Hanimlar herkese selamlar... tatile çıkınca daha cok aranızda olacağım diyordum ama olamıyorum malesef evde internet arızalı kac gündür ttnet sağolsun gidwremediler arizayi... cepten de girmek istemiyorum gerci temizlik falan derken firsat da olmadi. Bugun kaynanamla lcwya gittik. Indirim var yazlik bir suru sey aldik kizima size de tavsiye ederim bebek magazalarinda muthis indirim var. Mothercareden de bir suru sey aldim orada da indirim vardi... oyle yani paylasmak istedim internet gelince resimleri paylasirim...
Bu arada kaynanam yine kilo almisin dedi :) her soylediginde kilo almis olsam en az 15 kilo almis olmam lazimdi. Bir deee yüzün lekeli lekeli olmuş dedi. Galiba hamilelik bemim gözlerimi de bozdu göremiyorum lekelerimi :))) bu arada göbişim kocamaaaan oldu kilo almadigim icin göbek şişti de şişti
bugun hastanede beklıyoruz kadın sordu kaç haftalık dıye soyledım yanında kızı hamıle sızın dedım 28 miş eşimde dediki bana yavrusu gıbı duruyosun yanında bak sen kucucuksun dedi doktorun odasından çıktım kadın koşa koşa yanıma geldı kız mı erkek mı dedı kız dedım demiştim kızıma dedı popon buyuk ondan dediyıkıldım oylemı dedım snın kızında aynı devaanası gıbı dıyemedım arkamı dondum başladım ağlamaya tamam lopez popoluydum orantılı her yerım aldı kılo ama çok ağladım
eltin baya valide sultana oynuyor canımçok şükür ne eltim ne kaynım var bi tanecik görümcem, bi tane de kayınvalidem var onlarla da Allah bozmasın aramızı bu eltiler geçinemiyo neyse o kesin büyüktür senden zaten çömez muamelesi yapıyordur sana.
bugun hastanede beklıyoruz kadın sordu kaç haftalık dıye soyledım yanında kızı hamıle sızın dedım 28 miş eşimde dediki bana yavrusu gıbı duruyosun yanında bak sen kucucuksun dedi doktorun odasından çıktım kadın koşa koşa yanıma geldı kız mı erkek mı dedı kız dedım demiştim kızıma dedı popon buyuk ondan dediyıkıldım oylemı dedım snın kızında aynı devaanası gıbı dıyemedım arkamı dondum başladım ağlamaya tamam lopez popoluydum orantılı her yerım aldı kılo ama çok ağladım
bana da hep öyle diyolar.hep bana arkan büyüdü kızın olcak dediler nitekimde kızım olcak hala diyorlar senin arkan büyüdü genişledin diye bana.insanlar bana opran büyüdü buran büyüdü diyor ama hala yer veren yok.45 dk ayakta gidiyoruym hastaneye.gencecik kızlar gencecik adamlar yer vermiyor.çok yazık..insan karnımdaki mahsuma acır ben yorulunca oda yoruluyor ben bebeğime kıyamıyorum:2:anlattıklarınıza inanamıyorum yaa gerizekalı insan dolu memleket güler misin ağlar mısın
senin üzerine bu popoyla oturur ezerim deseydin hey Allahımm şaka gibiler
aynen canım..büyük ezmeye uğraşıyor beni.bende ezdirmiyorum dik başlıyım neden ezdireyim onun emrinde olayım ki.o benim bişeyim değil eşimin abisinin eşi.bana ne.yeterince sessizim karşılık vermem ama ezdirmemde.dinlememde.beni yönetemez.oda daha deliriyor.çok kıskanç öyle insan ömrümde görmedim.en güzel ev en yeni eşya onun olcak katiyen ağzından 6 senede birkez çok güzel yada çok yakışmış yada güle güle kullan lafı duymadım.yeni evliydim tabi mobilyalarım yeni bir kaç ay sonra bi akrabaya çeyiz sermeye gittik bana aa bak onun mobilyaları seninkinden daha güzelmiş dedi herkes içinde düşünün yani.bnim hiç kıskançlığım yoktur.geçen yıl o doğum yaptı halılarını tüllerini falan yeniledi yeni eşyalar aldı hep beraber ütüledik serdik esyalarını falan hiçte kıskançlık geçmedi aklımdan ama bnim kapılarım değişçek siperiş verdik ölçü almaya gedliler bir şişirdi kendi 3 gün konuşmadı o suratıda inmedi.insanın içine zehir ediyor
bana da hep öyle diyolar.hep bana arkan büyüdü kızın olcak dediler nitekimde kızım olcak hala diyorlar senin arkan büyüdü genişledin diye bana.insanlar bana opran büyüdü buran büyüdü diyor ama hala yer veren yok.45 dk ayakta gidiyoruym hastaneye.gencecik kızlar gencecik adamlar yer vermiyor.çok yazık..insan karnımdaki mahsuma acır ben yorulunca oda yoruluyor ben bebeğime kıyamıyorum:2:
