2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Evettt cantalarimizi kapattik bir saat sonra fln cikariz ohh ohhh
Ama birazda cekiniyorum bakalim ucus nasil gecicek burda hava suan 8 derece yagmurlu , sicaklara dayanabilcez mi acaba ?

uçak içinde 45 dk da bir kalk yürü canım, yada ne zaman yürümek istediğini hissedersen, kan dolaşımı için bu çok önemli, ilk başlarda iyi gelir sıcak hava eminim 8 derece yağmurdan soraaaaa, bir kaç gün sora belki biraz fazla gelebilir ama olsun göreceğin en güzel günleri görcen, nası olsa döndüğünde yine serin havaya gitçen heheh

günaydınn cnmmm. bende ekim başı diye hesaplıyorum annem diyokı eylülün sonuna doğar o :)) ben bide doğuma annemme gidicem ve bi sağlık sorunumuz olmazsa eylülün ilk haftasına kadarda çalışmayı düşünüyorum. doğumdan sonraya atıcam iznimi. ama tabi anneanneye gitmeyi beklemeden bebiş burda gelirse çok şaşırtıcı olur. zaten burdakı hastaneleri beğenmiyorum yaa inş bekler bebişim en azından eylül sonunu. çünkü ne kadar kalırsa o kadar kar. benim bi arkadasında 32. haftada sancıları başladı ama serumlarla durdurdular sancılarını. 40. haftada doğum yaptı. erkende gelmesinler beklesinler günlerini doldursunlar sıpacıklar :)

günaydınlar herkeslere taçyaprakcğım annen ne yemekler yapmıştr şimdi kimbilir kızımla torunum geliyor diye. bütün meyveler sebzeler yemekler senin olsun :) cullucanım bebişinin mobilyaları da çok güzel olmuş. Allahım iyi günler de kullanmayı nasip etsin inşallah.
benm bilgisayarıma bir sey oluyo öğleden sonra sayfaya giremiyorum.tlf dan giriyorum bakiim ne yazmışsınız diye ordan da yazmaya üşeniyorum

vallahi ankara da çok sıcak.yanacağız bu hafta. idari izin çıksın da eve gidelim diye bekliyorum valla.

günaydın cnm :) ya harbiden yanıo istanbul acaip bunaltıcı , rabbim hepimize yardım etsin bende izn süresini hesplıyorum ha bire şimdi biz yasal olarak çalışan anneler kaçıncı haftaya kadar çalışabiliolardı son 3 hafta kalana kadr diolarda yani 37. haftaya kadar mı olucak ? bide bakalım yıllık iznimi falan birleştiriim diorum yıllık iznimi kullanmamaya çalışıyorum son ana kadar durup son zamnlarımda kullanmak istiyorum , bakalım duruma göre değişir tabi izinler ....

kuzum 37+6 dan sonra izine çıkıyoruz. ben de senin gbi düşünüyorum yıllık iznimi kullanmayıp doğumdan önce kullanacağım inşallah. şu ücretli doğum iznini hala çıkarmadılar. dalga geçiyorlar resmen

sağol canım, amin cümlemize nasib etsin inşallah. ya bilgisiyardaki sıkıntı bendede oluyo, dün oldu öğlenden sonra hiç giremedim, telden girdim bende ama ordanda zor oluyo yaa, demekki genel bi sıkıntı bu ve siteden kaynaklanıyo

bu konuda bi siteden bilgi kopyaladım size okuyun kıslaarrrrr

Doğumdan önce 8 hafta ve doğumdan itibaren 8 hafta olmak üzere toplam 16 hafta süre ile aylıklı izin verilir. Çoğul gebelik halinde, doğumdan önceki 8 haftalık süreye 2 hafta süre eklenir. Ancak sağlık durumu uygun olduğu takdirde, tabibin onayı ile anne isterse doğumdan önceki 3 haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, annenin çalıştığı süreler, doğum sonrası sürelere eklenir.
Yukarıda öngörülen süreler sağlık durumuna göre tabip raporunda belirlenecek miktarda uzatılabilir. Bir yaşından küçük çocukların emzirilmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin kullanımında annenin saat seçimi hakkı vardır.

