2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

akşam uzezerı hava serınleyınce cık canım bılırım oraların delı sıcagını normalde hiç çekılmezkı hamılelıkte bırde kemeraltı kalabalık olunca ...kolay glsin canım

ben sadece 3 aya kadar folıkasıt ve corasprın kullandım daha sonra da hiç birşey doktora ısrarla ddım vıtamınde almayakmıyım çunku sut falan ıçemıyorum kanın falan ıyı her şeyın iyi gerek yok dedı benım doktorum bıraz doğallıktan yana sanırım :)

Allah`a sukurler olsun bebisim saglikli.. Ultrasona girdik hastanede bu sefer kadin bir doktor vardi ikili testeki gibi oyle pek detayli bakmadi. O kadar kahvaltimi yaptim, giderken yolda bir paket cikolata yedim ama bizdik sabah ne guzel hareketliydi doktora gttik duruldu.. kadin Turk oldugumu bilmiyor bakarken turkler gibi bagdas kurmus oturmus dedi esimde annesi turk nasilsa deyince kerkes guldu.. Bacani kasidi br ara ama elleriyle yuzunu bile kapadi cok nadir cekti ellerini yuzunden :)) Ama bagdas pozisyonunu hic bozmadi doktor yine cinsiyeti goremedi tam, bu seferki kadinda bence %70 kiz dedi. Kendi doktorumda 18 haftada %70 erkek gibi demisti anlicaniz basladigimiz yere geri donduk.. Annemde eger gostermek istemiyorsa kiz derler dedi, bakalim cok merak ediyorum nolucak persembede kendi doktoruma randevum var.. Asukurler olsun saglikli 370 gr 31 cm olmus minik sipam..

Allaha`a sukurler olsun saglikli isteyen herkese nasip etsin ins Rabbim..

hamilelik öncesi 5-6 ay ve ilk 3 ay folik asit kullandım, şimdide multivitamin+kalsiyum ve d vitamini+demir hapı kullanıyorum canım, multivitamini hamilelik süresince kullancakmışım, hatta lohusalık döneminde bile dedi bakalım

maşallah canım allah nazarlardan saklasın.

Son düzenleme:

Canım coraspinin bebeğin gelişimi üzerinde etisi kanıtlanmış diye kullan dedi bana doktor diğerlerinide belime falan kramp giriyodu kemikler güçlensin diye verdi kan içinse ben zaten kansızdım hep doğumda kan vermemek için verdi yani mecbur içiyorum canım

maaşallah sana ve bebişini canım, nazar değmesin göstermiyosa bencede kızdır, erkek bi şekilde belli ediyo çünkü kendini

maşallah canım boyu epey uzun boylu poslu bır bebek gelıcek sanırım benımkı ayrıntılıda hangı ulkedesın sürprız mı yapıcak annesıne ama eraklanmaaka cok haklısın bız 15. haftamızda ogrendık cınsıyetını ozaman kadar cok sabırsızdım inş.perşembe saklamaz

benm de olmuştu cnm ama nette 22. haftadan sonra düzenli hareketleri takip edebilirsiniz öncesinde hissetmediğiniz zzamanlar olur diyo...

uzun zamandır okuyordum ama artık daha fazla dayanamadım ve aranızdayım hanımlar. ben de bir ekim annesi olacağım kısmetse. güzel kızımızı kucağımıza almak için sabırsızlanıyorum vee tabloda olmayı ben de istiyorum:)

ne bıleyım aslında kullanırım dıyordum çunku ben hamıleleıgıme kadar sut yogurt yemedım hiç sutun tadına hamileliğimde tatım kı ıcemıyorum bebek benı sömuruyor takvıyeye ıhtıyacım olur dıye dusunuyordum saçlarım çok dokuluyor eıkkat ettım dun kırpıklerımın bı kısmı dokulmuş aile hekımıme de danışmak istıyorum en kısa zamanda

yuhh ya ne çantası bu millet iyice uçmuş..bence bu kadınlar unutmuş kendi hallerini herşeyi birbirine karıştırmışlar..

kızlar nasılsınız?biz bugün sağlık ocağına gittik şeker yüklemesi yapıldı.aşı vuruldu ayrıca kan tahlilide yaptılar damarım bulunmuyo kevgire döndüm en sonunda bilekten aldılar.aşı yan etki yapıyomuş çoğu kişide.ne zaman başlıyo peki kızlar?