amaannn dert ettiğin kişiye bak boşver
he de geç onun sana davrandığı gibi davran en eksik ne fazla boşverrrr
aynı yerde oturuyorsunuz mecbur katlanıcan işte ona değer verme ki seni üzeemesin canım :)
Kiloya popoya ona buna takma kafanı canım,fazla insan fazla zarar,en güzeli kendini biraz arındırmak..ben öyle yapıyorum başım rahat,insanlar ne konuşacaklarını bilsinler canım ,her ağızlarına gelenleri söyleyemezler..Ancak yaza giyer teyzesii :)
Ay sorma aynaya bakıyorum degisiklik yok annemleri görmedim ne zamandir haftasonu gittim evire cevire baktilar diyorlar sen aynisin bi göbüş cok cikti o da kilo almadigim icin sivri sivri cikiyor iste... amann takmayayim diyorum ama ben sıkıntılı bi hamilecik olsam kaynanama alinabilirdim o da bunu gayet iyi biliyor neyse ki onu sallayan yok
Cnm fazla yorma kendini. Ben de dün yaptim salonum kaldi tek yatak koltuk ne varsa cektim. Evim 135 metrekare camlar da yere kadar :) ama camlarimda bi4 sey yok yeni silindi onlar. Icinizd3 en sağlam benim galiba :) cam bile silerim o kadar yani :) cok şükür. Temizlikci ben de ayarlamak istiyorum. Iki yillik evliyim 4 yildir calisiyorum daha 3 kere mi ne cagirdim temizlikci hicbirinde de memnun kalmadim. Kaynanama bi kere gelmis bir kadin var haftada 1 yarim gün anlasmayi düşünüyorum onunla. Kaynanam alamiyor evde olduğu icin o yüzden ben alabilirim :)
Ben de senin gibi düşünüyorumhamilelik yakisti bence de yani toplasan 2 kilo yok aldigim... bir de kilo alsam kim bilir ne dicek... ya hu takinti yapmiyordum takinti yaptirdi bana zorla...
ahh ahhhh sorma canım yaram çok derin..eşim yüksek sesle konuşur eltiminde işi gücü bizi dinlemek gözetlemek olunca duyuyor.birkaç ay önce eşimle tartıştık tüp bebek için olan iğnemi kurcalarken kırmıştı bnde kızmıştım oda bilerek yapmadım falan diye söleniyordu hemen gitmiş kaynanama eltim çok kavga ediyolar diye.kaynanam bize geldi siznki çok kavga ediyolar diyo noldu dedi şaştık kaldık kaynnam eltime onun normal konuşması öyle bilmiyonmu babası gibi demiş eltime.ama çok sinir olduk eşimle.aile içinde olan şeyi duymuşun hemen sağa sola sölemen mi gerek.bnm zilim çalsın otomatiğe o basar yukardan ve bekler kapıda kim geliyo diye.ahh ahh bende bugün tam boşalttım içimi heeee
Öyle bir insanla dip dibe yaşamak çok zor ya..Ben böylelerine inanamıyorum,içleri sürekli hasetl,k fesatlık zehirle dolu Allah korusun..Ablamın da aynı anlattıklarına benzer bir eltisi var aman aman,ablam mesafeli duruyor da zarar veremiyor fazla ama öylelerine çetin ceviz olacaksın kendini ezdirmeyeceksin..Henüz iki kaynım da bekar ama ilerde fettan eltilerim olursa kesin tırnaklarım çıkar,inş. iyi insanlar olurlaraynen canım..büyük ezmeye uğraşıyor beni.bende ezdirmiyorum dik başlıyım neden ezdireyim onun emrinde olayım ki.o benim bişeyim değil eşimin abisinin eşi.bana ne.yeterince sessizim karşılık vermem ama ezdirmemde.dinlememde.beni yönetemez.oda daha deliriyor.çok kıskanç öyle insan ömrümde görmedim.en güzel ev en yeni eşya onun olcak katiyen ağzından 6 senede birkez çok güzel yada çok yakışmış yada güle güle kullan lafı duymadım.yeni evliydim tabi mobilyalarım yeni bir kaç ay sonra bi akrabaya çeyiz sermeye gittik bana aa bak onun mobilyaları seninkinden daha güzelmiş dedi herkes içinde düşünün yani.bnim hiç kıskançlığım yoktur.geçen yıl o doğum yaptı halılarını tüllerini falan yeniledi yeni eşyalar aldı hep beraber ütüledik serdik esyalarını falan hiçte kıskançlık geçmedi aklımdan ama bnim kapılarım değişçek siperiş verdik ölçü almaya gedliler bir şişirdi kendi 3 gün konuşmadı o suratıda inmedi.insanın içine zehir ediyor
aynen canım bebeğim bir olsun yoldaş arkadaş olcak bana herşeyim olcak inş.
