Kızlarrr az önce kaynanam aradııı... Size geçen gün demiştim ya bana yüzün lekelenmiş falan demişti diye... Sonra her gördüğünde kilo almışsın diyor demiştim... Aradı sen çok güzelleştin hamilelik sana çok yaradı falan dedi. Çok yiyor musun evdeyken diyorrr. Dedim yooo kızım sen niye böyle yapıyorsun diyorrr. Acaba eşim mi bir şeyler söyledi... Yoksa dedim kadın da buraya üye mi olduNeyse işte... Ben senden korkuyordum çok zor geçer hamileliğin bayılırsın falan diye ama sen maşallah çok iyisin falan dedi... Kiloyu da hiç takma alırsan alırsın verirsin sonra dedi... Ben de valla konusu açılmışken başladım konuşmaya... Ben kilo almadığım için biraz üzülüyorum dedim. Keşke kilo alsam dedim Doktora her gittiğimde kızacak bir şey diyecek diye korkuyorum dedim. Ya kızım kilo almamışsa diye düşünüyorum üzülüyorum dedim. Her gören bir yorum yapıyor yok karnın küçük görünüyor hamile gibi değilsin diyorlar dedim. Bazıları karnın aşağıda diyor dedim. Bazıları da her gördüğünde kilo almışsın karnın çok çıkmış falan diyorlar dedim sıkılıyorum herkesin yorumlarından kimseyi göresim gelmiyor dedim.
Aslında ben kilo almamış olmayı biraz kafaya taktım beni her gören niye kilo almadın bi problem mi var muhabbetine giriyor. Ben de üzülüyorum biraz. Bir de aslında bende depresyon hali var. Böyle her şeyden alınıp bunalıma giriyorum kendimi bırakmıyorum fazla... Yoksa çoktaaan doktorluk olmuştum... Neyse işte...
Kaynanamın erkek kardeşi var onların da bebeği oldu. Elti gibi sayılırız eşimin dayısının hanımıyla... Aile içinde sürekli bir kıyaslama... Dayı dediğimiz benden 9 yaş büyük hanımı da büyük... Sonuçta ben üniversiteye falan gittim sonra iş hayatım başladı yemektir falan çok da bilen biri değildim ama yine de hiç yansıtmadım eşime ve ailesine... Elimden geleni hep yaptım fazlasıyla... Bu gelin de çok becerikli... Kıyaslanacak halde kesinlikle değiliz sonuçta kız evdeymiş çalışmış bir yerlerde yemek falan yapmış kıvırmış işi. İşte bu sülale bizi hep kıyaslıyor aslında... Benim boyum kısadır. 158-160 arasıyım. Bu gelinin boyu da çok uzun... Ama ben kendisini çok severim aramızda da hiçbir gerginlik çekememezlik olmadı. Şimdi oğlu var 2 aylık onu da yeğenlerim gibi seviyorum. Hatta kaynanamların ailesinden en iyi anlaştığım kişi odur. Neyse işte... Sürekli ben onu kıskanıyormuşum muamelesi yapıyorlar. O doğum yaptı ben hamileyim aramızda da kıyaslama var... Pufff çok dolmuşum ben ya... Kızlarrr çok sıkıldım... Kaynanamın evi de bana yakın bebek doğunca fazla samimi olmaya kalkacak. Kaynanamı da seviyorum aslında iyi kadındır. Ama ben de çok sıkılgan ve çabuk bunalan biriyim. Bebeğimle yalnız olmak istiyorum şimdiden... Biliyorum yardıma da ihtiyacım olacak ama... Aramızdaki bağların zarar görmemesi açısından kaynanamdan başka birinin olması lazım bu kişinin...
biz geldik teyzelerimiz annemle birlikte....
