canım yani 9 ocakta mı öğrendin hamile olduğunu o da önemli bir de ilk 10 hafta çekilen ultrason görüntüleri gebelik haftasını tam olarak belirler yazıyor nette onlara bak öyle terar hesaplarsın böylece tam olarak bebiş kaç haftalık ortaya çıkar
maşallah bebiişe...ilk evlilik yıldönümünüz galiba ne güzel değerlendir canım mutlaka yarın yıldönümünüzü baş başa olacağın son yıldönümün ne de olsa sonra çoluk çocuk işte
gezin tabi canm,sonra da güzel bi yemek yersiniz.... Ohhhhh.... Seneye de oğluşunuzla kutlarsınız...Oy fitosum çok güzeller valla
Gelinligim kiraliktii dikildi bana gore sonra geri verdik zaten dedigin gibi imkansiz bu kilo ile1: yarın basbasa gezeriz heralde
iyi geceler hamisler ben artık evime geldim doktorumuz artık hersey yolunda dedi 24+5 gunluk bebegim 860 gram olmus doktor teyzemiz iyi beslemissin dedi bebegin esıde artık bi sıkıntı yaratmıyomus yukarı cıkmıs
HAMİLE BİR KADINA SÖYLEMEMENİZ GEREKENLER :18::18::18:Eki Görüntüle 744760
Hamilelik kadınlar için çok özel ve önemli bir süreç. Tabii hormonların etkisiyle sürekli değişen ruh durumları, onlara biraz daha dikkatli ve özenli davranmayı gerektiriyor. Siz siz olun, hamile bir kadınla konuşurken kelimelerinize iyi seçin! Ve asla bunları söylemeyin!
Biraz kilo aldın sanki
Alınganlığın üzerinde
Bebekle birlikte sen de büyüdün
Bunu yemesen iyi olur
Doğumdan sonra çalışacak mısın?
Çok dikkat etmen lazım
Sen otur, ben yaparım
İnşallah kız/erkek olur
Özgürlüğüne kavuşmana az kaldı
Tekmeliyor mu?
Ağırlık yapmıyor mu?
Böyle de güzelsin(ne demek istiyor acaba??? :) )
bende ayda 3kilo almaya devam ediyorum valla canm,napalım artık yapcak bişey yok,ben daha 2. Aşıyı olmadım,pazartesi şeker yüklemesi var,ve aşı var,önce dr.a sorucam ona göre yaptırcam,diğerinde çok ağrıdı ya şimdi hiç yaptırasım gelmiyo...
arkadaşlar aklımda bi soru var ben normalde her ay 25 die hatırlıyorum adet tarihimi 8 ocakta 1gün kanamam oldu hastayım zannettim ben sonra ertesi gün olmadım aklıma takıldı test yaptım pozitif cıktı doktora gittim 5+5 günlük hamilesin dedi ben adet tarihimi ararlık olarak mı hesaplıcam yoksa o birgün olduğum gündenmi??
Günaydın kızlarrr... nasılsınız?
benim vücudum su toplamaya başladı... sizlerde de aynı durumu yaşayan var mı?
kızlarrrrrrr bugun butun gün kocişle gezdik kızımın odasına karar verdık kısmetse yarın netşelecek benm ayaklar davul gıbı oldu şişti desem belkı ama her yer kılo alıyosa ayakta alır sanırım buyudu ayaaklarım 36 gıyerdım bugun 37 sandalet aldım tıp uydu dogum butun anatomım değişmiş durumda
kızlar bugün diyetisyene gittim. 1700 kalorilik diyet listesi verdi. bundan sonra her ay 1 kg alma iznim var sadece.
tam gün uygulayınca acıkmam umarım. eskiden canım hiç tatlı çekmezdi, şimdi aksilik bu ya yasaklara gidiyor hep aklım.
inş diyetle şekeri kontrol altına alabilirim. insülin ile uğraşmayı hiç istemiyorum :18: Allah beterinden korusun diyorum artık.
