Bebek |
akşamları normalde erken yatan biriyimdir ama bu bebiş kıpırdanmaya başladığından beri uykuya dalamıyorum bi türlü, hep bi kıpır kıpır içimde yahu oyüzden erken yatmak çok mümkün olmuyo, iş başı 8 benim o nedenle saat 5,30 da kalkıp duş alıyorum ve 6,50 de servise biniyorum, durum böyle olunca tabi akşam 12 de yat sabah 5,30 da kalk, e bide gece uyanmaları var ya wc için uyanıyorum yada bebiş uyandırıyo ( uykum hafif benim en ufak bi pıt yapması yetiyo bana hemen hortluyorum ), anlıcan toplasan geceleri belki 3 saat uyuyorumdur oda en iyi ihtimal
ohooo ben yenilerini alalı çok oldu, ben hamiş olduğumu öğrendiğimde benimkiler şişmeye başlamıştı zaten hatta ondan önce başlamıştı ama ben regl olcam heralde falan diye bekledim hep meğersem hazırlık yapıyomuşuz süteeee, eskilerle geçen aya kadar idare ettim ama artık çok sıkıyolardı bide pırtlıyodu üstten silikonlu gibi, o nedenle hemen gidip 2 beden büyük aldım şuanda rahatım, ben bide evde ayıptır sölemesi takmam hiç çünkü sıkıntı basar bana, o nedenle çok sıkı çamaşıra gelemiyommmm, bu arada hamişliğin en çok bu tarafını sevdim zaten, minik olan göğüslerim tam kıvamına geldi hehebenim kg memişlere ve göbüşe gidiyo zati, başka hiçbiyerimde kg artışı yok çok şükür erkek annesi olcam ya şanslıyım ben hahahaha kıskanmayınnnnnnnnnnnnnn
akşamları normalde erken yatan biriyimdir ama bu bebiş kıpırdanmaya başladığından beri uykuya dalamıyorum bi türlü, hep bi kıpır kıpır içimde yahu oyüzden erken yatmak çok mümkün olmuyo, iş başı 8 benim o nedenle saat 5,30 da kalkıp duş alıyorum ve 6,50 de servise biniyorum, durum böyle olunca tabi akşam 12 de yat sabah 5,30 da kalk, e bide gece uyanmaları var ya wc için uyanıyorum yada bebiş uyandırıyo ( uykum hafif benim en ufak bi pıt yapması yetiyo bana hemen hortluyorum ), anlıcan toplasan geceleri belki 3 saat uyuyorumdur oda en iyi ihtimal
ohooo ben yenilerini alalı çok oldu, ben hamiş olduğumu öğrendiğimde benimkiler şişmeye başlamıştı zaten hatta ondan önce başlamıştı ama ben regl olcam heralde falan diye bekledim hep meğersem hazırlık yapıyomuşuz süteeee, eskilerle geçen aya kadar idare ettim ama artık çok sıkıyolardı bide pırtlıyodu üstten silikonlu gibi, o nedenle hemen gidip 2 beden büyük aldım şuanda rahatım, ben bide evde ayıptır sölemesi takmam hiç çünkü sıkıntı basar bana, o nedenle çok sıkı çamaşıra gelemiyommmm, bu arada hamişliğin en çok bu tarafını sevdim zaten, minik olan göğüslerim tam kıvamına geldi hehebenim kg memişlere ve göbüşe gidiyo zati, başka hiçbiyerimde kg artışı yok çok şükür erkek annesi olcam ya şanslıyım ben hahahaha kıskanmayınnnnnnnnnnnnnn
günaydın sebicim, çok şükür uykusuzluk ve miskinlik yapma isteği harici süperiz, sen?
günaydın cnm ben dün gayet iyi uyumama rağmen uykulu uykulu dolanıyodum ama bugün iyiyim çok şükür. iki gündür gece bi yatıyom hiç deliksiz uyuyomm yaa oğlumda çok hareketli ama hiçbişi duymuyom. bi kalkıyom sabah olmuşgünaydın kızlar, çok uykum var, zor kalktım, duş aldım hala uyanamadım, kavaltı yaptım hala gözlerim yanıyo offffffffffffbugün cuma neyseki, bide hava kapalıki insanın daha çok uykusunu getiriyo, ben niye uyayamıyorum, niye kalkamıyorum yaaaa, keşke hamiş olanlara hamilelik süresince haftada 1 gün yatış izni verseler, ne iyi gelirdi yaaa balık gibi bakıyom ekrana, bir sürü mail gelmiş okuyom okuyom anlamıyommmm:26: bide hapşuruk başladı duştan heralde:2: hehehe napsak bugün ne konuşsak acep?