öğretmenimm kendi annenn ?? ben KAYANANAMDAAAAAAAAAAAANNNNNNNNN nefret ediyorum Allah onu bildiği gibi yapsın 1 ay ooldu hala dıdımde sürtüyooooooooooo dedım ya ben taş düşerken tatıle gitti diyeeeeeee telinide sildim tanımıyom artık bakalım doğumda nolcekkk
sende mi böbrek taşı düşürdün sezincim
biz bi doğum yapmış sayılırız zaten
benimki düşmedi gerçi duruyo sanırım kendisini de çok anmak istemiyorum hortlamasın Allahımmm sen koruuu
öğretmenimm kendi annenn ?? ben KAYANANAMDAAAAAAAAAAAANNNNNNNNN nefret ediyorum Allah onu bildiği gibi yapsın 1 ay ooldu hala dıdımde sürtüyooooooooooo dedım ya ben taş düşerken tatıle gitti diyeeeeeee telinide sildim tanımıyom artık bakalım doğumda nolcekkk
canımm eşin bişey demiş sanki gerçekten direkt o muhabbete girdiyse söylemiş olabilir. o da üzüldüğünü söylemiştir yani
anneler böyle bişeyi kafalarına taktılar mı anlam veremedğin bi anda başlarlar anlatmaya
biz de anne olunca anlarız heralde
canım sen eltinle geçinmeye bak boşver kim ne derse desin, geçinene de mana bulan çok geçinemeyene de bak face te şu karikatür vardı tam senin duruma uygun düşecek
İlaçla geçti mi ki ağrısııı Allahımm tam 1 sene olmak üzere o ağrıdan ayaklarım havada kafam aşağıda kıvrandığımı biliyorumaman duymasınn yok daha düşmedi2 tane 6milim lik duruyolar ama kıpırdaması bıle doğum sancısına benzetıyolar evet cancazım
aklım çıkıyo bıdaha olcak dıye ben dedım normal doğum yaparm sanırım çunku ılaçsız o acıyıı çektım
canımm sen şu an kendine ağlıycak yer arıyosun ama sakın haaa asıl hormonlarına yenik düşme kalk gez dolaş bi kendine gel neye ağlıyorum yaa ben diye bi sor kendine, inan hiç mantıklı bişey bulamıycaksınannem beni 43 yaşında doğurmuş şimdi 68 yaşında... benim bebek 11. torunu olacak... kadıncağızın evime gelip çok faydalı olabilecek hali yok... hem ev de uzak... evde de babacığım var o da yalnızlığı hiç sevmez... kıyamam ki ona ben... ama yanımda olsun çok istiyorum onun yanımda olması yeter. kaynanamlar da düğün olurken çok çektirdiler canım ama ben unutmak istiyorum onları... yoksa yaşamım zorlaşır... kaynanam kaynanamın kız kardeşi... kaynanamın annesi ve babası etmedik hakaret bırakmadılar biz evlenirken... ay dur şimdi onları hortlatmayalım lütfenunuttuk o günleri biz unuttukkk
evet eşim bir şey demiş canımmm o gece ben uykumda eşime sayıklamışım ben çirkin mi oldum diye... eğer çirkin olursam ilk sen söyle demişim. yüzümde lekeler çıkarsa ilk senden duymak istiyorum demişim... o da annesine eşimle konuşurken dikkatli ol... öyle lekelenmişsin falan deme kendini çirkin hissediyor falan demiş. eşime de kızdım şimdi... niyeeee çünkü ben çok güçlüyüm yaaa kendimi çirkin hissedememmm çünkü ben çok güçlüyümmm depresyona girememmm hem girsem de kendi başıma üstesinden gelebilirim kimsenin bilmesine gerek yokkk ay benim sinirlerim çok bozuldu kızlar
ya aslında biliyorum tüm sorunları ben kendi kendime çıkartıyorum ama işte insan hamilelikte bunun önüne geçemiyor ki... sürekli bir yetme çabası... niye... niye ben illa güçlü kadın olacağım ki... koç kadınıyım ya ondan diyorlar ben burçlara inanmam ama...
yani sürekli güçlü kadın olmaya çalışıyorum. hayır ya bırakabilirim kendimi... ben de hamileyim ben de kadınım...
öğretmenim haklısın anneciğini yorma kadıncagız sen ona kıyamazsın o sana kıyamaz benım anneciğim gelicek inş. babam rahmetlı oldugu için annemı bağlayan bişey yok o olmasa kocam dururdu yanımda kaynanamdan bana fayda yok bıde o hastanede yattı ben kaldım yanındaaa ama yokkkkkkk safmıışım bennn ben düşünce hemen yok oluveriyooooooooooooo kı bu kadın46 yaşında genncecik
herkese günaydınnnnnn öncelikle...
