- 2 Ocak 2013
- 2.262
- 6
- 88
Hosgeldin tam gunu evet :) seni de cok özlemiştik . Masal bebek nasil ek gıdaya başladınız mı ?
Arkadaslar ,
Ben de seramik bıçak arayışına girdim. Çünkü araştırmalarıma gire aynı katı meyva sikacaginda olduğu gibi metal Bıçaklarda besin degerini öldürüyor . Besinin vitaminini yok etmemesi icin seramik bıçak öneriyorlar . Bernardo ve esse de gordum . Ama boyutları biraz büyüktü . Daha ufak bulur bulmaz alcam .
şimdi birçom yerde seramik bıçaklar var canım. meyve bıçağı boyutunda özhanda görmüştüm.. benide gören özhanın sponsurluğunu aldım sanacak ama yok öyle bişey
Ay canım yaa ne iyi ettin hoşgeldin. Kız geçen bursaya geldim Avmleri gezmeye acaba seni görür müyüm diye hep bakındım hep bebeklere baktım maviş Masaldan tanıycaktım güya ama yoktunsanırım tam gününde kk ya girdim. süper bir başlık bu cnm aklınızı seveyim sizin...
Arkadaslar ,
Ben de seramik bıçak arayışına girdim. Çünkü araştırmalarıma gire aynı katı meyva sikacaginda olduğu gibi metal Bıçaklarda besin degerini öldürüyor . Besinin vitaminini yok etmemesi icin seramik bıçak öneriyorlar . Bernardo ve esse de gordum . Ama boyutları biraz büyüktü . Daha ufak bulur bulmaz alcam .
canım özhan marketlere keçi sütü geliyormuş günlük diye duymuştum. istersen bi araştır.. yakınlarda varsa sorabilirsin. ben bizim burda gördüm
Arkadaslar ,
Ay canım yaa ne iyi ettin hoşgeldin. Kız geçen bursaya geldim Avmleri gezmeye acaba seni görür müyüm diye hep bakındım hep bebeklere baktım maviş Masaldan tanıycaktım güya ama yoktun
Canım bak hiç aklıma gelmedi süpersin evet seramik bıçak ben de bakayım :))
Özhan marketler burda olsa keşke
hoşbulduk canım sende ne iyi etmişsin yararlı bi sayfa açarakay kuzum yaaakıyamam sana mutlu ettin beni ya bende çanakkeleye geldiğimde hep hamiş bakıyordum acaba arasta olabilir mi diye valla keşke imkan olsaydı yada haberim olsaydı o avmlere zıplardım hemen
hemen açtıralım oralara özhan marketi
İyi oldu canım yaa bebişlerimizi hep beraber doyuralım burda işte :) Ay zaten bütün gün ne yemek pişircem derdi var bi de kara kara ne yedircem bebeğime diye düşünmeyelim di mi ama :))
Ne pisirdin anam bugun biz gne makarnekse talim :-D
Balık yapıcam ancym yaa kışın bol bol yemek lazım ev kokuyo mokuyo ama idare ediyoz Öğle yemeğini geç yedik o yüzden akşam yemeği biraz geçe kaldı :))
Ay cnm guzel bsey olmasa adam hergün yermiydi tas olsa catlarr ;-)He bu arada ben o makarneksi denedim geçen gün acı soslusunu yanına da yoğurt nasıl güzel bişeymiş o yaa öğle tek başımayken yapıp yiyorum
Ay cnm guzel bsey olmasa adam hergün yermiydi tas olsa catlarr ;-)
Kız hergün mü yiyosunuzHergün makarna ye ve hala zayıf kal hee Angy dünya hiç adil değil
He bu arada ben o makarneksi denedim geçen gün acı soslusunu yanına da yoğurt nasıl güzel bişeymiş o yaa öğle tek başımayken yapıp yiyorum
Sağol canım belirti olarak huysuzluk, mızırtı ve arada ağlama, gece daha sık uyanma, memeyi reddetme gibi şeyler vardıSonra bi tahlil ve idrar yolu enfeksiyonu. Kız bebeklerde çok sık rastlanıyomuş zaten. Antibiyotik çabuk etki etti çok şükür.
