2013 Ağustos ayında Hamile Olduğunu Öğrenenler

kızlar merhaba uzun zaman oldu yazamadım Bebeğim sağlıklı gibi çok şükür Bugün aşımı yaptırdım sağlık ocağında daha 2 kere daha aşı varmış Kalp atışlarını da dinledik duydukca kendimi alamıyorum içimden gülmek geliyor Daha hiç alış veriş yapamadım bebeğime bu arada. Herkes eksiklerini tamamladı bile:44: Haftasonu hastane çıkışını filan alıcam kısmetse hangi markaları tercih ettiniz??

Kelebek sonucunun iyi çıktığına çok sevindim şükürler olsun Ben 5li zıbın set aldım kızıma. Oğlumun 20 parça idi hastane çıkışı sonrasında fark ettim ki çok gereksiz. İlk olmasının verdiği heyecanla bir mağazadan 150 TL'lik alışveriş yapmıştım tek seferde ve sonrasında kendime çok kızmıştım. Şimdilik bir zıbın set yeterli abisinden kalanları da giydireceğim. Kız çocuklarına o kadar muhteşem şeyler var ki hangisini alacağına karar veremiyorsun. Markaya gelince ben çok takılmıyorum. %100 pamuk olanını tercih et hangi marka olduğu önemli değil bence. Zaten öncesinde yıkayıp ütülüyorsun mis gibi bebişine giydiriyorsun

Sağol canım. Benim ilk olacak nasipse ne alacağımı pek bilemiyorum 20 li düşünüyordum açıkcası iyiki söyledin

Sağol canım. Benim ilk olacak nasipse ne alacağımı pek bilemiyorum 20 li düşünüyordum açıkcası iyiki söyledin

bebekler çok çabuk kirletiyormuş ilk dönemlerde. kusmalar çiş kaçırmalar. ben iç zıbın aldım 5-6 tane. 5li zıbın aldım iki tane diğerleri 2li zıbın alt üst. eldivenini şapkasınıda ikili zıbınlarına uydurdum.pamuklu aldım. kalite çok önemli değil zaten. 1 ay bile giyemeyeceği şeyler için marka gerekmez. ileride çok ihtiyacı olacak para ozaman lazım olacak. battaniyelerini anneannesi almış sağolsun.Allahım kısmet etsin eksiği kalmadı bebişimin. arabadır beşiktir. doğuma yakın alacağız. 20li gereksiz bence. çok küçük oluyor yenidoğan setleri zaten. 1ay bile giydirilmez

kızlarrr merhabaa.... gene susustuk... umarım ıyısındırdır hepınız... bir şey danısıcam size... bn en az 1 yıl oda yapamıycam o yuzden... park yatak yada mobılya karyola alıcam gıbı gorunuyor... mobılya karyola alırsam yanına dolap cekmece eklerım diye dusunuorum... park yataklar da kocaman yer kaplıo hısır hısır ses cıkıyor dıyorlar... bilmiyorum nabsam.... kızlar fıkır verin???

Bende park yatak düşünüyordum canım şimdilerde vazgeçiyorum. Aslında çok kullanışlı park yataklar var ama onların fiyatıda mobilyaya yakın. İlk ethapta sepet beşik alıcam yatağımın kenarına fikrim değişmezse

bende sepet beşik mi alsam diorum ama onun içinde 4 ay dan sonra kullanılmıyor guvensız oldugu ıcın dıolar...

Kelebekçim sepet beşikler şık ve cazip gözükse de kullanım ömürlerinin kısalığı nedeniyle ben tavsiye etmiyorum.
Ben oğlumdan kalan park yatağı kullanacağım. Önce içindeki yükseltmeyle yukarıda kullanıyorsun ve altta kalan boş kısma bebek ıvır zıvırını koyma şansın oluyor. (Ki o ıvır zıvır inanılmaz yer kaplıyor.)
Hem tekerlekleri sayesinde her yere taşıyabilmen hem de ileride güvenle oynamaya bırakıp işine gücüne bakabilme imkanı vermesi nedeniyle park yataklar ideal. A pardon bir de katlanabilir/taşınabilir olması sayesinde annene ya da kayınvalidene ufaklığı göndermen gereken durumlarda çok işe yarıyor. Hem onun alıştığı yatak değişmemiş oluyor hem de başka evde uyurken düştü mü yuvarlandı mı rahat etti mi sıkıntısı olmuyor.

Sultan çok haklısın, inanılmaz üst baş değişiyor. Ve evet hastane çıkışı için 0-3 ay almayın çünkü kesinlikle büyük gelecek. New born olanlardan alın muhakkak. Sonra 0-3 ay,3-6, 6-9 derken eksper olunuyor zaten.
Markaya falan takılmayın pamuklu olsun OK.
Bir de hep söylüyorum, hep söyliycem o minik burunlardan sümükleri çıkarmanın tek yolu eczanelerde satılan Otribebe. Başka hiçbir aspiratör işe yaramıyor, boşa hem siz debelenirsiniz hem bebeğiniz ağlama krizlerine girer. Günah.
Onunla sümükleri çekiyorsunuz bu kadar. Yoksa asla uyumayan bir çocuğunuz olur benden söylemesi :18:

evet gerçekten ilk göz ağrıları başka. Hala aklım almıyor gene kendi üretimim olsa da O'nun kadar bir çocuğu sevebilmek mümkün mü? Herhalde doğunca anlayacağım şimdilik anlamam mümkün gözükmüyor :) Ama tecrübeliler diyor ki ayrı ayrı çok seviyorsun, asla ayırt etmiyorsun diyorlar.