taçyaprakçım ailene kavuştuğun gibi bebişinin cinsiyetini de öğrenmişsin, başından beri kız diye düşünmüştüm göstermemesi yüzünden içime hep öle doğdu demek öyleymiş, nazlı olcak senin bebiş tam bir kız çocuğuayyyy yerim ben onu yaaaa
benim ayaklar çokktann büyüdü yeni ayakkabı aldım mecbur. varisde çıktı bende çokça. naapcam bilmiyomgünaydın canımmm aynı durum bende de var veeee ayaklarım yine şişmeye başladı ayakkabılarımın bi kısmına zor sığıyo bir kısmına da hiç sığmıyo
Günaydın hanımlarrr bugün son iş günüm... Tatilim artıkk hatta bundan sonra haftada bir gün geleceğim. Bebeğim doğduğu zaman da bu böyle olacak gelebilecek kadar iyi olduğumda haftada bir gün geleceğim... hala 1.5-2 kilo almış durumdayım ama sanırım eve çıktığımda bu durum biraz değişecekhaftaya cumartesi şeker yüklemesi için gideceğim bakalım kızımız nasılmışşş
günaydın cnm ben dün gayet iyi uyumama rağmen uykulu uykulu dolanıyodum ama bugün iyiyim çok şükür. iki gündür gece bi yatıyom hiç deliksiz uyuyomm yaa oğlumda çok hareketli ama hiçbişi duymuyom. bi kalkıyom sabah olmuştuvalete zor yetişiyom tabi o 1 gün yatış izni yapsalar çok iyi olur vallaaaa ama doğum izninin bile arttırmadılar baksana. oysa ne kadar umutlanmıştımm offf kendine dikkat et duşunu akşam işten gelince al canikom sabahları saçları ıslatıp cıkarsan oda hapşurtur. ilaç felanda içemiyoz malumm bende bugün tetanoz aşımın 2. dozunu vuruncam inş kolumu çok ağrtımaz hafta sonu iş yapamam yoksaa evi süpürmek lazımm:18:
benim ayaklar çokktann büyüdü yeni ayakkabı aldım mecbur. varisde çıktı bende çokça. naapcam bilmiyomvaris çatlak kaşıntı herbişi var bende anammm. bütün hamişlik belirtilerini yaşıyom yaa
ayy valla o kadar az kilo almayı nasıl başardın anlamıyorum kızzzben 7 kilo aldım daha kaç kilo alcam bilmiyomm şeker yüklemende kolay geçer inş. benim ilki yüksek çıktığı için ikinciyi yüklediler dört defa kan aldılar. sabahtan öğlene kadar aç karnına bekledımm çokk zorduuu
ben de haftaya yapıcam şeker yüklemesi korkuyorum inşallah normal çıkar değerlerim :18: 7 kilo aldım aynen bakalım son aylarda napcaz
ben de haftaya yapıcam şeker yüklemesi korkuyorum inşallah normal çıkar değerlerim :18: 7 kilo aldım aynen bakalım son aylarda napcaz
hımmm totonun büyümesini istemiyosun ama dimi sen? ozaman büyümesin hehecanım anladım şaka yaptığını ben de sana ciddi söylemedim zatennn ayh sorma toto dedin de aklıma geldi kız çocukta toto büyürmüş yaa benim de büyüsün diye bekliyorlar... ama bende göğüsler zaten büyüktü toto da normal hiçbir değişme olmadı. tek değişme biraz göbek biraz yüz işte...
