• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

Kızlar amoklovin es 600 antibiyotik küllaniyor bebeğim
ve boynunda yüzünde basindi kirmiziliklar oldu neden bilen varmı

2. AMOKLAVÎN ES’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler AMOKLAVİN ES’i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Çocuğunuz amoksisilin veya beta laktam antibiyotiklerine (penisilin ve sefalosporinler gibi) veya AMOKLAVİN ES’in içeriğindeki diğer maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik) ise. Herhangi bir antibiyotik alırken çocuğunuzda alerjik bir reaksiyon (döküntü gibi) oluşmuşsa, AMOKLAVİN ES’i vermeden önce doktorunuza danışmaksınız.

• Çocuğunuzda AMOKLAVİN ES’i alırken karaciğer hastalığı oluşmuşsa veya sarılık (sarımsı cilt ve/veya gözler) varsa.

AMOKLAVİN ES’i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer:

• Çocuğunuz kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar kullanıyorsa

• Çocuğunuzun karaciğer yetmezliği varsa

• Çocuğunuzun böbrek yetmezliği varsa

Ayrıca:

• Çocuğunuzun enfeksiyöz mononükieoz adı verilen bir hastalığı varsa veya böyle bir hastalığının olduğundan şüpheleniliyorsa doktorunuzu bilgilendiriniz. (AMOKLAVİN kullanımını takiben görülen kızamık benzeri döküntü enfeksiyöz mononükieoz ile ilişkili olabilir). O takdirde doktorunuz çocuğunuza başka bir tedavi uygulayacaktır.

• AMOKLAVİN’i doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Uzun süreli kullanımı zamanla duyarlı olmayan organizmaların aşırı çoğalmasına neden olabilir.

• Çocuğunuzun idrar miktarında azalma varsa, idrar miktarının düzenlenmesi için uygun miktarda sıvı almasını sağlayınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa çocuğunuz için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız

2. AMOKLAVÎN ES’i kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler AMOKLAVİN ES’i aşağıdaki durumlarda KULLANMAYINIZ

Eğer,

• Çocuğunuz amoksisilin veya beta laktam antibiyotiklerine (penisilin ve sefalosporinler gibi) veya AMOKLAVİN ES’in içeriğindeki diğer maddelere karşı aşırı duyarlı (alerjik) ise. Herhangi bir antibiyotik alırken çocuğunuzda alerjik bir reaksiyon (döküntü gibi) oluşmuşsa, AMOKLAVİN ES’i vermeden önce doktorunuza danışmaksınız.

• Çocuğunuzda AMOKLAVİN ES’i alırken karaciğer hastalığı oluşmuşsa veya sarılık (sarımsı cilt ve/veya gözler) varsa.

AMOKLAVİN ES’i aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ Eğer:

• Çocuğunuz kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçlar kullanıyorsa

• Çocuğunuzun karaciğer yetmezliği varsa

• Çocuğunuzun böbrek yetmezliği varsa

Ayrıca:

• Çocuğunuzun enfeksiyöz mononükieoz adı verilen bir hastalığı varsa veya böyle bir hastalığının olduğundan şüpheleniliyorsa doktorunuzu bilgilendiriniz. (AMOKLAVİN kullanımını takiben görülen kızamık benzeri döküntü enfeksiyöz mononükieoz ile ilişkili olabilir). O takdirde doktorunuz çocuğunuza başka bir tedavi uygulayacaktır.

• AMOKLAVİN’i doktorunuzun tavsiye ettiği süre boyunca kullanınız. Uzun süreli kullanımı zamanla duyarlı olmayan organizmaların aşırı çoğalmasına neden olabilir.

• Çocuğunuzun idrar miktarında azalma varsa, idrar miktarının düzenlenmesi için uygun miktarda sıvı almasını sağlayınız.

Bu uyarılar, geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa çocuğunuz için geçerliyse lütfen doktorunuza danışınız
Cnm bu antibiyotigi daha öncede kullandık böyle birşey olmadı:26:
birde diyecure diye ishal ilacı kullaniyorux

ishal için daha farklı ilaçlar var hani şu su tuz şeker karışımı onu kullanmak için çokmu büyük acaba o ilacı kullandığındanda olabilir birde rahatsızlık farklı bi rahatsızlık sonuçta hangi hastalıkta ne yan etki göstereceği belli olmaz heralde yine dra götür sen umarım en kısa zamanda geçer :(

ishal için daha farklı ilaçlar var hani şu su tuz şeker karışımı onu kullanmak için çokmu büyük acaba o ilacı kullandığındanda olabilir birde rahatsızlık farklı bi rahatsızlık sonuçta hangi hastalıkta ne yan etki göstereceği belli olmaz heralde yine dra götür sen umarım en kısa zamanda geçer :(

