• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2013 ekim anneleri neredesiniz

canım bende veriyorum aç zaten hemen arkasından mamayı veriyorum ama sonra mamayla beraber çıkarıyo hadi çıkarmadı diyelim bi daha mama içtiğinde çıkarıyo midesinde kalıyo bi kısmı sinir oluyorum kullan kullan diyip duruyolar bari düzgün bişey verselerdi iyiydi ferrumda kıpkırmızı mı?
Evet Cnm kırmızı önceden bizdede oyle
oluyordu:26:biraz ara verdik yeniden başladım
çıkarmaz oldu..Cnm ispanakta bol demir var
ıspanak pekmez yumurta sarısı bunlarda demir var veremiyorsan
bunları yedir kaç damla veriyorsun Cnm

Evet Cnm kırmızı önceden bizdede oyle
oluyordu:26:biraz ara verdik yeniden başladım
çıkarmaz oldu..Cnm ispanakta bol demir var
ıspanak pekmez yumurta sarısı bunlarda demir var veremiyorsan
bunları yedir kaç damla veriyorsun Cnm

9 damla veriyorum öyle dediler arada azar azar veriyim diyom yine aynı şey en iyisi 1er damla 1er damla heralde onları veriyom zaten ıspanağı sevmiyoda fazla tavuk tavuk ciğeri falan vercem azar azar çorbasına koycam onlardada bol demir varmış ve en rahat etten demir emilimi sağlanıyomuş bi an önce alışsın kuzum

9 damla veriyorum öyle dediler arada azar azar veriyim diyom yine aynı şey en iyisi 1er damla 1er damla heralde onları veriyom zaten ıspanağı sevmiyoda fazla tavuk tavuk ciğeri falan vercem azar azar çorbasına koycam onlardada bol demir varmış ve en rahat etten demir emilimi sağlanıyomuş bi an önce alışsın kuzum

Cnm ilacı verdigin zaman süt ve süt ürünleri tuketilmemeli
oyuzden 9 damlayi birer birwr vermek zor olmaz mı

Cnm ilacı verdigin zaman süt ve süt ürünleri tuketilmemeli
oyuzden 9 damlayi birer birwr vermek zor olmaz mı

biliyorum canım bakalım şimdi elma püresine koycam sırf boya olcak yine öyle yedirirken zaten sorun oluyo şöyle verdiğimde kusmamasını istiyorum ferrum alıyım bakalım belki öyle olmaz bebeğin midesi kabul etmiyoki en iyisi elma püresine koymak heralde

merhaba,

kan damlasını elma suyu ya da portakal suyu ile veriyorum.Üstelik bizimki günde 30 damla.İlk başlarda çok zordu şimdi alıştı.

demir düzeyi çok düşük,hematolog takibinde.

portakal suyunu arkasından veriyorum.

bebeğim gevşek yai hipotonik bebek nörolog takibi de var,günleimiz çok zor geçiyor.

Inşallah bebeğin bir an önce düzelir CNm
Senin için daha zordur peki durumu iyiye
Gidiyor mu cnm

Belki bir haftadır mama sandalysi arastırıyorum. Ikeanın antilop modeli çok tavsiye ediliyor kullanış açısından.
Temizlik ve hafifliği vs...
Ben tekerleksiz istiyorum.. Hala karar veremedim. Fazla para vermek istemiyorum.. Bakalım kararsızım..
Çok küçükken 3.5 aylıkken falan o mama sandalyesine oturtmustum aglamıştı.. Dün ve bugun kahvaltısını verirken puseti sandalyenin üzerine koydum.
Nasıl mutlu oldu bizimle yiyor diye :) Hoşuna gitti :) Hemen almak istiyorum.. :))

eşim çok araştırır. Bizde kararsız kalmıştık mama sandalyesinde. sonunda aldık :1: Holmer Kids High Tech Maxi Comfort Mama Sandalyesi aldık fiyatı biraz tuzlu ama emin olun o kadar kullanışlı ki hiç pişman değilim. sadece şimdi değil büyüdüğündede kullanabileceğim bişey. şiddetle tavsiye ediyorum.

