Kızlar antibiyotik agri kesici ateş düşürücü
vermemr. Rağmen kızımın atesi 38.2 dusuremiyorum
atesini...dr dusmesse gel dedi çok korkuyorum uyuyamiyorum
kızım uyanınca hep atesi oluyor üstünü giydiremiyorum

o kadar ilaç içti ama atesi dusmuyor
canım belki bu yazı seni rahatlatır
Bebeklerde Ateş Yıllar önce, çocuk hekimleri ve anne babalar, ateşi, başlı başına bir hastalık olarak ele alırlar, ateşi düşürmek için ellerinden geleni yaparak, bu işlemin sorunu çözeceğini düşünürlerdi. Oysa bugün, çok iyi biliyoruz ki, “ateşi yükseltmek” vücudun enfeksiyonla savaşımı için gerekli bir yoldur.
Günümüzde, artık, normal ateşin ne olduğu konusundaki görüşlerimiz değişmiştir.
Artık ateş, 38 C nin üzeridir. Önceleri sınır, 37 C idi.
birde koltuk altından ölçüyosan makattan yada ağızdan ölçüm yap en doğru sonucu onlar veriyomuş cnm kulağında iltihap varsa ateşi bu yazıya göre normal mikropları öldürmeye çalışıyo vücudu ondan ateşi var heralde
3 aylıktan daha küçük bebeklerde 38.3 C yada üzeri ateşin varlığı
Parasetamol yada ibuprofen gurubu ilaçlar verilmesine rağmen 4-5 saat içinde düşmeyen 40 C üzeri ateşin varlığı
3 ay- 3 yaş arası çocuklarda 24 saatten uzun süren ateş varlığı
Ateşle birlikte solunum /nefes alma problemleri, döküntü, ense sertliği, kusma, dalgınlık, anlamsız konuşmalar görülmesi, halüsinasyon varlığı
Dehidratasyon bulgularının varlığı
Çocuğun “hasta” görünümlü olması
Bulgular konusunda anne-babada kuşkular olması, ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunmaması. Aramaktan ve soru sormaktan çekinmeyin, sıkıntı duymayın, sorunuz size bile aptalca gelse de, sorun. Bir kaç ateşlenme sonrasında, kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz