2013 Ağustos Bebekleri Sağlıklı Besleniyor

Off başlangıç çok heyecanlı canım. kaç gündür içim içimi yiyor bi sürü makale okuyorum filan. Belki bu kadar ince eleyip sık dokumaya gerek yoktur da işte insan özeniyo ya, ilerde cipsleri çikolataları çatur çutur yiycekler kaşımızda ama bari bebekken azcık sağlıklı besleyelim di mi Bi de o kadar çok doğal besinlerden koptuk ki. Gdolar filan, seralar sayesinde her mevsim her şey var eskiden böyle miydi domatesi, biberi anca yazın görürdük. Ben prinçten soğudum resmen bulgur pilavı yapıyorum ha bire. Pirinç unu maması falan vermeyi düşünmüyorum hatta.Bulgurla, irmikle yapılan şeyler bulmaya çalışıcam

Oğlum da tam bi hafta önce Arda'dan
Biz de mi ataklardayız acaba aynı şeyler uyku düzeni değişti ağlamalar kucak sevdası fln...

Merhaba,

Hosgeldin aramıza uzun zamandır ara ara izlediğini görüyorum . Zaman zaman bizimle düşüncelerini konu ile ilgili bilgilerini sende paylaşırsan cok seviniriz :)

hoşbulduk arkadaşlar biz ek gıdaya bir ay sonra geçeceğiz, sütüm iyi olduğu için doktorum bekleyelim dedi ama ben de heyecanla ek gıdaya geçeceğimiz günü bekliyorum bu arada topiğiniz hayırlı olsun

Kızlar mama tabağı ve mama sandalyesi almadıysanız alırken özellikle kırmızılı olmasına dikkat edin. Çünkü kırmızının iştah açıcı özelliği vardır. Bu yüzden restoranlar genelde kırmızı rengi kullanır. Turuncu da öyledir ama kırmızı daha iştah açıcıdır. Hatta bi iç mimardan kilolu olmak istemiyosanız mutfağınızı kırmızı yapmayın gibi bişeyler duymuştum. Ha her bebekte etki eder mi bilmem ama denemeye değer :))

Son düzenleme:
Biz de mi ataklardayız acaba aynı şeyler uyku düzeni değişti ağlamalar kucak sevdası fln...

aa olabilir tabii canım. biz geçen hafta 19. haftamızın içindeydik. büyüme ataklarının haftalarına baktıgımda 19.haftada bir atak olduğu yazıyordu
hatta yazayım sana da o siteden alıp..

4. Atak: 19. haftalarda:
bu donemde bebeginizin daha once hic yapmadigi seyleri yaptigini ve istedigini goreceksiniz. 14. ve 17. haftalarda da bebeginizin huzursuz oldugunu farkedebilirsiniz cunku birseylerin degistigini hissetmistir. simdi zor olan bu ataklar onceye nazaran daha uzun surer. bu atak yaklasik bebege gore 1 haftadan 6 haftaya kadar surebilir. bebek daha sik bagirir ve dengesiz davranislari vardir daha sik ilgi ister. kafasini daha sik tutabilip koruyabilir ve fiziksel kontagi kesmek istemez. ve yine uyku ve yemek duzeni kotulesir. bebeginiz yabancilara karsi tepki verir. daha az hareket eder. beslenme sirasinda fiziksel temasi bolmemek icin extra beslenmek isteyebilir ve daha sik emer.

Yusuf ve Yunus`un Annesi: Bebeklerde Buyume Ataklari.

link umarım çıkar..

Eylulu anlattin sanki canim..uyku duzeni pert..uyuyo yarim sa snra kalkiyo sonra hemen yine uyumak istiyo...ciz ciz ciglik atmalar

Kuzum yakinda herkes burda toplasirrr :-D

Merhaba güzel anneler .ozlettiniz kendinizi.gecmisi okumadan önce bu faydali topic icin teşekkür etmek istedim. Ben de yavas yavas ek besine gececegim ve kafam cok karisik.eminim bu topicte faydali paylasimlarimiz olacak. Bu sayede bebislerimiz hem saglikli hem mutlu beslenecek :)

Teşekkürler canım orda Arasta yazıyo ya hani konu sahibi diye onu pas geçin hepimiz konu sahibiyiz hoşgeldin :))

Kızlar elimizden geldiğince bebişlerimize meyveleri cam rendeden geçirerek püre halinde vermeye çalışalım. Suyunu vermek istiyorsak cam rendede rendeledikten sonra beyaz temiz bir tülbentte sıkarak vermemiz daha doğru olur. Çünkü katı meyve sıkacaklarında metal var ve metal vitamini öldürüyor.
ALINTI
Ege Üniversitesinden (EÜ) yapılan açıklamada, Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü tarafından bazı meyve ve sebzelerin C vitamini içeriklerini belirlemek üzere gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları duyuruldu.