Kızlar yardım edin
Benim oğlum 7. ayın içinde biz 5 ayımızı doldurduktan sonra dr. yeterli kilo almamış dedi ek gıdaya başladık. günde 1 defa sebze çorbası, 1 defa yoğurt 1 defa meyve ve akşamda pirinç unu ve devam sütüyle mama yapıyodum. ama artık yoğurdu azına koymuyor. direk kusacakmış gibi yapıyo :43: dr 10 gün ara verin tadını unutsun sonra tekrar ver dedi. şuan yoğurt vermıyorum. kahvaltıda ilk defa 1 çay kaşığı yumurta verdık 3 gun vücudu kabarcık oldu dr. sıcaktanda olabılır alerjıde de olabılır dedı :43: meyvelerden elma ve armut verıyodum şuan ikisinide istemiyo kusacak gıbı yapıyo :43: sözde ek gıdaya başlamıştık. şuan sadece benım sütüm, devam sütü ve günde 1 defa sebze çorbası ve akşam pirinç unlu mama yıyo. ne yedırcem ben bu çocuğa :43:

kızlar sızın cocuklarınızın menüsü neler? sabah, öğlen, akşam ne kadar ne verıyosunuz lütfen menülerinizi benımle paylaşın:18:

Kızlar yardım edin
Benim oğlum 7. ayın içinde biz 5 ayımızı doldurduktan sonra dr. yeterli kilo almamış dedi ek gıdaya başladık. günde 1 defa sebze çorbası, 1 defa yoğurt 1 defa meyve ve akşamda pirinç unu ve devam sütüyle mama yapıyodum. ama artık yoğurdu azına koymuyor. direk kusacakmış gibi yapıyo :43: dr 10 gün ara verin tadını unutsun sonra tekrar ver dedi. şuan yoğurt vermıyorum. kahvaltıda ilk defa 1 çay kaşığı yumurta verdık 3 gun vücudu kabarcık oldu dr. sıcaktanda olabılır alerjıde de olabılır dedı :43: meyvelerden elma ve armut verıyodum şuan ikisinide istemiyo kusacak gıbı yapıyo :43: sözde ek gıdaya başlamıştık. şuan sadece benım sütüm, devam sütü ve günde 1 defa sebze çorbası ve akşam pirinç unlu mama yıyo. ne yedırcem ben bu çocuğa :43:

kızlar sızın cocuklarınızın menüsü neler? sabah, öğlen, akşam ne kadar ne verıyosunuz lütfen menülerinizi benımle paylaşın:18:

Cnm bizim menumuz şöyle sabah 11 de kahvaltı yumurta sarısı oda çok
az çünkü sevmiyor 2 çay kassigi pekmez yoğurt peynir ve ekmek içi
sonra hep anne sütü saat 3-4 de sebze yemeği ardından anne sütü
saksam da meyve muz elma şeftali kivi gibi meyveler ve tekrae
yemek veriyorim.. Cnm ıspanaklı yoğurt ver bence çok sever
benim kizimda ek gidayi sevmiyordu ispanakla başladık çok sevdi
ben şöyle yapıyorum ispanagi soğanı minik minik dograyip iyice hasliyorum
içine biraz pirinç. Koyuyorum blendirdan çekip biraz soguyunca yoğurt koyuyprum
ha birde indirmek üzereyken biraz tuz ve zeytin yağı koyup indiriyorum

Kızlar yardım edin

canım yumurtaya baya ara vermen lazım onun yerine tereyağı meyve püresi vb şeyler yedirebilirsin kahvaltıda yumurta yemiyorsa ete ağırlık vermen lazım cnm tavuk veya et suyundan çorbalarla başlayabilirsin yinede dra sor yoğurda gelince içine meyve koyabilr pekmezle reçelle tatlandırıp verebilirsin daha sonra tekrar sade vermeyi deneyebilirsin veya iyice acıktırıp verebilirsin bazen bebekler iştahsız olabiliyor heleki benimki 4. ayda rekor kırdı yediğini çeyreğe indirdi diyebilirim şimdi iştahı normal seyrediyor ama alışkanlık oldu sık sık ve az besleniyor muhallebi ver geceleri iştahını açabilir hazır bebek mamalarında içinde bulunan birsürü şey bebeğin ihtiyacını karşılıyor olabilir veriyorsan onları kesebilirsin yeme düzenini değiştirebilirsin kahvaltıdan sonra meyve sonra yoğurt ve sebze çorbası şeklinde gibi meyveye gelince püre değilde suyunu ver bi süre

Inşallah bebeğin bir an önce düzelir CNm
Senin için daha zordur peki durumu iyiye
Gidiyor mu cnm

Fizik tedavinin çok faydasını gördüm,algıları iyi gibi,düzeleceğini düşünerek ilgimi veriyorum.İlk başta çok üzüldüm,ama üzülmek işe yaramıyor bu arada yapılacak bir iki test var onlarda hayırlısı ile bir şey çıkmazsa nörolog da aynı şekilde düşünüyor.

teşekkür ederim.