2. Doğum Sebebiyle Verilecek Aylıksız İzin

Doğum yapanlara istekleri halinde 12 aya kadar aylıksız izin verilir.
Bu konu ile ilgili kanun maddesi şu şekildedir:

MADDE 74. Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam bir buçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.

Ancak yasal hakkınız olan bu izni kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler vardır. Bunlardan en önemlisi hamileliğinizin 32. haftasında doktorunuzdan alacağınız rapor ile bağlı olduğunuz SSK hastane ya da polikliniğine başvurarak raporu onaylatmanız ve çalıştığınız kurumdaki personel bölümüne iletmenizdir. Daha sonraki işlemler ile ilgili olarak personel biriminizden bilgi alabilirsiniz.

ÖNEMLİ NOT:
Hamile bayanlar hamileliklerinin kaçıncı haftasında olduklarını genelde doğru hesaplayamıyorlar. Bu nedenle doğum öncesi iznine ayrılmaları gereken zamanı da yanlış planlıyorlar. Bu konu ile ilgili bir kullanıcı yukarıda yazılan ifadelerin yeterince açık olmadığını belirtiyor. Oysa kanun bu konuda son derece net ve açık. Doğumdan 8 hafta önce izine ayrılına bilir diyor. Gebelik 40 hafta olduğuna göre 8 hafta öncesi 32. haftaya geliyor. Yani 32. haftanın dolmuş olması gerekli. Son adet tarihine göre 31 hafta 5 günlük gebeliği olan bir kadın 32. haftalık hamile değildir, 31 hafta 5 günlük hamiledir. Tüm yaş hesaplamalarında bitirilen yaş dikkate alınır. 31 hafta 5 günlük hamile bir kadının gününün dolmasına daha 8 hafta 2 gün vardır. Bu nedenle izine ayrılma hakkını elde edeceğiniz günü hesaplarken son derece basit bir yöntem uygulayabilirsiniz. Son adet tarihinize göre beklenilen doğum gününe kaç gün kaldığını sayın. Bunun kaç hafta ve kaç güne denk geldiğini hesaplayın.

Bursa da kavruluyor hele dün resmen eziyet çektim evde hem dışarıda hem evde. uyurken bile sırılsıklam kalkıyorum sabahları

sana da günaydın canımmm nbr

iyidir canım nolsun iş güç çalışıyoruz oğluşum da bu gün çok hareketli maşallah ha bire tepikliyo

sen nasılsın canım bebekin nasıl?

iyidir canım nolsun iş güç çalışıyoruz oğluşum da bu gün çok hareketli maşallah ha bire tepikliyo

sen nasılsın canım bebekin nasıl?

biz de iyiyiz çok şükür sıcaklar dışında bi sıkıntımız yok
işe gelmek istemiyorum evimde kalmak istiyorum hep ama para da kazanmak istiyorum nasıl olucak bakalım

işe gelmek istemiyorum evimde kalmak istiyorum hep ama para da kazanmak istiyorum nasıl olucak bakalım

gunaydın herkese ve bebislere. Adige canım 2 basamaklı sayılara ulasmıssın sen 99 gunun kalmıs doguma 9 gunlere insallah hep birlikte

gunaydın herkese ve bebislere. Adige canım 2 basamaklı sayılara ulasmıssın sen 99 gunun kalmıs doguma 9 gunlere insallah hep birlikte

evet canım ben de az önce farkettim hepimiz hayırlısıyla bebişlerimize kavuşuruz inş. AMİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
aynen valla tam hislerimi tarif ettin

bu hisler beni ele geçirmek üzere çok az kaldı

aynen yaa bende sabahları yatağımdan ayrılmakta çok zorluk çekiyorum uyku güzel havada çok sıcak işe gelesim olmuyo ama dedğin gibi parada kazanmak lazım. şimdi mecbur çalışıyoruz da izin dolunca acaba kullansammı yoksa 1 ay daha çalışıp o izni doğumdan sonrmı kullansam kararsızım. en azından daha çok para almış olurum dıyorum ama sağlığım elverirse tabi. zaten ücretli izin bittikten sonra ücretsiz alıcam oğluma en az 6 aylık olana kadar ben bakıcam ama daha çok para almak daha güzel olur yani.naapcam kararsızım yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…