2013 Ekim Anneleri

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Kizimiz geliyor

OY: 139 43,7%
  • Oglumuz geliyor

OY: 173 54,4%
  • Ikiz kizlarimiz geliyor

OY: 2 0,6%
  • Ikiz ogullarimiz geliyor

• Ikiz bir kizimiz bir oglumuz olucak

• Ankete Katılan
    318
Bende sendenim ezinecim..bide ben bugün dogru düzgün oturamiyorum oglumuda kasiklarimda hissediyorum sanki yani disardan belli olmuyor bugün hareketleri insaallah iyidir...

iyi aksamlar hamişler benm kociş uyudu yorgunluktan kızmda uyudu ben gene tek basıma offffffff bennm oglusm cok hareketlı resmen gözünle hissedılıyo hareketlerı ama bı gun bı gunu tutmuyo yada ben işim oldgnda farketmym

Bende sendenim ezinecim..bide ben bugün dogru düzgün oturamiyorum oglumuda kasiklarimda hissediyorum sanki yani disardan belli olmuyor bugün hareketleri insaallah iyidir...
iyidir canım merak etme bebişler dolanıolar göbüşümüzün içinde geçende bana öle oldu kasıklarıma oturdu sadece aşagıya vuruyodu dönem dönem duruş degiştirdikleri için oluyo böle bizde pimpirikler telaşlanıyoruz
selam kizlar biseyler arastiriyodum geliyim dedim

hoşgeldin canım

Oohh ohh massallah hep hareketli olsun..evet bi günü bir günlerini tutmuyo sende uyusaydin ya canim kocisinle erkenden yatmis olurdun

Insaallah tatlim hepsi iyi olsun sende cok canini sikma bebisinde sikilir annesi hep onu düsün

kizlar ben acil cikiyorum kocis film izleyelim diye tutturdu kusura bakmayinn

Oohh ohh massallah hep hareketli olsun..evet bi günü bir günlerini tutmuyo sende uyusaydin ya canim kocisinle erkenden yatmis olurdun

Insaallah tatlim hepsi iyi olsun sende cok canini sikma bebisinde sikilir annesi hep onu düsün

kurban olur annesi ona

Slm kızlar yarın şeker yüklemesi var acaba kanı parmaktan mı alınıyor yoksa koldan mı birde dr tok git dedi tok gidecegim oruç tutmayı düşünüyorum eğer dr izin verirse

Slm kızlar yarın şeker yüklemesi var acaba kanı parmaktan mı alınıyor yoksa koldan mı birde dr tok git dedi tok gidecegim oruç tutmayı düşünüyorum eğer dr izin verirse

canım bende perşembe günü yaptırıcam bi bilgim yok kan konusunda. ben oruç tutmayı düşünmüyorum rabbim sonuçta kolaylıgını vemiş kendimide bebişide sıkıntıya sokmaya grek yok su konusuda

Doğum Duası

Doğum sırasında okunacak duayı, Efendimiz (sav) şöyle tavsiye buyurmuştur:

1- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın"(A'raf suresi 54. ayet)

Meali :

Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'raf suresi, 54)

2. Meryem Suresi

3. Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme

4. Ashâb-ı Kehf İsimleri

Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)

Doğum Sırasında Okunacak Dualar

Doğum sırasında aşağıdaki duaları tekrarlamakta fayda vardır.

1. Lailahe illa ente kuntuminezzalimin

2. İnşirah suresi

3. Rabbiyesir duası

Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.

4. İnşikak suresi ilk üç ayet:

5. Abese suresi 20. Ayet:

Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)

Anlamı: Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı
—

canım bende perşembe günü yaptırıcam bi bilgim yok kan konusunda. ben oruç tutmayı düşünmüyorum rabbim sonuçta kolaylıgını vemiş kendimide bebişide sıkıntıya sokmaya grek yok su konusuda

