2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
KIZLARRR TOPİĞİN 2.000 SAYFASINIDA HUZURLARINIZDA KENDİ AÇILIŞIMLA DEVİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ NİCE BİNLERCE SAYFALARA .

Biz şimdi çok acıktık ezine teyzesi mama yiyip gelcez sen biyere kaybolma ......
tamam canım buralardayım ben mamanızı yeyıp gelin
ayyyyyyy çokkk yürekten inşallah diyorum canımmm.geçermi kız bu 4 ay
gececek tabi insallah hayırlı saglıklı mutlu
KIZLARRR TOPİĞİN 2.000 SAYFASINIDA HUZURLARINIZDA KENDİ AÇILIŞIMLA DEVİRMİŞ BULUNMAKTAYIZ NİCE BİNLERCE SAYFALARA .

maşallah daha 4 ay var kac bin oluruz

tamam canım buralardayım ben mamanızı yeyıp gelin

gececek tabi insallah hayırlı saglıklı mutlu

maşallah daha 4 ay var kac bin oluruz

biz geldikkk yedik mamamızı şifa olsun ....
şekerin aslında sallamasak 4 ayda 2000 sayfa daha olabilir ilk aydaki katılım olsa 4 ayda 4000 yapardıkta vakit ilerledikçe heyecan azaldı ....

Hamilelik dönemi tüm kadınlar için heyecan verici bir bekleyiş demektir. Bu heyecan duygusu yanında ayrıca endişe ve korku duyguları da mutlaka yaşanmaktadır. Ama doğum yaklaştıkça bu endişeli ve korkulu bekleyişler nedeniyle, çoğu anne adayı bu güzel günlerin heyecanını tam anlamıyla yaşayamamaktadır.

Doğumda ve sonrasında; çekilen sancılar, dikişler, yaşanan sıkıntılar, çevreden duyulan acı dolu hikayeler, filmlerde izlenen korkunç doğum sahneleri, ortalıkta endişe ile koşturanlar, uykuları kaçıran kabuslar... Bunların hepsini yaşadıkça ve gördükçe, endişe ve korkuların da olmaması imkansız...

Uzmanlarca yapılan araştırma sonuçlarında, çoğu hamilelerde görülen doğum korkusunun “normal doğurma eyleminden” ve bu esnada çekilecek olan sancılardan korkması şeklinde açıklanmıştır. Bu konuda da en önemli rolü, doğum yapmış diğer aile bireyleri ve arkadaş çevresi oynamaktadır. Onlardan öğrenilen doğum olayları ve aktarılan deneyimler heyecan dolu bekleyişi gergin bir bekleyişe çevirmektedir. Oysaki her doğum olayı kişiden kişiye değişiklik gösterdiği gibi, insanların fizyolojik ağrıya dayanabilme sınırı da değişiklik göstermektedir. Her kadın bu ağrıyı aynı düzeyde yaşamamaktadır.

Aynı şekilde sezaryen doğumda da endişeli bir bekleyiş bulunmaktadır. Sezeryan olacağını bilen anne adayı, ameliyat olma korkusunu yaşamaya başlamaktadır. Anestezi sonrasında uyanamamaktan, ameliyat sonrasında çok ağrı çekeceğinden, bebeği ile yeterince alakalı olamayacağından endişelenmeye başlar. Aslında sezaryen, çok kısa süren bir operasyon olduğu gibi, doktorun önerileri uygulandığında annenin birkaç günde ayağa kalkabileceği bir durumdur. Bu nedenle, akıldaki bu tip endişe ve korkular mutlaka doktor ile açıkça konuşulmalı ve endişelerden bahsedilmelidir.

Şüphesiz, ne şekilde doğum yapılırsa yapılsın, her kadın doğum esnasında ve sonrasında bir miktar ağrı çekecektir. Bu kaçınılamaz bir gerçektir. Kimse doğumun kolay olacağını yüzde yüz garanti edemez. Ama günümüzde, ağrıyla başa çıkma konusunda annelere oldukça yardımcı olabilecek modern yöntemler de bulunmaktadır. Bu yöntemlerle anne doğuma aktif olarak katılabilmekte ve daha az ağrı çektiği için daha az yorulup, doğum sonrası da daha çabuk toparlanabilmektedir.