önce normal doğum sürecini anlattılar slaytlarla... güzeldi ama gerildik biraz tabi... doğum hakkında da bayağı bir şey öğrenmiş olduk... sonra gebelik ve sonrası egzersizlerini anlattı fizyoterapist... sonra anne sütü emzirme ve bebek banyosu anlatıldı... oyuncak bebek üstünde uygulama yapıldı :) Çocuk sağlığı uzmanı sorularımızı yanıtladı sonra bir de lohusa dönemi ruh sağlığı konusu ele alındı... ben memnun kaldım... faydalı buldum... sağolsunlar güzel hazırlanmışlar... her ay yapılıyormuş bu arada... numuneler falan hediye ettiler... çekilişle bir kişiye de doğum fotoğrafçısı hediye ettiler...
bu arada doğuma gelirken neler getirmek gerektiğini de söylediler. bebeğe ve anneye kıyafet dışında bir şey yok... bezdir biberondur bunlar gerekirse veriyorlarmış zaten hijyenik paket... hatta lohusa şerbeti kapı süsü falan bile... göğüs pompası göğüs koruyucu falan hepsini hastane sağlıyormuş...
4000 çok geldi banaaa çok işimiz var bu bebişlerle bizimmm :)
Allah yardım etsin işin zor... biz de akşam 12 sabah 5... tuvalete kalktığımızı ve dalmamızın uzun sürdüğünü de varsayarsaaakk uyumuyoruz diyebilirim :) benim eşim bebekken çok az uyurmuş... yine öyle... kızım da ona çekti galiba... şimdiden beni de uykusuz ediyorrrr
bu arada kızlar kızacaksınız belki bana ama iki gündür benim kız çok hareketli hiç uyumuyor sanki kıpır kıpır korkuyorum bir şey mi var diye ya huuu
canım biz de hareket etse telaş yapıyoruz etmese telaş yapıyoruz birşeyi yoktur annesi bugünlerde oyun oynamak istiyormuş canı demekki...bu arada ben orucu denicem bakalım inşallah tutabilirim tabi sahur ve iftarda suya dikkat etmek lazım ki ben önceden de buna dikkat ederdimhadi bakalım :) kolay gelsin tekrardan... ben de biraz kitap okuyayım bari... belki biraz da uyuruzzzz
bu arada ramazanda orucu ne yapacağız hiç doktoruna soran oldu mu? ben cumartesi soracağımm
Günaydin kizlar..benim moralim biraz bozuk nedeni ise dün doktorum hakkinda hic iyi seyler duymadim.dün ablamin arkadasi ziyaretime geldi ve hangi doktora gittigimi sordu bende söyledim.ayy o hic iyi degil dedi neden dedigimde ise bana bir kac kötü olay anlatti mesela onun bir arkadasi doktora soruyomus hersey yolundami diye doktor hersey cok iyi demis kizin son haftalariymis ici rahat etmemis hastaneye gitmis bide bunu hemen sezeryana almislar demisler 1 gün daha gecikseydin ikinizde zehirlenirmissiniz.eee benimde haliyle icime kurt düstü korktum kizlar hadi banada söylemezse diye birsey oldugunda.ilk hamileligim oldugu icin annem direk beni abimin esinin gittigi yere götürdü oda oraya gitti iyi diye.bende yengeme sordugumda evet cok memnundum dedi.bende öyle tamam dedim.ama suanda bu kötü seylere inansammi ne yapsam bilemedim.yurt disindayim ve burda inanilmaz cok doktor var kim nasil bilmiyorum ki tanidiklarim buna gidiyo cogu ayyy kafam cok karisik kizlar...siz olsaniz ne yapardiniz??
evet kesinlikle herkes izlesin çok faydalı show tvdeki merhaba bebek programından daha etkili ismi anne elimi tutsana eşimle oturup izledik kesinlikle güzel bir programKızlar trt 1de hamilelikle ilgili bi prpgram başladı şuan. Guzele benziyor.
Ya ben aç mı gideyim tok mu:26:
herkese günaydınnnnnn öncelikle...