Cnm ben günde 1 bardak şu bile icmiyordum dr suyun iyi dedi zaten ben sahur vakti cikana kadar uyumuycam o arada 2 lt icecem zaten ben bir ogun yemek yiyorum sahurda ve iftarda dengeleyecegim ayrıca bir ay önce oruç tutmustum pek acikmiyorum çok istiyorum tutmayı kötü olursam tutmam

sen daha iyi bilirsin canım ben suya çok alıştım içmeden bogazım kuruyo 3ltreye yakın içiyorum

mrb kızlar şeker yüklemesi kaçıncı haftada yapılıyor bana bir bilgi verirmisiniz bide ben 23 . haftadayım 24 e girem yarın 5 buçuk kilo aldım normalmi siz kaç tınız şimdiden öpüyorum ekimde yapacam doğumu muhtemelen bende sezeryanya

benim doktorum 26 hafta bittikten sonra yaptır dedi bende perşembe yaptırcam şeker yüklemesini. kilonda normal bence

merhaba suna ben 25.haftamda yaptrdım şşker yklemesını kılon gayet ıyımiş ben 9 kılo aldım

merhaba suna ben 25.haftamda yaptrdım şşker yklemesını kılon gayet ıyımiş ben 9 kılo aldım

sağol cnm 16 sı gibi gidecem doktara bende ozaman kilom normalde ben düğün için baya zayıflayıp 55 kiloya düşmüştüm tabi düğdün bitince geri 60 a çıktım ve öyle hamile kaldım 5 kiloda hamilelikte yani totlde 10 :) düğünde beni görenler şimdi şaşıracak ama bebişimiz sağlıklı olsun en önemlisi bu ...bide kızlar benim bebek çok hareketli :) maşallah ismide EMİR olacak ALLAHIN İZNİYLE İNŞALLAH

sen daha iyi bilirsin canım ben suya çok alıştım içmeden bogazım kuruyo 3ltreye yakın içiyorum

Haklısın Cnm susuz kalmak zor ben hiç şu icemiyorum zorluk çekmem yani

Cnm dr şeker yüklemesi 24 haftada başlıyor defa çünkü şeker düzenimiz 24.haftada basliyormus ben de yarın yaptiricam 25+6 günlük hamileyim gayet normal kilo almışsın bende 4 kilo aldım kontrolun ne zaman dr kesin söyler kontrolde

benim başıma gelen aksilik optimed e gidiyorum ben özel burda bekarlıktan beri bir kadın doğum uzmanım vardı ....4 aya kadar ona gittik hatta o ilaç verdide bebiş tuttu.. istifa etmiş doktar ortada yok ....başka bir kadın doktar geliyo şimdi 2 gün o 2 gün başkası karıştı durum valla hastalardan haberleri yok....neyse haftaya gidecem artık gene ...eşim emniytte benim o hastaneyle anlaşmamız da var ...

Kan hapı içmediğin icin dusuk çıkmış demek. Simdi bir de kan serumu alman gerekecek. Senin kararın tabii. Ben hiç düşünmeden vitaminimi alıyorum. Hamilelik sonrasi vitamin eksikliğim olmasın diye.

Canim kan hapi icmedigimi nerden çıkardın iciyordum hatta hatirlarsan ferro sanol yan etki göstermişti cok fena olmuştum doktor kesmisti. Devam etseydim vitaminsizligi o zaman görürdüm canim kusmaktan karin agrisi ve bagirsak bozuklugundan... daha az etkili bir hap kullandim o da fayda etmedi... aslinda ben doktoruma igne vermesini soylemistim serum 4 5 ayda toplayacagim kani 3 4 haftada saglayacak bana. Haftada 3 gun gidip vurulacagim zor ama en etkilisi bu ne yapalim benim midem rahatsiz oyle hap falan icemiyorum midem cok kotu oluyor

Geçmiş olsun öğretmencim,dikkat et kendine..yiyebiliyorsan pekmez ye,kırmızı gıdalar ye..Kahvaltıda çay içme demirini alır..Doktorunun da muhakkak tavsiyeleri olmuştur ama aklıma ilk gelenler bunlar..

Canim tavsiyelerin icin sagol. Biz ailecek kansiziz ama genetik degilmis. Ben zaten cay hic icmem kahvaltida bile meyve yerim ot yerim. Cay sevmiyoruz kari koca... pekmez de her sabah aliyordum ilac niyetine ama iste yetmesi mumkun degil...

kızlar elinde şöyle tecrübeli birinin elinden çıkmış alışveriş listesi olan var mı..internette var ama çoğunda gerekli gereksiz herşey yazıyor..:44:

Canim ya ben mesela yenidogan biberon emzik falan almaktan vazgectim. Hastane süt olmazsa verecekmis bunlari mamasindan göğüs pompasina... ihtiyac olursa... o yuzden listemi ben de azalttim. Hastaneyle de gorusmek lazim ne veriyorlar ne vermiyorlar...

gunaydın bebisler ve anneleri bugun biz oglumla erkenciyiz bvyuk temizlik var umarım cok yorulmam kadın gelecek gercı ama pesinden dolanmak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…