2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

bende renkli ultrason için haftaya cumartesi gidicem doktora. perşembe günü annemle her ay gittiiğim başka bir doktora gittik. bebiş 450-550 gram arasındaymış. kendim kilo almadım bebiş almış:)

hoşgeliyor prensesin canm:)gözün aydın bende önümüzdeki haftalarda yapılacak olan detaylı ultrasonu bekliyorum onu bir sağlıkla atlatabilsem bayağı rahat edicem yaa

günaydın kızlarrrrr. umarım herkes iyidir. bizde kızımla çoooook iyiyiz Allah'a hamd olsun. Cuma 3lü test sonucunu aldık. herşey normal çıktı. bu cuma tetanoz aşımız var.

herkese slmlar...şimdikkk çoookkk uzunnn bir yazı beni bekliyor ve başlıyorum...geçen cumartesi perinatologa gidip detaylı ultrasona girdim..oğlumda herhangibir özür çıkmadı ...bir şey dışında oda bebeğimin kordon bağının içinde 3 damar bulunması gerekiyormuş..bunlardan ikisine arter damarlar tek olana ven deniliyormuş..bebeğin oksijen,beslenmesi ve kan pompalanmasını sağlayan çok önemli damarlar..işte bendeki sorun iki olması gerekirken tek arter damar olması...doktor bebekte 28.haftadan sonra gelişim geriliği olma ihtimali olabilir dedi..egerki bebekte herhangi bir farklı sorun olsaydı dedi işte o zaman iş daha kötü olurdu dedi..yani benim durum riskli bir gebelik olarak geçiyor ve sürekli doktora nst ,,renkli dopler,yada ultrasona girip bebeğin 10 günde bir gelişimi takip edicez..bu şekilde olursa herhangibir erken doğum riski olduğu an doğuma alınacam...o zaman bebeği canlı alırız diyorlar..şimdi kızlar ben bu durumu ilk oğlumda hiç bilmiyordum..tesadüfen 3 lü tarama testimde risk biraz yüksek çıktığı için ayrıntılı ultrasona doktor yönlendirdi..arkadaşlar ben bu durumdan şunu çıkardım..perinatolog dediki her anne adayı muhakkak detaylı ultrasona girmeli ..illaki 2 li yada 3 lü tarama testlerinde bişe çıkıpta detaylı ultrasona girilmeli diye bişe yok ...kızlar muhakkak yaptırın bu detaylı ultrasonu çünkü benim 3 lü yüksek çıkmasaydı ne ben bu detaylıyı nede bu kordondaki damar eksikliğini bilcektim..ve genelde bu durumdan habersiz birçok anne adayı bebeğini 7 ,8.aylarda kaybediyormuş..bebek gelişimini genelde 7.yada 8.aya kadar ilerde götürürken gelişimi birden durup gerilemeye başlıyormuş..işte burda çok bilinçli olmak gerekiyor..bebeğin oksijeni azalabiiyor yada amniyon sıvı kaybı olabiliyormuş..bu durumda olupta durumunu bilmeyen anne adayı normal bi şekilde yaşamaya devam edip,,hiç nedenini anlamadan kanaması başlayıp bebeğini kaybediyor..durum önemli..konu tek bu değil aslında detaylı ultrasonun önemini onu yaşadıktan sonra anladım...farklı hastalıklarda çıkabiliyormuş ...normal kadın doğum uzmanlarının bu tip rahatsızlıkları anlaması imkansız kızlar...sizde bence çok araştırın...yüce rabbim evlatlarımızla bizleri sınamaz inşallah..herkese sağlıklı güzel bebişler diliyorum...hepiniz allaha emanetsiniz..görüşmek üzere...

canım çok güzel bir yazı herşeyi paylaşmışsın, teşekkür ediyoruz.
ben 2-3 lü yaptırmadım, bu cuma da kontrole gideceğim bakalım benden isticek mi ya da ben mi diyeyim yaptıralım diye kafam karıştı yaw
rabbim herkese sağlıklı ve hayırlı bebişler nasip etsinnnn

canim insallah bi sorun olmadan dogurur kucagina alirsin yavrunu ben de bugun hastanedeydim size de haber vereyim kizim olacakmis benim cok mutluyum =) organlari incelendi hersey yolundaymis masallah kizima sira geldi isim aramaya

allahın izniyle hiç bir olumsuzluk olmadan bebeğini kucağına alacaksın inş.
bunları düşenerek yarın ne olacaz diye kendini üzme
ona bakarsan hiçbirşeyin garantisi yok herşey iyi olacak

güzelimm canını hiç sıkma moralini bozma bitanem gerçekten hiç düşünme, bol bol dua et.. moralinin bozuk olması faydadan çok zarar getirir. unutmaya ve hatırlamamaya çalış.
inş herkesin sağlıklı evlatları olsun..

arkadaşlar bebeğimin eşi aşağıdaymış. doktor 25. haftaya kadar yukarı çıkma ihtimali var ama eğer çıkmazsa sezeryan olur doğumun dedi. fazla ayakta kalmayacaksın eğilmeyeceksin ağır kaldırmayacaksın dedi. ilişkiyi yasakladı. bir anasınıfı öğretmeninin bunlara uyması ne kadar kolay bilmiyorum rabbime emanet bebeğim.geçen yıl düşük yaşadığımda kullandığım için rapor hakkımda kalmadı. 7 aralık için ayrıntılı ultrason günü aldım. doktorun söylediği 21. haftadan önce ayrıntılı ultrasonu önermiyorum çünkü bebek küçük oluyor bazı bebeklerin organları tam olarak incelenemiyor bu da anneyi gereksiz strese sokuyor dedi.

canım gözün aydın :) ben de bugün öğrendim kızım olacakmış benim de :)))

Canm geçmiş olsun Allah'ın izniyle hiçbir sıkıntı olmadan kucağına alacaksın inşallah buna inanıyorum,açıkcası bende ayrıntılı ultrason tedirginliğini yaşıyorum inşallah sağlıkla atlatırım hiçbirşeyin garantisi yok Bizler anne olarak tabiki elimizden geleni yapacağız ama byere kadar tabi Allah bizler için ne takdir ettyse onu yaşayacağız bol bol dua edelim kızlar inşallah bizlerde bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alırız inşallah,sende fazla canını sıkma canım enazından önlemini alabileceğin birşeyler bir takip durumu var güzel bilgin için ayrıca Tşkler

İnşallah yukarı çıkar canm daha zaman var nede olsa,ayy kızlar valla olumsuz şeyler bizden uzak dursun valla çok üzülüyorum(

canim insallah bi sorun olmadan dogurur kucagina alirsin yavrunu ben de bugun hastanedeydim size de haber vereyim kizim olacakmis benim cok mutluyum =) organlari incelendi hersey yolundaymis masallah kizima sira geldi isim aramaya

Tebrik ederm canm oğluma bir prenses daha geliyor desene maşallah:)

İnşallah yukarı çıkar canm daha zaman var nede olsa,ayy kızlar valla olumsuz şeyler bizden uzak dursun valla çok üzülüyorum(

inşallah yukarı çıkar canım. bir de midesini göremedi bebeğin. bir sonraki kontrolde birdaha bakalım dedi. gerçi haftaya ayrıntılı ultrasona gireceğim inşallah orada görülür mide. strese sokuyor insanı bu ultrasonlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…