çok şükür elti tecrübem yok ama emin ol bebek doğunca hasetinden daha da çatlıcak
benim de kızım olucak ya ondan bu densizlere iki katı sinir oluyorum daha bi densiz çıkmadı karşıma şansı varsa çıkmaz da
anaammm ne cadı oldummm hep sizin yüzünüzden
anlattıklarınıza inanamıyorum yaa gerizekalı insan dolu memleket güler misin ağlar mısın
senin üzerine bu popoyla oturur ezerim deseydin hey Allahımm şaka gibiler
Yazılarınızı okuyunca halime şükrettim arkadaşlar. Benim eşim tek cocuk, ben de öyleyim. Bizde ne elti var, ne görümce, ne dayı var, ne hala var ne teyze var., ne amca var..
:)) Anlayacağınız annemizden babamızdan gayrı kimsemiz yok.. Allah onları başımızdan eksik etmesin..
çok şükür elti tecrübem yok ama emin ol bebek doğunca hasetinden daha da çatlıcak
Canım benim kendiliksiz insanların söylediğine ne bakıyorsun sen. Eminim hiç de öyle diildir popon. Allahın gerizekalısı, boşboğazı..
Gözyaşlarına yazık valla..
Şu anda bizim tek önceliğimiz bebeğimizin sağlığı.. Bu arada fazla kilo almanın sağlık olarak tek zararı preeklempsi gibi hastalıklara sebep olması. Kilomuzu belirli bir seviyede muhafaza etmemiz şart. Doktorların şöyle bir lafı var "iki kişisiniz diye iki kişilik yemeyin" diyorlar biliyorsunuz. Sağlklı besinlerden az az ve sık sık yememiz lazım.
Çok kilo alırsak, bebekte çeşitli problemler olabiliyor, şekerimiz çıkarsa bebek de çok kilolu doğabiliyor, sağlık problemleri olabiliyor.
Ben şimdiye kadar 7 kilo aldım, hemen hemen her ay bir kilo aldım. Hiç yemeğimi kesmedim, canım ne isterse yedim, az az yedim.
Bir de unutmayın, son aylarda kilo alışı da hızlanıyor. Şimdiye kadar az aldıysanız da son aylarda çoğalabilir.
canım ben 21. haftalıkken doktoruma soylemedn dıyetısyene gıttım burda da ozaman paylaştım yoktun sen yemedıgım halde haftada 1 kılo almaya başlamıştım kı makrna pılav abur cubur hiç yemedım hamılelım suresınce tam bugday ekmeyı tuketrdım zaten esskıden de dedımkı bı anormallık var kolestrol çıktı sonrakı randevumda doktorum kızdı dıyetsyene gıttım dıyınce ama herkes yok yuzun şişmiş burnun şişmiş herkes benı bunalıma soktu kı ben ılk bebğimi kaybettım dedımkı ıstersem 100 kılo olayım takmıcam ama ınsanlar rencıde edıyolar 56 ıle hamıle kaldım 65 şimdi napayım ben
canım ben 21. haftalıkken doktoruma soylemedn dıyetısyene gıttım burda da ozaman paylaştım yoktun sen yemedıgım halde haftada 1 kılo almaya başlamıştım kı makrna pılav abur cubur hiç yemedım hamılelım suresınce tam bugday ekmeyı tuketrdım zaten esskıden de dedımkı bı anormallık var kolestrol çıktı sonrakı randevumda doktorum kızdı dıyetsyene gıttım dıyınce ama herkes yok yuzun şişmiş burnun şişmiş herkes benı bunalıma soktu kı ben ılk bebğimi kaybettım dedımkı ıstersem 100 kılo olayım takmıcam ama ınsanlar rencıde edıyolar 56 ıle hamıle kaldım 65 şimdi napayım ben
ben 74 kiloyla hamile kaldım.6 yıldan sonra tüp bebekle hamile kaldım.ilk ağlatan kaynanam oldu.bana sen çok kilo alırsın duba gibi varil gibi olursun dedi.bnde olursam olayım bebeğim sağlıklı olsun dedim.ama eve gidince ağladım.çok üzüldüm.yaa ben 74le hamile kaldım 84 kilo oldıum şimdiden.ve hala 2 poşet ilaç alıyorum ve daha daçok kilo alcm.ben ne diyeyim ben ne yapayım tek dediğim bebeğim sağlıklı olsun..
ah canım gözlerim doldu okurken kıyamam sana bennn o mucize bir bebek biliyomusun annesı sana mukafat 6 yılın sonunda hediye olmuş alsak nolur demı ama etraf çok rencıde edıyo biz bebeğimizi öğrendıgımızde eşimınde kanser oldugunu öğrenelı 1 hhafta olmuştu umudumuzun bittiği anda Allahım kızımızı verdı bıze ben neler çektımmm anlatamamm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?