evet evet yani aslında tek yapmamız gereken sağlıklı beslenmek, azar azar ama sık yemek, bide hamur işi, kızartma, cips, abur cubur ve şerbetli tatlılardan uzak durmalı, can isteyince bi lokma yenebilir
Bebek
3500 gram
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Plasenta
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]700 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Amniyon sıvısı
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]800 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Uterus (rahim)
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]900 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Meme dokusu
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]400 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Kan hacmindeki artış
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]1250 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Dokulardaki su artışı
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]1250 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]Annedeki yağ hacmi artışı
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #b7e8ff"]3200 gram
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #006699"] TOPLAM
[/TD]
[TD="width: 50%, bgcolor: #006699"] 12000 gram
[/TD]
sağol canım asıl bundan sonrasında kiloya dikkat etmemek lazım ödem de girdi işin içine çok 1 kilo alsak 3 gibi durucak sanırımbu arada ben mecbur soluma yatıyorum sürekli çünkü hem rahat edememeye başladım hem de sağıma dönünce kızımın tekmeleri anında kesiliyo, kıyamıyorum kuzuma
oh oh kociş memnunsa hiç sorun yok, benimkide sakın kg alma bak ben seni böyle beğendim der dururdu, göbüş çıktığından beri bi değişti bu, sana çok yakıştı, daha çok aşık oldum, göbek insana bu kadarmı yakışır diyip diyip duruyo hahaha, adamın gözü döndü heralmaşallah sana kuzum
bende senle aynı haleti ruhiye içerisindeyim sanki benim gnlük rutinimi anlattın gerçi ben 8.30 da iç başı yapıyorum bi de evim iş yerime yakın sen daha erken uyanıyosun bende geceleri hiç uyuyamıyorum oğluşum sağolsun
senin gibi göğüse, biraz totoya ve göbeğe gitti kilolarkocişim çok memnun durumdan
Evet ya gece su wc isi cok kötü mutlaka kalkiyorum bendene güzel nazar degmesin oglusuna hep kipir kipr olsun..
Yaaa demek coktan degistirdin..hmm bende acilen yeni almam gerek.benimkilerde cok sisti zaten hamile oldugumu gögüslerimden anladim.ama daha sisecek kizz bende severim büyük gögüsü yani benimkide bayaa büdü ayy cokmu tuhaf duyuldu ne Topsrlayamadimniye kiskanalim yavrumm masaallah diyelim nazar degmesin
hadi bakalım neler yapıyo seninki? çok oldumu son kontrolden sora? ben şimdi 1 ay arayla gidince çok farklı gelmeye başladı bana, her gittiğimde şok oluyorum, sende mutlu dönersin işallah, şeker yüklemeside iyi geçer işallah bu aşamayıda atlatmış olursun zati bişi kalmıyo artık bu son kontrol, benimkide haftaya cumartesi günü yapılcak aç karnına böğkkkk, ya bide gece 12den sora hiçbişi yiyip içememe kötü yaa, sabah kalktığım zaman ağzım dilim kuruyo benim nası dayancam o kadar saat:44:bide kan tahlili ( yani tam kan sayımı ), idrar tahlili ve idrar kültürüde istedi bida benden, son kontrolmüş bu yapcaz bunları rahat etmek için diyoaynen canım bende eve gidi ayaklarımı uzatıp yatmak istiyorum hiç çalışasım yok ama iyiyim çok şükür oğluşumu görücemhaftaya kontrolümüz var bide şeker yüklemesi yapılacak korkuyorum biraz inşallah değerler normal çıkar :18:
canlar bu şeker işinin kiloyla o kadar da ilgisi yok sanırım. ben gayet iri bi hatunum üstüne de 6 kilo aldım şekerim çok şükür gayet düşük çıktı.
ama benden önce bi kadın vardı hamile olduğuna inanamadım pek amaşekeri 203 çıkmıştı. bünyeden bünyeye değişiyo sanırım.
hayırlısıyla sağlıcakla geçsin inş. hepimizin hamileliği.