önce normal doğum sürecini anlattılar slaytlarla... güzeldi ama gerildik biraz tabi... doğum hakkında da bayağı bir şey öğrenmiş olduk... sonra gebelik ve sonrası egzersizlerini anlattı fizyoterapist... sonra anne sütü emzirme ve bebek banyosu anlatıldı... oyuncak bebek üstünde uygulama yapıldı :) Çocuk sağlığı uzmanı sorularımızı yanıtladı sonra bir de lohusa dönemi ruh sağlığı konusu ele alındı... ben memnun kaldım... faydalı buldum... sağolsunlar güzel hazırlanmışlar... her ay yapılıyormuş bu arada... numuneler falan hediye ettiler... çekilişle bir kişiye de doğum fotoğrafçısı hediye ettiler...
bu arada doğuma gelirken neler getirmek gerektiğini de söylediler. bebeğe ve anneye kıyafet dışında bir şey yok... bezdir biberondur bunlar gerekirse veriyorlarmış zaten hijyenik paket... hatta lohusa şerbeti kapı süsü falan bile... göğüs pompası göğüs koruyucu falan hepsini hastane sağlıyormuş...
4000 çok geldi banaaa çok işimiz var bu bebişlerle bizimmm :)
Allah yardım etsin işin zor... biz de akşam 12 sabah 5... tuvalete kalktığımızı ve dalmamızın uzun sürdüğünü de varsayarsaaakk uyumuyoruz diyebilirim :) benim eşim bebekken çok az uyurmuş... yine öyle... kızım da ona çekti galiba... şimdiden beni de uykusuz ediyorrrr
bu arada kızlar kızacaksınız belki bana ama iki gündür benim kız çok hareketli hiç uyumuyor sanki kıpır kıpır korkuyorum bir şey mi var diye ya huuu
canım doğuma daha çok var onlar içerde istediği gibi at koşturuyor daha döner o merak etme he dönmezse de hayırlısı diceksin sezeyan olursun hayırlı ve sağlıklısı nasıl olacaksa öyle olsun canım stres yoookarkadaslar bır sey sorcam ya benım bebegım ters duruyomus bundan bır sey olur mu daha düzelir demi
hoşgeldin yeniden bayadır yoktun canım neden kilo lamıyorsun yiyemiyormusun ki bebeğin sağlığı ve kilosu iyidir umarım bu durumdaheyyy hamişşlerrr yeniden merhaba; çok zaman geçti görüşmeyeli...ama işte yeniden döndüm...inatçı bebeğimin cinsiyetini sonunda öğrendim kızıım olacakkkkk...onun dışında güzel bi haber veremeyeceğim.doktorum kilo almamamdan şikayetçi bu yüzden bir sürü vitamin kan hapı verdi (ıyyyykk) kızım kendini şimdiden doğuma adapte etmiş ve doğum pozisyonuna geçmiş gününün %80 inini bu şekilde geçiriyo dedi doktorrrr ve bu yüzden çok sancı oluyo ..... falan filan işte daha bi kaç şey var ama sizinde içiniz kararmasınnn...
cullucan benim de karnım çok kasılıyor ya taş gibi oluyor bazen ayakta filansam hele çok rahatsız ediyorhihoyyyttttttttttttttt kızlar ben geldim, anam benim karnım sabahtan beri bi kasılma bi kasılma doktoru aradım normalde cumartesi gitçekitm yarın sabah gel bakalım şekeride yükleyelim olsun bitsin dedi, işten izin aldım yarın sabah gitçem bende, bakalım niye kasılıyomuş bu karnım böyle, resmen yamuluyo yaa, bu sıpa fena olcak vala, korkuyom ben:18:
düzelir be canım daha çok varki son hafta düzelen bile var bebişin kilosu çok değilse son hafta bile değiştiriyomuş yerini, herşeyin hayırlısı olsun canım, dönmezsede normal doğum yapmazsın boşver demekki böylesi hayırlı senin için öyle düşün
hoşgeldin, işte kimisi kilodan şikayetçi kimisi almamaktan, ne yapçaz böle bilmem, öle böle geççek bu günler napalım, sonunu düşüncez, iyi günlerimizi dimi ama, olsun şekercim herşeyi paylaşıyoz burda, sancı olması normal demekki arada benimde oluyo bakalım yarın doktor ne dicek, bi alete bağlıcakmış beni neyse artık o:26:
hehe bebiş ne isterse o olur, o yapıyo seçimini daha anne karnında yapçak bişi yok, mecbur ona uycazzzz
ayyyykoptum yemin ederim yaaaa, neşem yerine geldi valaaaaa
bizim apartmandada var bi yeni evli ama aşağıda kalıyo çok sesleride gelmiyo vala, bilmem napıyolar
