arkadaşlar bence biberon ve emzik kullanmayın. damak gelişimini engelliyor ve ilerde çocuğu sosyal izolasyona ya da madde kullanımına götürüyor. bununla ilgili yapılmış bir çok çalışma var(.yurtiçi ve dışı.) araştırabilirsiniz. bir sağlıkçı olarak bende bebeğimde ne biberon nede emzik kullanmayı düşünmüyorum. zorunlu kalmadıkça sizlerde kullanmayın derim.
Benim dr um ve çocuk dr u akrabalarım emziği kesinlikle öneriyor.
Çünkü çocuk emzik kulanmazsa elini emer bir şeyleri eme mutlaka diyor.
yan kullanmanın da faydaları var ama tercih meselesi tabi .
Ben kullanacağım kesinlikle=)En azindan emzİğİ.
Zaten sütümüz olursa biberona uzunca bir süre ihtiyaç duymayacağız İNŞALLAAAAAAAHH
ben üniversitede çalışıyorum araştırmalarında sonuçlarında tam ortasındayım. neyin ne olduğunu biliyorum. tercih meselesi ben öneri sundum sadece. banane benim çocuğum değil. senin çocuğun. sağlığı sadece seni ilgilendirir. (artı çocuk sadece dişi çıkacağı zaman elini emer. oda emme değil kaşıma refleksidir. anne karnında 4ayda tamamlanır.)
arkadaşlar bence biberon ve emzik kullanmayın. damak gelişimini engelliyor ve ilerde çocuğu sosyal izolasyona ya da madde kullanımına götürüyor. bununla ilgili yapılmış bir çok çalışma var(.yurtiçi ve dışı.) araştırabilirsiniz. bir sağlıkçı olarak bende bebeğimde ne biberon nede emzik kullanmayı düşünmüyorum. zorunlu kalmadıkça sizlerde kullanmayın derim.
bende ikinci kez anne olacak biri olarak konuya ilişkin nacizane fikrimi söyliyim
bende oğluma hamileyken kesinlikle kucağa alıştırmıcam emzirir yatırır ağlarsa azcık beşiği sallarım uyur diyordum allah öyle bir dert verdiki doktor iki buçuk ay hiç ağlatmıcan ömür boyu çeker dedirabbim büyük konuşma böyle dedi adeta ve ben onu ikibuçuk ay kucağımdan indiremedim kanguruyla yapışık yaşadık sonra ne oldu tabiki oğlum kucak delisi oldu :) zordu o günler
emzik konusu bebeğe bağlı bazı bebekler hakkaten emziğe ihtiyaç duymuyor ama bazıları emziksiz hem kendi eziyet çekiyor hemde anne
bence bu konuyu doğum sonrasına bırakmak lazım belki bebeğiniz ememez allah korusun bir sorun olur biberona mecbur kalırsınız
benim oğlum bir yaşına kadar emzik kullandı sadece uyurken sonra bir gün emziğini kaybetti nerde emziğin oğlum dedik dittiii dedive bir daha istemedi bizde almadık
inanın her bebek bambaşka bir dünya ve ona neyin iyi geleceğiniz çok tesadüfi keşfedebiliyorsunuz ve bu bazen kesinlikle onaylamadığınız bişey olabiliyor
umarım anlatabilmişimdir bilim anne ve bebek arasına pek giremiyor yani bizim öyle oldu
Allah büyük dert vermesin gerçekten
her çocuk bir olmuyordur tabii.
nabızlarına göre şerbett=))
ağlarsa nasıl dayanırız kıyamam=))
hepimiz emzikle biberonla büyüdük çevremde sorun yaşayan yok ama tabi ki istisnalar da vardır.
oluyordur olacaktır da. önemli olan kararlı davranabilmek .ne güzel bıraktırmışsın=)
benim bi arkadaşımda emziğe kahve telvesi sürüp bıraktırmıştı hahahaa=))
demokraside çareler tükenmez=p
benim oğlana kahveli emzik versem kesin hiç bırakmazdı kuru kahveyi bile yerdi
belliki arkadaşının bebeği tam tersiymiş
ben emzikli bebeklere bayılıyorumhatta bir sürü fotosu var emzikli
dediğin gibi emmeyenleride var ama ben sezeryanlıyım ben ayılana kadar vermişlerdi emziği sussun diye kıyamamışlar ağlamasına sonrasında bende verdim emziği vermediğimizde neremizi tutarsa onu emiyordu öncelik benim memişler tabikiama babasının çeneside çok cazip gelirdi eşim azcık işim olsa yetiş bizim oğlan yine senin memeyle benim çeneyi karıştırdı derdi
arkadaşlar bebişlerinize aldıklarınızı görünce bende mutlu oldum çünkü etrafımdakiler daha erken son ayında alırsın diyorlardı,ama eşimle biz dayanamayıp birşeyler almaya çalışıyoruz ayrıca geçen hafta bu hevesle eminönü havuzluhana gittik fiyatlara ürünlere baktık fiyatlar piyasa ile aynı sadece bebek arabaları nakit alırsan az çok indirim yapıyorlar .Bizde bebişimize özdilekten kalın bir battaniye,5 parçalı bir takım ve linenste indirim varmış bebek havlusu aldık...Allah sağlıkla , mutlulukla güzel günlerde kullanmayı nasip etsin.
arkadaşım fiyatlar piyasada ki gibi ama şu avantajı var herşey bir yerde şöyle bir göz gezdirip bol bol fikir sahibi olabilirsin markalar ise aziz bebe ,gaye bebe gbi...ama bebişlerimiz için gezmenin verdiği zevk başka tabii...ben alışveriş diye çıkmıyorum ama gözüm hep mağazalarda indirimde birşey varsa hem markalı hem ucuza almaya çalışıyorum...c&a dan inanılır gibi değil 5.90 tl ye kapşonlu eşofman hırka ve altını aldım Ayrıca dün akşam mother care den 4 lü body seti aldım 70tlden 30 tlye düşmüş bilginize...Bu aralar bebek arabalarıda araştırıyoruz havuzlu han da nakit alırsan piyasaya göre 200 lira civarında indirim yapılıyor.Ayrıca orada tanıştığım bir arkadaşta bebek beşiği için ve bebek arabaları için rasim işcan geçidinin daha uygun olduğunu söyledi arkadaşım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?