- 7 Şubat 2012
- 3.635
- 1.680
- 398
- 40
- Konu Sahibi zulluuuuuuuuu
-
- #2.261
1 ay İstanbul'a annemlere gittim. Yoğunluktan bir türlü fırsat bulamadım.. Gelen giden, akraba, arkadas derken..Kis sare sen yasiyo muydun arada bi ses ver ya. Benim oglumda iyi teyzesi anlattiklarin gibi cogu yaptiklari seyler ayni. Evet d vitamine devam bir yasia kadar ayrica demir ilacida veriyoruz. Yeme icme konusunda oglum cok secici sebzelerle pek aramiz yok degisik seyler deniyorum oyle iste simdiik. Sen neler yediriyosun var mi degisik tariflerin?
1 ay İstanbul'a annemlere gittim. Yoğunluktan bir türlü fırsat bulamadım.. Gelen giden, akraba, arkadas derken..
Bizim dr.umuz dvit bitince supravit miydi adı neydi şurup verdi. Daha etkılı oldugunu söyledi. Onu da içiremiyorum. Şırınga aldım agzına sıkıyorum dışarı cıkarıyor. Bıraktım ben de. Ferrumu da bıraktım.iki ay oldu vermıyorum. d vıtamını 1 yasına kadar verılmesi gerekıyor aslında. Ben yıne eskı d vıtamınınden alayım en iyisi.. Biz ne yiyorsak ona da onu veriyorum canım. Çorbasını her gün ona özel yapıyorum. Biz pek çorba içmeyiz. Kahvaltıyapmadığı için farklı sitelerden tarifler almıştım. Bazılarını denedım. Bazen biraz yedi. Bazen hiç... Hala öyle. Ugrasıp duruyoruz.. Kahvaltı sevmior. Kahvaltı zamanında meyve veya corba versen yiyor ama kahvaltı yok.. Yürümesini bekliyorum :) Ellerini bırakıyo bazen cadı :) Gecen gun 40 a kadar saydım tutunmadan durdu.. Öyle ufak ufak duruyor. Aktivite masası aldık oynasın diye. Pek önemsemedi. Oynuyor ama fazla değil. Plastik toplarla oynamayı da sevıyor. Ama karsısına geciceksin oynayacaksın.. Hareketlerimi tekrarlıyor :) Uzattım ben yıne. Gelmıyorum yazmıyorum. Yazınca da destan oluyor maşaAllah..
Aslında doum gününde dayısı alacaktı ama ben sabredemedim :) Ayakta duruyo. Etrafında dolanıyor ya hoşuna gidiyor. Işıklı müzikli oldugundan dikkatini çekiyor. Zıplıyori oynutor.. TABİ bir süre sonra sıkılıyor. İlerleyen gnlerde daha çok oynar tabi anlamıyo şimdi kelimeleri, harfleri falan. . MaşaAllah bizimkisi oyuncakla oynamayı seviyor. Kendi kendine de oynuyor. Havuzu var. İçerisinde oyuncakları topları falan var. İçine giriyo. Orda oynuyo.Masa icin erken degil mi daha anlamazlar bence. Benim oglum aldigimiz oyuncaklarin yuzune bile bakmiyo tek sey dolaplari ve cekmeceleri bosaltmak evi gorsen fena dagitiyo arkasini toplamayla geciyo gunum hele mutfagi gorme tavalar cezveler yerlerde kaldiriyorum aninda geri basliyo indirmeye hic usanmiyoda :) sen gel de destan gibi yaz sorun degil.
Aslında doum gününde dayısı alacaktı ama ben sabredemedim :) Ayakta duruyo. Etrafında dolanıyor ya hoşuna gidiyor. Işıklı müzikli oldugundan dikkatini çekiyor. Zıplıyori oynutor.. TABİ bir süre sonra sıkılıyor. İlerleyen gnlerde daha çok oynar tabi anlamıyo şimdi kelimeleri, harfleri falan. . MaşaAllah bizimkisi oyuncakla oynamayı seviyor. Kendi kendine de oynuyor. Havuzu var. İçerisinde oyuncakları topları falan var. İçine giriyo. Orda oynuyo.
Bak sen yaramaza.. Mutfak araç-gereçleri dikkatlerini çekiyor tabi. Ben de yemek yaparken mutfakta yanımda oluyor. Hiç durmuyor.. Çekmeceleri açmıyor ama :) Ben de önüne birkaç bişey veriyorum.. Dolaplardan ayaga kalkıp yan yan yürüyor..