Fizik tedavinin çok faydasını gördüm,algıları iyi gibi,düzeleceğini düşünerek ilgimi veriyorum.İlk başta çok üzüldüm,ama üzülmek işe yaramıyor bu arada yapılacak bir iki test var onlarda hayırlısı ile bir şey çıkmazsa nörolog da aynı şekilde düşünüyor.

teşekkür ederim.

Inşallah hepsi temiz çıkar CNm
Bebişin iyi olacak Rabbim şifa
Versin kuzun

Ek gıda maceraları devam ediyor..bende kahvaltıya yeni başladım light labne kullanıyorum peynir olarak peki ya siz??corbalara et koymaya başlamadım daha başlarsam kavurup koymayı düşünüyorum siz basladinizmi ?bide dis çıkarma dönemlerinde sık tuvalet yapma,burun tıkanıklıgi,basını sallama gibi belirtiler oldumu kizmda bunlar var gibide..netten bi Dr bu belirtileri yazmistida sizdede oldumu merak ettim...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ek gıda maceraları devam ediyor..bende kahvaltıya yeni başladım light labne kullanıyorum peynir olarak peki ya siz??corbalara et koymaya başlamadım daha başlarsam kavurup koymayı düşünüyorum siz basladinizmi ?bide dis çıkarma dönemlerinde sık tuvalet yapma,burun tıkanıklıgi,basını sallama gibi belirtiler oldumu kizmda bunlar var gibide..netten bi Dr bu belirtileri yazmistida sizdede oldumu merak ettim...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

valla cnm bizimki 1 ayı gecik günde en az 2 kere yapar 4-5 kere yapıyo yani süreklide öksürüyor salyalarından oda diş belirtisiymiş başını sallama da şöyle oluyo bişeye mutlu oluyo yattığı yerden kafa karın ayrı oynuyo kafa sağa sola dönüp duruyo ama diş miş yok :) yada çok yavaş çıkıyo bilmiyom dr geç çıkar bişey yok dedi birde bu ara dudağını emiyo önceden 1 kere yapmıştı dudağını morartmıştı şimdide yapıyo hem alt dudağını hem üst dudağını diliyle bastırıyo burnuda tıkalı nezleydi tabi hala geçmedi çokta uzun sürdü nezlesi akıntı yoktu sadece burnu tıkalı hala hırıltı var burnunda bi türlü açamıyorum :( ama ben dişten umudumu kestim artık çıktığı zaman görürüm artık peynir olarakta şu plastik şeffaf kaplarda açık peynir oluyoya ondan alıyorum ben herzaman kapalı peynirlere güvenemiyorum yoksa çökelek veriyorum cnm

Cnm bizim menumuz şöyle sabah 11 de kahvaltı yumurta sarısı oda çok
az çünkü sevmiyor 2 çay kassigi pekmez yoğurt peynir ve ekmek içi
sonra hep anne sütü saat 3-4 de sebze yemeği ardından anne sütü
saksam da meyve muz elma şeftali kivi gibi meyveler ve tekrae
yemek veriyorim.. Cnm ıspanaklı yoğurt ver bence çok sever
benim kizimda ek gidayi sevmiyordu ispanakla başladık çok sevdi
ben şöyle yapıyorum ispanagi soğanı minik minik dograyip iyice hasliyorum
içine biraz pirinç. Koyuyorum blendirdan çekip biraz soguyunca yoğurt koyuyprum
ha birde indirmek üzereyken biraz tuz ve zeytin yağı koyup indiriyorum

Canım çok teşekkür ederim bilgiler için :) drumuz tuzu, salçayı, balı 1,5 yaşına kadar vermemizi söylemişti. ama ıspanağı sebze çorbasında denedık daha önce, şimdiden sizin gibi ıspanakla yogurt deneyım. inşallah işe yarar

canım yumurtaya baya ara vermen lazım onun yerine tereyağı meyve püresi vb şeyler yedirebilirsin kahvaltıda yumurta yemiyorsa ete ağırlık vermen lazım cnm tavuk veya et suyundan çorbalarla başlayabilirsin yinede dra sor yoğurda gelince içine meyve koyabilr pekmezle reçelle tatlandırıp verebilirsin daha sonra tekrar sade vermeyi deneyebilirsin veya iyice acıktırıp verebilirsin bazen bebekler iştahsız olabiliyor heleki benimki 4. ayda rekor kırdı yediğini çeyreğe indirdi diyebilirim şimdi iştahı normal seyrediyor ama alışkanlık oldu sık sık ve az besleniyor muhallebi ver geceleri iştahını açabilir hazır bebek mamalarında içinde bulunan birsürü şey bebeğin ihtiyacını karşılıyor olabilir veriyorsan onları kesebilirsin yeme düzenini değiştirebilirsin kahvaltıdan sonra meyve sonra yoğurt ve sebze çorbası şeklinde gibi meyveye gelince püre değilde suyunu ver bi süre

