• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

ya arkadaşlar kafama takıldı benim bebeğin kakası yapışkan yapışkan böyle olması normalmi kimi yerde normal yazıyo bazılarıda amip diyo ama amip gibi değil heralde derdi hiç bitmiyor sağolsun ama gayet sağlıklı yani fazla beslenmeden olabileceği yazıyor başına böyle bişey gelen varmı

Kızlar antibiyotik agri kesici ateş düşürücü
vermemr. Rağmen kızımın atesi 38.2 dusuremiyorum
atesini...dr dusmesse gel dedi çok korkuyorum uyuyamiyorum
kızım uyanınca hep atesi oluyor üstünü giydiremiyorum
:5::43::43:o kadar ilaç içti ama atesi dusmuyor

papatya çayı-nane limon-zencefil limon çayları ateşi dşürüyomuş canım derecede sorun olabilirmi ya nasıl düşmüyor aklım almıyor hala

canım belki bu yazı seni rahatlatır

Bebeklerde Ateş Yıllar önce, çocuk hekimleri ve anne babalar, ateşi, başlı başına bir hastalık olarak ele alırlar, ateşi düşürmek için ellerinden geleni yaparak, bu işlemin sorunu çözeceğini düşünürlerdi. Oysa bugün, çok iyi biliyoruz ki, “ateşi yükseltmek” vücudun enfeksiyonla savaşımı için gerekli bir yoldur.
Günümüzde, artık, normal ateşin ne olduğu konusundaki görüşlerimiz değişmiştir.
Artık ateş, 38 C nin üzeridir. Önceleri sınır, 37 C idi.

birde koltuk altından ölçüyosan makattan yada ağızdan ölçüm yap en doğru sonucu onlar veriyomuş cnm kulağında iltihap varsa ateşi bu yazıya göre normal mikropları öldürmeye çalışıyo vücudu ondan ateşi var heralde

3 aylıktan daha küçük bebeklerde 38.3 C yada üzeri ateşin varlığı
Parasetamol yada ibuprofen gurubu ilaçlar verilmesine rağmen 4-5 saat içinde düşmeyen 40 C üzeri ateşin varlığı
3 ay- 3 yaş arası çocuklarda 24 saatten uzun süren ateş varlığı
Ateşle birlikte solunum /nefes alma problemleri, döküntü, ense sertliği, kusma, dalgınlık, anlamsız konuşmalar görülmesi, halüsinasyon varlığı
Dehidratasyon bulgularının varlığı
Çocuğun “hasta” görünümlü olması
Bulgular konusunda anne-babada kuşkular olması, ve ne yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olunmaması. Aramaktan ve soru sormaktan çekinmeyin, sıkıntı duymayın, sorunuz size bile aptalca gelse de, sorun. Bir kaç ateşlenme sonrasında, kendinizi çok daha rahat hissedeceksiniz

Son düzenleme:

Cnm nasıl oldu bebeğin düştümü ateşi gelişmelerden haberdar et cnm çok geçmiş olsun bir an önce düşer inşallah ateşi

papatya çayı-nane limon-zencefil limon çayları ateşi dşürüyomuş canım derecede sorun olabilirmi ya nasıl düşmüyor aklım almıyor hala
teşekkür ederim Cnm bilgiler ve güzel dusuncen için

Cnm nasıl oldu bebeğin düştümü ateşi gelişmelerden haberdar et cnm çok geçmiş olsun bir an önce düşer inşallah ateşi

Yok Cnm atesi aynı 37.9 dan assagi düşmedi hiç
yarın tekrar gidecez yemiyor kilo kaybetmis
17 nisanda 8300 grmdi dün 8150 grm çıktı:43:

teşekkür ederim Cnm bilgiler ve güzel dusuncen için

Yok Cnm atesi aynı 37.9 dan assagi düşmedi hiç
yarın tekrar gidecez yemiyor kilo kaybetmis
17 nisanda 8300 grmdi dün 8150 grm çıktı:43:

canım kulağından kaynaklanıyodur daha küçücükler koca insanın kulağı ağırınca bile kaç gün geçmiyor küçücük bebek nasıl dayansın soğukkanlı olmalısın yoksa işin zor daha çooook hastalancaklar

ya arkadaşlar kafama takıldı benim bebeğin kakası yapışkan yapışkan böyle olması normalmi kimi yerde normal yazıyo bazılarıda amip diyo ama amip gibi değil heralde derdi hiç bitmiyor sağolsun ama gayet sağlıklı yani fazla beslenmeden olabileceği yazıyor başına böyle bişey gelen varmı

Canım kızım ishal oldugunda sürekli kaka tahlili yapmıştık zum surmustude biraz ozmaan cok araştırdım ...amipde kaka sumuksu oluyo masalın bi ara öyleydi drum amipe baktı yoktu..çoğunlukla kaka yeşilde oluyomus birde karın agrisi yapabiliyormuş amip,sulardan geciyomus yani cok zor bir ihtimal bence ama sen. Yinde tahlil yaptır icin rahat etsin