hımmm totonun büyümesini istemiyosun ama dimi sen? ozaman büyümesin hehe, kız çocuk annenin yüz güzelliğini alırmış o yüzden yüzde değişme olurmuş, sende kız çocuk belirtilerini yaşıyon demekki sadece toto hariç , etrafındakiler kg al diye bekliyolarsa işallah almazsın ölelerine uyuz oluyorum, bakıyolar sen kg alda şiş diye, benim eltim bana ay ben 18kg aldım senide görcem dedi, içimden görcez bakalım dedim, hoş zaten aldığı kg ları hala verebilmiş değil bu gidişle ben ikinci turu yaparım o hala aynı kg da sayar hahaha
evet evet yani aslında tek yapmamız gereken sağlıklı beslenmek, azar azar ama sık yemek, bide hamur işi, kızartma, cips, abur cubur ve şerbetli tatlılardan uzak durmalı, can isteyince bi lokma yenebilirşekere dikkat etmek lazım, çaya falan koyarken azaltmalı ben tek şekerli içerim normalde bazende tarçın çubuğu koyuyorum içine hiç şeker atmıyorum oda çok güzel oluyo tavsiye ederim şekersiz içmek isteyipte içemeyenler için
oh oh kociş memnunsa hiç sorun yok, benimkide sakın kg alma bak ben seni böyle beğendim der dururdu, göbüş çıktığından beri bi değişti bu, sana çok yakıştı, daha çok aşık oldum, göbek insana bu kadarmı yakışır diyip diyip duruyo hahaha, adamın gözü döndü heral
ozaman göğüsler büyüyebilir izin verdik gitti, tabi bide emzirme dönemi var azcık ozamanda şişiyomuş bu memişler ama olsun ben gayet memnunum hehe, büyük beden çamaşırı bayıla bayıla aldım
hadi bakalım neler yapıyo seninki? çok oldumu son kontrolden sora? ben şimdi 1 ay arayla gidince çok farklı gelmeye başladı bana, her gittiğimde şok oluyorum, sende mutlu dönersin işallah, şeker yüklemeside iyi geçer işallah bu aşamayıda atlatmış olursun zati bişi kalmıyo artık bu son kontrol, benimkide haftaya cumartesi günü yapılcak aç karnına böğkkkk, ya bide gece 12den sora hiçbişi yiyip içememe kötü yaa, sabah kalktığım zaman ağzım dilim kuruyo benim nası dayancam o kadar saat:44:bide kan tahlili ( yani tam kan sayımı ), idrar tahlili ve idrar kültürüde istedi bida benden, son kontrolmüş bu yapcaz bunları rahat etmek için diyo
canlar bu şeker işinin kiloyla o kadar da ilgisi yok sanırım. ben gayet iri bi hatunum üstüne de 6 kilo aldım şekerim çok şükür gayet düşük çıktı.
ama benden önce bi kadın vardı hamile olduğuna inanamadım pek amaşekeri 203 çıkmıştı. bünyeden bünyeye değişiyo sanırım.
hayırlısıyla sağlıcakla geçsin inş. hepimizin hamileliği.
canım bende çok şeket tüketen biri değilim çayı bile şekersiz içiyorum 6 yıldır bi de şu an 7 kilo aldım 64 kiloyum ama çok sık acıkıyorum 2 saatte bir o yüzden evham yaptım şekerim var mıdır acaba diye :26:
Kızlar seker yuklemelerınızı kacıncı haftada yaptıracaksınız benım doktor 27. haftada istedi de gec mı oluyo acaba ?
Kızlar seker yuklemelerınızı kacıncı haftada yaptıracaksınız benım doktor 27. haftada istedi de gec mı oluyo acaba ?
ben haftaya yaptırcam 26. haftamı doldururken yani 27 diyebiliriz...bazı doktorlar daha erken istiyormuş ama..beni şimdiden telaş sardı ya sonuçlar yüksek çıkrsa diye...inşallah hepimizin sonuçları güzel çıkar....
ben de meyveyi özellikle karpuzu ve dondurmayı kısıtlamam gerekirse diye korkmuştumama çok şükür iyiymiş değerlerim
ben de çok evham yapmıştım içini serin tut iyi olsun inş.
Kızlar bomba bi soruyla geldim...
Bilginiz var mı bilmiyorum bu haftlarda yalancı kasılmalar başlıyabiliyomuş...
Karnınızda sertlik olursa ve sanki bebek bi tarafa toplanmış gibi sertleşirse bu yalancoı kasılmaymış... Ve tabi bunun düzenli olmaması gerek..ağrı sızı olmaması gerek. Düzenli olursa mesela 5-10 dk arayla üst üste olursa mutlaka dr.unuza haber verin....
Ve bu sertlik olduğunda pozisyon değiştirmek gerekiyomuş,yani yatıyosanız kalkın yürüyosanız yatın ve 2-3 bardak su için....
Sizde oluyo mu bu tarz durum...?genelde bunu 6 aylık olanlardan duymuştum hep...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?