Gece emmeye çok sık kalkıyor. Bir ayı aşkın bir süre oldu. Ikı dk. emip dalıyor. Bunu anlamış değilim. Önceden sadece bir kez kalkardı emmeye. Uykum çok bölünüyor. Emmesi nasıl senin bebişin? Bizimkisi aşırı düşkün.. Emerken üstüme çıkıyor resmen. Şekilden şekile giriyor. Yeni dişimiz geliyor. Çok kaşındığı çin mi acaba bu şekilde emiyor diyorum..
O havuzdan bende alcam ya seneye de kullanirlar hem iyi fikir icine oyuncak atip evin icine kurmak mantikli. Bizimki de ayni canim emme konusunda gece iki dk emip uyuyo ve sık uyaniyo bazi geceler ama hergun degil. Emerken nerdeyse tepeme cikacak hiiiiiiic durmuyo her an hareket halinde ve biraz emiyo sonra takılıyo sonra tekrar geliyo oynaya oynaya bidaha emiyo boyle geciyo. Bizim 7.disimiz patladi artik daha sık dis patlatirlar sanirim. MasaAllah senin kiz akilliymis yaa sizin boy kilo ne kadar?
Öğretmen CNm hoşgeldin hayırlı olsun
Bebeklerini sağlıkla büyüt.cinsiyeti ne benişinin?fotpdaki kızın mı?çok güzel maşallah
Sare,Nazlı,margaritta,Esra,masal sare,Civan hewi ve tüm arkadaşlar
Nasılsınız?kızım dün tutunmadan bir
Ikı adım Attıbu arada çok kötü
Grip olduminşallah kızıma bulaşmaz
Tüm bebişleri öpüyorum:)
Al canım iyi oluyo..İçine de renkli plastik toplardan atarsın.. Bizim havuz oyuncaktan görünmüyor. İçini boşaltıcam bir kaç oyuncak bırakcam. Her gun bir iki oyuncak vericem. Diğer oyuncaklarını özlesin azcık:) Havuzun içini su dolduruyorum bazen.. Resmen çıldırıyor. Suyla nasıl oynuyor bir görsen.. :))
Demekki yalnız değilmişim. Aynılar.. Emiyo bırakıyo. Kafasına göre takılıyo gidiyo tekrar geliyo emiyo.. Bizim alt iki dişimiz var sadece. Şimdi alttan çıkıyor yine. Üstte henüz yok.. Boy 72 cm.Kilo 9.200-9.300 arası birşey.. Babamız uzun ama bana çkmiş, kısa boylu. Ama kendisi bana benzemıyo. Her gören babası diyor.
Bir de sabah saat 7 dedi mi ayakta. Kurulmuş saat gibi( Akşam da erken yatıyo.
Sizin boy kılo nasıl? Uyku düzeni nasıl? Gündüz uykusu ?
Sağol CNm sizede çok geçmiş olsunMerhaba cnm iyiz teşkkürler sen nasılsın dicem ama hastaymışsın çok geçmiş olsun. Bizimde babamız gripti oğlumuzada biraz bulaştı bi kaç gün huysuzdu burun akıntısı oldu ama çok şükür hafif atlattık bana bulaşmadı.
Benim oğlumda tutunarak yürüyor çekmecelere cam kenarlarına uazanıyor ama biz yürütmek istediğimizde ağlıyo.hiç sevmiyo yürütlmeyi ve yürüteçten nefret ediyo ilk 8 9 aylıkken bayılıyordu ama şimdi hiç hoşlanmıyor.
Bide size bişey sorayım benim oğlum halen gece sık uyanıyor gece emmek için sizinkiler nasıl.
Bak sen su cimcimeye nasil da keyfine duskun o havuzun icine insanin kendi giresi geliyo :) bende biraz buyuk alayim daha cok keyif alir. Bizim boy 79 cm kilo da 10.2 idi en son. Bizimde baba uzun boylu ben de kisa degilim ama daha cok babaya cekmis boyda. Uykusu geceleri 3-4 kez uyanir gunduz de bi iki saat uyur, gece 11 gibi uyuyo pek nadir erken uyudugu. Seninki erken kalkiyomus ama en azindan erken uyuyo yine iyi. Oglum babasina cok duskun bazen babasindan bana gelmiyo, babasi eve girer girmez agliyo cocukta ki ozleme bak :) siz de durumlar nasil?