Doğum endişe ve korkularını yenmek için;

Doktora ve hastaneye danışılarak, destek amaçlı eşlerinin doğum esnasında yanlarında olmaları sağlanabilir.
Doğum ile ilgili daha bilgilendirici kitaplar okunabilir.
Doğuma hazırlık kurslarına eşler ile birlikte gidilebilir.
Doğumun sancılı olacağı kabul edilmeli ama bu sancıların sonsuz değil sadece ortalama 12-14 saat kadar çekileceği düşünülmelidir.
Daha az sancı çekmek için, doktorun verdiği egzersizler düzenli olarak uygulanmalıdır.
Bebeğin doğumu ile yeni bir yaşamın başlayacağı unutulmamalı ve çekilen tüm acıların bir anda biteceği düşünülmelidir.
Korku azaldığında ağrı kesici ihtiyacının da azaldığı ve doğum süresinin de kısaldığı düşünülmelidir.

Kısaca; doğum korkusuyla başa çıkmada ilk yol anne adayının kendisini en çok endişelendiren konuyu iyi bilmesi, bunu doktoruyla konuşması hatta doğum öncesi kurslara katılarak çözmesi olmalıdır. Doğumhanede yalnız kalma korkusunu yenmek için, eş katılımı sağlanabilir. Ayrıca, doğum personelinin doğum esnasında pozitif ve destekleyici tutum sergilemesi, bilgilendirmesi ve aşama aşama anlatıp annenin katılımını sağlaması istenebilir.

Doğuma girerken düşüneceğiniz tek şey, bebeğinizi kucağınıza aldığınız andaki heyecan ve mutluluk olmalıdır.

KIZLAR selamlar, bugun doktora gittik, herşey yolunda dedi çok şükür..Allah kısmet ederse salı günü 11,30 a detaylı randevusu aldıkda çok heyecanlıyım stresliyim inanın doktora çektirmene gerek yok derseniz gitmicem dedimm, oda olur mu gitmelin dedi, inşAllah hayırlısıyla sağlıklı haberlerle döneriz bizde.. bu arada ben bazen yüzükoyun yatarken buluyorum kendimi onu sordum doktor sen rahat yat o rahatsız olunca seni uyandırır zaten dedi, Allah herkesin evladına bizlerinkinede sağlık sıhhat versin inşAllah.

rica ederim canım ne demek ben işlerimden dolayı çok giremesemde ara ara girip bakıyorum...
ve beğendiğim yazıları muhakkak paylaşırım hepimiz bilgilensin değilmi...
ewet canım paylasalımki acemilik yasamayalım
biz geldikkk yedik mamamızı şifa olsun ....
şekerin aslında sallamasak 4 ayda 2000 sayfa daha olabilir ilk aydaki katılım olsa 4 ayda 4000 yapardıkta vakit ilerledikçe heyecan azaldı ....
daha fazla heyecanlanmamız gerek dimi ama hazırlıklar var daha yapılacak :)

kesinlikle git şekerim bebeişinin vesikalık fotolarını ve cd almayı unutma ben resimlere bakıp bakıp hayal kuruyorum...

ewet canım paylasalımki acemilik yasamayalım

daha fazla heyecanlanmamız gerek dimi ama hazırlıklar var daha yapılacak :)

2. 3aylık en rahat dönem her açıdan son 3 yada görcem ben kızları patır patır gelecekler topiğee...

evet hazırlık dönemleri hem yorucu hem çok güzell
bebişime ilk hediyeler bu hafta geldi canım kardeşim içinde oyuncak ayı olan bir hastane çıkışı almış muhteşem bide kuzucuklu ayakkabı,eşimin bir arkadaşıda şarkı söyleyen eşşek getirmiş biz şimdiden başladık oynamaya...

korkma canım oyle guzel bi an ki stres yaptıgına pisman olacaksın hersey guzel cıkacak insallah o anın tadını cıkar. Tekrar yaptırsam yaptırırım cok sevdim ben detaylı ultrasonu

Yeni doğacak olan bebek için hazırlık yapmak ve minik sevimli şeyler almak, hem eğlenceli hem de heyecanlıdır. Renkli ve küçük eşyalar ile dolu mağazalarda her şeyi almak isteyebilir, bebeğinizin de o eşyaya sahip olmasını arzulayabilirsiniz.