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Canım kızım ishal oldugunda sürekli kaka tahlili yapmıştık zum surmustude biraz ozmaan cok araştırdım ...amipde kaka sumuksu oluyo masalın bi ara öyleydi drum amipe baktı yoktu..çoğunlukla kaka yeşilde oluyomus birde karın agrisi yapabiliyormuş amip,sulardan geciyomus yani cok zor bir ihtimal bence ama sen. Yinde tahlil yaptır icin rahat etsin

yok öyle değil şuan mamadan dolayı kakası yeşil ama ishal değil kesinlikle tam tersine katı yapıyo ama önceki mamada sarıykende kıvamı normaldi ama bi yapışkanlık oluyodu bide günde 2-3 kere yapar önceki mamadada 4-5 kere yapıyodu acaba bi sorunmu var diyorum ama görünürde gayet sağlıklı

Haklısın Cnm...ne yapacam bilmiyorum

Yrn Dr a gidince zaten canım biraz daha gözünün önünde tut cok yükselmesin ateşi..arada ılık bezle sil...umarım yrn iyi gelişmeler olurda rahatlarsin..kuzular hasta olunca kendimizi şaşırıyoruz ne yazikki elimizde degil tekrar gecmis olsun

yok öyle değil şuan mamadan dolayı kakası yeşil ama ishal değil kesinlikle tam tersine katı yapıyo ama önceki mamada sarıykende kıvamı normaldi ama bi yapışkanlık oluyodu bide günde 2-3 kere yapar önceki mamadada 4-5 kere yapıyodu acaba bi sorunmu var diyorum ama görünürde gayet sağlıklı

Sen yaptır tahlil ya icin rahat etsin ...benimkide kan Yada Demir ilacından 2 gündür yeşil yapiyo..gunde bir kere yapıyor artık düzene bindi...:)

Kızlar az obce kızımın bingildagi sismisti çok
korktum 10 dk sonra normale döndü
şu an atesimiz normale döndü...kızım deliksiz uyuyor
ama bingildak kafama takıldı birde kizimi ne
xaman kalfirsam ağrıyor kasları ağrıyor galiba

Canm nettn okudum simdi aglama ikinma kusma sirasnda bingildak hafif sisebilirmis ama gozle gorulur tumseklik varsa doktor mutlaka gormeliyms.bu aralr rahtsz ondandir kas
agrisi.gececk ins canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kızlar az obce kızımın bingildagi sismisti çok
korktum 10 dk sonra normale döndü
şu an atesimiz normale döndü...kızım deliksiz uyuyor
ama bingildak kafama takıldı birde kizimi ne
xaman kalfirsam ağrıyor kasları ağrıyor galiba

Cnm Dr a gittinmi ne dedi??

Yaaaa gece uyurken herkes bi bebisinin vucut sıcaklığını ölçsün ya lütfen;)hi bide kan ve Demir ilacını kullananlar varmi kaka ne renk..kızımın kullanmaya başladığından beri kına yeşili de polivit ve vegaferon kullanıyoruz ...

Slm kızlar Dr gittik toz halinde olan antibiyotikler
Varya onu sadece bir hafta kullanabilirmiş.ve ben iki
Ay önce almıştım antibiyotiği Dr sordum kullanabilirsin
Dedi ama kullanılamazmış:19:o yüzden ateşimiz düşmüyormuş
Iyiki zehirlenmemiş kızım..

Slm kızlar Dr gittik toz halinde olan antibiyotikler
Varya onu sadece bir hafta kullanabilirmiş.ve ben iki
Ay önce almıştım antibiyotiği Dr sordum kullanabilirsin
Dedi ama kullanılamazmış:19:o yüzden ateşimiz düşmüyormuş
Iyiki zehirlenmemiş kızım..

Sulandirmismiydin ?sulandirdiktan sonra evet en fazla bir hafta bizde kullanmıştık..kullan diyen Dr nasıl bir dr mus ?bide sen niye kulağı icinmi antibiyotik kullandinki?

Sulandirmismiydin ?sulandirdiktan sonra evet en fazla bir hafta bizde kullanmıştık..kullan diyen Dr nasıl bir dr mus ?bide sen niye kulağı icinmi antibiyotik kullandinki?

Evet Cnm sulandırılmış kulağı ve boğazında intihap varmış
mecburen kullaniyoruz Cnm birde dış eklenince ağır iylesiyor
az daha kızım zwhirleniyordu:43:ne bileyim sulandırılmış kullanilmaz

kendimi suçlu hissediyorum :5dalagina bakilmadi iki hafta sonra iylestikten sinra
bakılacak

Back
X