2013 ekim anneleri neredesiniz

Bu arada dun bebegimin alttaki disinden biri patlak verdi 3.aydan beri salya vardi dis ancak geliyor.bi de emekliyor sizin durumlar nasil

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Slm Cnm ne kusuru hepimiz zevk alıyoruz okurken
masallah bebise hem disi çıkmış hemde emekliyor
biz de yavaş yavaş emeklmeye calisiyirz dişi henüz cikmsdi
ama heyecanla bekliyoruz

Allahim hepimize ewlatlarimizin guzel gunlerini gostersin her hareketleri mutluluk kaynagi.kilo boy durumunu da kontrolden sonra paylasacagim.simdilik dogum sonrasini yazayim
Oglum 26 ekimde normal dogum ile dogdu 8 gun erken geldi.adi mehmet kayra .3.140 gr 50 cm.di.gozume ciliz gibi gozukuyor bakalim ne kadar olmus merak ediyorum:what:

Amiin inşaAllah cnm.. Benım kızım da 24 Ekim doğumlu. MaşaAllah oğluşuna. Benım kızım emeklemeyi bırak dönmüyor bile.. Diş çıkarmadı henüz, bekliyoruz. .Damakları feci kaşınıyor.3 aylıktan beri agzından feci su akıtıyor. Ikı gundur azaldı. Dogum kiloları hemen hemen yakınmış kızımla.3.060 kılo 50 cmdi. 7.5 kılo suan. Boyu cok uzun olmadıgı için bizim kız tombişş :) 63 cm boyumuz..

Masallah.bizim 26subatta aşıda tartilmisti 7.450 gelmisti boyu 65 cm.di bizim de boy uzun

Bizimde 3. Aydan bu yana agix suyu dis kasima vardi 1 haftadir azaldi diyordum simdiyse diş cikarken hepten costu sular:sly: kalitsallik etkiliyrmus benim de ilk disim 5.5 aylikkn cikmis.senin kiz hepsini bi anda yapar bak gor

Slm hanımlar
Bugün altıncı ay aşımızı olduk kızım çok ağladı
66 cm 8kilo 300 grm olmuşuZ hemşire ek gıdaya
Başla dedi acaba siz bebişlere neler veriyorsunuz

Bu aşi biraz zor gibi yaniben bi gunluk menumuzu yazayim uygun bulmadigin yerler olursa yaz olur mu
Sabah 8 de uyaniyruz once anne sutu 15-20 dk. Sonra khvaltiya geciyoruz yarim kibrit kutusu peynir,yarim yumurta sarisi(bi gun yum.sarisi bi gun tahilli kasik mamasi),1tatli kasigi pekmeze(yada recele) minik ekmek ici dogruyorum
10-10.5 gibi uyuyor oglum 1 saat ksdar.uyaninca anne sutu yarim saat sonra sebze corbasi.saat 1 gibi yogurt(genelde meyve puresi katiyorm elma muz vb.)yada havuc, portakal suyu.anne sutu alip 2-3 gibi uyur yine 1 saat.uyaninca anne sutu aksam 8 gibi muhallebi yada anne sutuyle islatilmis biskuvi 9,5 10 gibi uyku vakti gece boyu anne sutu
Ben ek gidaya geceli 1 ay oldu miktarlar fazla gelmesin gozune zamanla kendisi kasigi tutp daha da istiyr.once yogurt meyve puresiyle baslamistim ben

Yogurt meyve purelerni tattirark basla istersn neyi sewdigini takip edersin.

CNm birde yumurta sarısını nasıl veriyorsun ben
Başladım az önce ama yemedi tükürdü

Son düzenleme:
Yumurta sarisi ilk once 8/1 kadarini vermistim tadimlik.simdi bile bazen ittiriyor yemiyr peyniri sewdiginden karistrip da veriyrum nette okumustm basit kahvalti diye tereyag pekmez dovulmus ceviz peynir pekmez karistirmislardi sewdigi birsey olursa onunla verirsin belki yada az anne sutuyle karistr.sabir ve denemeyle bulursn hic merk etme.biz suya yeni yeni alistk pek sewmiyr.bibern almiyr minik suluk agizli biberon aldim eh iste