aynnenn öyle canım, ama çok takmamak lazım iki saattir iptalim ben mesela, bi kasıyo beni sağdan ama bıraktım kendi haline şimdi, bişiler içiyom sürekli, bide iş yerinde insan uzanmak istiyo ama uzanamıyo bu biraz sıkıntı işte
ay valla çok merak ettim şimdi yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
normal canım benim de ara ara oluyor hormonlardanmışkızlar bugun benden su gibi akıntı geliyooo sankı çiş kaçırırsınınz ya oyle şortumun önu ıslanmış dedımkı elımı yıkarken su mu sıçradı ama iç çamaşırıma bakınca anladım bırde ıslaklık verıyoo bayaaa normal akıntı i çamaşırda kalırdı geçmezdi üstündekı kıyafetıme
canım biz de hareket etse telaş yapıyoruz etmese telaş yapıyoruz birşeyi yoktur annesi bugünlerde oyun oynamak istiyormuş canı demekki...bu arada ben orucu denicem bakalım inşallah tutabilirim tabi sahur ve iftarda suya dikkat etmek lazım ki ben önceden de buna dikkat ederdim
canım sen memnunsan sorun yok bence önemli olan senin doktorla iletişimin belki o arkadaşının dediği kişi rahatsızlığı oluştuğunda farketmemiş ve doktora gitmemiştir başka doktora da görününce ortay çıkınca hemen topu diğer doktora atmıştrı sen etrafa fazla kulak asma
ayy sen diyince bile bana böyle fırından güzel kokular geldi nasıl bir eltiymiiş o yaa benim komşum bile sağolsun ne zaman böyle kokan güzel bir şeyler yapsa hamişim diye banada getirir allah razı olsun pek de makbule geçer allah kalbini yumuşatsın eltinin ne diyim kuzucanım artık eşim sıkılmıştı yeter bu ne ya ben karımı gece yanımda istiyorum demişti biz 2 3 gecede bir hastaneye gidiyorduk.ablalarıda yakın oturyor ama ille beni sürtecek peişnde kaynanamlarda bana kızıyolar hep sen gitme ablası gitsin ee dedim madem hergece dikilmeyin kapıma birzda ablasına gidin madem..anam buınların hepsi bi değişik.evet nankör bile az gelir..nasıl gebe kaldığımı neler çektiğimi biliyor ama asla kapıdan bakmdı.ve gün yapar o hamur işlerini apartmanı mis gibi kokutuır yemekleri mis gibi kokuutur evin kapısını açıp yapar hep kapısı açıktır onun e apartman haliyle kokuyor geçenlerde günü vardı hastaneden geldim ay bi kokmuş apartman mis gibii ne pişirdi görmedim ama kokusu yetti hep bekledim getirir bana da diye ama getirmedi:2: aklım kaldı rüyama bile girdi.dünde elinde tabak üstünde peçete örtülü dükkanıma gedli kola aldı anneme gidiom dedi ama aklım tabakta kaldı:2:
bence eşin söylemiş kesinlikle yoksa durduk yere arayıp da söylemez ama boşver her söyleneni takma sonuçta bebişler doğunca bizde eski halimize dönücez hem eşin seni çocuğunu taşıyan bir kadın olarak dünyanın en güzzel kadını olarak görüyordur emin ol...bu arada hormonların oyununa gelme ben de şu sıralar her an depresyona girecek gibiyim ama dışarı çıkıp gezince remiz hava iyi geliyorKızlarrr az önce kaynanam aradııı... Size geçen gün demiştim ya bana yüzün lekelenmiş falan demişti diye... Sonra her gördüğünde kilo almışsın diyor demiştim... Aradı sen çok güzelleştin hamilelik sana çok yaradı falan dedi. Çok yiyor musun evdeyken diyorrr. Dedim yooo kızım sen niye böyle yapıyorsun diyorrr. Acaba eşim mi bir şeyler söyledi... Yoksa dedim kadın da buraya üye mi olduNeyse işte... Ben senden korkuyordum çok zor geçer hamileliğin bayılırsın falan diye ama sen maşallah çok iyisin falan dedi... Kiloyu da hiç takma alırsan alırsın verirsin sonra dedi... Ben de valla konusu açılmışken başladım konuşmaya... Ben kilo almadığım için biraz üzülüyorum dedim. Keşke kilo alsam dedim Doktora her gittiğimde kızacak bir şey diyecek diye korkuyorum dedim. Ya kızım kilo almamışsa diye düşünüyorum üzülüyorum dedim. Her gören bir yorum yapıyor yok karnın küçük görünüyor hamile gibi değilsin diyorlar dedim. Bazıları karnın aşağıda diyor dedim. Bazıları da her gördüğünde kilo almışsın karnın çok çıkmış falan diyorlar dedim sıkılıyorum herkesin yorumlarından kimseyi göresim gelmiyor dedim.
