2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318

geçen yıl benim samimi bir arkadaşım hamile hamile girdi sınava hatta sınavda doğuracak diye korktuk..sınavdan bir hafta sonra doğum yaptı..kuzusu 2 aylık oldu...sonra devlet dedi ki hadi seni de atayayım bari... hemde hamile kaldığı yılın puanı ile değil de bir önceki yılın puanıyla atandı..

Fitoşum nasılsın kuzum ya... nasıl oldun denk gelemedik bi türlü... alp paşa nasıl üzmüyo de mi annesini?

yıllarca sınava girdim sınavda hamılelere laf söyluyodum içimden hamıle kalcan ne sınava giriyon sınava gircen bekleyemedınmı çocuk doğurmayı dıye çok kınadım girmicem bu yıl dedım artık puanlar o yıl kullanılıyo oyle bir şansımda yok senın bolumun nedir

ben sınıfçıyım canım.. evet geçen sene bir yıla düşürdüler sınavın geçerlilik süresini..kuzun doğsun sonra çalışırsın inşallah..

canım, zorlanıyorsan hamilelere özel ayrılan koltukların başında dur, oradaki erkeklerden birinden kalkmasını iste. eğer hamile-engelli varsa otobüste, oturma önceliği onların.

canım, aynı durum bende vardı. gece uykularım da hep bölünüyordu. nefes alamıyordum. burun bandı kullandım ama yine fayda etmedi. sonunda dr a gittim, sprey ve merhem önerdi. ben spreyi aldım. 2 gündür uykum bölünmeden uyuyabildim. burun bandı da kullanıyorum.

tükürükle gelen kan da, genizde biriken burundan gelen kan canım. bende burun kanaması çok oldu. yatarken yüksek yastık kullan, geniz akıntısını o azaltır.

hamilelikte bu problemler bazen artabiliyormuş. benim KBB ye 3. gidişim oldu. her seferinde farklı bir şey çıktı. inş başka bir şey çıkmaz.

Bana sadece ac karnına dedi. Gece 12 den sonra su da mı icmeyeceksin?

evet canım su bile içmicen, 12 sonrası hiçbişey yiyip içmicen hapı bile bırakçan o gün öyle söyledi benimki, bir nevi oruç yani, bakalım dayancaz, ben açken çok sinirli oluyorum hastaneyi yıkmazsam iyidir

doğum ıznının uzatılması olayı hakkında e dusunuyosunuz kızlaR?
ben eylül sonu doğum yapacagımınsallah
ekımde yasayı cıkartacagz dıyor bakan
benı de kapsarmı
bu ıslerden anlayanınız varmı

Günaydın kızlar, nabersiniz? benim dün akşamdan beri göbek değilimin sağında bir ağrı var ara ara sızı şeklinde ara ara duruyo bakalım geçmezse doktoru arıcam sanırsam, sıkıntı yaptı bende:44:

bugün bir gergin bir sinirliyim anlatamam önüme geleni paralayasım var, şansı olan kapıdan içeri girmez, kendimi rahatlatmaya çalışıyorum yok olmadı, yemek yedim, bişiler içtim, müzik açtım yok anam banamısın demedi sanki millet bunu bilircesine mail atmaya başladı, bi kaç kişiyi mailde paraladım işallah fiziki paralamaya varmaz bu iş bugün yanımdaki arkadaş izinli bu hafta, acil olan işleri bana sorun diyorum yok anlamıyolar, fırça kaymaya başladım ama bu hafta geçmezki böle sürekli, iki gün dayandım sanırım bugün ipler koptu bende, derin derin nefes alıyorum sakinleşeyim diye ııhhhhhh kar etmiyoooo valla daraldımmmmmmmmmm