Merhaba canim.. liste yazmis olman cok iyi oldu. Cok tesekkur ederiz. Ben de her gun meyve ve sebze puresi meyve suyu vermek istemiyordum. Dr.umuz da 6.ayini doldurana kadar sadece tattir dediginden bir duzen oturtamadim. Ama ben de baslamak istiyorum duzenli bir sekilde . Ben su ana kadar ne verdiysem sevdi kizim. Peynir yumurta sarisini da tattirdim.bir de bebelacin armutlu muhallebisi var.aksam yatmadan once ondan veriyorum.ona bayiliyo. Ben de listeni uygulamaya baslayacagim insaAllah yrndan itibaren. Kizim yemegi seven bi bebek ve daha fazla da beklemek istemiyorum. Bir de bir sorum olacak uzattim ama.. sebze corbasinin once suyunun verilmesi soyleniyo. Sen nasil yapiyorsun? Bir de yogurdu kendiniz mi mayaliyorsunuz?

Uzatmk ne demk canim bi seylr paylasp ogrnmeye calisyorz.Yogurdu kendim mayaliyorm.sebze corbalarini once suzerek verdim simdi taneli veriyorm cok kucuk dogruyorum blendir kullanmiyorm.muhallebi pirinc unuyla yapiyrum ama icime sinmedi fazla sekerli ew usulu un nisastayla denicem bakalim.benimde yanlislarim vardr belki fikriniz olursa doylesin

Teşekkür ederim cnmbizimkide biberondan içmiyor ama suluktan
İçiyor

Blendir kullanmamis olman daha iyi cnm.
Pirinc unuyla yaptigin muhallebiyi suyla mi yapiyorsun.. bir de corbayi nasil yapiyorsun.ben kendim havucla patates hasliyordum cam rendede icine kendi sutumden katiyordum. Onu severek yemiyor. Hazir pureleri cok seviyor.ben de hazir almak istemiyorum. Ben de kizima da su veremiyordum. Minik sulugumuz vardi denedim.sulukla iciyor son bir hafta falan oldu. Rahat oldu suluk.. bugun son bir hamleyle dondu gunlerdir donmeye calisio.sag sol yapio bacaklar havada donemiodu bi turlu.elimle destekle donuyodu.bugun kendi kendine dondu. Ayakta durmayi cok seviyo. Yurutec aldik.bes dk.on dk. Falan tutuyorum. Zararli oldugunu soyledi dr umuz.kesinlikle tavsiye etmio ama aldik.. uzun sure tutmayacagim.
Paylasmak guzel oluyor. Fikir alis verisinde bulunmak insani rahatlatiyor.

Muhallebiyi suyla yapiyorum.ilk yaptigim corba havuc patates rendeleyip 2 cay bardagi suyla duduklu tencerede 15 dk.kaynattm sonra suyunu suzdum suyuna 1.5 tatli kasigi irmik yada onceden pisirdigim pirinci katip 5-10 dk. Daha kaynatmistim.sonralari suzmu islemini ezerek yaptim suzegin altina pureleri cikiyrdu bu halini daha da sevmisti.corbaya degisik sebzelr kat gunden gune.ben ispank kabak 1dis sarimsak et yada tavuk suyu azicik tereyagi mercimek katiyorm artik icine pismis pirinc katiyorm oglum irmigi sewmiyr.
Bebislere donmede yurumede ne kadr destek olur yardm edersk o kadar cabuk ogreniyrlarmis

Slm hanımlar
Bugün altıncı ay aşımızı olduk kızım çok ağladı
66 cm 8kilo 300 grm olmuşuZ hemşire ek gıdaya
Başla dedi acaba siz bebişlere neler veriyorsunuz

Hadi ya demek aşıda cok ağladı bizimde 25 Nisan'da asımıztek asimiydi peki...sonra ateşi sancısı falan oldumu ?bizimde ek gıda maceremiz devam ediyor değişik çorbalar,yoğurt ,muhallebi,meyve pureleri ama kahvaltıya gecmedim daha Dr um alıştıktan sonra geçmemi tavsiye etti..7 aydan sonra gecicem ona ve et ilavesine...kızım kendi kendine okadar tatlı donüyoki yuZustu..bide oldugu yerde emeklemeye calisiyo kıpır kıpır ..dişden ses yok ama tükürük salgısı devam ediyor son gaz:)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…