Evet araştırınca bizi de bilgilendirirsen sevinirim TRT de bi programda Dr dan dinlemiştim ben de ordan aklımda kalmış
Heyecanla bekliom ek gıdaya bsşlıcağımız zamanı
Ama ne yazık ki ilk tadımı eşime yaptırıcam sanırım
Sen emzirion ilk yemek vermeyi de ben yapim dedi acıdım kıyamadımtabi ben ondan gizli vermezsem
canım çok şükür Arda iyi.. geçen hafta ataklardaydı biraz da baya huysuzlandı, uyku düzeni değişti, kucaktan inmek istemedi hiç falan..baya bir yorucuydu. ama atlattık neyse ki.büyüdük yani yalova teyzesi ataktan sonra ara ara oluyor öyle zamanlar canım Melisim de büyüyor dişleri de çıkacak ek gıdaya da geçecek hayırlısıylaa
Merhaba,
Hosgeldin aramıza uzun zamandır ara ara izlediğini görüyorum . Zaman zaman bizimle düşüncelerini konu ile ilgili bilgilerini sende paylaşırsan cok seviniriz :)
Oğlum da tam bi hafta önce Arda'dan
Biz de mi ataklardayız acaba aynı şeyler uyku düzeni değişti ağlamalar kucak sevdası fln...
aa olabilir tabii canım. biz geçen hafta 19. haftamızın içindeydik. büyüme ataklarının haftalarına baktıgımda 19.haftada bir atak olduğu yazıyordu
hatta yazayım sana da o siteden alıp..
4. Atak: 19. haftalarda:
bu donemde bebeginizin daha once hic yapmadigi seyleri yaptigini ve istedigini goreceksiniz. 14. ve 17. haftalarda da bebeginizin huzursuz oldugunu farkedebilirsiniz cunku birseylerin degistigini hissetmistir. simdi zor olan bu ataklar onceye nazaran daha uzun surer. bu atak yaklasik bebege gore 1 haftadan 6 haftaya kadar surebilir. bebek daha sik bagirir ve dengesiz davranislari vardir daha sik ilgi ister. kafasini daha sik tutabilip koruyabilir ve fiziksel kontagi kesmek istemez. ve yine uyku ve yemek duzeni kotulesir. bebeginiz yabancilara karsi tepki verir. daha az hareket eder. beslenme sirasinda fiziksel temasi bolmemek icin extra beslenmek isteyebilir ve daha sik emer.
Yusuf ve Yunus`un Annesi: Bebeklerde Buyume Ataklari.
link umarım çıkar..
Kızlar mama tabağı ve mama sandalyesi almadıysanız alırken özellikle kırmızılı olmasına dikkat edin. Çünkü kırmızının iştah açıcı özelliği vardır. Bu yüzden restoranlar genelde kırmızı rengi kullanır. Turuncu da öyledir ama kırmızı daha iştah açıcıdır. Hatta bi iç mimardan kilolu olmak istemiyosanız mutfağınızı kırmızı yapmayın gibi bişeyler duymuştum. Ha her bebekte etki eder mi bilmem ama denemeye değer :))
Kuzum yakinda herkes burda toplasirrr :-D
hoşbulduk arkadaşlarbiz ek gıdaya bir ay sonra geçeceğiz, sütüm iyi olduğu için doktorum bekleyelim dedi ama ben de heyecanla ek gıdaya geçeceğimiz günü bekliyorum bu arada topiğiniz hayırlı olsun
Merhaba güzel anneler .ozlettiniz kendinizi.gecmisi okumadan önce bu faydali topic icin teşekkür etmek istedim. Ben de yavas yavas ek besine gececegim ve kafam cok karisik.eminim bu topicte faydali paylasimlarimiz olacak. Bu sayede bebislerimiz hem saglikli hem mutlu beslenecek :)
Selamlar kaçak hatunlar :)
Paylaşımlarınızı dört gözle bekliyorum. Ek gıda işi gerçekten zor biz bir ileri bir geri gidiyoruz hep. Sanırım bebeğin de ruhsal durumuyla alakalı :)
Hoşgeldin med,
Senden de paylaşımlar bekleriz. Bu konuda olabildiğince birbirimizden faydalanalım.
Ek gıdaya geçişte annenin de bebeğin de ruhsal durumu önemli. Ne yedircem nasıl yapçam kaygısı hepimizde var. Bu süreçte önce anne hazır olmalı ve sonra bebeğin de hazır olduğunu hissettiğimiz bir dönem geçiş için daha uygun olur. Bebek bugün reddediyosa onla inatlaşmadan, nefret ettirmeden birkaç saat sonra tekrar denenmeli, olmuyosa ertesi gün. İlla yemelisin tarzında ağzına tıkıştırmadan, güzellikle. Yumuşak ses tonu, yumuşak hareketlerle. Bu konuda okuduğum makaleler böyle diyordu
Sevgili 2013 Ağustos Anneleri ;
Doğsun da biran önce kucağımıza alalım dediğimiz bebeklerimiz doğdu da ek besine başlayacak kadar büyüdüler bile. Bu topicin amacı "bebeklerimizi doğru bir şekilde nasıl besleyeceğiz" sorusuna cevaplar bulmaktır.Sizlerden ricam kulaktan dolma bilgileri bu alanda paylaşmamanızdır.
Hem birbirimizin bilgilerinden faydalanırken hem de keyifli zaman geçirebileceğimiz bir topic olması dileğiyle :))
sanırım tam gününde kk ya girdim. süper bir başlık bu cnm aklınızı seveyim sizin...
Oğlum da tam bi hafta önce Arda'dan
Biz de mi ataklardayız acaba aynı şeyler uyku düzeni değişti ağlamalar kucak sevdası fln...
Ah keşke keçi sütü bulsak da yapsak. Keçi sütü anne sütüne çok yakın olduğu için daha besleyici. Ama işte ha dediğinde bulunmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?