bende annelık egıtımı ıle ılgılı kurslar baktım ama bulamadım hangı sehırdesın canım senmerhaba bayanlarr
bugün annelik eğitimindeydim harika şeler öğrendim ve tüm sorularımı dr lara sordum
kızım bi an önce gelse keşke
oh ne güzel iyi yapmışsınız valla bebeğin odası da hayırlı olsun canım...gezmekten şişmiştir o ayaklar bende geçen hafta kardeşimle epey gezdim sabah 9da çıkmıştım sınavım vardı öğleden sonrada onla gezdim akşam 6.30 kadar eve geldiğimde ayaklar balon gibi şişmişkızlarrrrrrr bugun butun gün kocişle gezdik kızımın odasına karar verdık kısmetse yarın netşelecek benm ayaklar davul gıbı oldu şişti desem belkı ama her yer kılo alıyosa ayakta alır sanırım buyudu ayaaklarım 36 gıyerdım bugun 37 sandalet aldım tıp uydu dogum butun anatomım değişmiş durumda
kızlar bugün diyetisyene gittim. 1700 kalorilik diyet listesi verdi. bundan sonra her ay 1 kg alma iznim var sadece.
tam gün uygulayınca acıkmam umarım. eskiden canım hiç tatlı çekmezdi, şimdi aksilik bu ya yasaklara gidiyor hep aklım.
inş diyetle şekeri kontrol altına alabilirim. insülin ile uğraşmayı hiç istemiyorum :18: Allah beterinden korusun diyorum artık.
Canimcim ne verdi listende neler var paylasirsan cok sevinirim bende diyetteyim ya ama bugün biraz bozdummu neofff
geçmiş olsun canım hamilelik şekeri mi çıktı sende Allah diyetinde de kolaylık versin peki şeker çıkmadan önce hiçbir belirti vermişmiydi merak ettim bende 2 hafta sonra şeker yükleme testi yaptırıcam
Kahvaltı: şekersiz çay- 2 kibrit kutusu peynir(veya haftada 4 yumurta+1kibrit kutusu peynir)- 3dilim kepek ekmek- domates salatalık yeşillik
Kuşluk: 1 meyve(tatsız meyvelerden)+5 fındık
Öğle: 3 köfte kadar et tavuk veya balık- az yağlı salata- 1 kase az yağlı yoğurt- 2dilim ekmek veya 1 kepçe çorba veya 4 kaşık bulgur pilavı
ikindi:1 dilim ekmek- 1 kibrit kutusu az yağlı peynir
akşam:8 çorba kaşığı etli sebze yemeği-salata-yoğurt-1 dilim kepekli ekmek
gece: 1 porsiyon meyve / yarım bardak süt
meyvelerden karpuz kavun hurma üzüm kayısı gibi tatlı olanlar hep yasak. tüm tatlılar, çikolatalar, dondurma, makarna yasak.
pirinç, beyaz un yasak... peynir-süt-yoğurt yarım yağlı olacak.
bir de kitapçık verdi canım. o kitapçıkta listedeki bir gıdanın yerine ne ölçüde alacağın başka gıda örnekleri var. ama çoğu yasak listemde olduğu için fazla değişiklik yapamayacağım.
senin listen nasıldı canım?
çok çok eçmiş olsun umarım diyete uyabilirsin vede şekerin normal seviyelere dönerevet canım, teşekkürler. öncesinde çok dikkat ediyordum, genetik olarak yatkınım çünkü. tatlı, unlu gıdalar çok çok az tükettim gebeliğin başından beri. bende belirti vermeden çıktı canım. ağız kuruluğunu hep sordu dr lar ama aksine hiç yoktu, zorla su içiyorum bu sıcaklarda... temel belirtisi o... halsizlik vardı ama onu gebeliğe bağladım.
inş çıkmaz sende.
selam kizlar benim kasigimin biraz uzerine bugun bi ara sanci girdi ben sok oldum sonra uzandim gectieger bu yalanci kasilmaysa ben digerini dusunemiyorum dedim ve kara kara dusunuyorum
çok çok eçmiş olsun umarım diyete uyabilirsin vede şekerin normal seviyelere döner
bu sıralar yalancı kasılma yaşayan ne çok arkadaş var dikkat et uzan yat öyle olunca birşey olmaz inşallah kara kara da düşünme canım ilk insandan bu yana insanlar çoğalıyor çok zor katlanılamicak birşey olsaydı kimse 2. 3. çocuğu doğurmazdı bu çoook normal bizim tabiatımıza uygun bir durum
arkadaşlar gebelikte canı çemen çeken oldumu, ya ben reklamlarda gördüm aldık biraz yedim ama sonra pişman oldum, aacaba bir zararı varmıdır, yiyen oldumu hiç
canim abartmadigin surece ye bisey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?