Bebek mağazalarına gittiğinizde, almak istediğiniz bebek malzemelerini seçmekte zorlanmak oldukça normal. Her firmanın bir çok çeşit ürünü ve değişik özellikleri bulunmakta. Eğer ilk bebeğinizi bekliyor ve hiç deneyiminiz yoksa, ikilemler yaşamanız ve aklınıza bir çok sorunun takılması da kaçınılmaz.

Bu nedenle alışverişe çıkmadan önce, bebek için nelerin gerekli olabileceğini liste olarak hazırlamakta fayda var. Bu liste üzerinden giderek alışveriş yaparsanız, hem gerekli tüm malzemeleri unutmadan alır hem de gereksiz şeyleri eve doldurmaktan kaçınmış olursunuz.

Mağazalarda satılan göz alıcı pek çok ürün, gereksiz olmasının dışında kullanışlı bile olmadığından, dikkatlice seçim yapılmalıdır. Alışveriş listenizdeki bir çok ürünü, internetten araştırabilir özellikleri hakkında ön bir fikir edinebilirsiniz.

Yaptığınız liste eğer uzun ise, zamana yaymak en iyisidir. Hamileliğin orta dönemlerinde, zaman buldukça ürünlerin değişik alternatiflerini karşılaştırmak amacıyla dolaşabilir, fikir edinebilirsiniz. Özelliklerine göre beğendiğiniz ürünleri de, doğum yaklaştığında internetten bile satın alabilirsiniz. Alışveriş, dolaşmanın zorlaştığı hamileliğin son dönemlerine bırakılmamalıdır.

Alışveriş yaparken alacağınız tüm ürünler, kaliteli ve garanti belgeli olmalıdır. Özellikle giyecekler, pamuklu ve boyasız malzemelerden üretilmiş olması gereklidir. Çamaşır makinesinde yıkanabilir ve ütülenebilir olanlar tercih edilmelidir. Mobilyalar kullanışlı, sivri yerleri olmayan, boyası ya da kaplaması kaliteli olanlar seçilmelidir. Yatak ise, ortopedik olmalı ve yıkanabilir yatak koruyucu ile alınmalıdır.

Banyo ürünleri ise fazla kimyasal madde içermemeli ve malzemeler ise sağlam ve boyasız olmalıdır. Puset, mama sandalyesi ve araba koltuğu gibi ürünlerin ise, silinebilir ve katlanabilirliği yanında sağlamlığı da dikkate alınmalıdır.

Beslenme konusunda yapılan alışverişlerde ise, biberon ve emzikler dikkatli seçilmelidir. Koku yapmayan, yapışmayan, kaynatılmaya uygun ve kolay parçalanmayan ürünler tercih edilmelidir. Biberonlar kolay yıkanabilir şekilde olmalı, ağızlıklarındaki delikler ise bebeğin ayına uygun olmalıdır.

valla cnm ben hamilelıgimi soyledıgımde 7 aydan once hıc bıse almıcaz sizde almayın dedik ama dayanamadık bikac parca bıseler aldık caktırmayın :)

valla cnm ben hamilelıgimi soyledıgımde 7 aydan once hıc bıse almıcaz sizde almayın dedik ama dayanamadık bikac parca bıseler aldık caktırmayın :)

allahım güle güle sağlıkla kullanmayı nasip etsin...ama ben daha bişey alamıyorum piskolojik birazda.
eee gayet normal bende mağazalara girip kaç kere göz yaşıyla çıktığımı bilirim..almak istresin bakarsın bakarsın ve alamamak ne kötü şeydir rabbim kimselere yaşatmasın...

kontes çok güzel bilgiler paylaşmışsın sağol canım..nasılsın bu arada nasıl gidiyor hamilelik bebek nasıl

bir çöp bile almayan bir ben varım herhalde yaa herkes bir parçada olsa bir şey almış ama ben hiiiiçççç birşey almadım

rica ederim elifcim hamilelik hamdolsun iyi gidiyor bebişimde son detaylıda gördük gayet iyi dedi doktor...seninde herşey yolundadır umarım canım...

bende bişey almadım hiç sadece çevre daha heyecanlı bizden hediyelerimiz gelmeye başladı...

Allahım bidaha yastamasın bende cok sey atlattım bu hamileligimden once. Simdı pozıtıf bakmaya çalısıyorum rabbim utandırmasın ınsallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…