arkadaşlar günaydın aranıza arada bir katılıyorum...ben de sizler gibi inşaallah ekim annesi olacağım.oldukça sıkıntılı bir hamilelik geçirdim ve geçiriyorum siizinle derdimi paylaşmak istedim... daha önce bahsetmiştim.gebeliğimin 7. haftasından itibaren aşırı kusma bulantım başladı, 15 gün hastanede 1,5 ay evde yattım.bu süre içinde çok olaylar yaşadım.eşim hastaneye az geliyor dedim diye kaynamlar ilişkimize karıştı, onlara kırıldım aramadım diye çocuğunun ve senin canın cehenneme ayrıl oğlumdan diye baskı yaptı kaynam.eşimle aramız soğudu, annemlerde kaldım uzunca zaman.bu arada memurum raporluyum o günden buyana.kaynam ağzına gleni söyledi, çalışıyosun diye burnun büyüdü dedi(ki ben ona asla karşılık vermedim evliliğimizden beri, her zaman da annecim dedim, hastanede yatarken sadece 2 kere geldi)neyse annemlere geldi kaynamla eşim, benimle iyi bir tatrtıştılar ben de geri durmadım ilk defa...o gün bebeğim için eşimle geldim evimize ağlaya ağlaya.uzun bir süre de kaynamla görüşmedim. babam eşime çok sinirli, hala geçmedi kini.kesinlikle görüşmek istemiyor.eşim ise kendini haklı görüyor hala.aramızdaki sorun gitti tabi eşimle ancak ailem sen gel eşin bu eve gelmeyecek diyor. bu da beni çok üzüyor 1-2 ay öyle yaptım. ama olmuyo eşim kapıdan alıp kapıya bırakıyor.akrabalar annemlerde olunca ne diyeceğimi bilemiyom..halbuki ailemin biraz olgun olup eşimi kabullenmelerini isterdim benim için.babamın maddi durumu da çok iyi ama bana para gidecek diye aklı çıkıyor çünkü eşimi sevmiyor bu da çok kırıyor beni zaten 2 kardeşiz, benim paraya da ihtiyacım yok.. yarın birgün doğum yapacam annem evime gelmeyecek, eee o zaman benim ailem nerede... her gün ağlıyorumm, evde tek başımayım raporluyum tek başıma çıkıp gezemiyorum, misafir çağırsam evimi yeteri kadar temizleyip ikramlık hazırlayacak durumda değilim evde patlıyorum yalnızlıktan...annemlere de gitmeyi bıraktım artık beni anlamıyorlar... (( ne yapmam lazımmm

Canım evlilikte bu tip sorunlar oluyor. İnsan eşini affediyor ama ailesi damadini affedemiyor. Keşke olaylardan dışta tutsaydin aileni. Şimdi her zaman sana öyle kötü davrandığını zannedecekler. Esin ailene karşı saygısızlık yaptiysa özür dileyebilir belki. Biz de evlenirken neler yaşadık eşimin ailesiyle. Sana en büyük tavsiyem eşinle problemini kendin çöz. Kaynana da öz anne de eşinden daha yakın olamaz sana. Sorunlarını eşinle paylaş. Hem bazı şeyler sineye çekilmeden olmuyor malesef. Yoksa kaynanamla benim karşılıklı gelmeye halimiz olmazdi. Bana çok kötü laflar ettiler. Mesafeli olursun yine kaynanana karsi ama saygini koru tabi...

canım çok sağol ,işte problem orada ben asla ne aileme ne de eşşimin ailesine sorunlarımızı aksettirmem. ancak benim haberim yokken eşim her olup biteni ailesine annesi ve kardeşine anlatır. ben aileme de küs gitmedim hasta olunca annemde kalıyordun, eşimde beni afedersin bir köpe bırakır gibi annemlere bırakıp gitti oysaki bir hafta önce dedem vefat etmişti...eşimin de aileme gelmesi lazımdı...sırf ben ailesine gitmiyom diye gelmedi...ve giderken de eğer bebeğim olmasaydı senle bir dakika evli kalmazdım dedi...ben bu lafa çok kırıldım.aileme tek kelime etmedim beni 5 gün aramadı hiç.kaynamda aramadı. sonra beni aradı
ben de ben burada iyiyim gelmeyecem 5 gündür aklın neredeydi dedim. ben bunu söyleyince çok bozuldu hemen babamı aramış anlatmış. halbuki babam ona bin kere söyledi aranızdaki problemlerde beni karıştırma diye... ben daha ne aileme ne onun ailesine tek kelime etmedim problemlerimizle ilgili... tabi kaynam dedemin vefatı için taziyeye geleceği yerde benle tartışmaya geldi. babam-annem-kardeşim-eşim-kaynam-ben vardık odada...onlar girince kaynam bana dedi ki utanmıyor musun dedi, ben de dedem ölmüş ama siz beni buraya atıp pikniğe gidiyorsunuz utanmıyor musunuz bir de tartışmaya geliyorsunuz dedim... böyle diyince eşim bağırmaya başladı babamın yanında bana, kardeşim de ayağa kalkmış sinirden eşim şimdi kardeşimi affetmiyor beni dövmeye teşebbüs etti diye, kardeşimle babam eşimi affetmiyor bizim yanımızda sana bağırdı diye... olan yine bana oluyor anlamıyorlar, halbuki babam kin yapmasa eşim yapmayacak... evet babam haklı ama napım boşanıyım mı, gerçi babam boşan diyordu o zamanlarda, kaynamda boşan diyordu oğluna... offff offfff