Ben de söylüyorum abi olacaksın, sen artık bebek değilsin. Geliyor karnımı, tekmeleri dinliyor, öbüyor göbeğimi falan ama sonra gene bildiğini okuyor. En son numarası ise bana acı bir tecrübe oldu, ben sırt üstü uzanmışken koştu koştu bir atladı göbeğime, böyle çizgi filmlerdeki gibi yıldızları gördüm acıdan. Resmen içindeki herşeyin zıpladığını hissettim. :2:

Doktoru aradım kanama yoksa sıkıntı olmaz dedi. Allah'tan da ertesi gün renkli ultrason vardı da sıkıntı olmadığını öğrendik.

Biz de em basta park yatak almayı düşündük ama yatağın omurgası sabit değil gibi yani sağlam bir zemin üstüne bebeği yatıramayacagim gibi geldi omurga ve kemik gelişimi icin sağlıksız mı acaba park yataklar??? Anneanne ve babannanne hazır heveslilerken birine minik besiklerden -ki cok sevimli ve aşağı eğilmeden pit diye bebeği alabiliyorsun- birine de ileride normal bebek yatağı aldırmayı düşünüyorum aksi halde o sevimli beşikler gözümde kalacak ))) siz ne düşünüyorsunuz diğer hamisler

canım bence sağlıksız olan park yataklar değil içinde kullanacağın yatak. 3 yaşına kadar visko önermiyo doktorlar.

bende sepet beşik mi alsam diorum ama onun içinde 4 ay dan sonra kullanılmıyor guvensız oldugu ıcın dıolar...

Evet canım öyleymiş bebek hareketlenince Allah korusun kendini yere atabilirmiş.

Hangi marka almıştın canım park yatağı??

"otribebe" evet bunu mutlaka alayım sağol canım
canım bence sağlıksız olan park yataklar değil içinde kullanacağın yatak. 3 yaşına kadar visko önermiyo doktorlar.

Ay ne zor karar vermek:26:

Park yataklar için uygun bir yatak konularak tabiki de kullanılabilinir, ama bana göre bebeğin ayrı bir bebek yatagı zaten olmalı normal bebek yatagı ebatlarında veya büyüyen yataklardan. Yani park yatağı 7/24 kullanın demiyorum.
Ben şöyle yaptım Kuzey'e park yatak aldım ve 40 güne kadar yanımda yatırdım onunla. Sonra 40.gün park yatağı çıkardım ve odasına koydum. Kendi büyüyen yatağı gelene kadar park yatakta yatmaya devam etti ama benim yanımda değil !
Gün içinde park yatağı tekerlekleri sayesinde salona da taşıdım, mutfağa yanıma da. Gerçekten çok işe yarıyor. Markasını hatırlamıyorum,resmi ekte. Bir de tabi sağa sola gitmelerde paket edip götürdük, çok az yer kaplıyor.

Şimdi annesiyle babasıyla uyumakta direnen arkadaşlarımın çocuklarını gördükçe 40'ından sonra yatağını ayırmakla çok doğru birşey yapmışım diyorum.
Faydası hem bu, hem de bebeğin her sesine zaten tetikte olan annenin uyanmayarak az da olsa uykusunu alması.
Sıkıntısı ise tabiki odalar arası mekik dokumak...

kızlar dr um kız demişti bana... görenler istinasız erkek diyor karnım sivri oldugu için...sizde de var mı boyle durumlar :)

Bana da kız dediler ve benimde karnım sivri. Renklide de kız olduğu OK'lendi.
Benim oğlumda da sivriydi. Kız yana yayıyormuş erkek öne doğru gidiyormuş değişken bir tanım sanırım vücut yapısıyla ilgili bişey

kızlar dr um kız demişti bana... görenler istinasız erkek diyor karnım sivri oldugu için...sizde de var mı boyle durumlar :)

yaa evet öyle deyince insanin icine kurt dusuyo acaba doktor yanlis mi gördu diye-ben de ayni durumdayim doktor kiz dedi ama karnim sivri taaa önceden beri herkes erkek diodu =) cirkinlesmedim hic

Kızlar bu ilk hamileliğim ve 25. Haftaya girmek üzereyim çatlak olmasın diye 3. Aydan beri hergun kremlenip duruyorum mustela nin çatlak kremini, bebe yağını ve vaselini dönüşümlu olarak kullandım ama bugun iyice farkettim göbek deliğimin alt tarafında diklemesine kırmızı kırmızı yirtiklar oluşmuş moralimi mı bozayım meleğim buyuyor diye sevineyim mı ne yapayım çatlak icin cok mu erken başlamış benim vücudum kızlar lütfen cevap yazın ...

doktorum çatlak kremidir bebe yağıdır şudur budur bunlar çatlağı önlemez demişti. genetikmiş birazda bu durumlar. ben hiç birşey sürmüyorum. şuan için bir çatlama yok ama olsa da ne çıkar bebişler için değer annesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…