hoşgeldin canım benımde inş bır kızım olucak hepbirlikte ekımı sabırsızlıkla beklıyoruz ...inş.hepimiz sağ salım bebeklerımız kucagımıza alırız

canım şeker yüklemesi için erken deilmi daha 24ten sonra yapılıo die biliyorum. dünde ben aşımı yaptırdım kolum agrıo sadece başka bişede yok bende çok şükür

hoşgeldin canım, Allah prensesini sağ salim kucağına almayı nasib etsin inşallah

kirpik ve saç dökülmesi varsa sor canım doktoruna, çünkü tam tersi benim saçlarım gürleşti hamişlikte aldığım vitaminlerden, daha sağlıklı durduğum kesin, yüzümdeki sivilceler bile azaldı ( ilk başlarda hep atmıştı yüzümde hamişlik nedeniyle ), ne kadar yersek yiyelim ne yazıkki yetmiyor, yada yanlış yiyebiliyoruzda yani etle beraber salata yemezsek vitaminlerin emilimi gerçekleşmiyor o nedenle takviye şart. lohusalık döneminde saç dökülmesi, tırnak kırılması gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyosan doktoruna sor en azından bir multivitamin kullan derim ben, elevit örneğin hiçbir zararı yok, günde 1 adet tok içiceksin. sen sor doktoruna canım mutlaka bunu

yuhh ya ne çantası bu millet iyice uçmuş..bence bu kadınlar unutmuş kendi hallerini herşeyi birbirine karıştırmışlar..
ay ahaha çok afedersiniz ama bi tarafımla güldüm gerçekten kız bunlar ne manyak yaaa, çüşş be daha ne çantası hahahah unutmuş bunlar belli belli

slm canım geçtiğimiz hafta cuma günü 07/06 da yani bende oldum aşımı ilk dozunu, ikinciyi 1 ay sonra olacağım, banada çok ağrı yapar, kolun şişer vs gibi bişiler söylediler hatta çok korktum o yüzden ama çok az bir ağrı ve iki gece üstüne yatamama dışında bir sıkıntım olmadı çok şükür, o kişiden kişiye göre değişiyo, o nedenle takma kafana, şişerse buz koy koluna, çok ağrı yaparsada yani dayanamayacak gibi olursanda parol iç ama benim o kadar ağrımadı arada sızladı ama onların anlattığı kadar olmadı çok şükür. etkisi bünyeye göre farklılık gösteriyor yani anlayacağın o yüzden etkileme kendini bırak kendi haline

ben en çok etkilenenlerden biriyim. sabah aşı oldum, akşama doğru sızlamaya başladı. 1 hafta şiddetli, 1 hafta hafif etkilerini hissettim. benim kadar etkilenmen çok çok düşük bir ihtimal. dr a gittiğimde gösterdim, o da şaşırdı ama geçer dedi.

böyle esprili bodylerden ben de almak istiyorum.

canım, bende kan değeri hep sınırlardadır. 3 hafta önce sınırın biraz altına düştü diye dr demir ilacı verdi. gebelikte kan hacmi yarı yarıya artıyormuş, o yüzden kandaki demir ihtiyacı da artıyor.
ben et ürünlerini çok yemem, onun da etkisi var. saç dökülmesi demir eksikliğinden de oluyor, hormon değerlerinden de. aile hekimine danış en iyisi. elevit kullansan da bir zararı olmaz, tüm hekimler veriyor nerdeyse.
sağlık ocağında demir testlerini detaylı yapıyorlar, hem şu anki değerin, hem depodaki demir, hem de yediklerinle aldığın demir yeterli mi bakıyorlar. hepsi normal çıkarsa kullanmasan da olur demek. ama düzenli olarak baktır, doğumda kan kaybı olacak yine, fazlası gerekiyor...
magnezyumu bendeki rahim kasılmaları çok şiddetli oluyordu, o yüzden yazdı dr.
elevite de 4,5 aylıkken başlamıştım sanırım. folik asiti bırakıp elevite geçelim demişti.

süt yoğurt tüketmiyorsan; yeşil yapraklı sebze, yumurta(haşlanmış), kaşar peyniri, beyaz peynir yemeye dikkat et. bebek büyüdükçe dişlerinden kemiklerinden alacak hep bu mineralleri. takviye etmezsen problemle karşılaşırsın.

Arkadaşım ilk hamileliğinden edindiğim tecrübeden dolayı bu kez aşının hiç yan etkisi olmadi.sana tavsiyem şimdi kullanmadığın bi bez veya tülbenti ıslat ve bi bölümüne sirke dök.sirkeli olan kısmı aşı olguğun yere gelecek şekilde sar. Sıkıntısız atlatırsın

hoşgeldin aramıza minimit loori arkadaşımıza msjla bilgilerini gönderisen senide listeye ekler
Nasılsıniz biz de kızım la evde sıkılıyoruz havalar da sıcak

iyiyiz canım oglumunda keyfi yerinde maşallahsen nasıl oldun ??? zaten bu sıcaklarda dışarı çıkmamak lazım elden geldikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…