hastalıklarda çıkabiliyormuş ...normal kadın doğum uzmanlarının bu tip rahatsızlıkları anlaması imkansız kızlar...sizde bence çok araştırın...yüce rabbim evlatlarımızla bizleri sınamaz inşallah..herkese sağlıklı güzel bebişler diliyorum...hepiniz allaha emanetsiniz..görüşmek üzere...
slm kızlar
dn tetanoz aşımı oldum. bir ay sonra 2.sini olucam. kolumda biraz ağrı yaptıbebiş tekmelere başladı.:)
Merhaba arkadasim. 20. Haftada girdigim detayli ultrasonda- ki periontologa yaptirdim- ayni sorunun bende de oldugunu soyledi. Bana dediklerini bireebir yaziyorum.
Normalde 2 arter olmasi lazim ama sende 1 tane var. Bu durumda ne olur? Bebekte suan hic bir sorun gozukmedigi icin buyuk ihtimal hicbir sey olmaz. Sadece belki biraz gelisim geriligi olur ki kucuk bi ihtimal. Artik bu durum doktorlar tarafindan pek onemsenmiyor bile. 3 hafta sonra gel kalbine daha detayli bakalim dedi.
Hemen ardindan kendi doktorumu aradim.sana muhtemelen kalp taramasi yapacak dedi. Evet yapacak dedim. O da bu durumun pek cok hamilede goruldugunu soyledi.simdi bolca dua ederek kalp taramasini bekliyorum ve riskli bisey ciksa bile kesinlikle sonlandirmayi dusunmuyorum. Esim zihin ve isitme engelli cocuklarla calisiyor ve ben sik sik o cocuklarla bi araya geliyorum. Allahin bize hakkimizda en hayirlisini vereceginden de eminim.bence sende rahat olmaya calis ve guzel hayaller kur.sevgiler
bende ağustosun sonunda öğrendim bebişimi =)) bir ay sonra tetanoz olucam bende korkuyorum. çok mu ağrı yapıyor. sen kaçıncı haftandasın..bebeğin hayırlı olsun bu arada =
canım yarın 22 haftalık oluyor bebiş. korkma biraz acıyor ama geçiyor. bugn daha iyiydi. bende 1 ay sonra ikincisini vurdurcam. senin de bebiş hayrılı olsun. kız mı erkek mi?
Dört gözle bekliyorum o zaman:)
İyi dileklerin için de çok teşekkür ederim...amin hepimiz için:)
canım yarın 22 haftalık oluyor bebiş. korkma biraz acıyor ama geçiyor. bugn daha iyiydi. bende 1 ay sonra ikincisini vurdurcam. senin de bebiş hayrılı olsun. kız mı erkek mi?
Kızlar doktorum tetanoz aşısına gerek olmadıgını söylüyor eskisi gibi sterilizasyon sorunu olmadıgı icin sezeryanda problem yaşanmayacağımı söyledi sizinkiler ne dedi ki yaptırıyorsunuz acaba bilgi verir misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?