ahh canım benim ya gözlerim doldu okurken neler yaşamışsın ama aferin kendini bırakmamışsın bırakma da zaten bebeğin için kendin için çünkü en değerli şey şu an senin sağlığın bunu riske atacak şeyler yapma kendini rahatlatmaya çalış düşünmemeye çalış olanları, ailen için bişey diyemiyorum ama senin için kabullenmeleri lazım bazı şeyleri çünkü sen hamilesin normal bir durumda değilsin en azından annenin sana çok büyük destek vermesi lazım yanında olduğunu hissettirmesi lazım annenle konuş çok üzüldüğünü anlat durum seni ne kadar rahatsız ettiğini gelecek için kaygılandığını anlat ondan başka kimsen olmadığını ona ne kadar ihtiyacın olduğunu belirt eminim seni anlayacaktır çünkü hiçbir anne evladının üzülmesine göz yummaz canım senin için dua edicem inşallah bir an önce herşey yoluna girer sen yeter ki bebişin için kendin için dirayetli ol

canıııım rahatla rahatla , derin derin nefes al.... nihayetinde el işi nie sıkıosun kendini , nie üzüosun bebişini yazık diil mi ona değmeeeez hemde hiç değmez boşver .... yetişen yetişir yetişmeyen bekler ....sen keyfine bak

cnm ben de bekliyodum ama öbür yasama döneminn başında çıkarsa ve o sırada ücretli izni bitmemiş olanları da kapsarsa (daha önce öyle demişlerdi) bize yarar..yoksa bi bardak su içeriz valla..:26:

ayy o gerginlik beni ne yaptı sorma..seneye başka bir birime geçcem ve onlarla tanıştım adam da ne dediğini bilmeyen bi tip..adamla resmen tartıştık:26:ben zaten gerginnnkaç gündür onu düşünüyodum bugün biraz geçti, bana sıkıntı çıkarır mı filan die..aman ben doğruları söledim Allaha emanet..

yani sen aman dikkatli ol..mümkün mertebe bu haldeyken az konuş..kimseyi görmemeye çalış vs...sonra düşünme benm gibi..

tatlım ya çok üzüldüm..eşinn öyle söylemesi (bebeğim olmasa vs) bence çok kötü..yerinde olsam önce onunla gerçekten böyle düşünüp düşünmediğini yoksa sinirle mi söylediğini sorarım..eğer hala böyle düşünüyorsa yapacak çok bişi yok gibi bunu bilerek evladın için katlanmak vs dışında..ama böyle düşünmüyorsa, o zaman ailelerin ikisini de uzak tut..resmi resmi ara sor..doğuma gelince benm bi arkadaşımın ne annesi ne kaynanası vs gelmedi gelemedi doğumlarına (ki üstüste 2 kez doğurdu aralıksız sayılır) ama eşi çok destekti ve herşeyini kendileri yaptı, şimdi de çok tatlı bebişleri var..kimseye minnetleri yok..küs de değiller üstelik..arayıp soruyor, gidip geliyorlar yılda bir..biz artık anneyiz ve şimdiye kadar olduğumuzdan 5 kat güçlü olmalıyız..bebişimize nasıl bakcağımızı düşünürken kimseyi hesaplamamalıyız..bizz ona yeteriz...kimseyi de zorla çağırmayı düşünmüyorum, gelcez diolar buyurup gelsinler tabi memnun olurum..ama o arkadaşım bana bi annenin ne kadar güçlü olduğunu gösterdi..bi başka arkadaşımın da kayınvalidesiyle arası ii değildi..annesi gelemediği için kv geldi..kız neler çekti önüne bi kap yemeği ısıtıp bile koymamış (ki o herşeyi hazırlamıştı yemek vs) keşke hiç gelmeseydi dedi.....

günaydın tatlım ayy al benden de o kadar günleri sayıyorum ayrılmak için çok gıcık insanlarla çalışıyorum bir an önce ayrılsam da kurtulsam diyorum ama bebişim için kendimi yıpratmamaya çalışıyorum eskiden işler yetişsin de ne olursa olsun diodum ama şimdi canımdan kıymetli mi banane diyorum canım sen de boşver

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…