Evet canım büyük alırsan daha rahat edersiniz.. MaşaAllah boyu uzunmuş.. Bizimkisi çok erken yatıyor. Ben yatana kadar 2-3 kez kalkıyo. Ben yattıktan sonra da 3-4 kez kalkıyo.. Sabah da 7 dedim mi beşiğin tepesinde zıp zıp zıplıyo :)) Gündüz de ilk uykusu bir buçuk saat, ikinci uykusu da bir veya bir buçuk saat srüyor. Erken kalkması kötü de erken yatması çok güzel..
Ev işlerimi gece rahat rahat yapıyorum.. Temizlik, çamaşır falan..
Altını açmak tam bir işkence. Açtıktan sonra kaçıyor. Bezini bağlattırmıyor..
Bizimkisi de babacı. İşe giderken arkasından ağlıyo.. Bababsı evdeyken bana gelmesi imkansız.. Beni ittiriyo :))
Çok özlüyorlar ondan.. İstanbul'dayken anneme bırakıp eşimle gezmeye gitmiştik. 3-4 saat ayrı kalmıştık.. Bizi görünce bana geldi babasına değil :)) Çok sevinmiştim..
Bir şey sorucam ben. Bizim vitaminimiz supravit şurup. Kızıma bir türlü içiremiyorum. Şrıngayla veriyorum yıne de geri çıkarıyor. Dün sağlık ocagına gidip yeniden eski kullandığımız d vitamininden monovit d (damla) aldım. Onu içiyor..
Siz ne kullanıyorsunuz. Damlaysa eğer kaç damla?
Canim bizimki de monovit damla aslinda 3 damla diyo ama hergun gunese cikaramiyorum yuzden 5-6 damla veriyorum. kilosu iyi aslinda ekstra vitamine gerek yok cunku anne sutu aliyo, size doktor neden kullanin dedi supraviti?
Bulaştı bileiyiyim canim sagol sana da gecmis olsun ins bulasmaz zeynep e. Nasil buyudu mu neler yapiyo?
Çok hareketlilerSaol cnm Bizimkide altını açtırmıyor. Ve üstünü sürekli açıyo gece uyanınca bile hemen emekleme pozisyonuna geçiyo gidecek nerdeyse
Sağlıkla kucağına al bebişini cnm.adını nemerhaba anneler benim de 1 ekimde kızım olacak inşaallah ve ben de ekim annesi olacağım. Size sormak istediğim bir şey var: Kızım terazi burcu olacak. Bebekleri terazi burcu olanlar özelliklerini yazabilir mi? Genel olarak nasıl oluyor terazi bebekleri? Emzirmede , beslenmede, ya da gece uykuları , güleryüzlü mü , somurtkan mı... vb şeyler. Tabii her bebeğin özelliği farklıdır ama ben burda yazılanlara dayanarak bir genelleme yapmak istiyorum...
merhaba anneler benim de 1 ekimde kızım olacak inşaallah ve ben de ekim annesi olacağım. Size sormak istediğim bir şey var: Kızım terazi burcu olacak. Bebekleri terazi burcu olanlar özelliklerini yazabilir mi? Genel olarak nasıl oluyor terazi bebekleri? Emzirmede , beslenmede, ya da gece uykuları , güleryüzlü mü , somurtkan mı... vb şeyler. Tabii her bebeğin özelliği farklıdır ama ben burda yazılanlara dayanarak bir genelleme yapmak istiyorum...
Supraviti 2 ayönce verdi dr.umuz. 10 aylıktan sonra damla btince buna başlarsın demişti. Büyüdükleri için daha iyiymiş.. Daha çok vitamın varmış. İst.da bir eczacıya sordum o da supraviti vermem gerektiğini söyledi.. Geçen dün d vitamnimdamla alırken de eczacı hanıma sordum. O da aynısını söyledi. İçmediğini söyledim kızımın. Damla da olur ama daha az faydası oldugunu söyledi.. Damla veriyorum artık.
Biz hep dışardayız :)) Bide bebek arabamızın tentesi havaalanında kayboldu.. 15 gun tentesizdik.. Yeniden sipariş verdik de rahatladık.. Kızım güneşi hiç sevmıyo. Burası da çok sıcak..
Tutunmadan adım atmaya başladı bizimkisi bu arada :)bİki adım patt yere :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?