öğretmen1 benim de karınım alt kısmı kasıklarım sanki içten yırtılır gibi ağrıyor cilt çatlağı değil kaslarım yırtılıyor gibi hissediyorum 3-4 gündür beni baya rahatsız ve tedirgin ediyor senin de öyle birşey mi yaa başka yaşayan arkadaşlar varmı
Benim ilk hamileliğimde gaz ve kabızlıktan 23. haftada lavman bile yapmışlardı yani o derece iki büklüm olmuştum 2 gün bende o zaman bebeğim bir şey olcak diye korkmuştum
Günaydın canlar
günde kaç litre su içiyorsunuz?
günaydın sevgili annişler beni hatırlayan olurmu bilmiyorum ama çoktandır giremedim.arada açıp sizi okudum cevap yazamadımbizde büüoruz maaşaallah iki tane paşa ileçok şükür geçio günlerim:) ayın 21inde kntrolüm var şeker ğklemeside olucak inş Rabbim sağ salim hepimizi tamamınaerdşrsin ilk haftalardan beri yazıodum topiğe şimdi kaçıncı haftalardaızmaş. r 5.ayımızı bitircez nerdese hepinize bebişlerinizlesağlıklı huzurlu vaklitler diliyorum aeolunnn
Banada aynısını verdi canım, şuanda yanımda olmadığı için kullanamıyorum. Birkaç gün sonra döndüğümde başlıcam, zor da olsa içmem gerek, bu ağrıları çekmekten iyidir :)canım, dr un bana verdiği ilaç Magnorm isminde, efervesan tablet şeklinde. öğlen saatlerinde tok karnına almaya dikkat ediyorum, beni pek rahatsız etmedi. akşamları midem daha kötü oluyor, o yüzden gündüz almayı deniyorum.
ama ne yesem oluyor bende anlamadım gitti artık düşünüp duruyorum bundan yesem olurmu olmazmı diye oofff offf
sağlık ocağından aradılar mı yoksa kendin mi gittin ?
Hamilelikte (gebelikte) nasıl ve hangi yana yatmalı?
Hamilelikte özellikle sol yana yatış pozisyonu önerilir. Neden sağ tarafa değil de sol tarafa? Çünkü vücudun ortasından hafif sağ tarafta en büyük toplar damar (vena kava inferior) geçer. Sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplar damara rahim bası yaapr ve kalbe dönen kan miktarı azalır, bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur. Sağ tarafa yatıldığında kalbe dönen kan azalacağı için vücuttaki şişlikler artabilir. Sol yana yatıldığında tersine plasentaya (bebeğin eşine) giden kan artar, böylece bebeğe daha fazla oksijen ve besin maddesi ulaşır. Sol tarafa yatmak kan dolaşımındaki sirkülasyonu arttırarak vücuttaki şişlikleri (ödem) azaltır. Hamileler için en rahat uyku pozisyonu sol yana yatarak bacakların karna doğru çekildiği pozisyondur. Sol yana yatarken sırtınızın arkasına büyükçe bir yastık koyarak hem daha rahat edersiniz hem de uykudayken sağa dönmeyi engelleyebilirsiniz.
İlk 3 ay, yatış pozisyonu:
Hamileliğin ilk 3 ayında yatış pozisyonu önemli değildir, yüzüstü hariç her pozisyonda yatılabilir çünkü bu aylarda rahim küçük ve hafif olduğu için damarları bası yapmaz.
Hamilelikte sırtüstü yatmak:
Gebeliğin özellikle son aylarında sırt üstü yatmaktan kaçınmak gerekir. Bu pozisyonda rahim bütün ağırlığıyla büyük kan damarlarına, omurgaya, sırt kaslarına ve barsaklara baskı yapar. Bu da bel ağrılarına ve hemoroide (basur) neden olabilir. Sırt üstü yatmak kan basıncında düşmeye neden olabilir, bazen anne adayları bu şekilde baş dönmesi, halsizlik gibi şikayetler hissederler.
Hamilelikte yüz üstü yatmak:
Hamilelikte yüzüstü yatmamak gerekir. Tahmin edilebileceği gibi bu pozisyonda rahim ve bebek baskıya uğrayabilir.
benim oglus aksamları sag tarafa ole bi yerlesioki ne sola ne sırtustu yatmanın imkanı oluyo
benim oğluşta sağa yatınca çok güzel tekmeliyor....açıkçası benimde hoşuma gidiyor
benimde oyle canım zaten oglumun hareketleri hayatım oldu elimde olsa uyumasina bile izin vermicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?