- Konu Sahibi yesil_dostu
-
- #3.421
Ben de ne yapsam bilemiyorum ama yazlıkta birkez tetanoz aşısı yaptırmak zorunda kalmıştım ve iki gün kolumu kimildatamadim o yüzden biraz korkuyorum açıkcasıBenim doktorum eskiden kadınlar evlerde/ tarlalarda doğum yaparlarmış bebek kordonunu bıçakla keserlermiş işte o yüzden tetanoz aşısı yapmak lazımmış gibi bişiler demişti.Beni de sağlık ocağından aradılar aşı olmalısın diye ne yapmalıyım şimdi dediğimde ücretsiz nasıl olsa yaptır gitsin bişi olmaz demişti.Valla kıyamıyorum bebişime huzursuz etmek istemiyorum ama haftaya gidicem aşımı olmaya karar verdim.Bu arada kızlar dün detaylı ultrasona girdim ben 3 saat sürdü benimki yüzü koyun yatınca dr amcası tüm organlarına bakamadı sonrasında ara vermek zorunda kaldık. Gofret falan yedim rüşveti alınca hemen döndü :) Allah'ıma binlerce şükürler olsun bişey çıkmadıAma nasıl bir taramaymış öyle zamanında bize baksalardı öyle kimsede hastalıklar çıkmazdı herhalde :)
Kızlar doktorum tetanoz aşısına gerek olmadıgını söylüyor eskisi gibi sterilizasyon sorunu olmadıgı icin sezeryanda problem yaşanmayacağımı söyledi sizinkiler ne dedi ki yaptırıyorsunuz acaba bilgi verir misiniz?
merhaba hamişlerr... bugun 3 lü tarama test sonucumu aldık... çok şükür iyi çıktı.. paylaşmak istedim...uamrım hepınız iyisinizdir...biz hala isim bulamadıksizlerde durumlar nasıl?
Gözün aydın canımben 3 lüyü yaptrmadım onun yetine detaylı ultrasonu tercih ettim şimdi heyecanla onu bekliyorum:)
günaydın melake ..inan sabah sabah moralimi yerine getirdin..teşekkür ederim ilk olarak...banada sadece tek arter var ama onun dışında hiçbir problem yok dedi...vede aynen dediğin gibi 23.haftamda dediğin gibi kalbine bakıcakmış..inşallah hayırlısıyla onuda atlatırız..bu arada ben ve eşimde hiçbir şekilde aldırmayı düşünmüyoruz sonuç ne olursa olsun...rabbim bizlere neyi layık gördüyse demekki hakkımızda hayırlısı odur diye düşünüyoruz...seninle burdan birlikte gebeliğimizin durumunu ilerledikçe konuşmak isterim...senin içinde bi sakıncası yoksa tabiii...görüşmek üzere...[/QUOTE tabiki gorusmeye devam etmeliyiz. Kontrole gider gitmez detaylari sana yazicam. benim minik kizim o kadar hareketli ki karnimi yarip cikicak saniyorum. Bence ufakliklar sandigimizdan cok daha guclu.
Kızlar doktorum tetanoz aşısına gerek olmadıgını söylüyor eskisi gibi sterilizasyon sorunu olmadıgı icin sezeryanda problem yaşanmayacağımı söyledi sizinkiler ne dedi ki yaptırıyorsunuz acaba bilgi verir misiniz?
Benim doktorum eskiden kadınlar evlerde/ tarlalarda doğum yaparlarmış bebek kordonunu bıçakla keserlermiş işte o yüzden tetanoz aşısı yapmak lazımmış gibi bişiler demişti.Beni de sağlık ocağından aradılar aşı olmalısın diye ne yapmalıyım şimdi dediğimde ücretsiz nasıl olsa yaptır gitsin bişi olmaz demişti.Valla kıyamıyorum bebişime huzursuz etmek istemiyorum ama haftaya gidicem aşımı olmaya karar verdim.Bu arada kızlar dün detaylı ultrasona girdim ben 3 saat sürdü benimki yüzü koyun yatınca dr amcası tüm organlarına bakamadı sonrasında ara vermek zorunda kaldık. Gofret falan yedim rüşveti alınca hemen döndü :) Allah'ıma binlerce şükürler olsun bişey çıkmadıAma nasıl bir taramaymış öyle zamanında bize baksalardı öyle kimsede hastalıklar çıkmazdı herhalde :)
cnm bu detaylı ultrason a hangi haftada bakılıyor tam olarak... dr um bana bahsetmedi erken mi şuan bnm için diye acaba..
günaydın anne adayları.benim kızım oynuyomu anlayamıyorum.karnımda damar atması gibi bişeyler oluyor ama kızımmı bilmiyorumki?
[/QUOTE melake... tabiki gorusmeye devam etmeliyiz. Kontrole gider gitmez detaylari sana yazicam. benim minik kizim o kadar hareketli ki karnimi yarip cikicak saniyorum. Bence ufakliklar sandigimizdan cok daha guclu.
kızlar tetenos aşısı oldunuz mu?
kızlar benim pinpirikli halim kocamada geçti. dün akşam bebeğin hareketlerini neden artık daha net hissedemediğimi düşündüm. önceki hissettiklerimin bebek hareketi olmadığını bağırsak olduğunu düşünüp moralim bozuldu. sonra eşim taktı bunu kafaya yarın doktora gidiyoruz falan dedi. o anda eşim mutfağa gitmişti. göbeğimin altında sağ tarafta bir baloncuk patladı. hemen göbeğimi açtım. tam da baloncukların patlamaya başladığı yerde birşeyler göbeğimin derisini yukarı kaldırıyordu. ne olduğunu anlayamadım şaşırdım biraz. bağırsak hareketi olamaz ama dimi bu bebek hareketidir. çünkü bariz orada birşeyler oynuyordu. 4 baloncuk patladı sonrada kesildi zaten. 1 buuk saat önce okula gitmek için uyandım ama halsizlik üşüme başağrısı vardı üzerimi giyindim kahvaltımı yaptım ama yok hareket edecek, sınıfa gidip çocuklarla ilgilenecek halim yok. okulu aradım durumu bildirdim. saat 9 gibi doktora gideceğim. inşallah grip değildir. bir de vitamin eksikliği olup olmadığını anlamak istiyorum ben bu nedenle test yaptıracağım. eğer eksikliğim yoksa boşyere ilaç kullanmayayım. gerçi 1 haftadır vitamini bıraktım. çünkü beslenmeme dikkat ediyorum. fazlalığından korkuyorum.
kızlar sabah doktora gittim. kendi isteğimle kan sayımı yaptırdım. plt 48e düşmüş. doktor 10 gün sonra bidaha bakalım dedi. ama hematoloji bölümüne görünmemi istedi. kendi isteğimle yaptırmasam anlayamayacaktım. bu doktorlarda bir acayip. birazdan başka bir hastanede tekrar tahlil yaptıracağım bakalım orada nasıl çıkacak. sizde ara sıra kan sayımı isteyin. kendi kendimizin doktoru olmamız lazım sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?