İnşallah Cnm bilmiyorum ki bugün ishal ilacını. Vermeyecegim
zaten antibiyotigi yarım çay kassigi veriyorum...yarın aynı olursa gidecem
mecburen

canım bebeğinin gaita tahlilinde herhangi bir mikrop bulundumu yoksa antibiyotik ishal yapar diyemi verdi dr bu ilaç enfeksiyon sebebi ishal içinde kullanılıyomuş ayrıca antbiyotik kullanıldığı zaman olan ishal olanlar içinde kullanılıyomuş ama sonuçta ilaç ilaçtır sen dra götür şu su şeker tuz karışımı olanlardanda kullanabilirmiyim diye sor antibiyotik ishal yapmıyosada hiç kullanma derim ben yinede sen bilirsin cnm ama kırmızılıklar ilaçtandır yani

İnşallah Cnm bilmiyorum ki bugün ishal ilacını. Vermeyecegim
zaten antibiyotigi yarım çay kassigi veriyorum...yarın aynı olursa gidecem
mecburen

Aşağıdakilerden biri olursa, DİYACURE'u kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Alerjik reaksiyonlar (Cilt kızarıklıkları, soluk alma güçlüğü, kalp atışında hızlanma ve kan basıncında düşme gibi)

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin DİYACURE'e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir. Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark edersiniz hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

• Küçük kırmızı deri lezyonları (tüm vücuda yerleşmiş, dağılmış)

• Sistemik mantar enfeksiyonu (fungemi) ("DİYACURE'u aşağıdaki durumlarda DİKKATLİ KULLANINIZ" bölümüne bakınız.)

Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi müdahale gerekebilir. Bu ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz doktorunuza söyleyiniz:

• Bağırsak gazı

• Kaşıntı

Bunlar DİYACURE'un hafif yan etkileridir. Bu hafif yan etkiler seyrek görülür.

canım bebeğinin gaita tahlilinde herhangi bir mikrop bulundumu yoksa antibiyotik ishal yapar diyemi verdi dr bu ilaç enfeksiyon sebebi ishal içinde kullanılıyomuş ayrıca antbiyotik kullanıldığı zaman olan ishal olanlar içinde kullanılıyomuş ama sonuçta ilaç ilaçtır sen dra götür şu su şeker tuz karışımı olanlardanda kullanabilirmiyim diye sor antibiyotik ishal yapmıyosada hiç kullanma derim ben yinede sen bilirsin cnm ama kırmızılıklar ilaçtandır yani
Tahlil yapilmadi Cnm orta kulak iltihabı yüzünden antibiyotigi
kullaniyoruz zaten ishali 5 gündür vqr her bezinden kska var

Kızla iki gündür ek gidaya başladık yumurtayı
sevmiyor kızım.dün ıspanak yaptım çok sevdi
ben sabak akşam gece emziriyorum sadece
ikindi saat 3 te kizima sebze pisiriyorum ve bir
kahve fincanı kadar yiyor acaba az mı yiyor
şimdilik bu kadar yiyor ilerleyen vakitlerde
arttiracam yani emzirmemde bir azalna
olmadı.demir ilacını yemeğe karıştırıp veriyorum
yoğurt ve peynirde veriyorum birde meyve

Iyi bir geçis yapmisin bence benim kızım cok sık emiyo hala sayısı yok tam olarak geçmedik henüz yese bile üstüne muhakkak emmek istiyo:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba canım. Öncelikle tekrar tekrar geçmiş olsun. Bebişin için üzüldümm..
Rabbim şifasını versin inşaAllah..
Ben de sbhları yumurta sarıısı,peynir ve ev yapımı reçel veriyorum..
Öğle-ikindi arasında meyve püresi veriyorum..
Kendim yogurt mayalayamadım hala..
Bugün ilk defa karışık sebze çorbası yaptım. En başta sevmedi ama daha sonra yedi.
Yarım çorba kasesinden fazla yedi..
Gece yatmadan önce de gece maması veriyorum..
Anne sütüne devam.. Ençok anne sütünü sevior zaten (:
Demir ilacını ben de bazen mamasına katıp veriyorum..

Bugün ilk defa karışık sebze çorbası yaptım. En başta sevmedi ama daha sonra yedi.

benimkide az yiyo :( ama ne yapıp edip kaseyi bitirtiyorum tadı hoşuna gitmiyomu acaba çabuk sıkılıyolar heralde yoksa açken o kdr yemesi imkansız

Kızlaarrr mama sandalyesi kullanan var mı? Tavsiyeleriniz neler?
maşallah Cnm senin bebis güzel yiyor
tam bende mama sandalyesini soracaktım :1:

sonunda oğluşumda aşısını oldu şükür çok ağladı ama şuan keyfi yerinde :32: kilomuz 8.410 boyumuz 70 cm olmuş dr sınırda gidiyo dedi nezle dışında bi sıkıntımız yok şükür dişlerine baktı daha bişey yok dedi geç çıkar daha çok erken dedi :9: demek benim diş sandıklarım diş değilmiş :19:

sonunda oğluşumda aşısını oldu şükür çok ağladı ama şuan keyfi yerinde :32: kilomuz 8.410 boyumuz 70 cm olmuş dr sınırda gidiyo dedi nezle dışında bi sıkıntımız yok şükür dişlerine baktı daha bişey yok dedi geç çıkar daha çok erken dedi :9: demek benim diş sandıklarım diş değilmiş :19:

Maşallah oglusuna Cnm:nazar:kilo boy çok iyi
kızım 1 haftadır zayifladi :43:geç çıkarsın Cnm
daha iyi valla hiç çekilmiyor..geçmiş olsun bebisine

Sare Cnm güzel dileklerinde için
teşekkür ederim:16:bi iylesse kuzum
sürekli uyuyor :50:

Kızlar kizima sabah kahvaltusini nasıl
sevdiririm siz karistiripta mı veriyorsunux
ikinci disimiz de iki gün sonra patlar ondanmi
yemek istemiyor zaten iger dişi yabancı geliyor
agzinda birşey varmış gibi çiğneyip duruyor acaba ne zaman
alışır dün ishal ilacını vermedim kirmiziliklar azaldı
sizce ilacı vermeyeyim mı

Maşallah oglusuna Cnm:nazar:kilo boy çok iyi
kızım 1 haftadır zayifladi :43:geç çıkarsın Cnm
daha iyi valla hiç çekilmiyor..geçmiş olsun bebisine

Sare Cnm güzel dileklerinde için
teşekkür ederim:16:bi iylesse kuzum
sürekli uyuyor :50:

Kızlar kizima sabah kahvaltusini nasıl
sevdiririm siz karistiripta mı veriyorsunux
ikinci disimiz de iki gün sonra patlar ondanmi
yemek istemiyor zaten iger dişi yabancı geliyor
agzinda birşey varmış gibi çiğneyip duruyor acaba ne zaman
alışır dün ishal ilacını vermedim kirmiziliklar azaldı
sizce ilacı vermeyeyim mı

verme bence canım yan etkisi olmuş zaten dra götür yada sağlık ocağına git sor ben kibrit kutusu kadar peynir 1 tatlı kaşığı reçel yarım yumurta sarısı sulandırıp biraz devam mamasından koyuyorum iyice karıştırmıyorum püre gibi pütürlü oluyo azcık gevelesin diye ama pek sevmiyor başta yiyo sonrası yok yedirene kdr ben sinir oluyorum etraf mama oluyo öle idare ediyos bide benim yaramazım ağzında gargara yapıyo sulu bişey olunca sonra tükürüyor Allahım sabır ver diye yalvarıyorum :18:

verme bence canım yan etkisi olmuş zaten dra götür yada sağlık ocağına git sor ben kibrit kutusu kadar peynir 1 tatlı kaşığı reçel yarım yumurta sarısı sulandırıp biraz devam mamasından koyuyorum iyice karıştırmıyorum püre gibi pütürlü oluyo azcık gevelesin diye ama pek sevmiyor başta yiyo sonrası yok yedirene kdr ben sinir oluyorum etraf mama oluyo öle idare ediyos bide benim yaramazım ağzında gargara yapıyo sulu bişey olunca sonra tükürüyor Allahım sabır ver diye yalvarıyorum :18:

Bizim sağlık pcagi rabdevulu olmuş:53::19:ne
sacma..drum gelsin gidecem Cnm tanımadığım
dr gitmek istemiyorum guvenemiyorum.senin
bebistemi tukuruyor:9:benim kızda aynı :1:Cnm
devam mamasi ne ki:26:
birde hamgi meyveleri yediriyorsun Cnm

Bizim sağlık pcagi rabdevulu olmuş:53::19:ne
sacma..drum gelsin gidecem Cnm tanımadığım
dr gitmek istemiyorum guvenemiyorum.senin
bebistemi tukuruyor:9:benim kızda aynı :1:Cnm
devam mamasi ne ki:26:
birde hamgi meyveleri yediriyorsun Cnm

cnm benimki mamayla besleniyoda mamasından koyuyorum demek istedim ama şu yulaflı meyveli kaşık mamalarından karıştıranlarda var ben şu zamana kadar elma yedirdim :) bide erik muzda kabız yapar diye korktum ama mevsim meyvelerinden verebilirsin kışın portakaldan veriyodum birazcık ama genelde elma yaz bi gelse hepsinden yedircem :50:

cnm benimki mamayla besleniyoda mamasından koyuyorum demek istedim ama şu yulaflı meyveli kaşık mamalarından karıştıranlarda var ben şu zamana kadar elma yedirdim :) bide erik muzda kabız yapar diye korktum ama mevsim meyvelerinden verebilirsin kışın portakaldan veriyodum birazcık ama genelde elma yaz bi gelse hepsinden yedircem :50:

Anladım Cnm teşekkürler:17:artık
başlamak lazım birde erken kalkabilsem:1:
muzu ben denedim Cnm bizim kıza kabızlık
yapmadı tabi her bebik farklı:40:

Back
X