Aslında ben kilo almamış olmayı biraz kafaya taktım beni her gören niye kilo almadın bi problem mi var muhabbetine giriyor. Ben de üzülüyorum biraz. Bir de aslında bende depresyon hali var. Böyle her şeyden alınıp bunalıma giriyorum kendimi bırakmıyorum fazla... Yoksa çoktaaan doktorluk olmuştum... Neyse işte...
Kaynanamın erkek kardeşi var onların da bebeği oldu. Elti gibi sayılırız eşimin dayısının hanımıyla... Aile içinde sürekli bir kıyaslama... Dayı dediğimiz benden 9 yaş büyük hanımı da büyük... Sonuçta ben üniversiteye falan gittim sonra iş hayatım başladı yemektir falan çok da bilen biri değildim ama yine de hiç yansıtmadım eşime ve ailesine... Elimden geleni hep yaptım fazlasıyla... Bu gelin de çok becerikli... Kıyaslanacak halde kesinlikle değiliz sonuçta kız evdeymiş çalışmış bir yerlerde yemek falan yapmış kıvırmış işi. İşte bu sülale bizi hep kıyaslıyor aslında... Benim boyum kısadır. 158-160 arasıyım. Bu gelinin boyu da çok uzun... Ama ben kendisini çok severim aramızda da hiçbir gerginlik çekememezlik olmadı. Şimdi oğlu var 2 aylık onu da yeğenlerim gibi seviyorum. Hatta kaynanamların ailesinden en iyi anlaştığım kişi odur. Neyse işte... Sürekli ben onu kıskanıyormuşum muamelesi yapıyorlar. O doğum yaptı ben hamileyim aramızda da kıyaslama var... Pufff çok dolmuşum ben ya... Kızlarrr çok sıkıldım... Kaynanamın evi de bana yakın bebek doğunca fazla samimi olmaya kalkacak. Kaynanamı da seviyorum aslında iyi kadındır. Ama ben de çok sıkılgan ve çabuk bunalan biriyim. Bebeğimle yalnız olmak istiyorum şimdiden... Biliyorum yardıma da ihtiyacım olacak ama... Aramızdaki bağların zarar görmemesi açısından kaynanamdan başka birinin olması lazım bu kişinin...
hoşgeldin hayırlı olsunMrb kızlar bende 2013 annesi olcam kismetse :) nasılsınız
cnm ben dr a sordum tutmaya belki gücün yeter ama şuan tam bebeğin gelişme zamanı, tutan hastalarımın bebekleri 1 hafta filan geri kalıyordu sonra bıraksalar da o geri kalmayı telafi edemiyoruz ddedi..izin vermedi yani sen de sormadan tutma cnm izin verilmiş tutmamak için sonra tutarsın inşallah..
Kıslar cidden yetişip okuyamadım amma yazmışsınız.
Bişi sorcam demir hapı olarak ferro sanol kullanan var mı? Ben dün başladım kan değerlerim düşükmüş. Lakin bu ilaç beni fena yaptı, ishal oldum fena. Bir de sürekli bağırsaklarım bozuk gibi ağrılar giriyor karnıma. Ben nası kullancam bu ilacı bilmem(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?