Ziraat Fakültesi Toprak Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevin Eryüce'nin bu konudaki görüşlerine yer verilen açıklamada, metal bıçak kullanmanın C vitamini kaybında etkili olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamaya göre, besin maddelerinin buzdolabı koşullarında ve üzeri kapalı olarak bekletilmiş olsa bile vitamin miktarında 3 saat içinde dikkate değer oranda azalma olduğunun gözlendiğini ifade eden Prof. Dr. Eryüce, şunları kaydetti:

''Günlük yaşantıda kullanılan bıçakların metal olması nedeniyle sebze ve meyvelerin büyük parçalar halinde kesilerek, metalle ve atmosferle değinim yüzeyinin azaltılması ve tüketilmeden hemen önce hazırlanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.''

Elma kabuğu ve portakalın iç beyaz kabuğunda C vitamini bulunduğunu, kivinin bu vitamin yönünden iyi bir kaynak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Eryüce, çiğ patates ve soğanın pişirilmesiyle bu vitamin yönünden kayba uğradığını, bu nedenle pişirme yöntem ve süresine özen gösterilmesi ve haşlama işleminde az miktarda su kullanılması gerektiğinin, analiz sonuçlarından da anlaşıldığını belirtti.

Prof. Dr. Eryüce, önemli bir C vitamini kaynağı olduğu bilinen kırmızı biberin de dondurularak 5 ay süreyle bekletilmesi sonucunda önemli vitamin kaybına uğradığının gözlendiğini kaydederek, bütün bu sonuçların sebze ve meyvelerin taze tüketilmesinin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu bildirdi.

Not: Metal bıçaksız katı meyve sıkacağı bulursanız bana da haber verin

Son düzenleme:
Selamlar kaçak hatunlar :)

Paylaşımlarınızı dört gözle bekliyorum. Ek gıda işi gerçekten zor biz bir ileri bir geri gidiyoruz hep. Sanırım bebeğin de ruhsal durumuyla alakalı :)

Selamlar kaçak hatunlar :)

Paylaşımlarınızı dört gözle bekliyorum. Ek gıda işi gerçekten zor biz bir ileri bir geri gidiyoruz hep. Sanırım bebeğin de ruhsal durumuyla alakalı :)

Hoşgeldin med,

Senden de paylaşımlar bekleriz. Bu konuda olabildiğince birbirimizden faydalanalım.

Ek gıdaya geçişte annenin de bebeğin de ruhsal durumu önemli. Ne yedircem nasıl yapçam kaygısı hepimizde var. Bu süreçte önce anne hazır olmalı ve sonra bebeğin de hazır olduğunu hissettiğimiz bir dönem geçiş için daha uygun olur. Bebek bugün reddediyosa onla inatlaşmadan, nefret ettirmeden birkaç saat sonra tekrar denenmeli, olmuyosa ertesi gün. İlla yemelisin tarzında ağzına tıkıştırmadan, güzellikle. Yumuşak ses tonu, yumuşak hareketlerle. Bu konuda okuduğum makaleler böyle diyordu

Hoşblduk. Öncelikle şunu tavsiye edebilirim ki zamanla siz de deneyimledikçe göreceksiniz; makaleler fos ve tırıs amiyane tabirle. Ben de yüzlerce yazı okudum ama bebek ne istiyorsa o oluyor. Hele ki beslenme düzenleri şu vakitte püre bu vakitte muhallebi vb örnekler var kızım hiçbir şekilde bu düzeni istemiyor. Gerçi benim hatun her konuda kategori dışı takılmaya eğilimli :) Allah herkesin yardımcısı olsun bu süreçte

sanırım tam gününde kk ya girdim. süper bir başlık bu cnm aklınızı seveyim sizin...

Arkadaslar ,

Ben de seramik bıçak arayışına girdim. Çünkü araştırmalarıma gire aynı katı meyva sikacaginda olduğu gibi metal Bıçaklarda besin degerini öldürüyor . Besinin vitaminini yok etmemesi icin seramik bıçak öneriyorlar . Bernardo ve esse de gordum . Ama boyutları biraz büyüktü . Daha ufak bulur bulmaz alcam .

bizde ataktayız kızlar şuan bile masal kucagımda.. koltuga bırakmam ımkansz tepemden inmiyor, inerse cok ağlıyor. geceleride hep aglıyor uykusunda bile.. bide kollarım kas yaptı artık

Ah keşke keçi sütü bulsak da yapsak. Keçi sütü anne sütüne çok yakın olduğu için daha besleyici. Ama işte ha dediğinde bulunmuyor.

canım özhan marketlere keçi sütü geliyormuş günlük diye duymuştum. istersen bi araştır.. yakınlarda varsa sorabilirsin. ben bizim burda gördüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…