canım yoğurdu sade olarak hıc yemedı zaten sanki limon yıyomuş gıbı oluyo yüzü :) Yanı hergunde taze yapıyorum yoğurdun tadınada bakıyorum ekşide değil, yoğurdu cok denedım meyvelı, pekmezli ama yok yemıyodu. 10 gundur vermıyodum tekrar denıcem 2 gune kadar umarım yer. Sanki verdiğim ek gıdalardan bıkıyo gıbı gelıyo 3-4 gun büyük bır iştahla yedıklerını bır bakıyorum azına bıle sokmuyo :( Sanki büyük adam gıbı sürekli farklı tatlar ıstıyo gıbı gelıyo :30: Sebze çorbasını sevıyo şükür içine 3 kere çekilmiş kıyma koyuyorum sürekli evde ne sebze varsa onu eklıyorum. kahvaltı yı ayrı ayrımı verıyosun yoksa bütün kahvaltılıkları karıştırıp mama gıbımı verıyosun? oğlumun şükür yutma problemı yok meyvelerı rendelıyorum bırazda kaşıkla ezıp verıyodum yıyodu ama artık elma ve armut yemıyo muzu zorla yıyo, muşmulayı sevıyo ama :34::nazar:

canım yoğurdu sade olarak hıc yemedı zaten sanki limon yıyomuş gıbı oluyo yüzü :) Yanı hergunde taze yapıyorum yoğurdun tadınada bakıyorum ekşide değil, yoğurdu cok denedım meyvelı, pekmezli ama yok yemıyodu. 10 gundur vermıyodum tekrar denıcem 2 gune kadar umarım yer. Sanki verdiğim ek gıdalardan bıkıyo gıbı gelıyo 3-4 gun büyük bır iştahla yedıklerını bır bakıyorum azına bıle sokmuyo :( Sanki büyük adam gıbı sürekli farklı tatlar ıstıyo gıbı gelıyo :30: Sebze çorbasını sevıyo şükür içine 3 kere çekilmiş kıyma koyuyorum sürekli evde ne sebze varsa onu eklıyorum. kahvaltı yı ayrı ayrımı verıyosun yoksa bütün kahvaltılıkları karıştırıp mama gıbımı verıyosun? oğlumun şükür yutma problemı yok meyvelerı rendelıyorum bırazda kaşıkla ezıp verıyodum yıyodu ama artık elma ve armut yemıyo muzu zorla yıyo, muşmulayı sevıyo ama :34::nazar:

canım acaba bizimkide yoğurdu ilk ağzına verince ekşiymiş gibi yüzü gözü buruşuyodu bi 6-7 kaşıktan sonra ağzını açmaya başlıyodu acaba seninkide öyle olabilirmi birden verince ekşi geliyor olabilir benimkide öyle çünkü her seferinde aynı şeyi yapardı ben sade veriyodum ağzının o tada alışmasını bekle sevmesi lazım ya her bebek sever aslında kahvaltıyı ayrı verdim şöyle yumurtayla peyniri karıştırdım sadece öyle lapa yapmadım ama hafif yumuşaktı pekmezi reçelide ayrı verdiğim zaman çok güzel yemişti ama bu ara karıştırıp veriyom yemiyo :) ben zorla yediriyorum bizimkide çorbayı çok seviyo elma armut suyunu sık ver bari eksik kalmasın canım yiyebildiği kadar zorla ne yerse yanına kar alışır merak etme ama yoğurdu zorla ver çünkü benim bebişte limon yemiş gibi oluyodu istemiyodu sonra ağız tadı alışınca ağzını açmaya başlıyodu yani ben öyle istemiyo aman yemesin demedim hiç şebeklik yapıp yapıp tıktım ağzına nasılsa bişeyden haberleri yok yemeleri lazım :)

canım bu dediğimi gerçekten dene çünkü bende öyle yapıyo diye pekmez şeker meker koyuyodum yemiyodu sade olarak verincede aynı şey ama ağzı alışınca ağzını açıyodu onlara başta ekşi geliyor ama sonra hoşlarına gidiyo sade ver yoğurdu bide öyle dene

Back
X