Hoşgeldin alishiacım şimdi bu mayalanma olayı fermantasyonla olduğu için anne sütü tadını değiştiriyor haliyle. Bizim ilk etaptaki amacımız anne sütü harici şeylere de alıştırmak ya hani ondan dolayı en besleyici yoğurt anne sütüyle yapılandır denmiş. Yani anne sütünü değişik bir tatta almış oluyor. Daha sonra elbetteki inek yoğurduna geçiş yapılacak canım. Sağol bilgin için bunu daha da detaylı araştıracağım :)
Evet araştırınca bizi de bilgilendirirsen sevinirim TRT de bi programda Dr dan dinlemiştim ben de ordan aklımda kalmış
Heyecanla bekliom ek gıdaya bsşlıcağımız zamanı
Ama ne yazık ki ilk tadımı eşime yaptırıcam sanırım
Sen emzirion ilk yemek vermeyi de ben yapim dedi acıdım kıyamadımtabi ben ondan gizli vermezsem
altı haftayı gorunce gozlerım bı acıldı.gormelıydın :))uzun surmesın yaaa :)aa olabilir tabii canım. biz geçen hafta 19. haftamızın içindeydik. büyüme ataklarının haftalarına baktıgımda 19.haftada bir atak olduğu yazıyordu
hatta yazayım sana da o siteden alıp..
canım bızde 18 haftanın ıcndeyız..aynı soyledıklerın idil de de vardı..bizimkide atak olabılır o zman...bende acaba hastamı oldu dıye evham yapıp duruyordum..ınsallah gecer bakalım..uzun surmesınde...
4. Atak: 19. haftalarda:
bu donemde bebeginizin daha once hic yapmadigi seyleri yaptigini ve istedigini goreceksiniz. 14. ve 17. haftalarda da bebeginizin huzursuz oldugunu farkedebilirsiniz cunku birseylerin degistigini hissetmistir. simdi zor olan bu ataklar onceye nazaran daha uzun surer. bu atak yaklasik bebege gore 1 haftadan 6 haftaya kadar surebilir. bebek daha sik bagirir ve dengesiz davranislari vardir daha sik ilgi ister. kafasini daha sik tutabilip koruyabilir ve fiziksel kontagi kesmek istemez. ve yine uyku ve yemek duzeni kotulesir. bebeginiz yabancilara karsi tepki verir. daha az hareket eder. beslenme sirasinda fiziksel temasi bolmemek icin extra beslenmek isteyebilir ve daha sik emer.
Yusuf ve Yunus`un Annesi: Bebeklerde Buyume Ataklari.
link umarım çıkar..
canım bende gecen hafta dr muza sordumm..dolbda stok yaptııgm sutler var..onlardan yogurt yapabılırmıyım dıyee..hayır dedıı..sen onlarıı icirerek tuket dedı..bı makaledede okumustum.cocuk dr ıdı..anne sutu ıle yogurt yapabılırmiş..ama taze sıkılmıs olacak :))Arasta cım ben altı ay sonunda ek gıdaya geçmeyi planlıyorum ama bu konuyu bizim için araştırman çok iyi olur. Çünkü ben de bir yerde, nerde hatırlamıyorum ama bir doktor vb. sitesiydi. Anne sütünden yoğurt önermiyoruz, anne sütünü süt olarak almasını istiyoruz gibi bir şey okumuştum. Eğer bir sakınca yoksa bende depolanmış anne sütü var acaba onlardan yapabilir miyiz, yoksa anne sütünün taze mi olması gerekiyor?
Sevgili 2013 Ağustos Anneleri ;
Doğsun da biran önce kucağımıza alalım dediğimiz bebeklerimiz doğdu da ek besine başlayacak kadar büyüdüler bile. Bu topicin amacı "bebeklerimizi doğru bir şekilde nasıl besleyeceğiz" sorusuna cevaplar bulmaktır.Sizlerden ricam kulaktan dolma bilgileri bu alanda paylaşmamanızdır.
Hem birbirimizin bilgilerinden faydalanırken hem de keyifli zaman geçirebileceğimiz bir topic olması dileğiyle :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?